Ferguson Ariva T65

Δεσμεύουν και οι M-Star χώρο για το timeshift; Μέχρι τώρα αυτό ήταν κουσούρι μόνο των ALI. Ελπίζω να μην το μετέφεραν και στους M-Star.

Θα μπορούσες να επαναλάβεις (π.χ. αργότερα το βράδυ που δεν θα τον χρησιμοποιείς) μια παρόμοια προγραμματισμένη εγγραφή; Δηλαδή ίδιας διάρκειας, με το ίδιο στικάκι, χωρίς να ελευθερώσεις επιπλέον χώρο απ'όσο είχε για την αποτυχημένη εγγραφή, και κλείνοντάς τον στο ίδιο κανάλι (αν το θυμάσαι);
Να δούμε αν είναι επαναλήψιμο το πρόβλημα ή όχι. Αν είναι, θα είναι σημαντικό για τον προσδιορισμό και την αναφορά του προβλήματος στην Ferguson.
Θα το δοκιμάσω σημερα στο ίδιο κανάλι και την ίδια εκπομπή (να μπορέσω να δω και τον αγώνα χωρίς να γκρινιάζει η γυναίκα :p )
μηπως εφταιγε το οτι δεσμευε χωρο για το timeshift και δεν επαρκουσε ο χωρος στο στικ να γραψει αλλο? εγω στο 0.5gb τοχω ποτε δεν ειχα προβλημα με εγγραφες και εβδομαδιαιες που βαζω κλπ αλλα παντα ειχα αρκετο ελευθερο χωρο στο στικακι!

Δεσμεύουν και οι M-Star χώρο για το timeshift; Μέχρι τώρα αυτό ήταν κουσούρι μόνο των ALI. Ελπίζω να μην το μετέφεραν και στους M-Star.

Οχι δεν δεσμεύουν χώρο. Έχει επιλογή για το μέγεθος τoυ αρχείου timeshift αλλά πρέπει να ξεκινήσεις με το χέρι. Έτσι κι αλλιώς, αν δέσμευε χώρο θα δέσμευε 1GB, όσο δηλαδή είναι η ρύθμιση στο fw.

Last edited by a moderator:
Τα ίδια αντιμετώπισα και εγώ με τις εγγραφές με διάφορα στικάκια με το Τ65 αλλά και με τον Sigmatek 50 (ίδιο chip). Από την στιγμή που έβαλα πάνω στους 2 δέκτες από ένα εξωτερικό δίσκο 2,5'' με τροφοδοσία από το USB του δέκτη τα προβλήματα εξαφανίστηκαν.

Παρόμοια προβλήματα με τα διάφορα στικάκια είχα αντιμετωπίσει και σε 2 Samsung TV με ενσωματωμένο PVR, το πρόβλημα λύθηκε με τον ίδιο τρόπο.

Να πω σε αυτό το σημείο πως τα στικάκια σε pc δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα και πως η Ferguson όπως και η Samsung στα manual τους κάνουν ιδιαίτερη μνεία για τα διάφορα flash drives λέγοντας πως πρέπει να είναι αρκετά γρήγορης ταχύτητας στην εγγραφή.

Έχω διαπιστώσει πως εκτός από το ότι οι κατασκευαστές flash drives δίνουν πολύ αισιόδοξες επιδόσεις στα προιόντα τους συμβαίνει αυτά πολύ συχνά να μην έχουν και σταθερή συμεριφορά κατά την διάρκεια των διαφόρων transactions. Σε αντίθεση τώρα οι σκληροί δίσκοι έχουν πολύ πιο σταθερή συμπεριφορά.

Έχει αρχίσει να με εκνευρίζει σοβαρά το μηχανάκι...

Το προγραμμάτισα σήμερα να γράψει μια εκπομπή με διάρκεια εγγραφής 65 λεπτά. Τον κλείνω σε κανάλι με EPG και φεύγω.
Όταν γύρισα τον βρήκα αναμμένο και όταν κοίταξα την εγγραφή είδα οτι ήταν μόνο 58 λεπτά (~1,75GB) με το στικάκι να έχει ακόμα μισό GB ελεύθερο. Τα 7 λεπτά που έλλειπαν ήταν φυσικά το τελος του επεισοδίου που το έφαγε η μαρμάγκα η μαύρη, η τριχωτή...
Σήμερα η ίδια προγραμματισμένη εγγραφή, στο ίδιο στικάκι, με την ίδια σύνδεση έγινε κανονικά. Μιλάμε για τέρας αξιοπιστίας...

Κάτι αλλο που παρατήρησα: ο προγραμματισμός ήταν λίγο "κοντός" κατά 4-5 λεπτά και δεν έπιανε το τέλος της εκπομπής. Πάτησα λοιπόν το REC πριν τελειώσει η εγγραφή και έβγαλε το γνωστό παραθυράκι για ορισμό διάρκειας. Πάτησα ΟΚ για 2 ώρες πιστεύοντας οτι θα συνεχίσει να γράφει για μία ώρα ακόμα τουλάχιστον. Αμ δε...Μόλις έφτασε ο προγραμματισμένος χρόνος λήξης εγγραφής, σταμάτησε.

Τα ίδια αντιμετώπισα και εγώ με τις εγγραφές με διάφορα στικάκια με το Τ65 αλλά και με τον Sigmatek 50 (ίδιο chip). Από την στιγμή που έβαλα πάνω στους 2 δέκτες από ένα εξωτερικό δίσκο 2,5'' με τροφοδοσία από το USB του δέκτη τα προβλήματα εξαφανίστηκαν.

Παρόμοια προβλήματα με τα διάφορα στικάκια είχα αντιμετωπίσει και σε 2 Samsung TV με ενσωματωμένο PVR, το πρόβλημα λύθηκε με τον ίδιο τρόπο.

Να πω σε αυτό το σημείο πως τα στικάκια σε pc δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα και πως η Ferguson όπως και η Samsung στα manual τους κάνουν ιδιαίτερη μνεία για τα διάφορα flash drives λέγοντας πως πρέπει να είναι αρκετά γρήγορης ταχύτητας στην εγγραφή.

Έχω διαπιστώσει πως εκτός από το ότι οι κατασκευαστές flash drives δίνουν πολύ αισιόδοξες επιδόσεις στα προιόντα τους συμβαίνει αυτά πολύ συχνά να μην έχουν και σταθερή συμεριφορά κατά την διάρκεια των διαφόρων transactions. Σε αντίθεση τώρα οι σκληροί δίσκοι έχουν πολύ πιο σταθερή συμπεριφορά.

Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα στικάκια μου, σε όποιον απο τους αρκετούς δέκτες που πέρασαν απο τα χέρια μου δοκίμασα εγγραφή. Ακόμα και ο ΒΟΧHD με firmware Τ65 δεν παρουσίαζε πρόβλημα.

Οι ταχύτητες δεν είναι θέμα για SD εγγραφές. Ακόμα και το πιο αργό μου στικ, με ταχύτητα (μετρημένη απο μένα) γύρω στα 4ΜΒ/sec, γράφουν κανονικά.

Οχι δεν δεσμεύουν χώρο. Έχει επιλογή για το μέγεθος τoυ αρχείου timeshift αλλά πρέπει να ξεκινήσεις με το χέρι. Έτσι κι αλλιώς, αν δέσμευε χώρο θα δέσμευε 1GB, όσο δηλαδή είναι η ρύθμιση στο fw.
Μάλιστα. Κατάλαβα. Κάτι ανάλογο είχε και ο F&U 2205 που ρύθμιζες το μέγεθος του αρχείου timeshift, αλλά όχι σε όγκο. Εκεί ρυθμιζόταν σε χρόνο. Μισή, μία, δύο ώρες. Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει περιορισμός. Για τους ALI δεν συζητάω, αν έχεις στικ το timeshift είναι άχρηστο γιατί δεσμεύει στάνταρ χώρο στο στικ ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιείς. Το καλύτερο το είχε ο παλιός μου M-Star 7828 που δεν είχε κράτηση χώρου ούτε ρύθμιση χρόνου ή όγκου λειτουργίας. Αν το ήθελες το χρησιμοποιούσες χωρίς δεσμεύσεις και για όσο ήθελες. Γιατί τα μπερδεύουν χωρίς λόγο; (Αν και μία δυνατότητα του timeshift των ALI που έγραψε σήμερα ο Άγγελος είναι πολύ ενδιαφέρουσα).

Δεν ξέρω αν ξαναειπώθηκε αλλά ενα που παρατήρησα είναι οτι όταν κάνω αναπαραγωγή mp3 το οποίο βρίσκεται σε φάκελο που βρίσκεται μέσα σε άλλο φάκελο τότε υπάρχει πιθανότητα να το παίξει για 5-6" και μετά να κολλήσει...
Δοκίμασε να αλλάξεις το όνομα των φακέλων σε κάτι πολύ μικρό, ώστε να ελέγξεις αν είναι πρόβλημα του συνολικού μήκους των ονομάτων.

Αν βγάλεις τα υπόλοιπα αρχεία που είναι στον ίδιο φάκελο, συνεχίζεται το πρόβλημα;

Επειδή έχω χάσει κάποια επεισόδια, έχει συμβεί σε κανένα να σταματά η αναπαραγωγή ταινίας μετά από 1 ώρα και 14 λεπτά (περίπου);
Αυτό μου έχει συμβεί μόνο σε μια ταινία και σταμάτησε εντελώς η αναπαραγωγή και όχι η εμφάνιση υπότιτλων.
Firmware 1.049 & 1.050

Λεπτομέρειες ταινίας:

Γενικά
CompleteName : H:\The Woman in Black 2012 720p BRRip [A Release-Lounge H264]\MM_PLAY_TIME.ini
FileSize/String : 51,6 KiB

Γενικά
CompleteName : H:\The Woman in Black 2012 720p BRRip [A Release-Lounge H264]\The Woman in Black 2012 720p BRRip [A Release-Lounge H264].mp4
Format : MPEG-4
Format_Profile : Base Media / Version 2
CodecID : mp42
FileSize/String : 1,76 GiB
Duration/String : 1h 35mn
OverallBitRate/String : 2 636 Kbps
Encoded_Date : UTC 2012-05-03 08:55:30
Tagged_Date : UTC 2012-05-03 08:55:30
Encoded_Application : Yamb 2.1.0.0 [http://yamb.unite-video.com]

Video
ID/String : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format_Profile : [email protected]
Format_Settings_CABAC/String : Ναι
Format_Settings_RefFrames/String : 4 frame
CodecID : avc1
CodecID/Info : Advanced Video Coding
BitRate/String : 2 190 Kbps
BitRate_Maximum/String : 14,8 Mbps
Width/String : 1 280 εικονοστοιχεία
Height/String : 544 εικονοστοιχεία
DisplayAspectRatio/String : 2,35:1
FrameRate/String : 23,976 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bits
ScanType/String : Συνεχής σάρωση
Bits-(Pixel*Frame) : 0.131
StreamSize/String : 1,46 GiB (83%)
Encoded_Library/String : x264 core 120 r2164 da19765
Encoded_Library_Settings : cabac=1 / ref=4 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=0 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=0 / chroma_qp_offset=-2 / threads=12 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=2 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=240 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=50 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=2190 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=24000 / vbv_bufsize=24000 / nal_hrd=none / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Encoded_Date : UTC 2012-05-03 08:55:30
Tagged_Date : UTC 2012-05-03 08:55:42

Ήχος #1
ID/String : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format_Profile : LC
CodecID : 40
BitRate/String : 124 Kbps
BitRate_Maximum/String : 146 Kbps
Channel(s)/String : 2 κανάλια
ChannelPositions : Front: L R
SamplingRate/String : 48,0 KHz
StreamSize/String : 84,7 MiB (5%)
Encoded_Date : UTC 2012-05-03 08:55:39

Ήχος #2
ID/String : 3
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format_Profile : LC
CodecID : 40
BitRate/String : 317 Kbps
BitRate_Maximum/String : 373 Kbps
Channel(s)/String : 6 κανάλια
ChannelPositions : Front: L C R, Side: L R, LFE
SamplingRate/String : 48,0 KHz
StreamSize/String : 216 MiB (12%)
Encoded_Date : UTC 2012-05-03 08:55:40

Γενικά
CompleteName : H:\The Woman in Black 2012 720p BRRip [A Release-Lounge H264]\The Woman in Black 2012 720p BRRip [A Release-Lounge H264].srt
Format : SubRip
FileSize/String : 30,6 KiB

Κείμενο
Format : SubRip

Πρέπει να είναι το πρόβλημα στην αναπαραγωγή ΜΡ4 που έχουν οι Mstar. Υπάρχει και στην λίστα γνωστών προβλημάτων (που είναι και στην υπογραφή μου).
Αν δεν το έχουμε στην λίστα προβλημάτων του Τ65 (λίγες σελίδες πίσω), πρέπει να το βάλουμε και να την στείλουμε όταν θα βγάλουν

Κι εγώ μόλις σταμάτησα στον ΒΟΧ να βλέπω ένα βιντεάκι ΜΡ4 που διακόπηκε στο 2:14 περίπου. Μαντάρα η Mstar με τα ΜΡ4...
Αναρωτιέμαι αν τα Crystal έχουν το ίδιο πρόβλημα. Δεν παραπονέθηκε κανείς για εκείνα.

Το πρόβλημα το έχω σε ένα ΒΟΧ με λογισμικό Τ65 οπότε ίσως να είναι πρόβλημα μόνο του ΒΟΧ. Δοκίμασα μετά και με το τελευταίο του ΒΟΧ (9-10-12) και σταμάτησε στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Το πρόβλημα με τα ΜΡ4 εμφανίζεται σε αρχεία μεγάλης διάρκειας. Το δικό σου βλέπω οτι σταματάει αρκετά νωρίς και υποπτεύομαι οτι έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο αρχείο.

Δοκίμασε να κάνεις ξανά remux σε ΜΡ4 μήπως διορθωθεί

παιδια καλησπερα!σημερα πηρα κ γω τον αποκωδικοποιητη.ολα ωραια ολα καλα αλλα βαζω να δω ταινια κ υποτιτλοι πουθενα.εχω το αρχειο srt τον ιδιο φακελο με την ταινια κ το ιδιο ονομα.πρεπει να κανω καποια ρυθμιση που δν εχω βρει ακομα;επισης παω να περασω την εκδοση 1.055 κ δε μπορω.τι γινεται;;;

Καλως ήρθες. Τα θερμά μου συγχαρητήρια, βρήκες το νέο firmware πριν απο εμάς τους "παλιούς"! :a0210:

Με τους υπότιτλους δεν έχω πρόβλημα αν συνδέσω το στικάκι στην θύρα του δέκτη. Αν όμως το βάλω σε hub τοτε εξαφανίζονται.

Αναβάθμιση γίνεται μόνο με FAT32 στικάκι

NTFS το χω κανει το στικακι.να το ξαναφορμαρω σε FAT32 κ να δοκιμασω ε;με τους υποτιτλους ομως τι παιζει;εψαξα σχεδον ολη τη συζητηση στο φορου κ δε βρηκα παρομοιο προβλημα..

Κάνε έλεγχο μήπως ο υπότιτλος έχει σφάλματα (απαγορευμένους χαρακτήρες, χρόνους εμφάνισης που συμπίπτουν κτλ). Το Subtitle Workshop κάνει καλή δουλειά.

τελικα παιδια ουτε υποτιτλοι φταιγανε ουτε τπτ.επεσα μες την ατυχια!!απ τη μανα της η συσκευση ειχε την εκδοση 1,044 που απ οτι εμαθα,απο φιλο μου που εχει το μηχανημα,εχει προβλημα με τους υποτιτλους.η 1,055 που βγηκε σημερα μου εκανε κολπα μολις την εγκατεστησα.μετα απο πολυ ψαξιμο κ πολλααααα νευρα περασα παλαιοτερη εκδοση κ ολα μια χαρα!!!

v1.055
add: Multimedia autoplay function in USB menu. There are three modes: Movie, Music, Photo
Mε αυτη την επιλογή ο δέκτης γίνεται media player. Με το άνοιγμα αρχίζει να παίζει κατευθείαν τα αρχεία που υπάρχουν στο USB. Το κακό είναι οτι αμέσως μετά την αναβάθμιση, κάτι ψάχνει στο USB και ψιλοκολλάει ο δέκτης. Είχα κάνει επαναφορά και το μήνυμα έβγαινε στα Πολωνικά οπότε δεν ξέρω τι έγραφε.
Αφού έψαξε για κανάλια, δεν παρουσίασε ξανά το πρόβλημα.

add: black color to subtitles background
mod: subtitles background area is now adjusted to the lenght of subtitle string

Δεν μπόρεσα να τα δοκιμάσω. Εξακολουθεί να μην παίζει υποτίτλους απο hub

fix: minor fixes and improvemnts
Με μια πρώτη ματιά, το CVBS\RBG έγινε CVBS(HDMI)\RGB(SCART)

v1.055
fix: minor fixes and improvemnts
Με μια πρώτη ματιά, το CVBS\RBG έγινε CVBS(HDMI)\RGB(SCART)

Στα "improvements" βάλε και ρυθμιζόμενη διάρκεια infobar και διόρθωση του 16/9 pan&scan σε 16/9 pillarbox. Επιτέλους!!!

Last edited: