Φακοί Tamron

Re: tamron 11-18

Σε αλλη διασταση σε βαζει ο ευρυγωνιος. Μ'αρεσουν οι ληψεις σου και εκτος των συνηθισμενων.

Εχω τον 8αρι τον samyang, εξαιρετικα οξυς φακος, και παρ'ολο που δεν βγαζει φωτογραφιες για 'καδρο', τις κανω πολυ κεφι και με ευχαριστει να τον χρησιμοποιω. Σκεφτομαι ωρες ωρες να παρω τον σταθερο 14αρι και να αφησω το ζοομ στους ευρυγωνιους. Να παω μετα κατ'ευθειαν στον Νικον 16-85μμ που αργα η γρηγορα θα αντικαταστησει τον 18-55 μου.

Την οξυτητα και ευκρινεια του 14αρη , αμφιβαλλω πως την εχει αλλος φακος , σε ολο το καδρο , σε αυτα τα mm ασχετα απο τιμη.
Το AF σε αυτα τα μηκη δεν ειναι θεμα αφου με f5.6 εισαι νετ σχεδον παντου.
Απο την αλλη βεβαια ο Σιγμα 8-16 θα ηταν ισως η καλυτερη λυση λογω ευρους και ποιοτητας αν δεν ειχες τον 8αρη..τωρα δεν βρισκω τον λογο να δωσεις τα διπλα+ και να τον προτιμησεις απο τον 14αρη.
Δοκιμασε τους φακους στην μηχανη σου πριν αγορασεις , ετσι μονο θα εισαι σιγουρος .

Thanks stgeo. Το σκεφτομαι πολυ.
Εχω παρατηρησει οτι υπαρχουν 2 εκδοσεις για τον 14αρη για Νικον με μικρη διαφορα τιμης. Μηπως γνωριζεις κατι παραπανω για την πιο ακριβη εκδοση?

Ηλεκτρονικές επαφές. Η ονομασία έχει ένα "ΑΕ" μπροστά που το υποδηλώνει.

Ηλεκτρονικες επαφες που σημαινει οτι μπορει να ρυθμιζεται το διαφραγμα και η αυτοματη εστιαση απο την D7000? Και το διαφραγμα στην D5000? Καθως θα βλεπω και exif πληροφοριες και στις 2 μηχανες?

Για το εάν ελέγχεις το διάφραγμα από τη μηχανή δεν ξέρω. Πολύ πιθανόν όμως.
Σίγουρα αποθηκεύει σωστό exif με πληροφορίες εστιακού μήκους και διαφράγματος. Για την εστίαση, οι επαφές ενεργοποιούν απλώς το ηλεκτρονικό rangefinder, και παίρνεις επιβεβαίωση σωστής εστίασης (όταν την πετυχαίνεις με το χέρι), ο φακός είναι χειροκίνητης εστίασης.

Για το εάν ελέγχεις το διάφραγμα από τη μηχανή δεν ξέρω. Πολύ πιθανόν όμως.
Σίγουρα αποθηκεύει σωστό exif με πληροφορίες εστιακού μήκους και διαφράγματος. Για την εστίαση, οι επαφές ενεργοποιούν απλώς το ηλεκτρονικό rangefinder, και παίρνεις επιβεβαίωση σωστής εστίασης (όταν την πετυχαίνεις με το χέρι), ο φακός είναι χειροκίνητης εστίασης.

Πολυτιμες πληροφοριες. Σε ευχαριστω send!

Και μονο που θα μου δινει σωστο exif με τιμες διαφραγματος ειναι πολυ σημαντικο γιατι με τον 8αρη βλεπω στο PC μονο iso και ταχυτητα που δεν με βοηθαει τωρα που ειμαι στην αρχη να συγκρινω. Ειναι και περιεργος φακος.

Last edited:

Εννοειται τον νεο με τις επαφες ... να σκεφτεις οτι πολυς κοσμος με Κανον αγοραζει τον τσιπαρισμενο για Νικον και τον ταιριαζει με ανταπτορα στις Κανον.

Οπότε ο tamron είναι για πέταμα γενικά από ότι φαίνεται και σε διάφορα reviews.

Για sigma 10-20 και tokina 12-24 τι λέτε ; Βασικά καλός και ο 11-16 αλλά λίγο μικρό το εύρος λίγο υπερβολικό το f/2.8 για τέτοιο φακό...

Τα 10μμ με τα 12μμ έχουν μια αισθητή διαφορά επίσης, o tokina 12-24 φαίνεται πολύ καλά κατασκευασμένος σαν ποιότητα λίγο πιο φθηνός από τον sigma (η παλιότερη version). και f/4 σταθερός σε σχέση με f/4-5.6.

Εννοειται τον νεο με τις επαφες ... να σκεφτεις οτι πολυς κοσμος με Κανον αγοραζει τον τσιπαρισμενο για Νικον και τον ταιριαζει με ανταπτορα στις Κανον.

Μα καμία σχέση....
Κάποιοι αγοράζουν τον απλό για Νίκον, για να τον φορέσουν σε Canon με αντάπτορα ο οποίος θα έχει τσιπάκι. Το οποίο βέβαια μόνο το ηλεκτρονικό rangefinder ενεργοποιεί και τίποτε άλλο. Ούτε διάφραγμα από τη μηχανή ελέγχεις, ούτε καν πληροφορίες για το διάφραγμα που χρησιμοποιήθηκε δεν δίνει στο exif (ούτε καν για το εστιακό μήκος του φακού εκτός εάν προγραμματιστεί ειδικά το τσιπάκι -από ποιον; τον Κινέζο; ).

Την τσιπαρισμένη για Νίκον τι ακριβώς να την κάνουν οι κανονάκηδες; Με τι θα επικοινωνήσουν οι επαφές;

Οπότε ο tamron είναι για πέταμα γενικά από ότι φαίνεται και σε διάφορα reviews.

Πολύ εύκολα το λέτε το "για πέταμα" για τέτοιες δύσκολες σχεδιάσεις.

Πριν κάμποσο καιρό είχε πέσει εδώ ένα λινκ από τη δουλειά ενός Ινδονήσιου, με τον Τοκίνα 11-18 θυμάμαι. Μας είχε φύγει η μαγκιά. Μα εντελώς.

Απάντηση: tamron 11-18

Καλημέρα Τάσο και χρόνια πολλά!

Ο συγκεκριμένος φακός, δεν είναι για πέταμα. Είναι όμως μέτριος (επιεικώς) για τα στάνταρντ των nikon και των Zeiss (ενδεχομένως και των canon).

Κάποιο πρόχειρο παράδειγμα που βρήκα:

attachment.php

Νομίζω πως για κάποιον που δεν χρησιμοποιεί ευρυγώνιους κάθε μέρα, είναι μια χαρά. Γι'αυτό και δεν τον έχω πουλήσει μέχρι τώρα.Αν μπορεί κάποιος να ζήσει με τα μειονεκτήματα που είπα, τότε ίσως είναι και καλός.

Last edited:
Απάντηση: tamron 11-18

Πάρα πολύ καλός. Τώρα τον είδα. Δάσκαλος στη διαχείρηση του φωτός.

Ειδικά οι ομάδες "Τhe face" και "The view".

Πραγματικά άψογος

12233730-lg.jpg

Μα καμία σχέση....
Κάποιοι αγοράζουν τον απλό για Νίκον, για να τον φορέσουν σε Canon με αντάπτορα ο οποίος θα έχει τσιπάκι. Το οποίο βέβαια μόνο το ηλεκτρονικό rangefinder ενεργοποιεί και τίποτε άλλο. Ούτε διάφραγμα από τη μηχανή ελέγχεις, ούτε καν πληροφορίες για το διάφραγμα που χρησιμοποιήθηκε δεν δίνει στο exif (ούτε καν για το εστιακό μήκος του φακού εκτός εάν προγραμματιστεί ειδικά το τσιπάκι -από ποιον; τον Κινέζο; ).

Την τσιπαρισμένη για Νίκον τι ακριβώς να την κάνουν οι κανονάκηδες; Με τι θα επικοινωνήσουν οι επαφές;

Πολυ σωστα..λαθος μου.

Re: Tamron 17-50 f2.8 BIM Vs Sigma 18-50 f2.8 HSM

Λοιπον, παω για αναβαθμιση του Ταμρον.

Καλος, χρυσος αλλα σε χαμηλο φωτισμο το AF ειναι αργο και κυριως συχνα αστοχει.

Κοιταζω τον 17-55 και τον 24-70. Για τον δευτερο διαβασα αυτο και μου εκανε εντυπωση. http://www.photozone.de/canon_eos_ff/528-canon2470f28ff?start=1

"At the wide-end of the zoom range the outer focus field is distorted to the background resulting in the unfortunate effect that the foreground corners are pushed out of focus compared to the center (or vice versa). ..."

Aυτοι το θεωρουν πολυ σημαντικο προβλημα. Ειναι, ή υπερβαλουν? Γενικως οπουδηποτε αλλου θεωρειται πολυ καλος, με μονα μειονεκτηματα το οτι ειναι τουβλο και οτι ζουμαρει αναποδα.

θα το συνηθίσεις, δεν θα αργήσεις και μετά θα απορείς με τα ελαφριά φακουδάκια των αλλων.

Ο 17-55 δεν είναι καλύτερος του TAMRON και κυρίως μη συγκρίσιμος με τον 24-70.

Μια σκέψη.... μήπως ήλθε η ώρα για αναβάθμιση σε FF; Θα πρότεινα μτχ. CANON 5D και CANON 24-70. Ξέρω ότι οι μη σκισμένες μηχανές παίζουν στα 700 ευρώ μτχ. Μήπως να το δείς;;;

Εχω εδω και μερες ονειρα με 5D.

Βεβαια κοιταζω για καινουρια, με τη λογικη θα μου επιστραφει το ΦΠΑ και θα αφαιρεθει το ποσο απο το φορολογητεο. Εχω δηλωσει τους κωδικους στην εφορια σαν δευτερευοντες.

Οποτε το σετακι 5D2+24-70, καινουριο θα μου κοστισει στην πραξη ενα 30% κατω. Αν μπορεσω να ζησω χωρις το ευρυγωνιο του 24 στην 40D, ισως και να μεινω με αυτην.

Για το "ελλατωμα" του 24-70, ξερεις κατι?

Και κατι αλλο, σε FF το 70 ειναι λιγο κοντο. Η ισοδυναμια ειναι 15-44.

Last edited:

Ο 24-70 είναι ο επαγγελματικός φακός στο σύστημα της CANON. Αν είχε τέτοιο πρόβλημα by default θα είχε κλείσει το μαγαζί η CANON και θα πουλούσε φωτοαντιγραφικά κι όχι φωτογραφικά.

Για το άλλο τώρα... κοντός για ποιό λόγο; Για τί είδους φωτογράφηση; Εμένα δεν μου φαίνεται κοντός ο 28-70 ή έχω συνηθίσει. Βγάζει ωραιότατα πορτρέτα σε 2.8 ή 3.2 και φλουτάρει το φόντο. Βοηθά σε αυτό και το διαφορετικό βάθος πεδίου.

Το 36 σε σχέση με το 24 είναι πολύ διαφορετικό. Για βαφτίσεις και γάμους δημιουργεί πρόβλημα. Θα πρότεινα να κινηθείς με σύνεση και όχι με βιασύνη.

Υπόψην ότι αναμένεται και ο νέος 24-70, λέγεται ότι θα έχει και IS. Αντί γι' αυτόν δες τον Sigma 24-70 HSM (έχει κάνει συγκριτικό και ο Kosh μου φαίνεται) ή αν μείνεις με τη 40D τον Sigma 17-50 f2.8 HSM.