Ferguson Ariva T650i

Όταν χρησιμοποιούσα κάποτε παράλληλα τον F&U 2205 (με exFAT) με έναν δέκτη με ALI 3601 που είχα, είχα βάλει κατά λάθος στικ exFAT του F&U στον ALI. Δεν το αναγνώρισε. Δεν ξέρω αν έχουν εξελιχθεί τόσο οι ALI ώστε να αναγνωρίζουν και exFAT.

Ο ασχετος (ειδικα στα αγγλικα) ξανακτυπα,παρακαλω για υπομονη και κατανοηση. Τι σημενουν τα παρακατω και τι κανουν.
1) LCN
2)Τι ρυθμιση να κανω By Native By source η τις αναλυσεις.
3)Εξοδος βιντεο YUV η RGB
4)Το EPG αυτοματο η οχι και γιατι....
5) Στο δικτυο το DHCP ενεργο η ανενεργο
6)Ψηφιακη εξοδος BS η LPCM δεν εχω πολυκαναλο συστημα ακουω στερεο.
Ευχαριστω εκ των προτερω παιδια και μη βαρατε.

Δοκίμασε μήπως ο δέκτης διαβάζει exFAT.
Ο δεκτης διαβαζει, γραφει μονο FAT 32 η NTFS και ο Mac μονο FAT32 και τα δικα του.

Μάλλον ο δίσκος παίρνει οριακό ρεύμα απο τον δέκτη. 2ΤΒ είναι πολλά και τρώνε πολύ. Ίσως πρέπει να πάρεις hub με δική του τροφοδοσία και να τον συνδέσεις εκεί.

Για το format, μενου Εγγραφή>Πληροφορίες Σκληρού Δίσκου. Εκεί, πατώντας το κίτρινο πλήκτρο, έχεις επιλογή για format σε FAT ή NTFS.

Ο δισκος εχει δικη του τροφοδοσια,θα δοκιμασω με hub με δικη του τροφοδοσια,αλλα θα με ενδιεφερε μια καλη προεκταση usb μαλλον με χονδρο καλωδιο και 50-70cm μηκος.
Αν υπαρχουν πληροφοριες δεκτες.

Last edited by a moderator:
Ο ασχετος (ειδικα στα αγγλικα) ξανακτυπα,παρακαλω για υπομονη και κατανοηση. Τι σημενουν τα παρακατω και τι κανουν.
1) LCN
Logical Channel Numbering. H Digea στέλνει τη σειρά των καναλιών και δεν μπορείς να την αλλάξεις αν είναι ΟΝ. Επειδή όμως όλοι θέλουμε δική μας σειρά, το απενεργοποιούμε.

2)Τι ρυθμιση να κανω By Native By source η τις αναλυσεις.
- Η By Native επιλέγει αυτόματα την μεγαλύτερη ανάλυση που υποστηρίζει η τηλεόραση.
- Η By Source αλλάζει αυτοματα την ανάλυση ανάλογα με την ανάλυση του καναλιού που παίζει. Αυτό σημαίνει οτι θα βλέπεις τα κανάλια σε 576i εκτός απο την ΔΤHD όπου ο δέκτης γυρίζει σε 1080i. To πρόβλημα με την συγκεκριμένη επιλογή είναι οτι, αν βλέπεις ένα κανάλι σε 576i και παίξεις στον media player ένα HD αρχείο, το αρχείο θα παίξει και αυτό σε 576i αντι για 720p\1080p.
- Οι υπόλοιπες αναλύσεις είναι θέμα προτίμησης. Όποια σου φαίνεται καλύτερη.

3)Εξοδος βιντεο YUV η RGB
Η RGB είναι μόνο για σύνδεση scart και υποστηρίζει μόνο ανάλυση 576i. Αν τον έχεις συνδέσει με HDMI, βάλε YUV.

4)Το EPG αυτοματο η οχι και γιατι....
Δεν το έπιασα αυτό. Τι εννοείς "αυτόματα";

5) Στο δικτυο το DHCP ενεργο η ανενεργο
Ενεργό, για να πάρει ο δέκτης τη σωστή διεύθυνση δικτύου.

6)Ψηφιακη εξοδος BS η LPCM δεν εχω πολυκαναλο συστημα ακουω στερεο.
Και πάλι θέμα προτίμησης. Υποθέτω οτι, ακόμα και στέρεο, το BS Out ακούγεται καλύτερα.

Ο δεκτης διαβαζει, γραφει μονο FAT 32 η NTFS και ο Mac μονο FAT32 και τα δικα του.

Ο δισκος εχει δικη του τροφοδοσια,θα δοκιμασω με hub με δικη του τροφοδοσια,αλλα θα με ενδιεφερε μια καλη προεκταση usb μαλλον με χονδρο καλωδιο και 50-70cm μηκος.
Αν υπαρχουν πληροφοριες δεκτες.
Είχα την εντύπωση οτι ο Mac διαβάζει exFAT.
Αν κάνεις το φορματ απο τον δέκτη, ο δίσκος λειτουργεί σωστά; Αν ο δίσκος έχει δικό του ρεύμα, δεν χρειάζεσαι αυτοτροφοδοτούμενο hub, κάπου αλλού είναι το πρόβλημα. Μήπως το καλώδιο του είναι ειδική κατασκευή και όχι ένα απλό USB; Στον Mac δουλεύει σωστά ακόμα και με hub η προέκταση;

Δεν το έπιασα αυτό. Τι εννοείς "αυτόματα";

Είχα την εντύπωση οτι ο Mac διαβάζει exFAT.
Αν κάνεις το φορματ απο τον δέκτη, ο δίσκος λειτουργεί σωστά; Αν ο δίσκος έχει δικό του ρεύμα, δεν χρειάζεσαι αυτοτροφοδοτούμενο hub, κάπου αλλού είναι το πρόβλημα. Μήπως το καλώδιο του είναι ειδική κατασκευή και όχι ένα απλό USB; Στον Mac δουλεύει σωστά ακόμα και με hub η προέκταση;

4) εχει δυο επιλογες, αυτοματα και χειροκινητα.
με hub εξωτερικης τροφοδοσιας ναι.

​Και ενα μεγαλο Ευχαριστω.

Η αυτόματη ανανέωση EPG κατεβάζει τα δεδομένα σε μια ορισμένη ώρα. Πρέπει όμως ο δέκτης να είναι σε κατάσταση quick start. Δεν μου χρειάστηκε ποτέ, σε μερικά δευτερόλεπτα φέρνει το EPG όταν τον ανοίγω.

Ο δίσκος σου φαίνεται ειδική περίπτωση. Ίσως έχει κάποιον ελεγκτή που δεν είναι συμβατός με τον δέκτη.

Η αυτόματη ανανέωση EPG κατεβάζει τα δεδομένα σε μια ορισμένη ώρα. Πρέπει όμως ο δέκτης να είναι σε κατάσταση quick start. Δεν μου χρειάστηκε ποτέ, σε μερικά δευτερόλεπτα φέρνει το EPG όταν τον ανοίγω.

Ο δίσκος σου φαίνεται ειδική περίπτωση. Ίσως έχει κάποιον ελεγκτή που δεν είναι συμβατός με τον δέκτη.

Δηλαδη το EPG σε ποια ρυθμιση να το εχω για να λειτουργει οπως το δικο σου, ο δισκος ειναι συμβατος με τον δεκτη και τον Mac μονο σε FAT32.

Αφού ο δίσκος δουλεύει στο Mac με τροφοδοτούμενο hub, αξίζει μια δοκιμή στον Τ650i με το ίδιο hub.

Θα το δοκιμασω το απογευμα.

Δηλαδη το EPG σε ποια ρυθμιση να το εχω για να λειτουργει οπως το δικο σου, ο δισκος ειναι συμβατος με τον δεκτη και τον Mac μονο σε FAT32.
Νομίζω οι εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι: Αναμονή Eco και χειροκίνητο κατέβασμα EPG. To δεύτερο δεν σημαίνει οτι πρέπει να το κατεβάζεις εσύ κάθε μέρα, οι πληροφορίες EPG έρχονται όταν συντονίζεσαι για μερικά δευτερόλεπτα στα κανάλια.

Κωστα εκανα τις αλλαγες. Ολλα καλα.
Εχθες εγραψα με προγραμματισμο πειραματικα (ειπαμε ασχετος), δυο καναλια MEGA & ANT1 αν θυμαμαι καλα (οποια ειναι του ιδιου διαυλου) συγχρονως με επιτυχια.
Λοιπον παρατηρησεις,
1)Οι επιλογες πρεπει να ειναι εγγραφη και οχι καναλι και μετα επιλεγουμε ημερομηνια+ωρα+χρονος.
2)Ο δεκτης κλεινη εαν θελουμε, εαν οχι γραφει το καναλι που βλεπουμε και το αλλο που εχουμε προγραμματισει.Δεν μπορουμε να βλεπουμε καποιο τριτο.
3)Οταν θελησουμε να δουμε τι γραψαμε παμε παλι στο μενου του σκληρου και στην τελευταια επιλογη-εγγραφη και επιλεγουμε μια απο τις δυο.
4)Κατα την θεαση της η των εγγραφων δεν μπορουμε να μπουμε στο μενου η να κανουμε οτι δηποτε αλλο παρα μονο εμπρος η πισω η στοπ και
τοτε μπορουμε να κανουμε εισοδο στο μενου-επιλογες.
5)Δεν γνωριζω εαν κατα την εγγραφη ενος η δυο καναλιων γινεται απο την τηλεοραση να δουμε κατι αλλο (εχω κανει την συνδεση απο την εξοδο της κεραιας του δεκτη στην tv),
ο δεκτης ειναι συνδεδεμενος με την tv και με το hdmi & RF δεν ξερω εαν χρειαζεται,επισεις η tv LG 2000 PQ (τεσσαρων χρονων) εχει επιλογη SIMPLINK = CEC εαν επιλεξω ενεργο
τοτε οταν κλεισω την tv κλεινη και ο δεκτης το αντιθετο δεν γινεται,επισεις στο ανοιγμα ανοιγη μονον η tv οχι ο δεκτης.

Γνωριζει καποιος που μπορω να βρω τη ρημαδα την προεκταση για το usb καλωδιο (usb 3 σε 2) του δισκου,η δοκιμη με το hub εξ.τροφοδοσιας απετυχε,εστω εαν υπαρχει μουφα αρσ-θυλ για να μπορω να βαζω-βγαζω ευκολα τον δισκο και να τον αντικαθιστω με το wifi. Μηπως υπαρχει καποια ασυμβατοτητα usb 3 & usb 2.

Κωστα εκανα τις αλλαγες. Ολλα καλα.
Εχθες εγραψα με προγραμματισμο πειραματικα (ειπαμε ασχετος), δυο καναλια MEGA & ANT1 αν θυμαμαι καλα (οποια ειναι του ιδιου διαυλου) συγχρονως με επιτυχια.
Λίγο δύσκολο να έγραψες συγχρόνως MEGA & ANT1, είναι σε διαφορετικές συχνότητες. :)

Λοιπον παρατηρησεις,
1)Οι επιλογες πρεπει να ειναι εγγραφη και οχι καναλι και μετα επιλεγουμε ημερομηνια+ωρα+χρονος.
Δυστυχώς έτσι είναι. Τους έχουμε πει να ορίσουν ως προεπιλεγμένη ενέργεια την εγγραφή (οι περισσότεροι αυτό χρησιμοποιούν) αλλά δεν...

2)Ο δεκτης κλεινη εαν θελουμε, εαν οχι γραφει το καναλι που βλεπουμε και το αλλο που εχουμε προγραμματισει.Δεν μπορουμε να βλεπουμε καποιο τριτο.
Μπορείς να βλέπεις τρίτο κανάλι, αρκεί να είναι στην ίδια συχνότητα. Με 3-4 κανάλια ανα συχνότητα όμως, αν γράφεις δύο απο αυτά δεν μένουν πολλές επιλογές για ζάπινγκ.
Αν πατήσεις το ΟΚ κατα την διάρκεια της εγγραφής, θα δεις ποια κανάλια είναι διαθέσιμα.

3)Οταν θελησουμε να δουμε τι γραψαμε παμε παλι στο μενου του σκληρου και στην τελευταια επιλογη-εγγραφη και επιλεγουμε μια απο τις δυο.
Είναι δυνατό να παρακολουθήσεις παλιότερη εγγραφή την ώρα που γράφει κάτι ο δέκτης. Αρκεί να είναι αρκετά γρήγορο το μέσο εγγραφής.

5)Δεν γνωριζω εαν κατα την εγγραφη ενος η δυο καναλιων γινεται απο την τηλεοραση να δουμε κατι αλλο (εχω κανει την συνδεση απο την εξοδο της κεραιας του δεκτη στην tv), ο δεκτης ειναι συνδεδεμενος με την tv και με το hdmi & RF δεν ξερω εαν χρειαζεται,
Το RF απο τον δέκτη στην τηλεόραση χρειάζεται μόνο αν υπάρχουν ακόμα αναλογικά κανάλια στην περιοχή σου. Ο δέκτης δεν στέλνει αποκωδικοποιημένα ψηφιακά κανάλια στην RF, περνάει μόνο το σήμα που δέχεται απο την κεραία.

επισεις η tv LG 2000 PQ (τεσσαρων χρονων) εχει επιλογη SIMPLINK = CEC εαν επιλεξω ενεργο τοτε οταν κλεισω την tv κλεινη και ο δεκτης το αντιθετο δεν γινεται,επισεις στο ανοιγμα ανοιγη μονον η tv οχι ο δεκτης.
Το ίδιο και στην Panasonic. Όταν όμως ανοίξω ή κλείσω τον δέκτη, ανοίγει ή κλείνει και η τηλεόραση. Μπορείς λοιπόν να ορίσεις μια ένταση ήχου στην LG και να χειρίζεσαι τις συσκευές μόνο με το τηλεκοντρόλ του Τ650

Μερικες φορες με αναμενο τον δεκτη επιλεγω κεραια απο το μενου της tv (ο δεκτης εχει ορισθει στην hdmi 2) της tv και εχω εικονα απο την τηλεοραση.

Εαν πάρω τον εν λόγω δεκτή ποια κανάλια θα μπορω να παρακολουθώ απο το ίντερνετ ? Μένω Χανιά και έχω μικρή "γκαμα " καναλιών ...

Αυτές είναι κάποιες αναλογικές συχνότητες που υπάρχουν ακόμα.

Ξεχασα να γραψω οτι η τηλεοραση εχει και εκεινη αποκωδικοποιητη mpg4,οποτε με τον δεκτη κλειστο? λογικα δεν πρεπει να βλεπω και εκει ψηφιακα?. Εαν ειναι ανοικτος και απο την τηλεοραση (μενου) ορισω tv τοτε βλεπω κανονικα οπως πριν τον παρω τον δεκτη, τον δεκτη ουσιαστηκα τον πηρα για να κανω εγγραφες απο την tv οταν κοιμαμε αλλα με πηρε η κατηφορα λογω δυνατοτητων που εχει (τις οποιες εμαθα απο εσας) και να τα dac και να οι σκληροι κ.λ.π. Δεν ξερω εαν υπερβαλω για τον συγκεκριμενο που εχει τοσες δυνατοτητες τι χρειαζεται το media player με τα διπλα και βαλε χρηματα?

Ναι, αν έχει και η τηλεόραση MPEG4 θα βλέπεις όσα κανάλια πιάνει και ο Τ650. Το ίδιο έχω κάνει κι εγώ. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι πέφτει κάπως η ποιότητα του σήματος όταν αυτό περνάει μέσα απο το RF loop του δέκτη με αποτέλεσμα να μην πιάνει η τηλεόραση τις ασθενέστερες συχνότητες.

Υπάρχει όντως μια κόντρα δεκτών-media players, χωρίς λόγο κατά τη γνώμη μου. Είναι διαφορετικά μηχανήματα. Ένας media player έχει περισσότερες δυνατότητες και καλύτερη συμβατότητα με περισσότερα είδη ήχου και εικόνας.

Εαν πάρω τον εν λόγω δεκτή ποια κανάλια θα μπορω να παρακολουθώ απο το ίντερνετ ? Μένω Χανιά και έχω μικρή "γκαμα " καναλιών ...

Δύσκολο να πούμε με σιγουριά. Θεωρητικά μπορείς να δεις κανάλια απο Ελλάδα αλλα και εξωτερικό, στην πράξη όμως ίσως είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ο δέκτης θέλει κάποιες συγκεκριμένες παραμέτρους (HTTP stream, video H264, ήχος ΜΡ3)

Δες και εδώ.

Δουλεύει σωστά το IPTV με την Β8; Κατέβασα το αρχείο απο το link της Ferguson αλλά εμφανίζεται εικόνα για δέκατα του δευτερολέπτου και μετά τίποτα.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε ολους ευχομαι,το 2014 να ειναι καλυτερο με ΥΓΕΙΑ και κεφια για περισοτερα τεστ!!!!

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους.

@ Kostas_Y

Το iptv στη b8 δουλεύει κανονικά και με τη ροή δεδομένων από vlc και με κάποια κανάλια που το δοκίμασα.

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Έχω αρχίσει να πιστεύω οτι το dongle των 3 που πήρα απο το eBay είναι για πέταμα...