Μετά την αγορά του Crystal Audio Premium-HD και τη διαπίστωση ύπαρξης compression artifacts στην εικόνα του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, αγόρασα έναν Ferguson Ariva T650i και δανείστηκα έναν Lifeview Not Only TV, και διαπίστωσα ότι η εικόνα τους έχει επίσης compression artifacts. Μάλιστα, τους έβαλα να παίζουν ταυτόχρονα, και διαπίστωσα ότι εμφανίζουν τα ίδια compression artifacts ακριβώς στις ίδιες θέσεις.Συνεπώς, τα compression artifacts στα οποία έχω αναφερθεί, αποδεικνύεται ότι δεν έχουν σχέση με τον Crystal Audio Premium-HD, αφού εμφανίζονται σε όλους τους αποκωδικοποιητές, που μάλιστα χρησιμοποιούν και επεξεργαστές διαφορετικών εταιρειών.
Εννοείς από μια συγκεκριμένη έκδοση λογισμικού και μετά;Το έχω πει και εγώ οτι η εικόνα του φαίνεται να έχει χειροτερέψει τον τελευταίο καιρό.
Σε ότι αφορα την ποιοτητα εικονας θεωρω πως αυτη της νοβα ειναι χειρότερη γενικα αλλα δεν ξερω για τα hd.
Αυτο που μου κανει εντύπωση ειναι πως βλεπω μετα τον αντ1 και στη νεριτ να υπαρχει θεμα συγχρονισμου ηχου και εικονας αυτη την στιγμη στην αθητικη κυριακη
Εχθές είχα την ευκαιρία να συγκρίνω τον t650i με έναν παλιό turboX τετραετίας με mstar 7828. Ξεκάθαρα ο νέος μου t650i έχει υποδυέστερη εικόνα. Μετά από προσεκτική παρατήρηση είδα το εξής: Ο t650i έχει πιο ξεπλυμένη και αφύσικη εικόνα. Σαν να περνάει φίλτρα πάνω στο σήμα. Σαν κάτι λειτουργίες natural motion κτλ. που έχουν κάποιες τηλεοράσεις και επεμβαίνουν σοφτγουερικά στην εικόνα βελτιώνοντας επιμέρους ένα πράγμα και κάνοντας την εικόνα αφύσικη. Το περίεργο είναι ότι το φαινόμενο αυτό υπάρχει σε όλες τις διαθέσιμες αναλύσεις. Η διαφορά με τον turbo x φαίνεται κυρίως στα 576i, που είναι ανάλυση του σήματος. Στον t650i φαίνεται να είναι ξαναεπεξεργασμένη, ξεπλυμένη, soft και χειροτερεύει τη θέαση. Στον turbo Χ ενώ οι υπολοιπες αναλύσεις παρουσιάζουν πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα η 576i φαίνεται να είναι αφιλτράριστη, κοντραστάτη, με καλή κίνηση και δίνει πολύ καλύτερη γενικά θέαση. Εφόσον δεν βλέπω να αναφέρετε παρόμοια προβλήματα θεωρώ ότι έχω πέσει ίσως σε κάποιο ελαττωματικό μοντέλο και θα προσπαθήσω να το γυρίσω πίσω.
Εχθές είχα την ευκαιρία να συγκρίνω τον t650i με έναν παλιό turboX τετραετίας με mstar 7828. Ξεκάθαρα ο νέος μου t650i έχει υποδυέστερη εικόνα. Μετά από προσεκτική παρατήρηση είδα το εξής: Ο t650i έχει πιο ξεπλυμένη και αφύσικη εικόνα. Σαν να περνάει φίλτρα πάνω στο σήμα. Σαν κάτι λειτουργίες natural motion κτλ. που έχουν κάποιες τηλεοράσεις και επεμβαίνουν σοφτγουερικά στην εικόνα βελτιώνοντας επιμέρους ένα πράγμα και κάνοντας την εικόνα αφύσικη. Το περίεργο είναι ότι το φαινόμενο αυτό υπάρχει σε όλες τις διαθέσιμες αναλύσεις. Η διαφορά με τον turbo x φαίνεται κυρίως στα 576i, που είναι ανάλυση του σήματος. Στον t650i φαίνεται να είναι ξαναεπεξεργασμένη, ξεπλυμένη, soft και χειροτερεύει τη θέαση. Στον turbo Χ ενώ οι υπολοιπες αναλύσεις παρουσιάζουν πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα η 576i φαίνεται να είναι αφιλτράριστη, κοντραστάτη, με καλή κίνηση και δίνει πολύ καλύτερη γενικά θέαση. Εφόσον δεν βλέπω να αναφέρετε παρόμοια προβλήματα θεωρώ ότι έχω πέσει ίσως σε κάποιο ελαττωματικό μοντέλο και θα προσπαθήσω να το γυρίσω πίσω.
Κι εγώ είχα παρόμοια θέματα στην εικόνα, συν μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στον ήχο. Τον επέστρεψα και τον αντικατέστησα με έναν Crystal HD.
Πολύ καλύτερη εικόνα και μεγάλη διαφορά στην ποιότητα και δύναμη σήματος...
Εχθές είχα την ευκαιρία να συγκρίνω τον t650i με έναν παλιό turboX τετραετίας με mstar 7828.
Manthes, έχεις αλλάξει τις ρυθμίσεις εικόνας ή είναι οι default;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.