Φακός/φώς για ποδήλατο

σδεν μπορω να βγαλω ακρη ποια ομαδα καθοριζει την ενταση τυο ρευματος αλλα σιγουρα οι πλακετες δεν βγαζουν την ιδια ενατση στο λεντ

Λοιπον, με τα 7135 για τον Uf-2100 δεν έχω βγάλει άκρη καθώς μόνος μου και με τα εργαλία που διαθέτω δεν μπορω να κανω κάτι. Πηγα το φακό με το τσιπακι σε έναν ηλεκτρονικο και μου λεει οτι ειναι επειδη ειναι επιφανείας χρειαζεται κολλητηρι αερος που αυτος δεν έχει και τελικά δε το αναλαμβάνει. Μπορεί κάποιος που έχει ξανακάνει κατι τετοιο να με καθοδηγήσει και αν έχει καθόλου φωτογραφίες απο το πώς φαινεται το τσιπάκι έτοιμο.

μαλακιες λεει...αν ηταν ετσι κανενας δεν θα εκανε τιποτα στον κοσμο των φακων
αν εχει κολλητηρι θα το ακνεις μονος σου.....2 καλωδια ενωνεις...

αργοτερα θα σου ανεβασω φωτο

7135driverjs8.jpg

μαυρο καλωδιο στην πρασινη βουλα, κοκκινο στην κοκκινη

1) Τα 7135 πως αφαιρούνται χωρίς να κάνεις κάποια ζημια? Εσείς τι εργαλεία χρησιμοποιήσατε? Καθώς σκέφτομαι την αγορά ενός καλύτερου κολλητηριου. (απο οτι καταλαβαινω για να μπορεις να αφαιρεσεις οσα θες, μαλλον ειναι παραλληλα συνδεδεμενα ωστε να μπορει να λειτουργεί όποια και αν βγαλεις?)

2) Έστω πχ ο UF-2100 απο Kaidomain, για να έχω την ίδια ή και μεγαλύτερη φωτεινότητα στο HIGH πόσα amper θέλει? 1,4 που βλέπω οτι προτείνετε, είναι αρκετα?

3) το δαχτυλιδι που σφίγει το driver φαινεται να πατάει πάνω στα 7135 τσιπακια,δε νομιζω να είναι καλό να τοποθετηθεί ετσι, τι χρειάζεται να γίνει?

Last edited:
κοιτα εγω εχω ενα πιστολι θερμου αερα. αυτο για τις μπογιες κτλ...γυρισα αναποδα την πλακετα και την ζεστανα μεχρι αν πεσουν ολα κατω.

Διαφορετικα με το κολλητηρι (δυνατο) ξεστανε ταυτοχρονα τα 3 ποδαρακια και σπρωξε το τσιπακι ετσι...
αλλα πιστευω οτι τα αδρανοποιεις με το να κοψεις τα ποδαρακια τους (αριστερο ή/και μεσαιο)

το μεσαιο ποδαρακι ειναι το ιδιο με το μεγαλο απο την αλλη πλευρα. Και ειναι η γειωση, οποτε και να κανει επαφη με την θηκη της πλακετας καλυτερα ειναι ετσι...το ρευμα θα περνα κατευθεια στην γειωση του τσιπ χωρις να χρειαζεται ολη την διαδρομη

για την δυναμη ο Εργοτελις θα σου πει λιγοτερα, εγω λεω δωστα ολα.....παντως οχι 1400..το λιγοτερο 2100

Καλημέρα σε όλους. Επειδη σκέφτομαι να πάρω κάτι σοβαρό για το ποδήλατο, κοίταζω σε κάτι από Fenix όπως προτείνει πιο πάνω ο συμφορουμήτης:

1) Βάση ΑF02 (Τιμή ~ 12.85 Euro)

και κάποιον από τους παρακάτω:

1) Φακός LD10 (Τιμή ~ 43,62 Euro)
2) Φακός LD12 (Τιμή ~ 46,32 Euro)
3) Φακός LD20 (Τιμή ~ 45,78 Euro)
4) Φακός LD22 (Τιμή ~ 48,47 Euro)

Από ότι είδα προφανώς οι LD12/LD22 είναι αντικαταστάτες των LD10/LD20. Ποια είναι η γνώμη σας? Θα είναι υπερβολή ένας LD22 (παίρνει 2χΑΑ) και σαν βάρος και σαν όγκος και σαν "δύναμη" φωτός στο ποδήλατο? Χρήση επαρχία (λίγα αυτοκίνητα)

Ενας φακός (ακόμα και στην επαρχία), με μεγάλη φωτεινότητα δεν είναι ποτέ υπερβολικός!
Εφόσον θες συμβατότητα με μπαταρίες ΑΑ, οι λύσεις σου είναι όντως περιορισμένες,
τα μοντέλα LD2x νομίζω οτι είναι "μακριά" και ίσως σου κάνουν ταλάντωση στο τιμόνι
Απ' την άλλη, τα 110 lumen της σειρά LD1x είναι απλώς ικανοποιητικά...

Εχε το νου σου και σε λύσεις με μπαταρια 18650, υπάρχουν ΠΟΛΥ περισσότερες
(εφόσον αποφασίσεις να κάνεις την επένδυση σε μπαταριες + φορτιστή)
και με σαφώς μεγαλύτερη αυτονομια + φωτεινότητα...

Για υπερβολή, είναι το 1000 lumens, όπως αυτός
ke5-669x.jpg

Last edited:
και ο "απόλυτος φωτισμός" σε ποδήλατο
IMG_20120124_111856.jpg

Τώρα, στο BLF forum έχουν γίνει αρκετες κουβέντες για φακούς ποδηλάτου (μεγαλύτερες και πληρέστερες από τις εδώ)
οπότε σου δίνω στα γρήγορα δυο δοκιμασμένες λύσεις

XinTD C8 V3
Shadow XM-L JM07 PRO

και έναν αποκλειστικό φακό ποδηλάτου
Shadow 650

Re: Απάντηση: Φακός/φώς για ποδήλατο

και ο "απόλυτος φωτισμός" σε ποδήλατο

Ο απόλυτος αν είσαι "άρρωστος" με τους φακούς, όχι με την ποδηλασία!

Επειδή πάντως λύσεις με μεγάλους φακούς ή μικρά φώτα με εξωτερικές μπαταρίες, δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικές για κούρσα λόγω όγκου και βάρους, πώς βλέπετε τους PD10, PD20 και PD22; Κάτι άλλο σε μέγεθος μέχρι 8-9 cm και αυτονομία από 3 ώρες και πάνω για τη χρήση την οποία συζητάμε;

Δεν είναι δικό μου το setup (με τους 3 φακούς - ο DRY είναι ο ένας) παιδιά, δανεική φωτο από το BLF...

Το κουρσάκι παραπάνω έχει ΔΥΟ Keygos KE-5...

O PD22 παίρνει CR123A, δεν σε συμφέρει (κοστος μπαταριών)...
Καλύτερα αυτός ο νέος (αν και δεν δοκιμάστηκε)Blackshadow Rook 3xAA

Last edited:

Το κουρσάκι παραπάνω έχει ΔΥΟ Keygos KE-5...
Αυτό εννοώ, είναι καρα-υπερβολή αυτό το θέαμα!

Καλύτερα αυτός ο νέος (αν και δεν δοκιμάστηκε)Blackshadow Rook 3xAA

Αν οι μπαταρίες δεν αποτελούν πρόβλημα (ούτως ή άλλως τις χρησιμοποιώ σε έναν M30 και έναν TK12 καθώς και στα φλας SB-R200 της Nikon) είναι καλύτερος ο PD22 από τους αλλους δύο (pd10 και 20);

Τελικα παραγγειλα τον Fenix LD10 και την βαση για το ποδηλατο AF02 με συνολικο κοστος ~ 56 Ευρω...Για να δουμε τι θα δουμε τα επερχομενα βραδια :-)

Αν οι μπαταρίες δεν αποτελούν πρόβλημα (ούτως ή άλλως τις χρησιμοποιώ σε έναν M30 και έναν TK12 καθώς και στα φλας SB-R200 της Nikon) είναι καλύτερος ο PD22 από τους αλλους δύο (pd10 και 20);

Ουπς, πατάτα είπα. Διαβάζοντας εδώ κατάλαβα πως εννοείς ότι παίρνει τις μη επαναφορτιζόμενες!

Ακριβώς, και οι CR123A δεν είναι και φτηνές!

Απορρίφθηκε χωρίς περαιτέρω έρευνα! Απ' τους άλλους δύο μικρούς της Fenix;

Δεν θέλω να σου προτείνω κάποιον από τους δύο...
Θα σου πω όμως το εξής, μετά από ΕΚΤΕΝΕΙΣ δοκιμές φακών, σε ποδηλασία...
Να πάρεις LED XM-L, διότι το XP-G εχει πολύ συγκεντρωτική δέσμη, ενώ στην ποδηλασία χρειάζεσαι απλωμένη δέσμη (flood)

Μπες στο site του GoingGear
και δοκίμασε με Φίλτρα (σε XM-L και τις μπαταρίες που επιθυμεις - πχ ΑΑ)
και δες τις προτάσεις
(πχ EagleTac D25A, ThruNite Neutron 1AA, JetBeam PA10, Spark SL5-220CW)

Πάρε τιμές και από τον HKE (θα είναι καλύτερες και έχουν και ταχυδρομικά)

Μην κολλάς στην FENIX.. (ναι, είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ αλλά οχι η μόνη...)

Last edited:

Απορρίφθηκε χωρίς περαιτέρω έρευνα! Απ' τους άλλους δύο μικρούς της Fenix;

Ο PD10 αναβει γυριζοντας την κεφαλη και δεν ειναι βολικος. Δεν εχει και strobe, που νομιζω ειναι καλο να το εχεις στο ποδηλατο.

Απο τους PD20@PD22 μια χαρα ειναι και οι δυο. Δες ομως μηπως και δεν βολευει ο διακοπτης στο σωμα οταν τον δενεις στο ποδηλατο με το ειδικο κλιπ.

Ειχα και γω το ιδιο διλλημα με τους LD10 kai LD12 για το ποδηλατο και κατεληξα στον απλο LD10 (αντιστοιχα PD20 σε σχεση με τον PD22) διοτι βολευει στο δεσιμο πανω στο ποδηλατο και κυριως οτι ο πισω διακοπτης αναβε τον φακο και με δευτερο πατημα το γυριζε στο strobe. Eνω στους ακριβοτερους ολες οι αλλαγες γινονται απο τον διακοπτη στο σωμα που δεν μου φανηκε βολικο οταν εχεις την προσοχη σου στο δρομο.