Ferguson Ariva T650i

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Μια ερωτησούλα για τον Τ650: Κατά την εγγραφή, μπορεί να εμφανίσει το EPG;
Κανονικά. Και τις δύο μορφές του.

Εγώ αυτό που θέλω στην επόμενη αναβάθμιση είναι η δυνατότητα backup λίστας καναλιών και ρυθμίσεων πριν την αναβάθμιση. Είναι μπελάς να τα ξαναβάζω όλα απο την αρχή, ειδικά τις ρυθμίσεις WiFi.
Αν έκανε και τις εγγραφές σε ένα ενιαίο αρχείο, ανεξαρτήτως μεγέθους, καλά θα ήταν :)

Στα πόσα GB σπάει;

Αν με το καλό ξεμπερδέψω στις 18 του μήνα από κάποια τρεχάματα, θα κοιτάξω να δανειστώ έναν Τ650 για να ξανακάνω λίστα προβλημάτων και να την στείλω στον εισαγωγέα (Μπέσκας) για βγει πάλι αναβάθμιση ;)

Καλησπέρα. Αν συνδέσω δύο σκληρούς των 500G στον αποκωδικοποιητή ταυτόχρονα με HUB, θα τους βλέπει ώστε να μπορώ να διαλέξω σε εγγραφή και αναπαραγωγή ποιόν θα χρησιμοποιήσω? Με την προυπόθεση πως ο ένας σκληρός έχει δικιά του τροφοδοσία και ο άλλος όχι, το HUB πρέπει να έχει δικιά του τροδοφοσία? Ευχαριστώ.

Συνεχίζοντας τα ακριβώς προηγούμενα ποστ, καταθέτω την εμπειρία μου. Δοκιμάστηκε HUB με δικιά του τροφοδοσία. Ο πρώτος εξωτερικός 500G που έχει και αυτός δικιά του τροφοδοσία δουλεύει μια χαρά και πάντα. Ο δεύτερος εξωτερικός, επίσης 500G δουλεύει μόνον όταν είναι συνδεδεμένος στο HUB μόνος του. Μόλις συνδεθεί και ο δεύτερος σταματά.

Στα πόσα GB σπάει;
Στα 4. Νομίζω ήταν στο 1 πριν μερικές εκδόσεις λογισμικού.

Συνεχίζοντας τα ακριβώς προηγούμενα ποστ, καταθέτω την εμπειρία μου. Δοκιμάστηκε HUB με δικιά του τροφοδοσία. Ο πρώτος εξωτερικός 500G που έχει και αυτός δικιά του τροφοδοσία δουλεύει μια χαρά και πάντα. Ο δεύτερος εξωτερικός, επίσης 500G δουλεύει μόνον όταν είναι συνδεδεμένος στο HUB μόνος του. Μόλις συνδεθεί και ο δεύτερος σταματά.

Φαίνεται υπάρχει ασυμβατότητα του ελεγκτή του δεύτερου δίσκου του hub και του δέκτη. Δοκίμασε την τελευταία έκδοση λογισμικού, αν δεν την έχεις ήδη.

Στα 4. Νομίζω ήταν στο 1 πριν μερικές εκδόσεις λογισμικού.

Φαίνεται υπάρχει ασυμβατότητα του ελεγκτή του δεύτερου δίσκου του hub και του δέκτη. Δοκίμασε την τελευταία έκδοση λογισμικού, αν δεν την έχεις ήδη.

Τα 4 GB δεν είναι όριο του αποκωδικοποιητή αλλά του FAT. Ισως με NTFS δίσκους να μην υπάρχει τέτοιο θέμα :-)

Το κάνει επίτηδες η ALi. Είχαμε ρωτήσει παλιότερα κάποια εταιρία που είχε δέκτη με ALi.
Η απάντησή τους δεν ήταν πειστική ως προς την αιτία, αλλά το έκαναν εσκεμμένα.

Τα 4 GB δεν είναι όριο του αποκωδικοποιητή αλλά του FAT. Ισως με NTFS δίσκους να μην υπάρχει τέτοιο θέμα :-)
Μόνο σε NTFS γράφω. FAT έχω μόνο για το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου.

Αν είναι πολιτική της ALi, είναι εντελώς ακατανόητη. Εντάξει, σε SD θα γράψει 2 ώρες ανα αρχείο. Αν πεις όμως να γράψεις HD, δεν χωράει ούτε μία ώρα.

Πιστεύω ότι δεν θέλουν να ελέγχουν αν είναι FAT32 ή NTFS το σύστημα αρχείων, οπότε γράφουν ως 4GB ανά αρχείο για να είναι σίγουροι.
Αν ξαναφτιάξω λίστα, θα το συμπεριλάβω και στο mail που θα τους στείλω.

Παιδιά να ρωτησω όσους έχετε τον δέκτη, τα αρχεία που γράφει αν τα φορτωσετε στον υπολογιστη τα βλέπετε κανονικά? Με vlc κλπ? Σε τι κωδικοποίηση τα αποθηκεύει? Όσοι έχετε κι αλλους δέκτες, τι κανουν σε αυτόν τον τομέα?

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Είχα έναν δέκτη κάποτε που δεν έσπαγε τις εγγραφές, και γέμιζε με μονοκόμματες εγγραφές τα οχτάρια στικάκια που χρησιμοποιούσα τότε. Έψαχνα στο internet για να βρω λογισμικό για αυτόν τον δέκτη. Το ωραίο είναι ότι έπεσα πάνω σε ένα αυστραλιανό site για έναν κλώνο του. Το πρόβλημα που είχαν εκεί ήταν το αντίθετο. Έψαχναν πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο που να μπορεί να ανοίξει και να επεξεργαστεί τα τεράστια αρχεία 50 ή 70 GB που έφτιαχνε ο δέκτης σε εγγραφές. Μιλάμε για Αυστραλία που έχει πολλά HD κανάλια, και μεγάλης ανάλυσης. Αλλά και πάλι αυτό σημαίνει πολλές ώρες εγγραφής. Αλλά δείχνει ότι οι κατασκευαστές έχουν να προσέξουν πολλά και αντικρουόμενα πράγματα στις διάφορες αγορές που δίνουν τα προιόντα τους.

Παιδιά να ρωτησω όσους έχετε τον δέκτη, τα αρχεία που γράφει αν τα φορτωσετε στον υπολογιστη τα βλέπετε κανονικά? Με vlc κλπ? Σε τι κωδικοποίηση τα αποθηκεύει?
Ts αρχεία είναι και παίζουν κανονικά στο pc.

Καλησπέρα σας,

Παρακαλώ την βοήθεια σας καθώς ο δέκτης εμφανίζει ένα παράξενο σύμπτωμα. Ο T650 είναι συνδεδεμένος με καλώδιο scart σε μία αρκετά παλαιά τηλεόραση (Nordmende).
Το πρόβλημα που παρουσιάζει είναι ως εξής:
Έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να ξεκινά στον ANT1.
Αν ο δέκτης τεθεί σε λειτουργία (είτε από quick είτε απο eco mode) από τον ΑΝΤ1 (κανάλι εκκίνησης) και αλλάξω κανάλι (Alpha ή Mega) τότε η τηλεόραση κλείνει.
Αν επανέλθει στον ΑΝΤ1 ή σε άλλο κανάλι (το οποίο εκπέμπει σε 4:3) ανοίγει ξανά.
Το παραπάνω συμβαίνει μόνο για τα πρώτα 10 - 15 λεπτά λειτουργίας και με λειτουργία αναλογίας οθόνης αυτόματη. Μετά από αυτό το διάστημα το πρόβλημα σταματά.
Αν υπάρχει ταυτόχρονη σύνδεση με HDMI τότε στο HDMI υπάρχει κανονικά εικόνα, ενώ η τηλεόραση κλείνει.
Το παραπάνω συμβαίνει ανεξάρτητα αν υπάρχει σύνδεση στο HDMI.
Έχουν γίνει δοκιμές με YUV ή RGB αλλά δεν αλλάζει κάτι.
Το firmware του δέκτη είναι το τελευταίο (20/8/2014).
Σε δοκιμή με άλλη τηλεόραση ο δέκτης λειτουργεί κανονικά δλδ δεν κλείνει η TV.
Υποψιάζομαι ότι για κάποιο λόγο όταν η τηλεόραση δεχτεί σήμα 16:9 από το scart κλείνει.
Επίσης το πρόβλημα συμβαίνει όταν η TV ξεκινήσει από τον δέκτη.
Αν η τηλεόραση ξεκινήσει από το τηλεκοντρόλ της σε κατάσταση AV και ύστερα ο δέκτης, τότε λειτουργεί κανονικά.
Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε ο δέκτης να δίνει πάντα 4:3 (όχι LB ή PS) ώστε να μην κλείνει η TV όταν ξεκινά από τον δέκτη;

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε ο δέκτης να δίνει πάντα 4:3 (όχι LB ή PS) ώστε να μην κλείνει η TV όταν ξεκινά από τον δέκτη;
Υπάρχει τέτοια ρύθμιση σε όλους τους δέκτες. Ρίξε μια καλή ματιά στο μενού του.
Ενδιαφέρον πρόβλημα, πρώτη φορά το ακούω. Ενημέρωσέ μας με τα ευρήματά σου σε παρακαλώ. :smile:

Καλησπέρα σας,

Σε δοκιμή που έγινε σήμερα αποσυνδέοντας το pin 8 (status & aspect radio) από το καλώδιο scart η τηλεόραση
δεν κλείνει αλλά θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία από το τηλεκοντρόλ της.

Στις ρυθμίσεις του δέκτη δεν υπάρχει επιλογή ώστε η εικόνα να είναι πάντα σε μορφή 4:3.
Οι επιλογές είναι Αυτόματο (με το pin 8 εμφανίζει το πρόβλημα), 4:3LB, 4:3PS, 16:9 (σε περίπτωση επιλογής η TV κλείνει απευθείας).

Πιστεύω ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι η τηλεόραση λόγω παλαιότητας δεν μπορεί να διαχειριστεί το 16:9 και απλά κλείνει.
Μετά από το χρονικό διάστημα των 10 - 15 λεπτών δεν ξέρω γιατί σταματά το πρόβλημα και λειτουργεί κανονικά.

Υπάρχει κάπου στο forum όπου μπορούμε να γράψουμε για πιθανές διορθώσεις στο firmware ή για προτάσεις για νέες λειτουργίες τα οποία
να προωθούνται στην εταιρία κατασκευής;

Πιστεύω ότι αν υπήρχε επιλογή ώστε στην έξοδο scart να δίνει πάντα σήμα 4:3 το πρόβλημα δεν θα υπήρχε.
Ποια είναι η γνώμη σας ;

Σας ευχαριστώ.

Καλησπέρα σας,

Δυστυχώς το 4:3LB δεν δείχνει καλά από προσωπικής άποψης.
Δεν θέλω να υπάρχουν οι μαύρες γραμμές πάνω και κάτω από την εικόνα.

Θα προτιμούσα να γίνεται rescale η εικόνα σε 4:3 έτσι ώστε να είναι σε όλη την επιφάνεια της οθόνης .
Ανεξάρτητα από τον τρόπο που εκπέμπει το κανάλι.

To 4:3PS δεν κάνει αυτό που θέλεις;

Κάτι άλλο που παρατήρησα μετά το switch off στην ΒΑ Ελλάδα: Για κάποιο λόγο πιάνω σήμα απο δύο κέντρα εκπομπής μα αποτέλεσμα να βρίσκει αρκετά κανάλια 2 φορές. Αν και στη λίστα καναλιών δεν βγάζει κάποια ένδειξη οτι κάποιο κανάλι είναι διπλό, στην οθόνη του δέκτη εμφανίζεται ένας αριθμός ή ένα γράμμα.

Βέβαια θα ήταν πιο χρήσιμο να αγνοούσε την δεύτερη συχνότητα όπως κάνει η τηλεόραση μου.