Ferguson Ariva T650i

Κάτι γράφει στο site τους για συγκεκριμένο chipset που πρέπει να έχει ο adapter, και μετά στην σελίδα των adapters κάτι λέει για συμβατότητα αλγορίθμων κτλ. Δεν ξέρω αν είναι διαφημιστικά κόλπα.
http://www.ferguson-digital.eu/en/terrestrial-tv/419-ariva-t650i.html
http://www.ferguson-digital.eu/en/adapters.html
Ο άλλος adapter με την σπαστή κεραία λες να είναι και αυτός συμβατός; Ίσως να έχει καλύτερη λήψη λόγω κεραίας.

Τα έχω διαβάσει αυτά. Με τη δεύτερη προσπάθεια πήρα adapter με σωστό τσιπάκι (την πρώτη ο Κινέζος έστειλε λάθος είδος). Και οι δύο adapters του site είναι συμβατοί και νομίζω οτι το e-shop δίνει αυτόν με την κεραία.

Κεραία έχω κι εγώ αλλά πάλι η ένταση σήματος είναι στο 40%-50%. Παίζει, δεν είναι όμως σταθερή η σύνδεση.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Τα έχω διαβάσει αυτά. Με τη δεύτερη προσπάθεια πήρα adapter με σωστό τσιπάκι (την πρώτη ο Κινέζος έστειλε λάθος είδος). Και οι δύο adapters του site είναι συμβατοί και νομίζω οτι το e-shop δίνει αυτόν με την κεραία.

Κεραία έχω κι εγώ αλλά πάλι η ένταση σήματος είναι στο 40%-50%. Παίζει, δεν είναι όμως σταθερή η σύνδεση.
Φαίνεται τελικά καλά κάνει το eshop και δίνει τον δέκτη μαζί με τον αντάπτορα. Στην αρχή σκέφτηκα ότι απλά ανεβάζει άσκοπα την τιμή, αλλά τελικά φαίνεται ότι χρειάζεται, και προστατεύει από τις ασυμβατότητες από την ξεχωριστή αγορά.

Αλλά και εσύ Κώστα με ένα δεκάρικο μπορείς να λύσεις το πρόβλημα.
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.705372

Καλή τιμή. Στην Πολωνία το είχα βρει στα 12 όταν πήρα τον δέκτη. Δεν καίγομαι όμως ιδιαίτερα για το WiFi ώστε να δικαιολογήσω το επιπλέον έξοδο :)

Ο Crypto Redi 250 που έχω εδώ και 2 χρόνια, άρχισε να μου κάνει κόλπα, οπότε παρήγγειλα και γω σήμερα τον Ferguson. Αντε να δούμε...

Παιδια καλημερα, ο δεκτης τα παει μια χαρα,οποιος θελει κατι ευχαριστως να βοηθεισω, πιστευω οτι εχει σεταριστει με το δικο του wifi το οποιο <<καρφωνει>>.

Τον πήρα και εγώ χτες και τον έστησα. Κατευθείαν firmware update και σύνδεση στο wiFi.

Δεν με χάλασε αλλά δεν ξετρελάθηκα κιόλας.

-Τα κανάλια αλλάζουν το ίδιο γρήγορα με τον ReDi (και ο redi είναι 2 χρονών παλιότερη τεχνολογία)
-Δεν μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί με την χρωματική απόδοση της εικόνας. Και το θέμα είναι ότι δοκίμασα όλες τις ρυθμίσεις.
-Η περιήγηση στα web κανάλια έχει πολλά κενά. Γενικά πρέπει να πατάς τα πλήκτρα σιγάαααααα, σιγάααααα, και να περιμένεις να φορτώνει πλήρως γιατί αλλιώς "τα παίζει". Άλλο νομίζεις ότι βλέπεις και άλλο σου δείχνει
-Όλα τα web-videos (Youtube, Y0uρ0rn, WebTv) δεν έχεις την δυνατότητα να μετακινήσεις το progress bar του video και να το πας είτε πχ πιο γρήγορα μπροστά ή να το πας σε συγκεκριμένο λεπτό.
-Το ότι δεν σ'αφήνει να κάνεις login σε λογαριασμούς πχ του youtube ώστε να βλέπεις μόνο τα κανάλια που έχεις κάνει subscribe, είναι τεράστιο μείον.
-Τα search που υπάρχουν στα web videos δεν σου δίνουν ελληνικό πληκτρολόγιο. Λέει κάτω Greek1 αλλά είναι λατινικό. Είναι δηλαδη αδύνατον να ψάξεις ένα ελληνικό βίντεο στο Youtube.
-Οι τρύπες από τα βύσματα από την πίσω πλευρά είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Έβαλα hdmi/coaxial/usb και τα δύο ακριανά (hdmi Και usb) είναι στραβά γιατί πιέχονται από το ενδιάμεσο coaxial, του οποίου το βύσμα δεν είναι κάτι υπερβολικό. Όλα πολύ στριμωγμένα.
- Το router είναι ακριβώς από πάνω από τον αποκωδικοποιητή, στο 1,5 μέτρο απόσταση, αλλά όσο "έπαιζα" είχα τουλάχιστον 3 αποσυνδέσεις σε διάστημα 2 ωρών.

Κατά τα άλλα, από το να δώσω 30 για έναν απλό hd αποκωδικοποιητή, απλά έδωσα 10 ευρώ παραπάνω και έχω κάποιες παραπάνω επιλογές. Ίσως απλά να ήμουν υπεραισιόδοξος σε αυτά που περίμενα.

Υ.Γ. Δεν έγραψα τίποτα για τις δυνατότητές του ως media player γιατί δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιο λόγω ύπαρξης HTPC.

Last edited by a moderator:
Το δυνατό σημείο του δέκτη είναι μάλλον οι media player δυνατότητες. Τα διαδικτυακά από μόνα τους δεν δικαιολογούν την αγορά. Η αναζήτηση στα web videos είναι απαράδεκτα δύσκολη με το τηλεχειριστήριο. Σώζεται μόνο με τη χρήση της εφαρμογής της ferguson για android και iphone.

Εχει αρχισει να τρελαινει και εμενα, δεν μπορω να καταλαβω με ποιες ρυθμθσεις κανει εγγραφη,οτι και να κανω δειχνει να παιρνει την εντολη και μετα (πχ την αλλη ημερα) τιποτα.

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Οχι, εχω δοκιμασει,εγγραφη,καναλι,μια φορα,καθημερινα,εβδομαδιαια,τιποτα. Μια φορα μονο εγραψε στην εγγραφη.

Αν δεν έκανες επαναφορά μετά την αναβάθμιση, κάνε του. Μετά διαμόρφωσε το στικάκι μέσω του μενού (αν δεν είναι πολύ μεγάλο, προτίμησε σε FAT) και βεβαιώσου ότι είναι απενεργοποιημένη η ρύθμιση του timeshift στο μενού.
Μετά δοκίμασε άμεση εγγραφή αλλά και να κάνει μια προγραμματισμένη μετά από 2-3 λεπτά (για να μην περιμένεις) και δες τι θα κάνει.

Και μην αλλάζεις στικάκι\δίσκο ανάμεσα στον προγραμματισμό και την ώρα της εγγραφής. Αν είναι ειδικά δίσκος με partitions, είναι πολύ πιθανό να μην ξέρει που να γράψει.

Όντως το έχω πάθει αυτό παλιότερα σε δέκτη, με άλλο όμως επεξεργαστή (NEC). Προγραμμάτισα εγγραφή σε στικ που μετά το κλείσιμο του δέκτη θυμήθηκα ότι ήταν γεμάτο. Με κλειστό δέκτη άλλαξα το στικ με άλλο άδειο, αλλά η εγγραφή δεν έγινε. Μάλλον λόγω της αλλαγής. Από τότε δεν το έχω ξαναδοκιμάσει. Αν κάνω λάθος στο στικ, ξαναπρογραμματίζω την εγγραφή με το σωστό στικ.

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Τελικα βαρεθηκα γραφω μονο το καναλι που βλεπω, ας πουμε STAR που εχει καποιες ταινιες, παω για υπνο και αυτο γραφει,αυτο το κανει μια χαρα. Οσο για τα αλλα που γραφεται τα εχω κανει format fat 32 δισκος 2ΤΒ κλπ. Το προβλημα το εχω εγω κατι δεν κανω σωστα αλλα δεν πειραζει θα το μαθω, αυτο που ειθελα το κανει επι πλεον εχω και την μουσικη μου (δεν παιζει ορισμενα flac δεν ξερω γιατι). Πιστευω οτι αξιζει τα λεφτα του.Με το internet δεν εχω ασχολειθει πολυ παντως ραδιοφωνο ακουω που και που,δεν ξερω τι αλλο ιντερνερτικο μπορει να κανει.

Ο εισαγωγέας του T650i, κος Μπέσκας, μας στέλνει την δοκιμαστική έκδοση 1.11B3 (11-12-2013). Όποιες παρατηρήσεις προβλημάτων γίνουν, θα προωθηθούν από εκείνον στην Ferguson προς επίλυση.
Κυρίως όσοι αντιμετωπίζεται πρόβλημα με την Infobar, παρακαλώ για την δοκιμάσετε να δούμε αν έχει προβλήματα και αυτή η έκδοση.

Last edited:
Ελπίζω να έλυσε την παραμόρφωση σε κάποια SD βιντεάκια και την λάθος ζώνη ώρας της Ελλάδας, αλλά και όσο πιο πολλά από όσα προβληματάκια έχουμε στην λίστα.