Ferguson Ariva T65

Καλημέρα σε όλους. Είμαι και εγώ κάτοχος, εδώ και μια εβδομάδα του συγκεκριμένου αποκωδικοποιητή και μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές είμαι σε μεγάλο βαθμό ικανοποιημένος.
Αυτό που ανακάλυψα μόλις χθες, βάζοντας να παίξει μια ταινία, είναι ότι στα .mkv αρχεία δεν έχω καθόλου ήχο αλλά ούτε και υπότιτλους. Αν και διάβασα σχεδόν όλο το thread δεν βρήκα κάποια απάντηση ... ζητάω συγγνώμη αν έχει ξαναγραφτεί και δεν το είδα. Έχει κάποιος καμμιά ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει ;
Ξέχασα να γράψω ότι του έχω περάσει την 1.056 και είναι συνδεδεμένος στην τηλεόραση με hdmi
Ευχαριστώ

Παιδιά καλησπέρα ξανά από εμένα. Στο post που είχα κάνει για τα δυο προβλήματα που είχα, τελικά κατάφερα να λύσω -χάρη στη συμβουλή του audiov- μόνο το πρόβλημα του ήχου.
Δυστυχώς, αν και έχω δοκιμάσει τα πάντα, αρνείται πεισματικά να μου παίξει υπότιτλους όταν αυτοί είναι εξωτερικοί, όχι μόνο σε mkv αλλά ούτε και σε avi ταινίες. Αντίθετα, όταν στο video που κατεβάζω οι υπότιτλοι είναι ενσωματωμένοι τους παίζει κανονικά.
Δοκίμασα μέχρι και να τους ενσωματώσω εγώ με διάφορα tools που βρήκα (όπως το aviddxsub ή το mkvmerge) αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο ... υπότιτλοι με τίποτα !!!
Με έχει τρελάνει εντελώς ... έχει κάποιος καμμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ;

με το notepad αλλαξε τους απο UTF σε ANSI η UNICODE και θαναι οκ!

Άμα είναι αυτό θα τρελαθώ!! Μόνος μου τους έκανα UTF γιατί η Samsung που έχει δικό της media player βλέπει μόνο UTF!! Ευχαριστώ πολύ!! Θα το δοκιμάσω και θα επιστρέψω!!

Παιδιά καλησπέρα ξανά από εμένα. Στο post που είχα κάνει για τα δυο προβλήματα που είχα, τελικά κατάφερα να λύσω -χάρη στη συμβουλή του audiov- μόνο το πρόβλημα του ήχου.
Δυστυχώς, αν και έχω δοκιμάσει τα πάντα, αρνείται πεισματικά να μου παίξει υπότιτλους όταν αυτοί είναι εξωτερικοί, όχι μόνο σε mkv αλλά ούτε και σε avi ταινίες. Αντίθετα, όταν στο video που κατεβάζω οι υπότιτλοι είναι ενσωματωμένοι τους παίζει κανονικά.
Δοκίμασα μέχρι και να τους ενσωματώσω εγώ με διάφορα tools που βρήκα (όπως το aviddxsub ή το mkvmerge) αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο ... υπότιτλοι με τίποτα !!!
Με έχει τρελάνει εντελώς ... έχει κάποιος καμμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ;

πολλες φορες οταν η ονομασια ταινιας και υποτιτλων ειναι μεγαλη δεν τους διαβαζει,αν ειναι ετσι δοκιμασε να μικρυνεις τον τιτλο!

η ταινια με τον εξωτερικο πρεπει να εχουν την ιδια ονομασια και να ειναι στον ιδιο φακελο (προφανως ο υποτιτλος θα τελειωνει με την καταληξη του,δηλαδη .srt)
να ειναι μικρο το ονομα.
να ειναι σε ANSI ο υποτιτλος.

αν παλι δεν δουλευει,κανε αυτο που εκανα εγω,και καθαριζεις μια και εξω.
φορτωνεις την ταινια στο mkvmerge,αποεπιλεγεις τους υποτιτλους που εχει,και "start muxing". voila,η ιδια ταινια,χωρις ενσωματωμενους υποτιτλους. και μετα παιζει μια χαρα ο εξωτερικος (.srt , ANSI , ιδιο ονομα-ιδιος φακελος) . μπαμ-μπαμ δουλειες χωρις πονοκεφαλους. ;)

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας !!! Σχεδόν όμως όλα όσα γράφετε τα έχω κάνει !!! Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι το μικρό file name. Θα δοκιμάσω και θα σας πω ...
Το mkvmerge, όπως έγραψα παραπάνω, το έχω ήδη δοκιμάσει επίσης. Δεν είμαι 100% σίγουρος αν το δοκίμασα με τους υπότιτλους να είναι σε ansi ... θα το ξανακάνω για να βεβαιωθώ πριν σας απαντήσω
Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι

μη το συζητας καν,χαρα να μας να βοηθαμε αν ξερουμε κατι (αλλωστε και εμεις δε τα ξεραμε,αλλοι μας τα μαθανε ;) )

το να ξηλωσεις με το mkvmerge τους υποτιτλους που εχει ενσωματωμενους η ιδια ταινια,το δοκιμασες και δε δουλεψε?

Last edited by a moderator:
καλησπέρα παίδες, νέος στο φορουμ, έχει διαπιστώσει κανείς κάποια σπασιματάκια στην ΕΤ1, NEt, ET3? τον εχω συνδεδεμενο με hdmi σε μια 37αρα LG, σε τι μπορεί να οφείλονται? προφανώς έιναι ζήτημα των κραιτκών γιατι στα άλλα δεν έχω θέμα

υγ. χθες τον πήρα απο το eshop

Last edited:
μη το συζητας καν,χαρα να μας να βοηθαμε αν ξερουμε κατι (αλλωστε και εμεις δε τα ξεραμε,αλλοι μας τα μαθανε ;) )

το να ξηλωσεις με το mkvmerge τους υποτιτλους που εχει ενσωματωμενους η ιδια ταινια,το δοκιμασες και δε δουλεψε?
Δεν έχει ενσωματωμένους υπότιτλους ... είναι πεντακάθαρο :bigcry:

Δεν έχει ενσωματωμένους υπότιτλους ... είναι πεντακάθαρο :bigcry:

τοτε το προβλημα ειναι ξεκαθαρα στον εξωτερικο υποτιλο που προσπαθεις να παιξεις.

φτιαξτον οπωσδηποτε .srt
καντον σε ANSI.
ιδιο ονομα με την ταινια στον ιδιο φακελο.
με μικρο ονομα.

αν παλι δεν παιξει χρησιμοποιησε το προγραμμα Subtitle Workshop,εχει μια επιλογη που ανιχνευει λαθη και τα διορθωνει. αν παλι δεν παιξει... ψαξε για αλλο υποτιτλο. :(

ΔΟΚΙΜΗ Νο 1 : Αρχεία A.mkv και a.srt (το srt σε κωδικοποίηση ANSI). ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ !
ΔΟΚΙΜΗ Νο 2 : Ενσωμάτωση των υποτίτλων με το mkvmerge. ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ !!!! Συνεχίζει να αρνείται πεισματικά να δείξει υπότιτλους σε καμμία περίπτωση.
ΚΟΥΛΟ Νπ 1 : Ακόμα και με τους ενσωματωμένους υπότιτλους στο PC παίζουν κανονικά. Άρα η ενσωμάτωση έχει γίνει σωστά.
ΚΟΥΛΟ Νο 2 : Με ενσωματωμένους υπότιτλους, άμα πατήσω το κουμπί sub από το τηλεχειριστήριο, μου δείχνει ότι υπάρχουν υπότιτλοι με id 0 (κάτι που δεν συμβαίνει με τους εξωτερικούς υπότιτλους - εκεί βγάζει off subtitle). Άρα ... έχει καταλάβει τους υπότιτλους που έχουν ενσωματωθεί αλλά για κάποιο περίεργο λόγο δεν γουστάρει να τους παίξει στην τηλεόραση !

Με βλέπω να καταλήγω σε τρελοκομείο και θα φταίει ο FERGUSON !!!

τοτε το προβλημα ειναι ξεκαθαρα στον εξωτερικο υποτιλο που προσπαθεις να παιξεις.

φτιαξτον οπωσδηποτε .srt
καντον σε ANSI.
ιδιο ονομα με την ταινια στον ιδιο φακελο.
με μικρο ονομα.

αν παλι δεν παιξει χρησιμοποιησε το προγραμμα Subtitle Workshop,εχει μια επιλογη που ανιχνευει λαθη και τα διορθωνει. αν παλι δεν παιξει... ψαξε για αλλο υποτιτλο. :(

Θα δοκιμάσω να κατεβάσω και το Subtitle Workshop ... είναι free ? Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι αυτό συμβαίνει σε όλα τα αρχεία (είτε mkv είτε avi) που έχουν εξωτερικούς υπότιτλους.

Ισως φταιει και το MKV που εχεις. Κατι να μην παει καλα, το πιθανοτερο με τα metadata. Δηλαδη να μην εχει δηλωμενη σωστα την διαρκεια, ο χρονος να μην ξεκιναει απο το 00:00:00 αλλά απο 26:00:00 (παραδειγμα) ή να εχει αλλο προβλημα.
Μην κοιτας που σε Η/Υ εχουν ξεπερασει πολλες ασθενειες προβληματικων και κακοφτιαγμενων αρχειων.
Προσφατο παραδειγμα το αρχειο που εφτιαξε ο DTR2205 σε εγγραφη καναλιου. Δεν αναφερει καθολου την διαρκεια, ουτε απο που ξεκιναει με αποτελεσμα ουτε στον Η/Υ να μπορω να κανω seek αλλά ουτε και να στρωνει περνωντας το απο το mkvmerge. Δοκιμασα το meteorite αλλά δεν κανει τιποτα σε αυτο το αρχειο, σηκωνει τα χερια ψηλα.
Το περασα και απο το PowerDirector, και αυτο... τα χερια ψηλα!
Στον DTR2205 παιζει αλλά αν κανεις GOTO ή απλα το βαλεις σε γρηγορη κινηση και μετα πατησεις αναπαραγωγη το παιζει χωρις ηχο...
Τα ιδια ή παραπλησια προβληματα υπαρχουν και σε MKV που κυκλοφορουν. Δοκιμασε ενα αλλο και ξεχνα το αυτο.

καλησπέρα παίδες, νέος στο φορουμ, έχει διαπιστώσει κανείς κάποια σπασιματάκια στην ΕΤ1, NEt, ET3? τον εχω συνδεδεμενο με hdmi σε μια 37αρα LG, σε τι μπορεί να οφείλονται? προφανώς έιναι ζήτημα των κραιτκών γιατι στα άλλα δεν έχω θέμα

υγ. χθες τον πήρα απο το eshop

Με LG 42'' , hdmi και 1080ι και είναι μια χαρά. Πιο πιθανό να είναι κακό σήμα. Πατώντας δυο φορές info στο τηλεχειριστήριο βλέπεις την ποιότητα του σήματος. Είναι ΟΚ ;

Ισως φταιει και το MKV που εχεις. Κατι να μην παει καλα, το πιθανοτερο με τα metadata. Δηλαδη να μην εχει δηλωμενη σωστα την διαρκεια, ο χρονος να μην ξεκιναει απο το 00:00:00 αλλά απο 26:00:00 (παραδειγμα) ή να εχει αλλο προβλημα.
Μην κοιτας που σε Η/Υ εχουν ξεπερασει πολλες ασθενειες προβληματικων και κακοφτιαγμενων αρχειων.
Προσφατο παραδειγμα το αρχειο που εφτιαξε ο DTR2205 σε εγγραφη καναλιου. Δεν αναφερει καθολου την διαρκεια, ουτε απο που ξεκιναει με αποτελεσμα ουτε στον Η/Υ να μπορω να κανω seek αλλά ουτε και να στρωνει περνωντας το απο το mkvmerge. Δοκιμασα το meteorite αλλά δεν κανει τιποτα σε αυτο το αρχειο, σηκωνει τα χερια ψηλα.
Το περασα και απο το PowerDirector, και αυτο... τα χερια ψηλα!
Στον DTR2205 παιζει αλλά αν κανεις GOTO ή απλα το βαλεις σε γρηγορη κινηση και μετα πατησεις αναπαραγωγη το παιζει χωρις ηχο...
Τα ιδια ή παραπλησια προβληματα υπαρχουν και σε MKV που κυκλοφορουν. Δοκιμασε ενα αλλο και ξεχνα το αυτο.

Το έχω δοκιμάσει και με άλλα (δεν είμαι σίγουρος μόνο για το ansi) αλλά και με avi που δοκίμασα ... πάντα το ίδιο πρόβλημα. Θα ξαναδοκιμάσω και με κάποιο άλλο mkv για να σιγουρέψω το ansi και θα σας πω

ΔΟΚΙΜΗ Νο 1 : Αρχεία A.mkv και a.srt (το srt σε κωδικοποίηση ANSI). ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ !
ΔΟΚΙΜΗ Νο 2 : Ενσωμάτωση των υποτίτλων με το mkvmerge. ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ !!!! Συνεχίζει να αρνείται πεισματικά να δείξει υπότιτλους σε καμμία περίπτωση.
ΚΟΥΛΟ Νπ 1 : Ακόμα και με τους ενσωματωμένους υπότιτλους στο PC παίζουν κανονικά. Άρα η ενσωμάτωση έχει γίνει σωστά.
ΚΟΥΛΟ Νο 2 : Με ενσωματωμένους υπότιτλους, άμα πατήσω το κουμπί sub από το τηλεχειριστήριο, μου δείχνει ότι υπάρχουν υπότιτλοι με id 0 (κάτι που δεν συμβαίνει με τους εξωτερικούς υπότιτλους - εκεί βγάζει off subtitle). Άρα ... έχει καταλάβει τους υπότιτλους που έχουν ενσωματωθεί αλλά για κάποιο περίεργο λόγο δεν γουστάρει να τους παίξει στην τηλεόραση !

Με βλέπω να καταλήγω σε τρελοκομείο και θα φταίει ο FERGUSON !!!

Δοκίμασες και το εντελώς "χαζό" να τον βγάλεις από την πρίζα, να την ξαναβάλεις και να το ανοίξεις?

Δοκίμασες και το εντελώς "χαζό" να τον βγάλεις από την πρίζα, να την ξαναβάλεις και να το ανοίξεις?

:SFGSFGSF:
:grinning-smiley-043

ΚΑΙ ΟΜΩΣ !!! αυτό ήταν το πρόβλημα ... ένα "χαζό" βγάλσιμο από την πρίζα και ξαναβάλσιμο ! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ ... αλλά και όλους σας για την πολύτιμη βοήθεια και το ενδιαφέρον σας.
Πάω να απολαύσω ταινία !!!

:ernaehrung004:

Μπορείς να το βρείς εδω ... http://www.sendspace.com/file/151w4q

Σας ευχαριστώ όλους πολύ για το ενδιαφέρον
Δεν είναι μόνο ενδιαφέρον, είναι και αρρωστημένη περιέργεια :p

Πολύ overlapping έπεφτε. Δοκίμασε αυτόν: http://www.sendspace.com/file/qiqzke

Edit: Καλά, μέχρι να κουνηθώ ο πεθαμένος σηκώθηκε και χόρεψε συρτάκι ;)

Δεν είναι μόνο ενδιαφέρον, είναι και αρρωστημένη περιέργεια :p

Πολύ overlapping έπεφτε. Δοκίμασε αυτόν: http://www.sendspace.com/file/qiqzke

Edit: Καλά, μέχρι να κουνηθώ ο πεθαμένος σηκώθηκε και χόρεψε συρτάκι ;)

Σε καταλαβαίνω απόλυτα ... κομπιουτεράκιας γαρ και εγώ και freak με την τεχνολογία. Δεν θα κοιμόμουν όλο το βράδυ αν δεν βρισκόταν λύση. Άλλωστε ούτε πρώτη φορά θα ήταν ούτε και τελευταία ...
Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ όλους