Φακοί Tamron

Απάντηση: Επετειακοί φακοί Tamron

Τι θέλω.. τα θέλω όλα!
Και για να μην λέω αρλούμπες και σας κουράζω, θα πω το εξής απλό.
Θέλω έναν 70-200 2.8 L is σε τιμή tamron.
Αυτό φυσικά και δεν γίνεται σε καμία περίπτωση.
Κι εκεί αρχίζουν οι εκπτώσεις.
Άσε το 2.8 και δες το 4.. (με πονάει γιατί καλοέμαθα με τον 17-50)
Άσε το is και πάρε χωρίς σταθεροποίηση..(αδύνατον για τα δικά μου χέρια!)
Άσε τους L και πάρε tamron..
Όπως επίσης, έχω κι ένα θέμα με το χρώμα και το μέγεθος των L...

Αυτό όμως που δεν έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου ακόμα είναι αν εγώ μπορώ να διακρίνω την διαφορά ενός L με έναν οποιονδήποτε tamron sigma κλπ.

Και φυσικά, το κακό είναι οτι δεν θα μπορέσω ποτέ να βγάλω συμπέρασμα αν δεν τους πιάσω στα χέρια μου, πράγμα που αυτομάτως σημαίνει και αγορά φακών.

Re: Επετειακοί φακοί Tamron

Ή ενοικίαση ή δανεισμός από κάποιον που βρίσκεται κοντά σου...

Aν θελεις και f2.8 και σταθεροποιηση οι λύσεις ειναι 2 (αν δεν κανω λάθος)

1) Ο γνωστος και μη εξαιρετέος Canon f2.8 L IS. Ακριβός αλλά οτι καλύτερο μπορείς να βάλεις

2) Ο νεος Sigma 70-200 DG OS HSM f2.8. Δεν φτάνει σε αποδοση τον Canon (oυτε τον αναλογο Nikon στην αναλογη μοντούρα) αλλα ειναι παρα πολύ καλός οπτικά (αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με το προηγουμενο - χωρις σταθεροποιηση - μοντέλο) και κοστίζει περιπου 800 Ευρώ λιγότερο από τον ανάλογο Canon

http://www.dpreview.com/lensreviews/sigma_70-200_2p8_os_c16/page6.asp

Μην αποκλείεις ομως την προοπτική του μεταχειρισμένου, αν ειναι σε καλή κατάσταση

Για να πώ την αμαρτία μου θεωρώ οτι τα 2+ χιλιαρικα των ... hi-end 70-200 f2.8 προτασεων απο Canon/Nikon ειναι πολύ extreme για οποιονδήποτε δεν βγάζει λεφτά απο την φωτογραφία..
Βέβαια περί ορέξεως ....

Φιλε Petran.

Bρες τροπο να δοκιμασεις εναν 70-200/4 με is η χωρις. Αν τον δοκιμασεις θα τον παρεις.
Αλλιως ασε προς το παρον το 70-200. Και μην κοιτας αλλες λυσεις απο Tamron, Sigma κτλ. Αν θελεις απλα ενα τηλεφακο, παρε ενα φτηνο 70-300 με 150 ευρω.

Σιγουρα οι αναγκες σου δεν περιοριζονται εκει. Μπορεις να καλυψεις ενα κομματι που καλυπτεται με λιγοτερα χρηματα.
Κοιτα εναν σταθερο 85/1.8 για πορτρετα και χαμηλο φως. Η εναν ευρυγωνιο.

Παντως το σετακι Ταμρον 17-50 + 70-200/4L is, το εχουμε αρκετοι εδω μεσα.

Φιλε Petran.

Bρες τροπο να δοκιμασεις εναν 70-200/4 με is η χωρις. Αν τον δοκιμασεις θα τον παρεις.
Αλλιως ασε προς το παρον το 70-200. Και μην κοιτας αλλες λυσεις απο Tamron, Sigma κτλ. Αν θελεις απλα ενα τηλεφακο, παρε ενα φτηνο 70-300 με 150 ευρω.

Δεν θα συμφωνήσω σε αυτό .. Ενας φακος 70-300 των 150-200 Ευρώ ειναι πεταμενα λεφτά για μια σύγχρονη μηχανη με δυνατό αισθητήρα (οπως αυτή που εχει ο Πετράν)

Και επισης δεν ξερω γιατι οι περισσότεροι ειμαστε δύσπιστοι με τους third party φακους και ειδικά οταν δεν μιλάμε για επαγγελματική χρήση
Νομίζω οτι τις δυνατότητες π.χ του Tamron 70-200 μας τις εχει δειξει ο Τάσος παλαιοτερα.. Ενταξει ειναι λογικό οτι δεν εχει την οπτική και κατασκευαστική ποιότητα του Canon αλλά ... μήπως τελικά ειμαστε πολύ υπερβολικοι ;

Δεν ειμαι δυσπιστος με καμια εταιρια. Ολες εχουν καποιους πολυ καλους φακους αλλα και καποιους πολυ κακους. Η Κανον ας πουμε εχει τον διαβοητο 17-85 που τον εδινε σε κιτ, με αποτελεσμα να τον εχει φορτωθει πολυς κοσμος. Η Ταμρον εχει τον 17-50 που ειναι αστερι.

Ειδικα ομως για το 70-200 για Κανον, εφοσον υπαρχουν οι συγκεκριμενοι /4 με is και χωρις που ειναι αριστοι, δεν υπαρχει λογος να κοιταξει καποιος αλλου.

Στο 500ρικο δινεις κατι ακομα και παιρνεις τον σκετο, στο 1000ρικο τον is. Και δεν ξανασχολεισαι με το θεμα. Για Νικον, που η καλη λυση κανει πανω απο 2000 ειναι προφανες οτι οι Ταμρον και Σιγμα εχουν αλλη θεση στην καταταξη.

Αν το 70-200 ειναι αρκετο και θελουμε εναν φακο αναφορας ,ειμαστε τυχεροι που εχουμε Κανον.
Τον non IS που εχουμε τον θεωρω καταπληκτικο οπτικα αλλα τηλεφακος f4 χωρις σταθεροποιηση περιοριζει πολυ οποτε καλυτερο value πιστευω οτι ειναι ο IS που αλλωστε ειναι ακομα καλυτερος οπτικα και στεγανοποιημενος στον κακο καιρο.

Απο εκει και περα ομως νομιζω πως ο Ταμρον 70-300VC ειναι μια πολυ καλη και ποιοτικη λυση για ερασιτεχνικη χρηση και ΑΝ μπαινει στην ζυγαρια το "τελε" (για τηλεφακο μιλαμε αλλωστε) , η τιμη και το τι μπορουμε να παρουμε με οτι περισσευει , θα πρεπει να το σκεφτουμε πολυ σοβαρα γιατι μιλαμε για τρομερους φακους ο Σιγμα και οι Σαμγιανγκ (ο 14αρης τουλαχιστον+εναν f1.4) .

Αν υπαρχεο οικονομικη ανεση η δεν σε απασχολει προς το παρον το υπερευρυγωνιο και ενας φωτεινος f1.4 παρε τον IS χωρις πολυ σκεψη ..αποκλειεται να το μετανοιωσεις και μην ανησυχεις θα την δεις την διαφορα με την μια.......... εχοντας υπ'οψη οτι κι'εδω υπαρχει θεμα QC αν πιστεψουμε το photozone που μιλαγε για 2 διαφορετικα δειγματα!!

edit
Ο Vasada ελεγε καπου οτι αξιζει να παρεις Κανον μηχανη μονο και μονο γιατι υπαρχουν οι 70-200/4 IS η μη , συμφωνω χωρις καμμια υπερβολη απλα θα πρεπει να ξεκαθαρισουμε τι ζηταμε και ποσα διαθετουμε γιατι υπαρχει και ο 70-200/2.8 IS II.

Last edited:

Ας πούμε οτι απορρίπτουμε τους third party φακούς,
να βάλω κι αυτόν
στην συζήτηση ή θα με βρίσετε?

Ο λόγοι που τον βάζω είναι οι εξής:
1. μεγαλύτερο εύρος
2. μαζεμένος σε μήκος σε σχέση με τον 200L(αρκετά σημαντικό για μένα αν και είναι πιο φαρδύς σε διάμετρο)
3. η τιμή δεν ξεφεύγει -πάρα πολύ- σε σχέση με τον 200L

Τι λέτε?
Απ όσο ξέρω δεν είναι και πολύ διαδεδομένος αυτός ο φακός.
Γιατί άραγε?

Βέβαια με χαλάει πάρα πολύ που δεν είναι σταθερός σε όλο το εύρος του και πέφτει...
Αυτό το f/4-5.6 δεν μου έκατσε καθόλου καλά....

Μαλλον πρεπει να αλλαξει ονομα το thread... Μονο για επετειακους φακους της Tamron δεν μιλαμε....

Re: Απάντηση: Επετειακοί φακοί Tamron

Ας πούμε οτι απορρίπτουμε τους third party φακούς,
να βάλω κι αυτόν
στην συζήτηση ή θα με βρίσετε?

Ο λόγοι που τον βάζω είναι οι εξής:
1. μεγαλύτερο εύρος
2. μαζεμένος σε μήκος σε σχέση με τον 200L(αρκετά σημαντικό για μένα αν και είναι πιο φαρδύς σε διάμετρο)
3. η τιμή δεν ξεφεύγει -πάρα πολύ- σε σχέση με τον 200L

Τι λέτε?
Απ όσο ξέρω δεν είναι και πολύ διαδεδομένος αυτός ο φακός.
Γιατί άραγε?

Βέβαια με χαλάει πάρα πολύ που δεν είναι σταθερός σε όλο το εύρος του και πέφτει...
Αυτό το f/4-5.6 δεν μου έκατσε καθόλου καλά....

Ρε, αντε παρε εναν 70-200/4Lis και μην κουραζεσαι αδικα.
Αφου εχεις αυτο το ποσο στο μυαλο σου και θελεις κατι σε αυτο το ευρος, δεν υπαρχει αλλη επιλογη.
Ειναι ιδανικος σε οξυτητα, χρωματα, μεγεθος, βαρος και ξεφονταρισμα, παρολο που δεν ειναι 2.8. Ειναι απο τους καλυτερους τροπους να ξοδεψει κανεις ενα χιλιαρικο.

Κατα τη γνωμη μου, πρωτα πρεπει να ξεκαθαρισεις το ποσο που θελεις να διαθεσεις και μετα τη χρηση....

Με δεδομενο το 1,5 χιλιαρικο (αν) για τελε, εγω θα επερνα εναν 55-250 is για γενικη χρηση, τουρισμο, βολτουλες στην παραλια κτλ. (230Ε), εναν 85ρη 1,8 (350Ε) για street, νυχτερινα, κλειστα γυμναστηρια, θεατρα, συναυλιες κτλ. και εναν 135L f2 (1000Ε) για τα υπολοιπα, πορτραιτα, σπορ, λιγο αγρια φυση, πολυ μουρη κτλ.

Εναλλακτικα, στους σταθερους, αντι για τον 85ρη και τον 135ρη θα επερνα τον 100L macro IS (900E) για να εχω σταθεροποιηση και μακρο συν τον ταμρον 70-300 (400Ε ?) για να ειμαι και ψυχολογικα καλυτερα με τα 300mm και το νεοτερο της σχεδιασης...

Να πω επισης, οτι αν παρεις τον κανον 70-200 f4 IS μετα δυσκολα θα ξαναδωσεις λεφτα για καποιον σταθερο, αφου η φιαφορα ποιοτητας θα ειναι μικρη και δεν θα δικαιολογει το επιπλεον κοστος... εκτος αν δεις οτι χρειαζεσαι το πιο γρηγορο f καποια στιγμη... ετσι θα στερηθεις και καλους φακους και την γοητεια των πραιμς...!!!!

Ακομη νομιζω οτι στους ζουμ, τα 200 απο τα 300 δεν εχουν και τοση διαφορα λογω καποιων τεχνικων χαρακτηριστικων (που ποτε δεν καταλαβα) και αναλογως της αποστασης εστιασης, δεν ειναι ακριβως τα mm που αναγραφουν...

Γενικα, ο συνδυασμος L με φθηνους, θα εχει σαν αποτελεσμα οι φθηνοι να μεινουν στην ντουλαπα. Αν καλομαθεις...

Αν εχεις τον 135L δεν φορας στη μηχανη τον 55-250, ουτε για καπακι.

Το σετ με 3 σταθερους στα ιδια λεφτα, δινει πιο ανοιχτα διαφραγματα, αλλα βαζει περιορισμους. Για τη δυσκολια στη χρηση δεν το συζηταμε.

Για την περιπτωση του Petran, εγω επιμενω οτι ενας 70-200/4 ειναι μονοδρομος. Ειμαι τοσο σιγουρος που προτιθεμαι να παω μεχρι την Καβαλα, να του δανεισω τον δικο μου.:afro:

Για τη δυσκολια στη χρηση δεν το συζηταμε.

Ενδιαφερον διλλημα... μια γκουμουτσα 70-200 f2,8 ή κουβαλημα και εναλλαγη 2 φακων...???

:afro:

Καποιο συμβιβασμο θα τον κανεις ουτως η αλλως οποτε σκεψου τι θελεις περισσοτερο ..παντως για μενα ειναι πολλα τα 1500 για τον 70-300 οσο υπαρχουν οι 70-200...
http://www.the-digital-picture.com/...meraComp=453&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=0

Ο Ταμρον ειναι αρκετα χειροτερος σχεδον παντου αλλα ΟΧΙ παντου και κοστιζει 399 ευρουλακια http://www.the-digital-picture.com/...meraComp=453&SampleComp=0&FLIComp=4&APIComp=1

τελος οι 70-200/4 και 2.8 II ειναι σαν να εχεις αριστους σταθερους απο 70 μεχρι 200 και τα αξιζουν μεχρι τελευταιας δεκαρας τα 1000 και 2000+ για οποιον τα διαθετει
http://www.the-digital-picture.com/...meraComp=453&SampleComp=0&FLIComp=3&APIComp=4

edit
Αν και ειμαι τρελλος με τους καλους φωτεινους σταθερους του στυλ που λεει ο Ilias με τους 70-200 της κανον θα εκανα την εξαιρεση.

Last edited:

edit
Αν και ειμαι τρελλος με τους καλους φωτεινους σταθερους του στυλ που λεει ο Ilias με τους 70-200 της κανον θα εκανα την εξαιρεση.

Αυτη η συζητηση θα γινοταν αν δεν υπηρχαν οι Canon 70-200/4.
Εφοσον υπαρχουν ομως, δεν εχει νοημα να μιλαμε για τις εναλλακτικες.

Οσο για την τιμη τους, ειναι φθηνοι για αυτο που ειναι. Ας πουμε ο χωρις is κανει τα μισα λεφτα απο τον 24-70/2.8. Ε αν εξαιρεσεις το διαφραγμα ειναι χειροτερος? Δε νομιζω.

Αυτη η συζητηση θα γινοταν αν δεν υπηρχαν οι Canon 70-200/4.
Εφοσον υπαρχουν ομως, δεν εχει νοημα να μιλαμε για τις εναλλακτικες.

Οσο για την τιμη τους, ειναι φθηνοι για αυτο που ειναι. Ας πουμε ο χωρις is κανει τα μισα λεφτα απο τον 24-70/2.8. Ε αν εξαιρεσεις το διαφραγμα ειναι χειροτερος? Δε νομιζω.

Τι να λεμε κι'εμενα μου αρεσει υπερβολικα ο φακος.

Re: Tamron SP AF 70-200/2.8, σύντομη παρουσίαση

Επειδή σκέφτομαι να πάω στον Tamron για την D7000, πιο είναι το μέχρι στιγμής συμπέρασμα από αυτούς που τον έχουν χρησιμοποιήσει σχετικά με το πρόβλημα που περιγράφει το dpreview με "defocused images", αλλά και τη δυσκολία autofocus σε κινούμενο θέμα;

Re: Tamron SP AF 70-200/2.8, σύντομη παρουσίαση

Επειδή σκέφτομαι να πάω στον Tamron για την D7000, πιο είναι το μέχρι στιγμής συμπέρασμα από αυτούς που τον έχουν χρησιμοποιήσει σχετικά με το πρόβλημα που περιγράφει το dpreview με "defocused images", αλλά και τη δυσκολία autofocus σε κινούμενο θέμα;

Η γνώμη μου ειναι η εξης

Τον φακό τον ειχα δοκιμασει στην D90 πριν καιρό οταν εψαχνα κατι ανάλογο και ημουν σε διλημμα μεταξύ αυτού και του Sigma 70-200 f2.8. Δοκιμαζοντας τους και τους 2 , πιστεύω οτι αν ασχοληθεις με "γρήγορα" θεματα, ο Sigma παροτι οπτικά ειναι ελαφρά κατώτερος του Tamron (ειδικά στο f2.8) θα σε ανταμειψει με την ταχύτητα εστιασής του. Επισης ειναι κατασκευαστικά λιγο καλύτερος..

Αν δεν σου ειναι πρώτη προτεραιοτητα αυτό, τότε ο Tamron νομιζω οτι για τα λεφτά του ειναι αστέρι..

Υποψην οτι η μικρή εμπειρία μου από τον Sigma ειναι για το προηγουμενο μοντέλο που δεν ξερω αν κυκλοφορεί ακόμα καινούργιος. Το νεο μοντέλο με την σταθεροποιηση (OS) ειναι ακριβός έχει διαφορετική οπτική σχεδιαση αλλά δεν ξερω καποιον Νικονακια στο φορουμ που να τον εχει και να μπορεί να μας δώσει τα φώτα του

Το καλύτερο βεβσια θα ήταν να τους δεις στην μηχανή σου επάνω (η οποια ειναι πολύ καλύτερη και με διαφορετικό AF από την D90)

Χμ...
Εγώ θυμάμαι οτι έχω ευχαριστήσει τα παιδιά εδώ για τις συμβουλές τους.
Υπάρχει και η περίπτωση να πάτησα enter αλλά να μην ανέβηκε η απάντηση μου γιατί το έχω ξαναπάθει(όχι εδώ)

Οπότε για να μην φαίνομαι τόσο αγενής, ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την συμμετοχή! :grinning-smiley-043

υ.γ φακό ακόμα δεν πήρα, δεν είναι εποχή τελικά για φακούς τέτοιου είδους..... :bigcry: