Ferguson Ariva T650i

Χαχαχαχαχα!

Δοκίμασε με ενεργό usb hub να δεις τι γίνεται, και αν άλλαξε κάτι στο πλήκτρο F2. Κάτι είπαν στο Πολωνικό φόρουμ αλλά δεν κατάλαβα.
 
Είχα την Β8 και με το που βάζω το stick με την αναβάθμιση, ο δέκτης προσφέρθηκε να αναβαθμιστεί αυτόματα.

Λοιπόν, πρώτες διαπιστώσεις:

  • Η ρύθμιση ώρας "By Region" δεν διορθώθηκε.
  • Η διαφάνεια στο μαύρο φόντο υποτίτλων δεν διορθώθηκε.
  • Η παραμόρφωση στα SD MP4 δεν διορθώθηκε.
  • Δεν χρειάζεται πλέον η παλιά διαδικασία για να γυρίσει το EPG στα Ελληνικά.
  • Δούλεψαν ταυτόχρονα ένας δίσκος και δύο sticks ή τρία sticks σε hub με τροφοδοσία.
  • Ταυτόχρονη λειτουργία WiFi και stick δεν διορθώθηκε.
  • Στο οριζόντιο EPG υπάρχει τώρα σήμανση των προγραμματισμένων εκπομπών. Δεν ξεχωρίζει όμως αν ο προγραμματισμός είναι για μετάβαση στο κανάλι ή για εγγραφή.
  • Προστέθηκε η ρύθμιση "offset" στον προγραμματισμό. Μπορούμε να ορίζουμε πόσα λεπτά νωρίτερα θα αρχίζει η εγγραφή και πόσα λεπτά αργότερα θα σταματάει. Διαθέσιμες επιλογές, 1, 5 και 10 λεπτά.
  • Η λειτουργία του f2 δεν έχει αλλάξει. Αυτό που έγραψε ο Πολωνός ήταν επιθυμία του.

Δεν βλέπω τον λόγο να βάλετε την έκδοση αυτή. Δεν διορθώνει τίποτα σημαντικό και χάνετε το YouPorn :p
 
Στο οριζόντιο EPG υπάρχει τώρα σήμανση των προγραμματισμένων εκπομπών. Δεν ξεχωρίζει όμως αν ο προγραμματισμός είναι για μετάβαση στο κανάλι ή για εγγραφή.
Προστέθηκε η ρύθμιση "offset" στον προγραμματισμό. Μπορούμε να ορίζουμε πόσα λεπτά νωρίτερα θα αρχίζει η εγγραφή και πόσα λεπτά αργότερα θα σταματάει. Διαθέσιμες επιλογές, 1, 5 και 10 λεπτά.
Υπήρχαν και στην 1.01Β8.
Αφού δούλεψαν στο θέμα των πολλών USB stick είναι μια πρόοδος. Αλλά η αφαίρεση του Youporn είναι αμαρτωλό λάθος για κάποιους.

Το λογισμικό αυτό φαίνεται ότι είχε δημιουργηθεί λίγο μετά την δημιουργία της λίστα από εμάς, οπότε είναι φυσικό να μην έχουν γίνει πράγματα.
Επειδή έχω πάλι καλή επικοινωνία με τον κο Μπέσκα, αν μέσα στις επόμενες ημέρες κάποιος ελέγξει όσα έχει η λίστα ώστε να την ενημερώσουμε, θα του την δώσω απευθείας. Φυσικά, ακόμη καλύτερα αν έχετε να προστεθούν νέα πράγματα σε αυτή (π.χ. επιστροφή του Youporn).
 
Δοκίμασα την σήμανση των προγραμματισμένων εκπομπών στην Β8 αλλα νομίζω οτι δεν εμφανιζόταν. Ίσως κάνω λάθος.

Προβλήματα που πρόσεξα, μπορεί να είναι παλιά:
1. Ακόμα και αν έχω κατεβάσει πληροφορίες EPG απο το μενού, στο επόμενο άνοιγμα του δέκτη οι πληροφορίες αυτές δεν εμφανίζονται ατο οριζόντιο EPG αν δεν περάσω πρώτα απο όλες τις συχνότητες. Αν ανοέιξει ο δέκτης π.χ. στο Mega, δεν εμφανίζεται το πρόγραμμα των Alpha και ANT1.
2. Στη διαχείριση αρχείων, όταν είμαι στη λίστα εγγραφών δεν μπορώ να πάω σε άλλο απο τα συνδεμένα sticks με το λευκό πλήκτρο.
3. Το παράθυρο με τις ρυθμίσεις υποτίτλων δεν είναι μεταφρασμένο. Μόνο το "μαύρο" στο φόντο υποτίτλων είναι στα ελληνικά.

Και κάτι άλλο: τον τελευταίο καρό "συμβιώνω" (ή μάλλον "επιβιώνω") με ένα δέκτη ALi3601. H επιστροφή στον Τ650 δείχνει αμέσως πόσο καλύτερη εικόνα έχει το 3801.
 
Last edited:
Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

τον τελευταίο καρό "συμβιώνω" (ή μάλλον "επιβιώνω") με ένα δέκτη ALi3601. H επιστροφή στον Τ650 δείχνει αμέσως πόσο καλύτερη εικόνα έχει το 3801.
Και ευτυχώς που δεν υπάρχει ακόμα μπάλα. Champions ή Europa League. Φαντάσου εκτός από την εικόνα του ΑΝΤ1 να βλέπεις και την μπάλα να πηγαίνει σαν να έχει λόξυγγα, λόγω του γνωστού θέματος των ALI 3601. Έχω σκεφτεί να ζητήσω αποζημίωση για τους ALI 3601 που αγόρασα, και την ταλαιπωρία που είχα με αυτούς. Αλλά δεν θα έβγαζα άκρη, οπότε δεν ασχολήθηκα τελικά.
 
εγω θα ηθελα 4 πραγματα βασικα για μενα
1.dlna αν γινοταν να βλεπω pc η nas hdd γιατι wifi κ usb stick δε δουλευουν μαζι
2.στο youtube να εχει επιλογη να βαλω το καναλι μου (user name)
3.iptv να παιζουν rtmp:// αυτο θα ηταν τρελα....
4.το f2 δεν να φτιαξει κ να δουλευει να αλλαζω πηγη hdmi1 2 κτλ
μακαρι θα με εκανε χαρουμενο οχι χαζοχαρουμενο.....:2thumb22sup:
 
Γιατί λέτε ότι έχει αφαιρεθεί το youporn? Εμένα υπάρχει πάντως απλά έχει κλείδωμα, γονική προστασία φαντάζομαι. Εγώ έχω θέμα με τον σκληρό όταν είναι ενωμένο και το wifi stick. Έχει κάποιος καμιά λύση;
 
Δεν μου το έβγαλε στη λίστα των online υπηρεσιών. Κρυμμένο είναι;

Για το δεύτερο που λες, ακόμα δεν υπάρχει λύση. Δεν μπορεί να δει ταυτόχρονα δίσκο και WiFi.
 
Καλημέρα σας,

Είμαι κάτοχος της συγκεκριμένης συσκευής, μου εμφάνιζε προβλήματα (disconnections) με το WiFi, το οποία λύθηκαν όταν το access point μεταφέρθηκε κοντά στη συσκευή. Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
Όταν έχω 2 usb συσκευές (stick/port 1 + usb εξωτερικό δίσκο/port 2), ενώ τους βλέπω στις πληροφορίες κανονικά, δεν μπορω να βρώ πώς θα δω τα αρχεία τους (βλέπω μόνο του πρώτου (π.χ. του stick)) για να παίξω π.χ. μία ταινία που βρίσκεται στον εξωτ. σκληρό... (είναι και τα δύο πάνω σε hub με τροφοδοσία). Επιπλέον μάλλον εγγραφή γίνεται πάντα στη συσκεύη που βρίσκεται στο port 1 του hub ή αλλάζει από κάπου?
Τελος να αναφέρω ότι ενώ πήρα καινουργιο εξωτ.σκληρό 2 ΤΒ με δική του τροφοδοσία, όταν πάω να κάνω εγγραφή τον βγάζει πολύ αργό και δεν γράφει τίποτα. Ίσως να φταίει ότι είναι όλος 1 partition ... αλλά που να το φανταστώ ότι θα τον βρίσκει αργο ... :furious3:
 
Last edited:
Έχει αναφερθεί αρκετές φορές: WiFi και δίσκος δεν μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα.

Που θα γίνονται οι εγγραφές ορίζεται στις Πληροφορίες Δίσκου, στο μενού του δέκτη.

Για τον εξωτερικό δίσκο, δεν μπορώ να πω κάτι χωρίς να ξέρω το μοντέλο. Αν είναι κενός δοκίμασε να κάνεις format απο τον δέκτη, μερικές φορές οι δίσκοι έρχονται με βελτιστοποιήσεις που λειτουργούν μόνο σε υπολογιστή.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν ρωτησα για ταυτόχρονη λειτουργία. Μήπως έχεις κάποια ιδέα για το πώς μπορώ να παίξω ταινίες που είναι αποθηκευμένες στον εξωτερικό σκληρό (όταν τον βάζω μόνο του τον βλεπει κανονικά, το πρόβλημα είναι όταν μπαίνει και το stick μαζί ...).
Ο εξωτερικός σκληρός είναι ο SEAGATE STBV2000200 EXPANSION DESKTOP EX
 
Μάλλον ο δίσκος τραβάει αρκετό ρεύμα, οπότε δεν αρκεί για την πλήρη απόδοσή του και έτσι τον βρίσκει αργό.
Αν τον έχεις σε NTFS, δοκίμασε να του απενεργοποιήσεις το indexing (δεικτοδότηση) μέσα από τα Windows.
Αν δεν αποθηκεύεις σε αυτόν αρχεία άνω των 4GB , προτίμησε την διαμόρφωση FAT.
 
Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν ρωτησα για ταυτόχρονη λειτουργία.
Νομίζω ότι δεν μιλάμε καν για ταυτόχρονη λειτουργία. Αν θυμάμαι καλά μόνο το ένα από τα δύο πρέπει να είναι συνδεδεμένα στην θύρα USB, αλλιώς δεν βλέπει τα αρχεία στο αποθηκευτικό μέσο. Αν θυμάμαι καλά και με απλό στικ το ίδιο γίνεται. Που δεν υπάρχει θέμα τροφοδοσίας ρεύματος δηλαδή.
 
Re: Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν ρωτησα για ταυτόχρονη λειτουργία. Μήπως έχεις κάποια ιδέα για το πώς μπορώ να παίξω ταινίες που είναι αποθηκευμένες στον εξωτερικό σκληρό (όταν τον βάζω μόνο του τον βλεπει κανονικά, το πρόβλημα είναι όταν μπαίνει και το stick μαζί ...).

Νομίζω ότι δεν μιλάμε καν για ταυτόχρονη λειτουργία. Αν θυμάμαι καλά μόνο το ένα από τα δύο πρέπει να είναι συνδεδεμένα στην θύρα USB, αλλιώς δεν βλέπει τα αρχεία στο αποθηκευτικό μέσο. Αν θυμάμαι καλά και με απλό στικ το ίδιο γίνεται. Που δεν υπάρχει θέμα τροφοδοσίας ρεύματος δηλαδή.

Αυτό ακριβώς. Ακόμα και αν αποσυνδεθώ απο το δίκτυο, ο δέκτης δεν βλέπει τα περιεχόμενα των φακέλων του δίσκου. Κάτι γίνεται με το λογισμικό.
Ελπίζω μόνο να μην φταίει ο ελεγκτής του δέκτη. Οι δορυφορικοί δέκτες της Ferguson έχουν δύο θύρες USB και δουλεύουν κανονικά και με τις δύο συσκευές πάνω τους.

Ο εξωτερικός σκληρός είναι ο SEAGATE STBV2000200 EXPANSION DESKTOP EX
Δοκίμασες να τον συνδέσεις με καλώδιο USB2.0;
Διαβάζοντας τις γνώμες των πελατών του Amazon κατάλαβα οτι ο δίσκος έχει αρκετές παραξενιές.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Καλησπέρα και από μένα μόλις αγόρασα τον παραπάνω δέκτη και έχω 2 ερωτήσεις...
Μπορώ να συνδέσω με κάποιο τρόπο τα ηχεία του pc μου να παίζουν 5,1 με τον δέκτη αυτό?
Τα ηχεία είναι τα Logitech X-530 η υποδοχή τους είναι 2 rca και η έξοδος του δέκτη είναι S/PDIF
και δεύτερον αναβάθμιση να του κάνω αυτή που δίνει ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα ή η ferguson?
FERGUSON_ARIVA T650i_V1.11B3_20131211.abs
T650i_20130925_V1.01B4_test.abs
Νομίζω ότι πρέπει να είναι οι ίδιες....
 
Καλώς ήρθες και καλοθέατος ο Τ650!
Σαφώς την νεότερη αναβάθμιση που διαθέτει ο εισαγωγέας. Παρότι δίνεται ως δοκιμαστική είναι πολύ πιο εξελιγμένο αυτό το firmware.
Επιπλέον, όποιες παρατηρήσεις έχουμε πάνω στην λειτουργία του δέκτη για να βελτιωθούν στο μέλλον, περιμένουν να τους τις δώσουμε βάσει του 1.11Β3.

Για τα ηχεία, μπορείς να πάρεις έναν απλό αντάπτορα είσοδο από scart και έξοδο σε rca (πρόσεχε τη φορά σήματος -ποιά μεριά είσοδος και ποιά έξοδος-, δεν λειτουργούν αμφίδρομα) και να κάνεις την σύνδεση με τον αντάπτορα που συνοδεύουν τα X-530 όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία. Προσωπικά συστήνω αντάπτορα με διακόπτη για να αλλάζει ποιά μεριά θα είναι είσοδος και ποιά έξοδος.
logitech-game-audio-adapter.jpg

Δεν θα έχεις σωστή τοποθέτηση ήχου από τα πλαϊνά και πίσω ηχεία επειδή ο αντάπτορας κάνει απλή αντιγραφή του ήχου, αλλά θα έχεις ήχο από όλα τα ηχεία σου.
 
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα.
Κάνετε πολύ καλή δουλειά εδώ μέσα πάντα παρακολουθώ αλλά πρώτη φορά γράφω.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση άρα έχω βάλει το σωστό firmware.
Θα γράψω για τυχόν προβλήματα.
Όσο για την σύνδεση ήχου το έχω συνδέσει ήδη τα RCA των ηχείων από την Φώτο που έβαλες στο AUDIO OUT RCA της TV απλά ρωτούσα αν υπήρχε τρόπος να πάρω ήχο dolby digital 5.1 που μάλλον δεν γίνετε... με τον αντάπτορα θα έχω καλύτερο ήχο για ταινίες μιας και πάλι όλα μαζί τα ηχεία θα παίζουν?
Και κάτι τελευταίο αν γνωρίζετε ποιοί είναι οι σωστοί drivers για το wifi w03? γιατί με πετάει σε άλλο site και δεν ξέρω ποιά είναι η σωστή....
 
Δυστυχώς 5.1 δεν γίνεται επειδή δεν υπάρχουν έξοδοι για τα αντίστοιχα κανάλια ήχου.

Αν θα έχεις καλύτερο είναι θέμα προσωπικού γούστου, αλλά συνήθως αρέσει να έρχεται ήχος από όλα τα ηχεία.

Το WiFi έχει τσιπ της Ralink (νην Mediatek), οπότε μπορείς να κατεβάσεις από εδώ βάζοντας ένα ψεύτικο mail και όνομα.
 
Και κάτι τελευταίο αν γνωρίζετε ποιοί είναι οι σωστοί drivers για το wifi w03? γιατί με πετάει σε άλλο site και δεν ξέρω ποιά είναι η σωστή....

Μα το W03 δεν είχε στη συσκευασία του και το CD με τους drivers?