Ferguson Ariva T650i

Μιας και από Ιούλιο θα έχουμε ψηφιακά,ο δέκτης αξίζει ακόμα ?, το επόμενο 2μηνο αναμένεται κάτι καλύτερο ?

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Ακόμα τον θεωρώ απο τους καλύτερους δέκτες (αν όχι τον καλύτερο).
Κάτι νέο δεν έχω υπ' όψιν.

Να σημειώσω ότι με ενδιαφέρει το κομμάτι αποκλειστικά του επίγειου δέκτη και όχι οι άλλες δυνατότητες σαν mp. Και πάλι αξίζει ? Σαν 2η επιλογή τί θα πρότεινες ?

Αν δεν σε ενδιαφέρει τίποτα έξτρα, τότε ότι πάρεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, πχ digital world, crypto κλπ απλά πάρε HD

Απλά κατα την γνώμη μου, αξίζει να τον πάρεις, όταν τις έχεις τις δυνατότητες που σου προσφέρει και θα τις εκτιμήσεις, αλλά και θα τις χρησιμοποιείς.

Last edited:
Καλησπέρα, τον αγόρασα κι εγώ χτες τελικά. Ευχαριστημένος αρχικά, δεν έχω δοκιμάσει εγγραφή προγράμματος και το wifi stick ακόμα.

Είδα σε παλιότερες σελίδες ο Κώστας είχε γράψει πως στην ανάλυση εικόνας η επιλογή By Native επιλέγει αυτόματα την μεγαλύτερη ανάλυση που υποστηρίζει η τηλεόραση.
Εμένα μου εμφανίζει μαύρη οθόνη. Να πω πως έχω μια Toshiba Regza HD Ready.
Όταν τον εγκατέστησα αυτόματα η ανάλυση εικόνας ήταν στο 720p_50. Γενικά η HD Ready μέχρι ποια ανάλυση σηκώνουν; Σε ποια επιλογή θα έχω την καλύτερη ανάλυση;

Επίσης στο multiview settings τι διαφορά έχει το 3χ3 Pictures από το 4+1;

Κανονικά παίρνει τα στοιχεία απο την τηλεόραση. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ασυμβατότητας. Δεν το έχω δοκιμάσει στη δική μου Regza για να δω αν τα διαβάζει σωστά.

Οι HD Ready σηκώνουν μέχρι 1080i. Σε 1080i25 είδα την Eurovision χθες (στη Regza), με άλλο δέκτη όμως και χειροκίνητη ρύθμιση. Τώρα, ποια ανάλυση είναι καλύτερη, δοκιμάζεις και βλέπεις.

Σε κάποιες εκδόσεις του λογισμικού υπήρχε bug και το multiview δεν άλλαζε όποια ρύθμιση και αν διάλεγες.
Η 3Χ3 χωρίζει την οθόνη σε 9 παράθυρα ίδιο μεγέθους ενώ η 4Χ1 βγάζει 3 μικρά αριστερά και 1 μεγάλο δεξιά.

Στις ρυθμίσεις υποτίτλων η λειτουργία διαφάνεια OSD που έχει ποσοστά % τι κάνει; Το πείραξα αλλά δεν είδα διαφορά. Τους έχω λευκούς και φόντο διαφανές.
Επίσης δεν εμφανίζει το κεφαλαίο Α τονισμένο, πχ αν μια πρόταση αρχίζει με Άκου βγαίνει κου.
Τέλος μου φαίνεται μεγάλη η διαφορά στο μέγεθος των υποτίτλων από το 5 σε 6. Όχι ότι με πειράζει, απλώς σαν παρατήρηση.

Στη ρύθμιση OSD, η επιλογή χρονοκαθυστέρηση OS τι κάνει;

Το ΣΚ θα ασχοληθώ με εγγραφές και δικτυακές λειτουργίες.

Δεν είδες διαφορά γιατί ρυθμίζει τη διαφάνεια του φόντου των υποτίτλων όταν έχει επιλεγεί (για φόντο) ένα χρώμα εκτός από το διαφανές. Αυτή η ρύθμιση για το μαύρο και άσπρο χρώμα χάλασε μετά από ένα update στο οποίο διορθώθηκε ο χρονισμός των υποτίτλων. Για να δεις τι κάνει, διάλεξε ένα άλλο φόντο υποτίτλων πχ πράσινο και παίξε με τις ρυθμίσεις.

Αυτό με το τονούμενο αρχικό γράμμα είναι διαρκές προβληματάκι.

Με τη χρονοκαθυστέρηση OS επιλέγεις πόσα δευτερόλεπτα θα εμφανίζεται η μπάρα OSD με τις πληροφορίες πρόγραμματος όταν πατάς το info ή όταν αλλάζεις κανάλι κλπ

Γενικά όλα τα τονισμένα κεφαλαία έχουν θέμα ακόμα και σε media players. Το έχω παρατηρήσει το ίδιο θέμα και σε srt με unicode κωδικοποίηση.

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

@talos_2002 Το δοκίμασα με unicode και όντως δουλεύει ! Ευχαριστώ !

Κι ένα tip από μένα. Ο δέκτης αναγνωρίζει υπότιτλους που έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα με το αρχείο. πχ για αρχείο aaa.avi θα αναγνωριστεί υπότιτλος aaa.srt κι όχι aaa_en.srt.
Για να έχω δύο διαφορετικούς υπότιτλους σε μια ταινία (πχ έναν αγγλικό κι έναν ελληνικό), αλλάζω την κατάληξη του ενός σε .txt .
Δηλαδή για το αρχείο aaa.avi θα αναγνωριστεί και το aaa.srt και το aaa.txt

Είναι λογικό να μην αναγνωρίζει το aaa_en μιας και είναι άλλο filename.
Θα έπρεπε να αναγνωρίζει τις γλώσσες όπως σε όλους τους media players. Δηλαδή aaa.el.srt , aaa.eng.srt, aaa.fre.srt κλπ
Με τον τρόπο που λες δεν μπορεί να προστεθεί τριτη γλώσσα.

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Πολύ-πολύ χρήσιμη συμβουλή!
Όταν τα έγραφα εγώ πριν ένα χρόνο... :p

Είναι λογικό να μην αναγνωρίζει το aaa_en μιας και είναι άλλο filename.
Θα έπρεπε να αναγνωρίζει τις γλώσσες όπως σε όλους τους media players. Δηλαδή aaa.el.srt , aaa.eng.srt, aaa.fre.srt κλπ
Με τον τρόπο που λες δεν μπορεί να προστεθεί τριτη γλώσσα.
O T65 με διαφορετικό τσιπ, το έκανε. Διάβασε SRT με ένδειξη γλώσσας στο όνομα αρχείου.

Για πάνω απο δύο γλώσσες, δες το παραπάνω link.

Δεν αμφισβητώ αυτό που είχες γράψει, απλά δεν έχει λογική να δουλεύει έτσι γιατί υπάρχει ασυμβατότητα με τους υπόλοιπους media players.
Πρέπει να δημιουργείς αλλά extension και filenames . Διπλές δουλειές δηλαδή...
Ρωτήσατε και δεν μπορεί να υποστηριχθεί στον T650 ή να μπει και αυτό στην λίστα;

Σιγά τη δουλειά, 3" για να αλλάξεις το srt σε txt :)
Σπάνιο να χρειάζεται κάποιος πάνω απο δύο υποτίτλους.

Το θέμα είναι να κάνεις απλά την δουλειά σου ή να την κάνεις σωστά;
(^_-)
Φαντάζομαι ότι δεν κυκλοφορεί μόνο Ελλάδα ο συγκεκριμένος, έτσι δεν είναι;
Το να βρίσκεις μια δυσλειτουργία ενός μηχανήματος και να την υποδεικνύεις προς επιδιόρθωση , δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σου είναι εσένα (όχι εσένα προσωπικά) ανυπέρβλητο πρόβλημα.

Εγώ πάντως μπορώ να σου υποδείξω άτομα που χρησιμοποιουν πάνω από 2 για εξάσκηση της γλώσσας. Το έχω δει και το ξέρω. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση αυτή η χρήση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Αυτό ήταν να υπάρχει σε διαφορετική μορφή ο άλλος υπότιτλος, όχι ίδια αλλά με άλλη επέκταση. :smile:

Δεν αμφισβητώ αυτό που είχες γράψει, απλά δεν έχει λογική να δουλεύει έτσι γιατί υπάρχει ασυμβατότητα με τους υπόλοιπους media players.
Κανονικά δεν δουλεύει έτσι, είναι παράκαμψη (workaround). Κανονικά υποστηρίζει απλώς μόνο ένα αρχείο υποτίτλων.
Επίσης, με τον τρόπο του Kostas_Y δεν υπάρχει ασυμβατότητα καθώς είναι όλα τα αρχεία μορφής που αναγνωρίζονται από τους media player. Όπως όμως είπες, είναι επιπλέον κόπος.
Με τον τρόπο του lynks, ναι, είναι θέμα ασυμβατότητας για όσους media player αναγνωρίσουν τον τύπο του υπότιτλου από την επέκταση αντί του περιεχομένου. (Μεγάλη έκπληξη που ένας επίγειος δέκτης το κάνει!)

Ρωτήσατε και δεν μπορεί να υποστηριχθεί στον T650 ή να μπει και αυτό στην λίστα;
Λίστα; Ποιά λίστα; :p
Από όταν είχα για λίγες εβδομάδες τον δέκτη -οπότε και έκανα μια αρχική λίστα- δεν την έλεγξε κανείς προς τα νεότερα firmware, αλλά μόνο αναφέρονται ιδέες και προβλήματα διάσπαρτα στο θέμα χωρίς να προτίθενται σε κάποια λίστα.

Να θυμίσω ότι δεν μιλάμε για συσκευή media player, αλλά για κινέζικο επίγειο δέκτη των 40 που ο media player του είναι κάτι επιπρόσθετο σαν τα παιχνίδια που έχει... Απλώς για να υπάρχει, με τις απολύτως βασικές λειτουργίες και με πολλούς περιορισμούς και ιδιοτροπίες.

Δεν διαφωνώ ως προς την αρχική του χρήση, αλλά αφού δίνει την δυνατότητα, καλά θα ήταν να ήταν ολοκληρωμένη. Τσπ, ας καταφέρουν να φτιάξουν να δουλεύει το wifi με τον εξωτερικό σκληρό και μετά δεν θα ξαναπώ τίποτα για δέκτη
:-)

Αυτό το έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν για διάφορους δέκτες. Το σκεπτικό είναι ότι αφού διαφημίζεις μία δυνατότητα, το σωστό είναι να δουλεύει σωστά. Ίσως να μην ταιριάζει ακριβώς στο συγκεκριμένο πρόβλημα των υποτίτλων γιατί αφορά μία λίγο εξειδικευμένη ανάγκη, αλλά γενικά αυτή η κουβέντα έχει γίνει αρκετές φορές. Αλλά τελικά κανένας δέκτης δεν δούλεψε όπως ακριβώς θα θέλαμε. Τελικά πάντα καταλαβαίναμε ότι πρόκειται για φθηνούς κινέζικους δέκτες που έχουν αρκετούς συμβιβασμούς.

Και να πω και μία κακία. Ευτυχώς που σε αυτή την γωνιά του forum μπορούμε να λέμε ότι πρόκειται για φθηνά κινέζικα προιόντα με ημιτελείς λειτουργίες. Κάθε δέκτη τον έχουν πολλοί φίλοι που βλέπουν καλά τα διάφορα προβλήματα τους. Γιατί σε άλλη γωνιά του forum αν πεις ότι πρόκειται για φθηνά και επίφοβα ως προς την ποιότητα τους κινέζικα, τρως πολύ "ξύλο". Το έχω νιώσει από πρώτο χέρι. Άσχετο, αλλά θα έσκαγα αν δεν το έλεγα τώρα που βρήκα την ευκαιρία.

Last edited: