Φακοί Tamron

Απάντηση: Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II

Ένα γρήγορο review στο ppmag.
Κι ένα συγκριτικό του νέου με το παλιό μοντέλο.
Χονδρικά, η οξύτητά του παραβάλλεται με εκείνη της πρώτης έκδοσης-screwdriver (χωρίς το AF μοτέρ -για Νικον,
διότι η Κανον έκδοση, νομίζω, είχε εξαρχής το μοτέρ και ΟΚ οξύτητας).
Το VC, ως αναμενόμενο, κάνει τη δουλειά που ευαγγελίζεται, αλλά είναι (σχετικά) ηχηρό. (πάντως όχι το τικ-τικ του 18-270mm).
Ωστόσο, με το VC off είναι περισσότερο sharp, απ' ό,τι με το VC On!
Το AF, λειτουργεί εντάξει, αλλά όχι σαν το USM, κι όχι τόσο αθόρθβα όσο το AF-S.

Μια συζήτηση στο dpreview forum με συγκριτικά δείγματα μιας κούκλας, τραβηγμένα με διάφορους φακούς..
Αναφέρεται κάποιο front focusing θέμα. (Λες και δεν υπήρχαν και με την προηγούμενη έκδοση).
το συμπέρασμα είναι ότι ο 50άρης είναι οξύτερος από τον Τάμρον, Και η κατάληξη:
"...I returned my 17-50 VC for soft focus and noise. I think the non-VC is a lot sharper."
(ΑΝ έχει τηρηθεί ακριβές πρωτόκολλο δοκιμών).

Tamron 17-50 f2.8 BIM Vs Sigma 18-50 f2.8 HSM

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Ήρθε η ώρα να αγοράσω έναν πιο φωτεινό φακό στο κλασικό εστιακό μήκος και έχω καταλήξει στον Tamron μετά από πολύ ψάξιμο και πολύ κουβέντα με τον Βασίλη....
Το μόνο που με προβληματίζει είναι το περιβόητο "λεμόνι" και το κατά πόσο θα επιρρεάσει τη δική μου χρήση (καθαρά ερασιτεχνική).

Αξίζει να δώσω (πολύ δύσκολα) τα 470 για την έκδοση VC?

Θα ήθελα τη γνώμη σας ως προς το αν συμφέρει η αγορά του ή αν είναι καλύτερος (στο σύνολο του) ο Sigma.
Επίσης έχω δει ότι υπάρχει και ο Sigma 17-70 2.8-4.5.

Είδα και τον Tamron 28-75 f2.8 αλλά πιστεύω ότι θα μου λείψει το διάστημα 18-28 (27-42 σε 35mm).

Να τονίσω ότι προορίζεται για αντικαταστάτης του 18-55VR που έχω καθώς σκοπεύω να τον πουλήσω. Αξίζει να τον αντικαταστήσω?

Τέλος αναρωτιόμουν κατά πόσο θα άξιζε μια αγορά ενός 18-105VR ή Sigma 18-125 HSM..................................

Υπάρχει και ο 55-200 VR και είμαι ευχαριστημένος.

Βοηθήστε με να τα ξεμπλέξω λιγάκι....-bye-

Re: Tamron 17-50 f2.8 BIM Vs Sigma 18-50 f2.8 HSM

καθαρα για το εστιακο μηκος, ειναι θεμα δικο σου... δηλαδη, τι ακριβως σου αρεσει να τραβας... αν σε καλυπτε μεχρι σημερα ο 18-55, θα σε καλυψει και ο 17-50...

κι εγω εχω διαβασει τα καλυτερα... αλλα με τα λεμονια που μπορει να μπλεξεις (στο flickr λενε ακομα και για 4 αντικαταστασεις...), τελικα δεν εκανα το βημα για να αντικαταστησω τον 18-105... αν και ο BIM δεν εχει τοσα προβληματα οσο ο χωρις...

πηρα λοιπον προσφατα τον 35/1,8 για low light και ειμαι stand by για τον 17-50 στο αμεσο μελλον κι εγω...

και νομιζω οτι στην εγγυηση μπορεις να γυρισεις πισω αν σου κατσει λεμονι με back/front focus προβλημα... αρκει το μαγαζι να ειναι σοβαρο...

τον Sigma δεν τον κοιταξα ποτε γιατι βλεπω 4,5 στο ακρο και απομακρυνομαι... θα εχει δηλαδη 4 στα 50 οταν ο Tamron θα εχει 2,8... σημαντικη διαφορα...

στην θεση σου - και αφου ο 55-200 - σε ικανοποιει... θα προχωρουσα... απο καλο Ελληνικο μαγαζι... ρωτωντας εξ´αρχης την περιπτωση λεμονι και χρονους αντικαταστασης...

φυσικα το ΠΡΩΤΟ που μαλλον πρεπει να ρωτησεις τον εαυτο σου ειναι το 50 στο ακρο του Tamron... αν σε καλυπτει... καλοριζικος!!!

την καλησπερα μου...

Πανος.

Δεν ξέρω πόσο δικαιολογεί τα χρήματά της η VC έκδοση του εξαιρετικού Ταμρον 17-50. Εγώ θα έπαιρνα την "απλή". Αντί του Σίγμα 18-50, θα έπαιρνα τον 17-70/2.8-4.5. Οπτικώς έχει ενδεχομένως και ανώτερη απόδοση, και μεγαλύτερο εύρος, και το 1mm στο ευρυγώνιο είναι σημαντικό, αλλά και τα 20mm στο τέλε του δίνουν χαρακτήρα πέραν του στάνταρ ζουμ, τον κάνουν σχεδόν all around. Έχεις ένα άριστο εύρος 25,5-105mm, που μπορείς να καλύψεις με αυτό σχεδόν τα πάντα. Τώρα το ότι είναι πιο αργός στο τέλε... πάλι είναι 1 στοπ πιο γρήγορος από τον 18-55 που έχεις. Ο δε καινούργιος -OS- είναι φ/4, όχι 4.5... άρα αρκετά γρήγορος, εάν βάλεις μέσα και τη σταθεροποίηση, μάλλον πρόκειται για καλή περίπτωση. Για διαφοροποίηση δειγμάτων, ευτυχώς έχει καλή αντιπροσωπεία εδώ η Σιγμα, βέβαια και εσύ είσαι Κέρκυρα... δεν υπάρχει φακός εντελώς ασφαλής σε αυτόν τον τομέα, σάμπως ο Νίκον είναι ο άριστος;

τον Sigma δεν τον κοιταξα ποτε γιατι βλεπω 4,5 στο ακρο και απομακρυνομαι... θα εχει δηλαδη 4 στα 50 οταν ο Tamron θα εχει 2,8... σημαντικη διαφορα...

Για τον Sigma του τίτλου?

Καλησπέρα Πάνο.

Ο δε καινούργιος -OS- είναι φ/4, όχι 4.5... άρα αρκετά γρήγορος, εάν βάλεις μέσα και τη σταθεροποίηση, μάλλον πρόκειται για καλή περίπτωση.

Ανεβαίνει στα 4 κατοστάρικα αυτός. Κάτι γίνεται.

Μεταξύ αυτού και του Tamron Τάσο?
Φαντάζομαι μόνο αν χρειαστώ το εξτρά 50-70....

βέβαια και εσύ είσαι Κέρκυρα...

Θα το κοιτάξω αυτό.

Ίσως κατέβω η να βρω κάποιον.

Το θέμα του "λεμονιού" μπορώ να το καταλάβω επί τόπου στο μαγαζί? Πως μπορώ να το καταλάβω μέσα σε 5-10 λεπτά?

ειχα βρει ενα site που εκανες ενα test για focus...

θα προσπαθησω να το βρω...

για τον Sigma 17-70 ελεγα...

Last edited:

Είπαμε, ο 17-70 έχει και τον χαρακτήρα του all around. Με τη σταθεροποίηση, δεν είναι και πολύ πιο ακριβός του (απλού) Tamron... περίπου 60 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι θα έχει την απόδοση του παλιού, είναι μια πολύ καλή περίπτωση, εάν σε ενδιαφέρει το να έχει ο φακός έναν πιο all around χαρακτήρα

Όταν ο Βασίλης έχει επιλέξει τον ΤΑΜΡΟΝ για κύριο φακό, τότε τ αλόγια περιττεύουν. Αν ήμουν στη θέση σου jim, τότε θα έπαιρνα αυτόν τον φακό (ή και τον απλό) και όταν θα γυρνούσα στο σπίτι θα τραβούσα για σειρά λήψεις και θα τις έστελνα στον Βασίλη. Εκεί θα ξεκαθάριζαν όλα.

Πάντως να πούμε, ότι μέχρι στιγμής στα 3 χρόνια έχουμε σύνολο 3 φακούς λεμόνια κι όχι δεκάδες... και δεν ήταν όλοι ΤΑΜΡΟΝ (μόνο ο 28-75 του Πανούση).

παρεμπιπτοντως...

χρονια πολλα σε ΟΛΟΥΣ!!!

Είπαμε, ο 17-70 έχει και τον χαρακτήρα του all around. Με τη σταθεροποίηση, δεν είναι και πολύ πιο ακριβός του (απλού) Tamron... περίπου 60 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι θα έχει την απόδοση του παλιού, είναι μια πολύ καλή περίπτωση, εάν σε ενδιαφέρει το να έχει ο φακός έναν πιο all around χαρακτήρα

Από οπτικά (χρώματα-ποιότητα) εννοούσα, τι λες?

Όταν ο Βασίλης έχει επιλέξει τον ΤΑΜΡΟΝ για κύριο φακό, τότε τ αλόγια περιττεύουν. Αν ήμουν στη θέση σου jim, τότε θα έπαιρνα αυτόν τον φακό (ή και τον απλό) και όταν θα γυρνούσα στο σπίτι θα τραβούσα για σειρά λήψεις και θα τις έστελνα στον Βασίλη. Εκεί θα ξεκαθάριζαν όλα.

Βλάση, απλό εννοείς τον χωρίς VC?

Αυτόν έχει ο Βασίλης.

Δεν τον έχουμε δει ακόμη τον καινούργιο Σίγμα. Ο Βασιλης είναι επαγγελματίας, και σε αυτον προέχει η απόλυτη ποιότητα. Επίσης έχει και άλλους φακούς. Εσύ έχεις μόνο έναν 55-200 ακόμη, άρα ενδεχομένως να σε ενδιαφέρει το μεγαλύτερο εύρος του κυρίως φακού σου. Φυσικά ο Τάμρον είναι μια "σταθερή" αξία.

Ο δε καινούργιος -OS- είναι φ/4, όχι 4.5... άρα αρκετά γρήγορος, εάν βάλεις μέσα και τη σταθεροποίηση, μάλλον πρόκειται για καλή περίπτωση.

Βρε συ, Κατερέλος, Παπαδάκης και adorama δεν τον έχουν. Μόνο για Canon. Σίγουρα υπάρχει για Νικον?

Ε, αφού θα πάρεις Canon. Τελείτσα και παύλα!

Λύσσαξες...:flipout:-bye-

Μέχρι τώρα κατά 70% τον 18-55 φορούσα και με κάλυπτε (έτσι και αλλιώς πάντα υπάρχει και ο 200άρης ή ο 300άρης στη τσάντα).

Ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας....-bye-