Ferguson Ariva T65

Αν μπούμε στο μενού πολυμέσων και βγούμε αμέσως, το EPG εμφανίζει το πρόγραμμα για 3 ημέρες μετά ή το έφτιαξαν και αυτό;

Αρχικά φέρνει πάλι την τρέχουσα και επόμενη εκπομπή αλλα σε 15" φέρνει και τις υπόλοιπες.

Με το προηγούμενο λογισμικό μπορεί να μην έφερνε ποτέ όλο το EPG χωρίς επανεκκίνηση, τουλάχιστον στον Σκάι όπου έκανα τις δοκιμές.

Last edited by a moderator:
Καλησπερα παιδια!εχω καποιο προβλημα με τον ηχο.σε καποιες ταινιες δε βγαζει καθολου ηχο.εχει σχεση το codec η κατι αλλο;απ οτι εχω δει στο Manual ειναι απ τις μορφες που υποστηριζει...

Μάλλον ο ήχος σου είναι DTS, γι' αυτό δεν μπορεί να τον αποκωδικοποιήσει.
Μπορείς να ελέγξεις τα βιντεάκια με το προγραμματάκι MediaInfo.

μπορω ετσι ν αλλαξω κατι στο βιντεο ωστε να παιζει ή θα βλεπω αν παιζει η οχι;

Μπορείς να μετατρέψεις τον ήχο σε μορφή που υποστηρίζει ο δέκτης.
Υπάρχει ένα θέμα γι' αυτό τον σκοπό στα «στίκι». Πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει. :smile:

re-encode απ το media info δε βρηκα πως γινεται.απο αλλο προγραμμα θα μπορω σιγουρα αλλα θα ναι χρονοβορο...

Το Mediainfo δίνει μόνο πληροφορίες για το αρχείο.

Μετατροπή θα κάνεις μόνο στον ήχο, διαδικασία που κρατάει 10-15 λεπτά το πολύ. Δοκίμασε το PopCorn MKV AudioConverter ή το MKV2AC3

Αντιγράφω απο αλλού:
.....
Ο BOXHD όμως υποστηρίζει ενσωματωμένους VobSub, παρότι έχει Mstar 7818 που δεν υποστηρίζει τους εξωτερικούς! (Έκπληξη 2)
...

Δοκίμασα χθες μια ταινία με ενσωματωμένους Vobsub και ο Τ65 έκανε τον ανήξερο. Εμφανιζόταν μεν δύο καταχωρίσεις στη λίστα αλλα δεν έπαιζε τους υποτίτλους.

Ένας πόντος στον ΒΟΧ.

Δοκίμασα την ίδια ταινία στον ΒΟΧ με το 1.055 του Τ65 και οι υπότιτλοι παίζουν. Οπότε δεν είναι πρόβλημα του Τ65.

Αλλά οι πράσινες μπάρες σε κάποιες ταινίες συνεχίζουν να εμφανίζονται... Οπότε:

1) Η 2η γραμμή υποτίτλων υπερκαλύπτει το κάτω τμήμα της 1ης.
View attachment 85065

2) Δεν αναγνωρίζει εξωτερικούς υπότιτλους αν η συσκευή USB συνδεθεί μέσω usb hub.

Τα ακόλουθα ας τα ελέγξει όποιος μπορεί, μήπως έχουν διορθωθεί (minor fixes and improvemnts)
3) Επιλέγοντας «Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων», ο δέκτης δεν ζητάει επιβεβαίωση.

5) Οι ελληνικοί υπότιτλοι κωδικοποίησης ANSI εμφανίζονται ως σύμβολα αν επιλεχθεί Αγγλική γλώσσα μενού.

6) Δεν υπάρχει ήχος όταν αλλάζουμε από ένα stream ήχου σε άλλο κατά την αναπαραγωγή βίντεο. (μπορεί να το ελέγξει κανείς; )

7) Εμφανίζεται μια τεράστια πράσινη μπάρα σε κάποια βιντεάκια.

και πρέπει να γίνουν αλλαγές στην μετάφραση, γιατί κάποια πράγματα είναι πολύ χάλια! Να δω αν θα τους πείσω για το νέο αρχείο μετάφρασης...

Last edited:
Δοκίμασα την ίδια ταινία στον ΒΟΧ με το 1.055 του Τ65 και οι υπότιτλοι παίζουν. Οπότε δεν είναι πρόβλημα του Τ65.

Τότε ίσως μπορεί να παίξει μόνο αρχεία με ένα ενσωματωμένο Vobsub. Το δικό μου βιντεο είχε δύο.

Αλλά οι πράσινες μπάρες σε κάποιες ταινίες συνεχίζουν να εμφανίζονται... Οπότε:

View attachment 85065

2) Δεν αναγνωρίζει εξωτερικούς υπότιτλους αν η συσκευή USB συνδεθεί μέσω usb hub.

Τα ακόλουθα ας τα ελέγξει όποιος μπορεί, μήπως έχουν διορθωθεί (minor fixes and improvemnts)
3) Επιλέγοντας «Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων», ο δέκτης δεν ζητάει επιβεβαίωση.

5) Οι ελληνικοί υπότιτλοι κωδικοποίησης ANSI εμφανίζονται ως σύμβολα αν επιλεχθεί Αγγλική γλώσσα μενού.

6) Δεν υπάρχει ήχος όταν αλλάζουμε από ένα stream ήχου σε άλλο κατά την αναπαραγωγή βίντεο. (μπορεί να το ελέγξει κανείς; )

7) Εμφανίζεται μια τεράστια πράσινη μπάρα σε κάποια βιντεάκια.

και πρέπει να γίνουν αλλαγές στην μετάφραση, γιατί κάποια πράγματα είναι πολύ χάλια! Να δω αν θα τους πείσω για το νέο αρχείο μετάφρασης...

1) Εμφανίζεται σε μεγάλο και μεσαίο μέγεθος
3) Όντως δεν ζητάει επιβεβαίωση, συνεχίζει με επιλογή γλώσσας και νέα σάρωση καναλιών
5) Με αγγλική γλώσσα βγαίνουν "αλαμπουρνέζικα"
Δυστυχώς δεν έχω πρόχειρη ταινία με διπλό stream ήχου για να το δοκιμάσω και μέχρι τώρα δεν έχω δει πράσινη μπάρα

Έχω νέα:
Στην 1.026 με το το ρολόι στην αναμονή, ο δέκτης κατανάλωνε 3 βαττ. Όσο στην κατάσταση QuickStart δηλαδή.
Υπάρχει περιορισμός στην κατανάλωση που μπορεί να έχει ο δέκτης στην αναμονή, γι' αυτό δεν μπορούν να βάλουν το ρολόι.

Για τους υπότιτλους επιβεβαίωσαν αυτό που γνωρίζαμε. Η κωδικοσελίδα της κάθε γλώσσας χρησιμοποιείται όταν επιλεγεί η ίδια γλώσσα στο μενού και δεν μπορεί να αλλαχθεί. με την ευκαιρία, οι ελληνικοί υπότιτλοι χρησιμοποιούν κωδικοσελίδα CP1253.

Το πρόβλημα με την αλλαγή από ένα stream ήχου σε ένα με DTS δεν διορθώθηκα, αλλά θα διορθωθεί στο μέλλον.

Το θέμα της χαμηλής έντασης από την HDMI, θα το αναλύσουν αργότερα και θα γίνει σύγκριση με άλλους δέκτες τους.

Για το πρόβλημα των καναλιών χωρίς EPG, είπε ότι προς το παρόν με QuickStart ίσως παρακαμφθεί το πρόβλημα.
Θα πρέπει να αναφερθεί στον broadcaster. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους εμείς; Μάλλον όχι και δεν νομίζω να κάνουν τον κόπο οι ελληνικές εταιρίες.

Kostas_Y, από το σχόλιό του, δεν νομίζω να φτιαχτεί το πρόβλημα με το HUB. Δεν έχουν αυτή την στιγμή να το δοκιμάσουν. Αλλά έχουν ασχοληθεί με άλλα που νόμιζα ότι δεν θα ασχολούνταν, συν ότι είναι διορθωμενο από την Mstar (όπως φαίνεται στον BOXHD) οπότε δεν αποκλείεται...

Ο επαγγελματισμός και το ενδιαφέρον που έχει δείξει ο άνθρωπος της Ferguson είναι έτη φωτός μπροστά από οποιαδήποτε άλλη εταιρία έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω. Ασχολήθηκε με κάθε ερώτηση μία-μία και έδωσε σοβαρές απαντήσεις και όχι «ξεπέτα».
Το άσχημο είναι ότι μάλλον δεν θα είναι διαθέσιμος για πολύ ακόμα. :-(

Μέχρι την Τετάρτη πρέπει να στείλω διορθωμένη την μετάφραση και μαζί θα στείλω ότι προβλήματα θα έχουμε βρει.

Οπότε η λίστα γίνεται:
View attachment 85065

2) Επιλέγοντας «Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων», ο δέκτης δεν ζητάει επιβεβαίωση.

3) Κατά την αναπαραγωγή κάποιων βίντεο, η εικόνα εμφανίζεται με μια πολύ φαρδιά πράσινη μπάρα.
Δείγμα: http://trailers.divx.com/divx_prod/divx_plus_hd_showcase/AmosOcean_DivXPlus_10Mbps.mkv

Έχω νέα:
Στην 1.026 με το το ρολόι στην αναμονή, ο δέκτης κατανάλωνε 3 βαττ. Όσο στην κατάσταση QuickStart δηλαδή.
Υπάρχει περιορισμός στην κατανάλωση που μπορεί να έχει ο δέκτης στην αναμονή, γι' αυτό δεν μπορούν να βάλουν το ρολόι.

Στον Ariva 250 Combo έχουν ενεργοποιημένο το ρολόι την αναμονή και απλά έβαλαν μια προειδοποίηση στο manual για την αυξημένη κατανάλωση.

Αν μπορούσαν να αλλάξουν τα χρώματα του OSD σε γκρι και πορτοκαλί όπως του 250 Combo, θα του ήμουν υπόχρεος :smile:

Kostas_Y, από το σχόλιό του, δεν νομίζω να φτιαχτεί το πρόβλημα με το HUB. Δεν έχουν αυτή την στιγμή να το δοκιμάσουν. Αλλά έχουν ασχοληθεί με άλλα που νόμιζα ότι δεν θα ασχολούνταν, συν ότι είναι διορθωμενο από την Mstar (όπως φαίνεται στον BOXHD) οπότε δεν αποκλείεται...

Τι δεν έχουν, hub; Αν είναι έτσι να τους στείλω 1-2 να 'χουν να παίζουν :p

Ο επαγγελματισμός και το ενδιαφέρον που έχει δείξει ο άνθρωπος της Ferguson είναι έτη φωτός μπροστά από οποιαδήποτε άλλη εταιρία έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω. Ασχολήθηκε με κάθε ερώτηση μία-μία και έδωσε σοβαρές απαντήσεις και όχι «ξεπέτα».
Το άσχημο είναι ότι μάλλον δεν θα είναι διαθέσιμος για πολύ ακόμα. :-(
Τι έγινε, τον έφερες και αυτόν στα όρια του και απειλει να παραιτηθεί; ;)

Μέχρι την Τετάρτη πρέπει να στείλω διορθωμένη την μετάφραση και μαζί θα στείλω ότι προβλήματα θα έχουμε βρει.

Οπότε η λίστα γίνεται:

2) Επιλέγοντας «Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων», ο δέκτης δεν ζητάει επιβεβαίωση.

3) Κατά την αναπαραγωγή κάποιων βίντεο, η εικόνα εμφανίζεται με μια πολύ φαρδιά πράσινη μπάρα.
Δείγμα: http://trailers.divx.com/divx_prod/divx_plus_hd_showcase/AmosOcean_DivXPlus_10Mbps.mkv
Μια χαρά παίζει το βιντεο, χωρίς γκαζόν και πρασινάδες. Μήπως φταίει το τεράστιο κείμενο που έχει μπει στον container;

Κάτι παράξενο έκανε όμως: Ενώ η διάρκεια του είναι 1:20, συνέχισε να πάιζει μέχρι το 1:23 δείχνοντας το βιντεο σε fast forward στα 3 τελευταία δευτερόλεπτα.

Μια χαρά παίζει το βιντεο, χωρίς γκαζόν και πρασινάδες. Μήπως φταίει το τεράστιο κείμενο που έχει μπει στον container;
με Με
Έχεις δίκιο. Έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και είναι οκ τώρα.
Όμως νόμιζα ότι είχα κάνει για να δοκιμάσω το πρόβλημα 2...

Οπότε η λίστα γίνεται:

Στην ουσία μόνο το 1 είναι πρόβλημα, το 2 είναι «μια άβολη κατάσταση»...

Στον Ariva 250 Combo έχουν ενεργοποιημένο το ρολόι την αναμονή και απλά έβαλαν μια προειδοποίηση στο manual για την αυξημένη κατανάλωση.
Εργοστασιακά δεν είναι ενεργοποιημένο αλλά το ρυθμίζεις από το μενού του δέκτη.

Αυτή είναι η διαφορά: στον Τ65 δεν μπορούμε να το ρυθμίσουμε πλέον. Ας το άφηναν όπως στο firmware 1.026 βάζοντας μια προειδοποίηση για την κατανάλωση.

ναι συμφωνω πρεπει να το κανουν αυτο με το ρολοι διοτι στο eco ο δεκτης ειναι κρυος ενω στην γρηγορη εκκινηση και κλειστος που ειναι ζεματαει οποτε μια επιλογη για ρολοι σε eco η οχι θαταν χρησιμη!

Μήπως υπάρχει κάποιος νόμος ευρωπαικός που περιορίζει αναγκαστικά την κατανάλωση στην αναμονή, και δεν τους επιτρέπει να έχουν μόνιμα το ρολόι;

H Iberosat είχε αναφέρει κάτι τέτοιο. Είχαν βγάλει αναβάθμιση στον SD τους για να μειώσουν την κατανάλωση κατά την αναμονή του. (κλώνος του Edision mini-triton)

Έχω την 1.050 και έχω θέμα με τις εγγραφές.
Το βάζω να γράφει καθημερινά την ίδια ώρα σε έναν δίσκο Hitachi 500Gb και κολλάει. Μπορεί να γράψει μια 2 φορές και την επόμενη να παγώσει με REC στο display, μαύρη εικόνα και καμία αντίδραση στα πλήκτρα. Η λύση είναι να βγάλω πρίζα.

Τον δέκτη τον έχω αλλάξει 3 φορές. Ο πρώτος δεν έβλεπε το δίσκο καθόλου και ο δεύτερος αλλάχτηκε μήπως ήταν προβληματικός και αυτός. Ο τρίτος κάνει τα ίδια με τον δεύτερο.
Οι δίσκοι (δοκίμασα 3 ίδιου τύπου-δεν έχω άλλους) δουλεύουν σε άλλους δέκτες (power plus, crystal audio) χωρίς πρόβλημα με καθημερινές εγγραφές (προς το παρών).

Ο δέκτης είναι μόνιμα ανοιχτός - δεν κλείνει ποτέ και μόνιμα στο ίδιο κανάλι.