Ferguson Ariva T650i

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Τελικά όπως φαίνεται θα επιλέξω και δεύτερο 650 για συγγενικό μου πρόσωπο.
Λέτε να δούμε κάτι το διαφορετικό μέχρι τέλος του μήνα;

Μια ερώτηση: το scart θέλει πίεση για να κουμπώσει; Κουνιέται εύκολα και με το παραμικρό και φοβάμαι να το πιέσω πολύ μη μου μείνει η υποδοχή στο χέρι

Από ότι φαίνεται και εγώ εκεί θα καταλήξω. O synaps με απογοήτευσε. Οι mstar μάλλον δεν είναι για μένα.
Ο ferguson Τ70 ως mstar, μόνο με άλλο πραγματικά διαφορετικό λογισμικό θα αξίζει. Και δεν εννοώ το design που πραγματικά φαίνεται διαφορετικό. Μιλάω για ουσία. Για παραπάνω ρυθμιστικά, για διαφορετική λογική στη χρήση. Κάτι που λείπει από τους υπόλοιπους.

Και στον δικό μου Τ650 είναι χαλαρό το scart πάντως.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Πάντως ο δικός μου στις μετασονύκτιες εγγραφές τις πιο πολλές φορές τρελένεται και γράφει με τις ώρες..., αναγκάζομαι την άλλη μέρα να κλείνω χειροκίνητα την εγγραφλη . Δεν ανακάλυψα ακόμη τι του φταίει (η διάρκεια εγγραφής, η ώρα, είναι τυχαίο κλπ;)
Όλοι οι ALI 3801 φαίνεται ότι έχουν ένα θέμα μετά τα μεσάνυχτα. Δεν μας λες αν εννοείς προγραμματισμένη ή χειροκίνητη εγγραφή, αλλά και σε άλλους 3 ALI 3801 που έχω, κάτι παθαίνουν μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα μέχρι 3 το πρωί. Και έχει σχέση με το EPG. Χάνεται ή αποσυντονίζεται το EPG. Οπότε σε άλλους χάνονται ή μπερδεύονται οι πληροφορίες προγράμματος, σε άλλους λόγω της έλλειψης του EPG εκείνη την ώρα δεν μπορούν να κάνουν προγραμματισμένη εγγραφή, και άλλα τέτοια κουλά. Σε χειροκίνητη εγγραφή δεν έχω δει πρόβλημα, αλλά όλο ξεχνάω να δοκιμάσω σε αυτόν προγραμματισμένη εγγραφή μεταξύ 12-3. Πάντως στους άλλους που έχω το πρόβλημα λύνεται στις 3 ακριβώς.

Όλοι οι ALI 3801 φαίνεται ότι έχουν ένα θέμα μετά τα μεσάνυχτα. Δεν μας λες αν εννοείς προγραμματισμένη ή χειροκίνητη εγγραφή, αλλά και σε άλλους 3 ALI 3801 που έχω, κάτι παθαίνουν μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα μέχρι 3 το πρωί. Και έχει σχέση με το EPG. Χάνεται ή αποσυντονίζεται το EPG. Οπότε σε άλλους χάνονται ή μπερδεύονται οι πληροφορίες προγράμματος, σε άλλους λόγω της έλλειψης του EPG εκείνη την ώρα δεν μπορούν να κάνουν προγραμματισμένη εγγραφή, και άλλα τέτοια κουλά. Σε χειροκίνητη εγγραφή δεν έχω δει πρόβλημα, αλλά όλο ξεχνάω να δοκιμάσω σε αυτόν προγραμματισμένη εγγραφή μεταξύ 12-3. Πάντως στους άλλους που έχω το πρόβλημα λύνεται στις 3 ακριβώς.
με προγραμματισμένη εγγραφή. δεν έχω τσεκάρει πότε ακριβώς το κάνει, σίγουρα μετά τα μεσάνοιχτα. Πρέπει να κρατήσω σημειώσεις πότε το κάνει μπας και αλλάξω τον χρόνο εγγραφής. Πάντως όταν το παθαίνει, αντί για δύο ώρες π.χ. γράφει 10αωρα και...Τπν σταματάω την άλλη ημέρα χειροκίνητα.

Αν προγραμματιστεί εγγραφή χωρίς την μεσολάβηση της χρήσης EPG αλλά με την χρήση του timer, δεν υπάρχει κανένα μπέρδεμα και γίνεται απρόσκοπτα μιας και δεν αντλούνται στοιχεία από το EPG (που ενδεχομένως στις 12 χάνονται προσωρινά) αλλά αυτά που έχουμε ορίσει εμείς.
Δοκιμασμένο σε crypto 215 και στον νέο crystal HD

Αν προγραμματιστεί εγγραφή χωρίς την μεσολάβηση της χρήσης EPG αλλά με την χρήση του timer, δεν υπάρχει κανένα μπέρδεμα και γίνεται απρόσκοπτα μιας και δεν αντλούνται στοιχεία από το EPG (που ενδεχομένως στις 12 χάνονται προσωρινά) αλλά αυτά που έχουμε ορίσει εμείς.
Δοκιμασμένο σε crypto 215 και στον νέο crystal HD
Έχω την εντύπωση ότι και οι δύο τύποι προγραμματισμού είναι κοινοί. Απλώς με το timer είναι μαζεμένοι όλοι οι προγραμματισμοί. Αλλά το παράθυρο που ορίζεις τις παραμέτρους και με τους δύο τύπους είναι το ίδιο. Νομίζω ότι και με τους δύο τύπους ο δέκτης σημειώνει (κάπου) την ώρα που του ορίζουμε, και ανοίγει. Αλλά την ώρα την παίρνει από τα κανάλια, και κάτι γίνεται στις 12 και δεν παίρνει σωστές πληροφορίες, και αποσυντονίζεται και το EPG.
Κάθε δέκτης (ALI 3801 που έχουν το πρόβλημα) όμως έχει διαφορετικά συμπτώματα. Ο ένας από τους ALI που έχω δεν κάνει καθόλου προγραμματισμένη εγγραφή 12-3. Ο δεύτερος χάνει το EPG, και ανάλογα με το πως έχει ρυθμιστεί να βλέπει την ώρα, ή δεν έχει πρόβλημα με τις εγγραφές, ή δεν κάνει καθόλου εγγραφή όλη την ημέρα. Ο τρίτος ALI 3801 μου απλά χάνει το EPG, αλλά δεν έχει πρόβλημα με εγγραφή.
Στον Τ650i μέχρι στιγμής έχω δει ένα ελαφρό χάσιμο του EPG μετά τις 12, αλλά λιγότερο από τους άλλους 3 που έχω.
Δεν έχω κάνει όμως προγραμματισμένη εγγραφή μετά τις 12 με αυτόν.

Δοκιμάστε το εξής:
Όταν ορίζετε την χρονολογία και την ώρα στο ανάλογο μενού (εννοώ αυτό της ρύθμισης της τρέχουσας ώρας, όχι της εγγραφής), μην επιλέξετε τον αυτόματο τρόπο (GMT και λοιπά) που έλκονται στοιχεία από τις εκπομπές των σταθμών, αλλά τον χειροκίνητο τρόπο, ορίζοντας εσείς την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα, "κόβοντας" μ´αυτόν τον τρόπο τις έξωθεν επεμβάσεις στο ρολόι του δέκτη.
Το EPG είναι η πηγή του προβλήματος και η αυτόματη λήψη ώρας.

Τελικά παράγγειλα και δεύτερο Τ650.
Μαζί και ένα mini card reader και μία 32GB microSD κάρτα, τα οποία θα είναι μόνιμα κουμπωμένα πάνω, για ανάγκες PVR.

Ναι αλλά έτσι χάνονται οι πληροφορίες των καναλιών όταν πατάμε List/OK και όταν αλλάζουμε κανάλι.

Τελικά παράγγειλα και δεύτερο Τ650.
Μαζί και ένα mini card reader και μία 32GB microSD κάρτα, τα οποία θα είναι μόνιμα κουμπωμένα πάνω, για ανάγκες PVR.
Χμμ...ίσως απογοητευτείς.
Η κάρτα σε reader είναι πιθανό να μη δουλέψει.

Χμμ...ίσως απογοητευτείς.
Η κάρτα σε reader είναι πιθανό να μη δουλέψει.
Ωχ, λες; Αυτο οφείλεται στην ταχύτητα της κάρτας ή σε κάποιο άλλο λόγο;τ

Με την ταχύτητα δεν θα έχει θέμα. Ο reader και ειδικά ο ελεγκτής που έχει μέσα ίσως προκαλέσει ασυμβατότητα με τον ελεγκτή USB του δέκτη.

Έχεις απόλυτο δίκαιο. Με τον T650 δεν δουλεύει καν, συνδέεται και αποσυνδέεται αμέσως.
Σε μια LG τηλεόραση παίζει για μερικά λεπτά και μετά αποσυνδέεται. Οπότε ή βρίσκω συμβατό reader ή έχω αποκτήσει μια 32 κάρτα για τη φωτογραφική :p

Για εκεί είναι οι κάρτες, για κινητά και φωτογραφικές (άσχετα αν η δική μου δεν δέχεται mSD με αντάπτορα...)

Πάρε ένα καλό USB stick, πιο γρήγορο απο την κάρτα θα είναι.

Μερικες αποριες γιατι μαλλον θα αγορασω αυτον τον δεκτη
1. Το timeshift εχει χρονικη διαρκεια ή ειναι απεριοριστο; Επισης μπορεις να κινηθεις προς τα πισω οταν ειναι σε λειτουργια;
2. Το wifi μπαινει στην υποδοχη usb που ειναι για σκληρο δισκο κτλ ή εχει ξεχωριστη;
3. Υπαρχουν προβληματα με εγγραφες προγραμματισμενες ή μη;
4. Για το wifi χρειαζεται συγκεκριμενο στικ ή βαζεις οποιο θες εσυ;

Μερικες αποριες γιατι μαλλον θα αγορασω αυτον τον δεκτη
2. Το wifi μπαινει στην υποδοχη usb που ειναι για σκληρο δισκο κτλ ή εχει ξεχωριστη;
4. Για το wifi χρειαζεται συγκεκριμενο στικ ή βαζεις οποιο θες εσυ;

2) Ο δεκτης εχει 1 usb.
3) Xρειαζεται συγκεκριμενο στικ. Ειναι το FERGUSON WI-FI W03 που κοστιζει περιπου 10ευρω.

Έχω νεότερα από τη χρήση του Adaptor με κάρτα microSD. Το πρόβλημα ήταν όταν ο δίσκος ήταν φορμαρισμένος σε NTFS, τον φόρμαρα σε FAT και τρέχει μια χαρά μέχρι στιγμής. Τον έχω πάνω για ενδελεχή έλεγχο (αναπαραγωγή, προγραμματισμένες εγγραφές κλπ).
Θα γράψω τα αποτελέσματα.

Έχω νεότερα από τη χρήση του Adaptor με κάρτα microSD. Το πρόβλημα ήταν όταν ο δίσκος ήταν φορμαρισμένος σε NTFS, τον φόρμαρα σε FAT και τρέχει μια χαρά μέχρι στιγμής. Τον έχω πάνω για ενδελεχή έλεγχο (αναπαραγωγή, προγραμματισμένες εγγραφές κλπ).
Θα γράψω τα αποτελέσματα.

Ανεξάρτητα από το αν αναγνωρίζεται η κάρτα microSD ή όχι, δεν θα την πρότεινα για λειτουργία timeshift. Στο timeshift ο δέκτης γράφει και σβήνει συνεχώς και η κάρτα μπορεί να παρουσιάσει πρόωρη φθορά. Καλύτερα να την βάλεις επομένως σε μια κάμερα και να χρησιμοποιήσεις τον δέκτη με ένα "αναλώσιμο" στικάκι ή καλύτερα με εξωτερικό σκληρό.

Το ίδιο είναι πλέον, είτε βάλεις κάρτα, είτε βάλεις στικάκι. Οι τιμές έχουν πέσει στα ίδια επίπεδα οπότε και τα δύο είναι αναλώσιμα.
Αν έχεις σκληρό δίσκο για timeshift και εγγραφές, εκεί είναι πιο επικίνδυνα τα πράγματα. Θα χάσεις πολύ περισσότερα αν καταρρεύσει ο δίσκος απο τη συνεχή χρήση. Συνιστώ στικάκι για εγγραφές SD και timeshift και δίσκο για εγγραφές HD.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το Timeshift νομίζω γεμίζει όλο τον δίσκο και φυσικά επιτρέπει μετάβαση προς τα πίσω.

Τελικά το μέγιστο είναι 4GB ή λίγο περισσότερο απο 2 ώρες SD εκπομπής.