Φακοί Sony e-mount

Ειχα σκεφτει τωρα που πηρα τον 18-105 να δωσω την 6000 μαζι με τον 35αρη για να βρω κανενα σωμα 6300 αλλα τωρα που περιμενω μωρο θα μου χρειαστει σιγουρα ο φωτεινος φακος.

Την 6300 να την έκανες τι? Δεν θα έβλεπες καμία διαφορα. Αν κάποιος έχει την 6000 δεν έχει κανένα νόημα να πάει στην 6300 παρά μόνο στην 6500.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για το βίντεο έχει νόημα...το 4κ κάνει τη διαφορά.
Φωτογραφικά ,ούτε στην α6500 θα δει κάποιος μεγάλη διαφορα.,μόνο σε full frame .

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Δε χρειάζεται να έχει; 4κ, αν κι εκεί είναι εμφανής .
Το Downscaled 4κ σήμα , είναι πολύ καλύτερο από ένα native σήμα κι έχεις και πολλές δυνατότητες για επεξεργασία (καλύτερη σταθεροποίηση, αλλαγή κάδρου κλπ)

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Ειχα σκεφτει τωρα που πηρα τον 18-105 να δωσω την 6000 μαζι με τον 35αρη για να βρω κανενα σωμα 6300 αλλα τωρα που περιμενω μωρο θα μου χρειαστει σιγουρα ο φωτεινος φακος.

Δεν αξίζει η αναβάθμιση.
Κατά τη γνώμη μου η α6000 είναι αρτιότερη μηχανή.
Το 4k που προσφέρουν οι α6500-α6300 είναι ακατάλληλο για κάποιον που θέλει να τραβάει τα παιδιά του.
Για μωρό, κάτι γίνεται! :smile:

Γιατί έχει το χειρότερο rolling shutter από όλες τις μηχανές.
Για ένα θέμα όπως τα παιδιά, που τρέχουν δεξιά και αριστερά, με τα δικά μου κριτήρια είναι ακατάλληλη.
Για πιο σταθερές λήψεις αλλάζει το πράγμα.

Επειδή έχω παιδιά και χρησιμοποιώ συνεχεια την 6300 τραβώντας την, κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, αρκεί να είσαι προσεκτικός στο filming.

Κατά τα αλλα, είναι πολύ μεγαλύτερο upgrade σε σχέση με την 6000, από ότι η 6500 σε σχέση με την 6300.

Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

Βασιλη ο καιρος ωριμασε αλλα η τσεπη ξεραθηκε! :flipout:

Για εναν ανθρωπο σαν εμενα που εχει την μηχανη για καμια γιορτη η διακοπες A6000 + 35 1.8 + 18-105 F4 ειναι υπερβολη αλλα μουρλια ειναι αυτη.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
Αυτά που γράφω τα γράφω με γνώμονα τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο.
Δεν λέω ότι η α6500-α6300 είναι άχρηστες. Υπάρχουν πολλά reviews εκεί έξω που τις εκθειάζουν.
Ο καθένας αποκτά τον εξοπλισμό του με βάση τις ανάγκες του και τα κριτήριά του.
Εγώ παραθέτω απλώς μία άποψη.

Αν είσαι κάπως προσεκτικός, δεν υπάρχει θέμα.
Το rs είναι έτσι κι αλλιώς παρόν σε όλες σχεδόν τις μηχανές.
Αν πάλι σ αρέσει να κουνάς πέρα δώθε τη μηχανή γρήγορα καλύτερα μια κλασική βιντεοκάμερα.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

Αν είσαι κάπως προσεκτικός, δεν υπάρχει θέμα.
Το rs είναι έτσι κι αλλιώς παρόν σε όλες σχεδόν τις μηχανές.
Αν πάλι σ αρέσει να κουνάς πέρα δώθε τη μηχανή γρήγορα καλύτερα μια κλασική βιντεοκάμερα.

Ακριβώς.
Ή κινητό.

Γνωριζουμε μετα απο ποσες μερες κανει την επιστροφη χρηματων αυτα τα 50 ευρω η Sony?

Ποτε τον αγορασες εγω 15/12 αλλα εκανα τωρα στις 1/1 την αιτηση γιατι πρεπει να περασουν 14 μερες απο την αγορα.