Φακοί Tamron

Φρέσκο!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Περίεργος φακός.
Με 35-100f2.8 δεν ξέρω τι niche πιάνει.
Δεν είναι ούτε αρκετά μικρός, ούτε αρκετά ευρύς, ούτε αρκετά μακρύς, ούτε αρκετά γρήγορος να αφήσεις τα γνωστά και μη εξαιρετέα 24-70/70-200 για αυτόν.
Κάποιοι γράφουν για street, αλλά δεν ξέρω το πόσο θα κάνει και για τέτοια χρήση. Όσους ξέρω που το παίρνουν σοβαρά το street είναι με μικρούς prime για "χαμηλό προφίλ".
Για πορτραίτο ίσως ( ; ), εφόσον θέλεις ευελιξία ανάμεσα σε 50-85-100 δεν έχεις πρόβλημα με f2.8.
Αλλά και εκεί συνήθως παίζουν 20-70f2.8/70-200f2.8 ή ακόμη 35-150f2-2.8...

Αυτά για 950€ (Ε mount) και ~1000αρα για Ζ mount.

Είναι ένας φακός για όποιον θέλει να δουλεύει μεταξύ 35-100mm και δε χρειάζεται κάτι φωτεινότερο ώστε να μπαίνει στη διαδικασία να χρησιμοποιήσει φωτεινούς σταθερούς. 😛

Λέγοντας το παραπάνω προφανές θέλω απλώς να καταδείξω πως ένας φακός είναι αυτός που είναι χωρίς να προορίζεται για συγκεκριμένη χρήση. Μόνο ο εκάστοτε χρήστης ξέρει αν τον βολεύει ή όχι. Θεωρητικά δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι φακοί για συγκεκριμένη χρήση, ασχέτως αν πραγματικά υπάρχουν συνήθεις φακοί για συγκεκριμένη χρήση.

Υ.Γ. πέραν των παραπάνω παίζει ρόλο και το πόσα χρήματα είναι διατεθειμένος να δώσει κάποιος και το βάρος θέλει να σηκώνει. Εννοείται πως οι πωλήσεις θα δείξουν αν η αγορά θεωρούσε απαραίτητο έναν τέτοιο φακό.

Προφανως και ο 35-150 f2-2,8 ειναι πιο χρησιμος για all around αλλα εδω ηθελαν μαζι με την οπτικη αποδοση να πετυχουν και φορητοτητα.

Ευτυχως εχουν πιασει το νοημα και εχουν ξεφυγει απο την λουμπα να πανω κατω απο τα 35 χιλιοστα κατι που ριχνει αρκετα την ποιοτητα της μηχανικης τους δυνατοτητας.

Σε καλο φεγγαρι η tamron παντα μακαρι να τα εβρισκε και με την canon.