Ferguson Ariva T650i

Μάλλον για τον ψηφιακό θόρυβο της εικόνας παραπονιέται ο φίλος. Το έχω πει και εγώ οτι η εικόνα του φαίνεται να έχει χειροτερέψει τον τελευταίο καιρό. Με αλλαγή ανάλυσης απο 720p σε 1080i όμως βελτιώθηκε αρκετά.

Alekoka, στο link που δίνεις γράφει οτι:
Μετά την αγορά του Crystal Audio Premium-HD και τη διαπίστωση ύπαρξης compression artifacts στην εικόνα του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, αγόρασα έναν Ferguson Ariva T650i και δανείστηκα έναν Lifeview Not Only TV, και διαπίστωσα ότι η εικόνα τους έχει επίσης compression artifacts. Μάλιστα, τους έβαλα να παίζουν ταυτόχρονα, και διαπίστωσα ότι εμφανίζουν τα ίδια compression artifacts ακριβώς στις ίδιες θέσεις.Συνεπώς, τα compression artifacts στα οποία έχω αναφερθεί, αποδεικνύεται ότι δεν έχουν σχέση με τον Crystal Audio Premium-HD, αφού εμφανίζονται σε όλους τους αποκωδικοποιητές, που μάλιστα χρησιμοποιούν και επεξεργαστές διαφορετικών εταιρειών.

Ο PremiumHD παρεμπιπτόντως έχει MStar7818.

Τις ρυθμίσεις τις πείραξα αλλά δεν βελτιώνεται πολύ η κατάσταση. Η αίσθηση που έχω είναι ότι λαμπυρίζουν πολύ τα πρόσωπα και είναι πιο αποκομένα από τα υπόλοιπα σκούρα χρώματα. Γενικά δεν έχει ευχάριστη θέαση σε κουράζει. Αυτή τη στιγμή δεν έχω τον παλιό μου αποκωδικοποιητή για να τον συγκρίνω αλλά η διαφορά με την εικόνα από nova είναι τεράστια. Έβλεπα εχθές το ματς και γύρισα να δω τις φάσεις στη Νεριτ και σοκαρίστικα!
Όταν κάνω upscaling σε 720 ή 1080 η εικόνα γίνεται πολύ ψεύτικη και δεν μπορείς να δεις για πολύ ώρα, σε ενοχλεί. Και πάρα πολλά artifacts! Ειδικά στο μαύρο γίνονται πολύ αισθητά!

Σε ότι αφορα την ποιοτητα εικονας θεωρω πως αυτη της νοβα ειναι χειρότερη γενικα αλλα δεν ξερω για τα hd.
Αυτο που μου κανει εντύπωση ειναι πως βλεπω μετα τον αντ1 και στη νεριτ να υπαρχει θεμα συγχρονισμου ηχου και εικονας αυτη την στιγμη στην αθητικη κυριακη

Σε ότι αφορα την ποιοτητα εικονας θεωρω πως αυτη της νοβα ειναι χειρότερη γενικα αλλα δεν ξερω για τα hd.
Αυτο που μου κανει εντύπωση ειναι πως βλεπω μετα τον αντ1 και στη νεριτ να υπαρχει θεμα συγχρονισμου ηχου και εικονας αυτη την στιγμη στην αθητικη κυριακη

Ν.HD βλέπεις; Και ο δέκτης της Panasonic τα ίδια κάνει.

Παιδιά επειδή έχω 6-7 εξωτερικούς δίσκους 2,5" και θα με βόλευε να έχω κάποιον μόνιμα συνδεδεμένο στον Τ650i, πιο hub με τροφοδοσία προτείνετε;

Εχθές είχα την ευκαιρία να συγκρίνω τον t650i με έναν παλιό turboX τετραετίας με mstar 7828. Ξεκάθαρα ο νέος μου t650i έχει υποδυέστερη εικόνα. Μετά από προσεκτική παρατήρηση είδα το εξής: Ο t650i έχει πιο ξεπλυμένη και αφύσικη εικόνα. Σαν να περνάει φίλτρα πάνω στο σήμα. Σαν κάτι λειτουργίες natural motion κτλ. που έχουν κάποιες τηλεοράσεις και επεμβαίνουν σοφτγουερικά στην εικόνα βελτιώνοντας επιμέρους ένα πράγμα και κάνοντας την εικόνα αφύσικη. Το περίεργο είναι ότι το φαινόμενο αυτό υπάρχει σε όλες τις διαθέσιμες αναλύσεις. Η διαφορά με τον turbo x φαίνεται κυρίως στα 576i, που είναι ανάλυση του σήματος. Στον t650i φαίνεται να είναι ξαναεπεξεργασμένη, ξεπλυμένη, soft και χειροτερεύει τη θέαση. Στον turbo Χ ενώ οι υπολοιπες αναλύσεις παρουσιάζουν πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα η 576i φαίνεται να είναι αφιλτράριστη, κοντραστάτη, με καλή κίνηση και δίνει πολύ καλύτερη γενικά θέαση. Εφόσον δεν βλέπω να αναφέρετε παρόμοια προβλήματα θεωρώ ότι έχω πέσει ίσως σε κάποιο ελαττωματικό μοντέλο και θα προσπαθήσω να το γυρίσω πίσω.

Εχθές είχα την ευκαιρία να συγκρίνω τον t650i με έναν παλιό turboX τετραετίας με mstar 7828. Ξεκάθαρα ο νέος μου t650i έχει υποδυέστερη εικόνα. Μετά από προσεκτική παρατήρηση είδα το εξής: Ο t650i έχει πιο ξεπλυμένη και αφύσικη εικόνα. Σαν να περνάει φίλτρα πάνω στο σήμα. Σαν κάτι λειτουργίες natural motion κτλ. που έχουν κάποιες τηλεοράσεις και επεμβαίνουν σοφτγουερικά στην εικόνα βελτιώνοντας επιμέρους ένα πράγμα και κάνοντας την εικόνα αφύσικη. Το περίεργο είναι ότι το φαινόμενο αυτό υπάρχει σε όλες τις διαθέσιμες αναλύσεις. Η διαφορά με τον turbo x φαίνεται κυρίως στα 576i, που είναι ανάλυση του σήματος. Στον t650i φαίνεται να είναι ξαναεπεξεργασμένη, ξεπλυμένη, soft και χειροτερεύει τη θέαση. Στον turbo Χ ενώ οι υπολοιπες αναλύσεις παρουσιάζουν πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα η 576i φαίνεται να είναι αφιλτράριστη, κοντραστάτη, με καλή κίνηση και δίνει πολύ καλύτερη γενικά θέαση. Εφόσον δεν βλέπω να αναφέρετε παρόμοια προβλήματα θεωρώ ότι έχω πέσει ίσως σε κάποιο ελαττωματικό μοντέλο και θα προσπαθήσω να το γυρίσω πίσω.

Κι εγώ είχα παρόμοια θέματα στην εικόνα, συν μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στον ήχο. Τον επέστρεψα και τον αντικατέστησα με έναν Crystal HD.
Πολύ καλύτερη εικόνα και μεγάλη διαφορά στην ποιότητα και δύναμη σήματος...

Κι εγώ είχα παρόμοια θέματα στην εικόνα, συν μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στον ήχο. Τον επέστρεψα και τον αντικατέστησα με έναν Crystal HD.
Πολύ καλύτερη εικόνα και μεγάλη διαφορά στην ποιότητα και δύναμη σήματος...

πιθανότατα να πέσατε στην περίπτωση... Από τους 4-5 αποκωδικοποιητές που έχουν περάσει από τα χέρια μου και έχουν τεσταριστεί στις ίδιες τηλεοράσεις, ο Τ650i έχει μακράν την καλύτερη - φυσικότερη εικόνα.

Ή ισως να ειναι καθαρα θεμα γουστου γιατι βλεπω πως σε μερικους η ποιοτητα εικονας αρεσει πιο πολυ σε σχεση με αλλους δεκτες ενω για καποιους αλλους ειναι οτι χειροτερο.
Για μενα ειναι πιο καθαρη η εικονα αλλα αυτο ισως να κανει πιο ορατες τις ατελειες των καναλιων τις οποιες εκρυβε ο προηγουμενος δεκτης (F&U 2205)

Σε ποια ανάλυση βλέπετε; Σε 576i ή κάνετε upscaling?
Ότι θα τον γυρίσω πίσω είναι σίγουρο απλά με τρώει τώρα αν θα ξαναδοκιμάσω τον ίδιο ή θα πάρω κάποιον άλλο. Θα μου λείψει το κοντρόλ γιατί είναι τέλειο. Υπάρχει περίπτωση να γίνει τίποτα αν βάλλω το τελευταίο firmware? Απ ό,τι βλέπω έχει το προτελευταίο.
manthes, εμένα είναι ακριβώς το αντίθετο, έχει την πιο "πειραγμένη"εικόνα, κρύβει τις ατέλειες της αρχικής ανάλυσης αλλά ξεπλένει την εικόνα, δημιουργεί artifacts και χάνει το βάθος.

Εχθές είχα την ευκαιρία να συγκρίνω τον t650i με έναν παλιό turboX τετραετίας με mstar 7828.

Όποιον και να συγκρίνεις με τον 7828, χαμένος θα βγει. Με διαφορά το καλύτερο τσιπ που πέρασε απο τα χέρια μου.

Χθες πάντως, είδα αρκετές ώρες τηλεοπτικό πρόγραμμα με τον Τ650. Ελάχιστες φορές κατάλαβα τη διαφορά απο τον δέκτη της Panasonic. Μόνο σε μακρινά πλάνα με πολλή λεπτομέρεια έχανε κάπου τη μπάλα.

Εχω την αναλυση του δεκτη στα 1080 αν και η τηλεοραση υποστηριζει εως 768.
Δυο εικονες απο εγγραφη που ειχα κανει πριν απο καιρο. Ισως να υπαρχει μια αλλοιωση λογω jpg αλλα ειναι ενα δειγμα

.... υπαρχει σημαντικη υποβαθμιση της ποιοτητας μετα το ανεβασμα. Δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να ανεβουν στην κανονικη τους ποιοτητα

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    199.7 KB · Views: 130
  • 11.jpg
    11.jpg
    54.7 KB · Views: 126