Ferguson Ariva T650i

κάποια θέματα με την ποιότητα της εικόνας είχα κι εγώ αλλά βελτιώθηκε ραγδαία όταν μείωσαν την αντίθεση στο 47 από τις ρυθμίσεις εικόνας του δέκτη. Με μόνο αυτό και τίποτα άλλο είδα διαφορά.

Ευχαριστώ. 1080i_60 και 1080i_50 τι διαφορά έχουν;
H 60 είναι η λάθος και η 50 η σωστή :p

κάποια θέματα με την ποιότητα της εικόνας είχα κι εγώ αλλά βελτιώθηκε ραγδαία όταν μείωσαν την αντίθεση στο 47 από τις ρυθμίσεις εικόνας του δέκτη. Με μόνο αυτό και τίποτα άλλο είδα διαφορά.
Ίσως βοηθήσει και η ρύθμιση της οξύτητας. Οι δέκτες με ALi έχουν έντονη εικόνα.

Καλησπέρα. Θα μου λύσει κάποιος μερικές απορίες. Από ότι κατάλαβα ο t650 είναι από τις καλύτερες επιλογές που κυκλοφορούν στην αγορά. Μπορεί κάποιος να μου αν υποστηρίζει αναλογία 4:3 και αν διαβάζει ntfs;

Όπως όλοι, διαβάζει ntfs και υποστηρίζει 4:3. Για το 2ο, αν εννοείς να παραμορφώνει την εικόνα τραβώντας/απλώνοντάς την προς τον κάθετο άξονα για να μην υπάρχουν οι μαύρες περιοχές που αφήνει το 16:9 σήμα, δεν το κάνει.

Δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να ανεβουν στην κανονικη τους ποιοτητα
Μόνο σε υπηρεσίες φιλοξενίας τους ως αρχεία. Όμως νομίζω και το instagram τις αποθηκεύει με πλήρη ποιότητα.

Όπως όλοι, διαβάζει ntfs και υποστηρίζει 4:3. Για το 2ο, αν εννοείς να παραμορφώνει την εικόνα τραβώντας/απλώνοντάς την προς τον κάθετο άξονα για να μην υπάρχουν οι μαύρες περιοχές που αφήνει το 16:9 σήμα, δεν το κάνει.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Δηλαδή τις μαύρες γραμμές δεν τις γλιτώνω με τίποτα; Κάποιος άλλος που να το κάνει αυτό; Έχει να κάνει μόνο με τον αποκωδικοποιητή ή είναι και θέμα τηλεόρασης;

Εχω την αναλυση του δεκτη στα 1080 αν και η τηλεοραση υποστηριζει εως 768.
Δυο εικονες απο εγγραφη που ειχα κανει πριν απο καιρο. Ισως να υπαρχει μια αλλοιωση λογω jpg αλλα ειναι ενα δειγμα

.... υπαρχει σημαντικη υποβαθμιση της ποιοτητας μετα το ανεβασμα. Δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να ανεβουν στην κανονικη τους ποιοτητα
Υπάρχει και η περίπτωση αυτό που γράφει να μην είναι το ίδιο με αυτό που βλέπεις στην οθόνη...

Γιατι λαθος; δεν παρατηρησα καμια διαφορα
PAL έχουμε, τα 60 είναι για NTSC. Δεν είδες διαφορά στην κίνηση; Σαν να σκαλώνει η εικόνα;

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

PAL έχουμε, τα 60 είναι για NTSC. Δεν είδες διαφορά στην κίνηση; Σαν να σκαλώνει η εικόνα;
Τωρα που το εγραψες σαν να υπαρχει μια μικρη διαφορα αν δεις ποδοσφαιρο. Ειδικα αυτη την στιγμη που το hd δεν δειχνει αγωνα σε υψηλη ευκρινεια και η ποιοτητα σε κουραζει ετσι και αλλιως. Ισως σε hd να μην ειναι καθολου αισθητη.

Στο τελευταίο update γίνεται μετακίνηση στο youtube ;

(τώρα έχω το μεγαλύτερο αδερφάκι του, τον combo 153, ο οποίος κάνει μετακίνηση στα διαδικτυακά βίντεο)

Στο τελευταίο update γίνεται μετακίνηση στο youtube ;

(τώρα έχω το μεγαλύτερο αδερφάκι του, τον combo 153, ο οποίος κάνει μετακίνηση στα διαδικτυακά βίντεο)

Μαλλον όχι :-( Τη μετακίνηση την κάνεις με τα βελάκια που είναι δίπλα στο ΟΚ;

Θα έπρεπε πατώντας το ΟΚ όταν βλέπεις ένα βίντεο, να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα βελάκια δίπλα του για να πας σε όποιο σημείο θες.

Scart VS Coaxial

Έχω τον Ferguson 650i σε μια παλιά μικρή τηλεόραση. Υπάρχει διαφορά αν τον συνδέσω με scart ή το απλό καλώδιο της τηλεόρασης? Βασικά μέσω scart, κάνει ένα βουητό, για αυτό ρωτάω.

Απάντηση: Scart VS Coaxial

Έχω τον Ferguson 650i σε μια παλιά μικρή τηλεόραση. Υπάρχει διαφορά αν τον συνδέσω με scart ή το απλό καλώδιο της τηλεόρασης? Βασικά μέσω scart, κάνει ένα βουητό, για αυτό ρωτάω.
Χαμήλωσε την ένταση από την τηλεόραση και αύξησέ την από τον δέκτη. Θα βοηθήσει λίγο :smile:

Backup

Δεν ξέρω αν ήδη έχει αναφερθεί στο forum αλλά υπάρχει τρόπος για dump/backup του λογισμικού, των ρυθμίσεων και των καναλιών του αποκωδικοποιητή.
Τα βήματα απλά
1. Εισάγουμε USB Stick στη θύρα USB
2. Επιλέγουμε Upgrade από USB
3. Διαλέγουμε το Dump στην πρώτη επιλογή
4. Πατάμε start/έναρξη και δημιουργείται αρχείο dump.abs στο usb

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Με τον συγκεκριμένο δέκτη δεν θα δεις εικόνα αν τον συνδέσεις με το coaxial.

Το loop αυτό δεν είναι? Να δώσει εικόνα στην TV?

Χαμήλωσε την ένταση από την τηλεόραση και αύξησέ την από τον δέκτη. Θα βοηθήσει λίγο :smile:

Αυτό το έχω κάνει ήδη, αλλά δεν είναι τέτοιος θόρυβος, είναι καθαρά από το scart. Μόλις το ξεσυνδέω, σταματάει.

Το θέμα με τον θόρυβο στην δικιά μου περίπτωση ήταν καθαρά θέμα προβληματικής συσκευής. Ούτε τα καλώδια έφταιγαν ούτε οι τηλεοράσεις. Έγιναν άπειρες δοκιμές. Είχα αγοράσει δύο δέκτες. Ο ένας έκανε θόρυβο καιό άλλος όχι. Τον επέστρεψα. Μου τον αντικατέστησαν και τέλος ο θόρυβος.