Ferguson Ariva T65

καλημερα...

δυστυχως απ αυριο θα γυρισω τον Fergie πισω στο e-shop. δυστυχως θα εχει εκπνευσει το DOA,οποτε θα ταλαιπωρηθω κατατι παραπανω...

το μηχανακι ειναι ελατωμματικο,αρνειται πεισματικα να παρει μπρος οταν ειναι συνδεδεμενα τα καλωδια (RF και scart).
μαντευω οτι το μεγαλο προβλημα το εχει με το scart. δοκιμασα και αλλο scart,τπτ παλι τα ιδια. και προφανως δεν γινεται οποτε θελω να τον βαλω μπρος,να βγαζω το scart,να τραβαω το μπαουλο την crt για να φτασω στο πολυπριζο απο πισω και να τον βγαλω απο την πριζα,να τον ξαναβαλω λιγο μετα,πατημα του on στην προσοψη (δεν χαμπαριαζει απο το τ/κ) για μπολικα δευτερα και ξανατοποθετηση της crt...

τωρα πλεον εχει χειροτερεψει η κατασταση μαλιστα. ακομα και αν τελικα καταφερει να bootαρει και παει αυτοματα στο τελευταιο καναλι που επαιζε π.χ. το 7 (φαινεται στην οθονη του),παλι σβηνει! φτανει στο καναλι και μπαμ! σβησιμο και παλι κοκκινο λαμπακι. μετα βγαλσιμο 2η φορα απο την πριζα,λιγη αναμονη,συνδεση παλι στο ρευμα,πατημα του on για αρκετα δευτερα και θα καταφερει τελικα να δουλεψει σωστα...

οταν ειναι ρυθμισμενος σε "γρηγορη εκκινηση" (οπου στην ουσια δεν σβηνει),παιρνει μπρος και δεν εχω ολο αυτο το σκηνικο. αλλα ελα μου που αμα δεν τον δουλεψεις για καμια μερα ξερω γω,γυρναει απο μονος του σε "eco" (αλλο "φρουτο" παλι αυτο) ! και μετα αρχιζουν τα βασανα...

πολυεργαλεια τα μηχανακια αυτα,αλλα απο κατασκευαστικη ποιοτητα στις πλακετες,στα κυκλωματα,και στην τηρηση καποιων προδιαγραφων στις εξοδους τους,πασχουν σοβαρα. και μιλαω για ολους τους δεκτες,οχι μονο για τον δικο μου ελατωμματικο Ferguson,μιας και ολα ειναι "Made in China" .

παμε τωρα σε κτ που ειναι καθαρα δικο μου "Φταιξιμο". τελικα η διαδικασια με το Notepad++ και το "encode in UTF-8 without BOM" πανω στον χ-ψ εξωτερικο .srt , δεν δουλεψε... ενω αρχικα φαινοταν οτι ολα ok και ειχα δει μιση ταινια χωρις προβληματα σε σημεια που προηγουμενως υπηρχαν, χθες σε αλλη ταινια προεκυψαν προβληματα με την ιδια διαδικασια.

Κωστα (και τα υπολοιπα παιδια φυσικα) τον εξωτερικο .srt για ματροσκα που εχει εσωτερικους,πως τον ρυθμιζετε στο pc ?

Κωστα (και τα υπολοιπα παιδια φυσικα) τον εξωτερικο .srt για ματροσκα που εχει εσωτερικους,πως τον ρυθμιζετε στο pc ?
Εδώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Βλέπω τα πάντα με αγγλικούς υπότιτλους, όπως τους βρίσκω, χωρις άλλες μετατροπές.

παμε τωρα σε κτ που ειναι καθαρα δικο μου "Φταιξιμο". τελικα η διαδικασια με το Notepad++ και το "encode in UTF-8 without BOM" πανω στον χ-ψ εξωτερικο .srt , δεν δουλεψε... ενω αρχικα φαινοταν οτι ολα ok και ειχα δει μιση ταινια χωρις προβληματα σε σημεια που προηγουμενως υπηρχαν, χθες σε αλλη ταινια προεκυψαν προβληματα με την ιδια διαδικασια.

Πιθανοτατα οι υποτιτλοι που εχεις να εχουν καποιο λαθος στην διαμορφωση τους, ειτε στο μοτιβο ειτε σε καποιον μη υποστηριζομενο χαρακτηρα.
Αν δεν κανω λαθος μονο σε ANSI δεν θα ειχες προβλημα με μη υποστηριζομενους χαρακτηρες, και παλι οι υποτιτλοι μπορει να εχουν κακη διαμορφωση (λαθος ωρα/αριθμοδοτηση/κτλ)

Οποτε για καλο και για κακο προσπαθησε τους εν λογο υποτιτλους να τους περασεις απο το SubtitleCreator για να δεις αν υπαρχει λαθος.

Ο KMPlayer παιζει τους εσωτερικους αν υπαρχουν και εφοσον υπαρχουν και εσωτερικοι και εξωτερικοι τοτε αγνοει τους εσωτερικους και εμφανιζει τους εξωτερικους.
Οπως ειναι και το σωστο δηλαδη. Εφοσον εβαλες εξωτερικους αυτους θελεις να παιξει, το λογικο δηλαδη.

Εδώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Βλέπω τα πάντα με αγγλικούς υπότιτλους, όπως τους βρίσκω, χωρις άλλες μετατροπές.

εγω δεν εχω προβλημα,ισα-ισα. μη σε πω οτι ακομα (και ας περασε σχεδον 10ετια απο οταν πηρα το Proficiency) μπορω να παρακολουθησω ταινια μονο με τον ηχο χωρις καθολου υποτιτλους. αλλα αμα θελω να δω ταινια με καποιον αλλον,εκει βρωμα η δουλεια :p

Πιθανοτατα οι υποτιτλοι που εχεις να εχουν καποιο λαθος στην διαμορφωση τους, ειτε στο μοτιβο ειτε σε καποιον μη υποστηριζομενο χαρακτηρα.
Αν δεν κανω λαθος μονο σε ANSI δεν θα ειχες προβλημα με μη υποστηριζομενους χαρακτηρες, και παλι οι υποτιτλοι μπορει να εχουν κακη διαμορφωση (λαθος ωρα/αριθμοδοτηση/κτλ)

Οποτε για καλο και για κακο προσπαθησε τους εν λογο υποτιτλους να τους περασεις απο το SubtitleCreator για να δεις αν υπαρχει λαθος.

Ο KMPlayer παιζει τους εσωτερικους αν υπαρχουν και εφοσον υπαρχουν και εσωτερικοι και εξωτερικοι τοτε αγνοει τους εσωτερικους και εμφανιζει τους εξωτερικους.
Οπως ειναι και το σωστο δηλαδη. Εφοσον εβαλες εξωτερικους αυτους θελεις να παιξει, το λογικο δηλαδη.

οι υποτιτλοι ειναι σε ANSI απο μονοι τους και αυτο φαινεται μεσω του Notepad++ (στο μενου Encoding λοκαρει αυτοματα στην κωδικοποιηση που ηδη ειναι το αρχειο),αλλα οπως ειναι ως ANSI αμα τους βαλω στον Fergie μεσα σε λιγα λεπτα αρχιζουν τα παρατραγουδα.
αρα,αναπαραγωγη εξωτερικου .srt ANSI με ματροσκα που εχει δικους της ενσωματωμενους,στον Ferguson δεν γινεται.

στο δευτερο σκελος τωρα μαλλον δεν εγινα κατανοητος. το προβλημα μου δεν ειναι πως να παιξει κατι στο pc,αλλα πως πρεπει να αλλαξω στο pc τον εξωτερικο .srt για να παιξει στον ferguson με μια ματροσκα που εχει τους ενσωματωμενους δικους της.

στο δευτερο σκελος τωρα μαλλον δεν εγινα κατανοητος. το προβλημα μου δεν ειναι πως να παιξει κατι στο pc,αλλα πως πρεπει να αλλαξω στο pc τον εξωτερικο .srt για να παιξει στον ferguson με μια ματροσκα που εχει τους ενσωματωμενους δικους της.

Aν το περασεις απο το mkvmerge μπορεις να αφαιρεσεις τους εσωτερικους υποτιτλους.

10) Το φόντο στο info του media player να ακολουθεί την διαφάνεια του OSD
11) Στο ίδιο info, τα μεγάλα ονόματα αρχείων να σκρολάρουν. Το ίδιο και στην λίστα αρχείων. Αυτό το έχουν οι 7828.
12) To φόντο των υποτίτλων μπορεί να γίνει ημιδιαφανές; Ας ακολουθεί και αυτό την ανάλογη ρύθμιση διαφάνειας του OSD.

(Νομίζατε οτι ο Άγγελος είναι κακός ε τις εταιρίες; Εγώ είμαι χειρότερος! :devil-smiley-029: )

Πολύ καλές παρατηρήσεις και οι 3, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην μπορούν να γίνουν. Αυτό με το scrolling ήθελα να το αναφέρω και εγώ γιατί έχω παρατηρήσει πως υπάρχει θέμα με τα filenames στoν T65.
Δεν είπα τίποτα γιατί μάλλον θα κινδύνευα να χαρακτηριστώ πιο κακός και από τους δυο σας... :p

Πάντως εμφανίζει πολύ λίγους χαρακτήρες. Στον Box για κάποιο λόγο (δεν θυμάμαι αν έχει scrolling ή χωράει περισσότερους χαρακτήρες) δεν υπήρχε παρόμοιο πρόβλημα.

Μακάρι να ασχοληθούν στη Ferguson λίγο (τουλάχιστον να μην κόβονται οι ουρές της πρώτης σειράς δηλαδή) γιατί με τη Lifeview έχω χάσει κάθε ελπίδα.... Είναι και αυτές οι παράνομες κοκορομαχίες με τα mech που τους τρώνε όλο τον χρόνο... Ahem....

Αν η τηλεόραση δεν έxει είσοδο scart παρά μόνο την απλή γνωστή και rca μπορούμε να συνδέσουμε τον ferguson με μετατροπέα scart σε rca?

Αν η τηλεόραση δεν έxει είσοδο scart παρά μόνο την απλή γνωστή και rca μπορούμε να συνδέσουμε τον ferguson με μετατροπέα scart σε rca?

ωπα,τι εννοεις? τηλεοραση που εχει μονο εισοδο για καλωδιο κεραιας και τπτ αλλο ? γτ αν εννοεις κατι τετοιο, φυσικα και ΔΕΝ κανει ο Ferguson. δεν εχει δικο του RF out ο δεκτης,μονο RF through εχει.

H Loewe έχει είσοδο scart οπότε εκεί είμαστε καλά υποθέτω. Η sony μόλις ειδοποιήθηκα πώς δεν έχει είσοδο scart παρά μόνο την κλασική είσοδο από την κεραία και εισόδους rca στο μπροστινό μέρος. Οπότε σκέφτομαι αν μπορώ μ´ένα μετατροπέα scart προς rca να συνδέσω τον fergi με την tv? :chinscratch:

αμα εχει τις τρεις κλασσικες rca εισοδους,

images

κιτρινη Video,
κοκκινη δεξι ηχειο,
ασπρο αριστερο ηχειο,

τοτε ναι,πανευκολα με το γνωστο καλωδιο scart to rca,

2579.jpg

Last edited by a moderator:
Φίλε μου η τηλεόραση είναι η sony ΚV 21FT1E.
Δεν είμαι στο πατρικό για να δω ακριβώς τί στην ευχή γίνεται. Τηλεφωνικά προσπαθώ να βγάλω άκρη lolλλλ. Εξόσων αντιλαμβάνομαι από ένα γρήγορο googlάρισμα η πρόσοψη πρέπει να είναι αυτή.

OqpPu.png

Δύο εισόδους βλέπω. Μήπως λόγω μονοφωνικού ήχου?

δεν την ξερω την εν λογω τηλεοραση να σε πω την αληθεια. αλλα αν ειναι αυτη τοτε ναι, η εισοδο βιντεο ειναι αυτη που ξερουμε η κιτρινη Video RCA και η αλλη με πασα επιφυλαξη βλεποντας το διαγραμμα ειναι RCA εισοδο μονοφωνικου ηχου,αρα,

03177a.jpg

τηλεοραση που δεν την φτιαξανε με scart αλλα με RCA (!),στο μπροστινο μερος κιολας,και επειδη ηταν και μονοφωνικη θα εχει μονο μια εισοδο RCA για τον ηχο.

κλασσικη Sony,ποτε δεν την χωνεψα αυτην την *μπιπ*εταιρεια,μια ζωη ολο μ*******λες εκανε στα προιοντα της. ποιοτητα καλη,απο ευκολιες και "απλη λογικη" με καψες. μαρκετιστες της Sony,θα καουν ολοι τους στην κολαση.

Last edited by a moderator:
Καλησπερα
μολις παρελαβα τον δεκτη απο το ESHOP

ειχε επανω την εκδοση SW v.1050
HW A1.00.7818
20120831-100544

και περασα την ν.1056

μεχρι τωρα ολα καλα βρηκε τα καναλια γρηγορα και κλειδωσε αμεσως σε 720ρ και μετα το ρυθμισα σε 1080ρ

δεν εχω προλαβει να κανω αλλες δοκιμες.
Τι να κοιταξω?? για να δω αν ειναι ελατωματικο κομματι η οχι?

Φίλε μου η τηλεόραση είναι η sony ΚV 21FT1E.
Δεν είμαι στο πατρικό για να δω ακριβώς τί στην ευχή γίνεται. Τηλεφωνικά προσπαθώ να βγάλω άκρη lolλλλ. Εξόσων αντιλαμβάνομαι από ένα γρήγορο googlάρισμα η πρόσοψη πρέπει να είναι αυτή.

Δύο εισόδους βλέπω. Μήπως λόγω μονοφωνικού ήχου?
Και οι δύο RCA είναι; Η "Υποδοχή εισόδου HiFi" μου φαίνεται σαν "καρφί".

Καλησπερα
μολις παρελαβα τον δεκτη απο το ESHOP

δεν εχω προλαβει να κανω αλλες δοκιμες.
Τι να κοιταξω?? για να δω αν ειναι ελατωματικο κομματι η οχι?

-Δοκίμασε αν με το λογισμικό 1.013 βρίσκει κανάλια

-Δοκίμασε αν παίζουν αρχεία DivX (όχι Xvid)

Last edited:
εχεις να μου δοσεις ενα link για να κατεβασω καποιο αρχειο divx να το δοκιμασω?
Που βρισκω την εκδοση 1.013?

TALOS

ενα αρχειο που δεν μου παιζει ουτε ο LifeView LV6TBOXHD αλλα ουτε και ο Τ65 ειναι το παρακατω:

General
Complete name : G:\MIXALIS\ΠΟΝΤΙΚΟ ΤΑΙΝΙΕΣ\ΠΟΝΤΙΚΟΥΠΟΛΗ .avi
Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
Format profile : OpenDML
File size : 2.09 GiB
Duration : 1h 21mn
Overall bit rate : 3 686 Kbps

Video
ID : 0
Format : mp43
Codec ID : mp43
Bit rate : 1 693 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 5:4
Frame rate : 30.000 fps
Standard : PAL
Bits/(Pixel*Frame) : 0.136
Stream size : 983 MiB (46%)

Audio
ID : 1
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 3
Mode : Joint stereo
Mode extension : MS Stereo
Codec ID : 55
Codec ID/Hint : MP3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 128 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 44.1 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 39.3 MiB (2%)
Alignment : Aligned on interleaves
Interleave, duration : 26 ms (0.78 video frame)
Writing library : LAME3.98.2

Last edited:
Και οι δύο RCA είναι; Η "Υποδοχή εισόδου HiFi" μου φαίνεται σαν "καρφί".

και εγω δεν ειμαι σιγουρος για αυτο ειπα "με επιφυλαξη".

παντως αν ειναι καρφι...ε τι να πω,scart γιοκ,RCA video,και για ηχο jack.

α ρε μαρκετιστες και διευθυνταδες (ανεξαρτητου δεκαετιας) της Sony,σας αξιζει να βραζετε αιωνιως στα καζανια του "οξωαποδω".

...αποκτηθείς σήμερα με 050 fw και αναβάθμιση σε 056 (σύνδεση σε CRT με SCART)...ΔΕΝ παίζει Divx...σε κάποια αρχεία δεν ακούγεται ο ήχος (δεν πρόκειται για DTS)...εξωτερικοί υπότιτλοι εμφανίζονται χωρίς προβλήματα...

Last edited:
εχεις να μου δοσεις ενα link για να κατεβασω καποιο αρχειο divx να το δοκιμασω?
Που βρισκω την εκδοση 1.013?
Δείγματα Divx μπορεις να βρεις στο Divx.com

Στο site της Fergusοn: http://www.ferguson-digital.eu/en/download/Terrestrial-receivers-(DVB-T)/Ariva-T65/

...αποκτηθείς σήμερα με 050 fw και αναβάθμιση σε 056 (σύνδεση σε CRT με SCART)...ΔΕΝ παίζει Divx...σε κάποια αρχεία δεν ακούγεται ο ήχος (δεν πρόκειται για DTS)...εξωτερικοί υπότιτλοι εμφανίζονται χωρίς προβλήματα...
Δεν παίζει κανένα Divx; Αν μπορείς ανέβασε το Mediainfo των δύο προβληματικών αρχείων.