Φακοί Sony e-mount

Κατι διαβασα για 24αρη 1.4 απο την Sony με ois θα ειναι zeiss οπως o 24 1.8 που ειχε βγαλει;

Η τιμη οπως παντα στα ουρανια.

Οι ff δεν κανουν και σε crop σωματα οποτε σε περιπτωση αναβαθμισης καποιος απο crop σε ff να εχει φακους;

Re: Απάντηση: Φακοί e-mount

Μπαίνουν, αλλά πληρώνεις περισσότερα και λαμβάνεις λιγότερα, συν του ότι ο 24άρης π.χ. γίνεται 36άρης, και μπορείς να εξυπηρετηθείς με τον aps-c 35/1.8.

Τον ειχα αυτον γινεται 50αρης.

Για μενα ειναι λαθος να γραφει ο 35αρης 35 και οχι 50 αφου στην τελικη ειναι για crop σωμα αρα X1.5 και δεν πιστευω να παρεις κανεις crop φακο να τον βαλει σε ff το αντιθετο ισως αν υπολογιζει μελοντικη αναβαθμιση στο σωμα.
Εγω οταν ειχα παρει τον 35αρη πριν τον παρω ηρθε φιλος σπιτι με τον Νikon 35 1.8 και ειδα οτι το καδρο του με βολευει μετα εμαθα κατοπιν εορτης οτι σε μενα ειναι 50αρης και ξενερωσα.

Και σε ff σώμα αν βάλεις aps-c 35άρη, πάλι επί 1,5 πολλαπλασιάζεις, αφού η ff μηχανή θα δουλεύει σε crop mode.

Για να έχεις 35mm στην α6500, χρειάζεσαι 24άρη είτε ff είτε aps-c.

O aps-c 24/1.8 είναι ακριβός, αλλιώς είναι ιδανικός.

Περιμενω φιλο με canon ff που εχει τον κιτ 18-55 να δω τι καδρο θα εχω στα 24 αφου ο sigma 16 στην ουσια ειναι 24 γιατι βιντεο μεσα στο σπιτι με τον f4 που εχω δεν.....

Τον 16-50 κιτ δεν τον είχες ποτέ;

Δες κάποιες παλιές σου φωτογραφίες με τον 16-50 στα 16 και θα δεις ακριβώς πώς θα είναι.

Δεν θυμαμαι να εχω φωτογραφιες απο τον 16-50 θα ψαξω αλλα αφου θα μου ερθει το απογευμα για να δει την δικια μου που θελει και αυτος να παει σε mirrorless θα δω τι περιπου καδρο θα εχω.
Το καδρο περιπου μπορω να το δω και με τον 18-105 που ειναι 27 δεν πιστευω να ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα του 24 με του 27

Περιμενω φιλο με canon ff που εχει τον κιτ 18-55 να δω τι καδρο θα εχω στα 24 αφου ο sigma 16 στην ουσια ειναι 24 γιατι βιντεο μεσα στο σπιτι με τον f4 που εχω δεν.....

Απορώ πως συνδυάζει ο φίλος σου τον κιτ 18-55 με το Canon FF σώμα !! .. ή εννοείς ότι θα τον φορέσεις στην Σονυ με αντάπτορα ???

Οχι δεν θα τον βαλω πανω στην Sony απλα θα μου φερει την μηχανη του με τον κιτ φακο

Oι φακοί αναγράφουν πάντα την εστιακή τους ανεξαρτήτως format.

Ο 18-55 δεν κουμπώνει σε FF. Σε Cαnon APS-C πολλαπλασιάζεις επί 1.6.

Εχει ff και τον κιτ φακο δεν θυμαμαι ποια ισως το 18-55 να ειναι λαθος που λεω.

Τον πηρα τηλ 24-105 εχει μου ειπε και αυτος οτι δεν υπαρχει 18-55 σε ff

Λογικα δεν θα εχει το ιδιο καδρο στο 24 η δικια του μηχανη με την δικια μου με τον 16αρη που θα γινει 24 η λαθος κανω;

Μια ελάχιστη απόκλιση πάντα υπάρχει μεταξύ φακών, αλλά όχι τόση που να μην καταλάβεις αν σε βολεύει η εστιακή των 24mm.

ιδια ειναι , απλα εχουν διαφορετικο διαφραγμα.

Με τον 16αρη 1,4 θα εχεις και καλο ξεφονταρισμα σε κοντινα θεματα, αν και δεν ειναι ο ιδανικος για τετοιες καταστασεις.

FE24-70/2.8GM

Ξυράφι ξέρω ότι είναι ο FE24-70/2.8GM, έχοντας έναν στην κατοχή μου από τότε που πρωτοβγήκε εδώ και δυόμιση χρόνια.
Σήμερα παρέλαβα ένα δεύτερο κομμάτι με πολύ υψηλότερο σειριακό αριθμό κι ευτυχώς που δεν έδωσα το παλιό.
Οφθαλμοφανής η διαφορά υπέρ του παλιού, ακόμη και σε μια πρώτη σύγκριση στο κέντρο στα 50-70mm.

Όπως ήρθε, έτσι θα φύγει το νέο κομμάτι πίσω. Ευτυχώς που η αγορά ήταν από το Amazon, γιατί αλλιώς άντε να πείσει ο αγοραστής ένα κατάστημα και το επίσημο σέρβις ότι δεν είναι άριστο το κομμάτι. Άσε που δεν θα το αντιλαμβανόταν ο αγοραστής χωρίς δεύτερο κομμάτι προς άμεση σύγκριση. Μπορεί και να το δεχόταν ως αποδεκτό για ζουμ, χωρίς να μπορούσε να φανταστεί ότι κανονικά η ποιότητα βάζει κάτω μέχρι και μονοεστιακό φακό.

Απάντηση: FE24-70/2.8GM

Καλό θα ήταν τέτοιες εμπειρίες (που έχουν συμβεί και σε εμενα στο παρελθόν με ποιοτικούς φακούς) να τις περνάμε και στο σχετικό νήμα για τυχόν προβλήματα του εξοπλισμού ώστε να δημιουργείται με τον χρόνο μια ισχυρή database από προβλήματα του εξοπλισμού και πως αυτά λύθηκαν από τις αντιπροσωπείες ή τα ίδια τα μαγαζιά πώλησης. Γιαυτο τον λόγο θα κοπιαρω το post και στο προαναφερθέν νημα: https://avclub.gr/forum/showthread....τώπιση-τους-από-αντιπροσωπίες-και-καταστήματα

ΥΣ
Γιάννη θυμάσαι τι έγραφα για τα τεστ και την ύπαρξη μιας κόπιας στα χέρια μας ? επειδή είναι σχετικά αδύνατο να έχουμε 2 και 3 κοπιες όταν κάνουμε τεστ καλό είναι να κρατάμε πάντα μια επιφυλαξη όταν γράφουμε τα συμπεράσματα μας.