Ferguson Ariva T650i

Καλό είναι να τον αναβαθμίσεις. Πολύ καλοί δέκτες είναι και ο t650i και ο t65. Το dongle που αναφέρεις, είναι εκείνο που προτείνει και η ίδια η εταιρεία.

Ευχαριστω για την απαντηση απλα προτίμησα τον Τ650i αμτι του T65 και λεω αν εκανα καλα.

Πολλες φορες ενω συνδεεται κανονικα το στικακι φαινεται σαν να ειναι νεκρο το δικτυο. Καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει;

Αγορινες μια ερωτηση λιγο.
Οταν ειναι το wifi στικακι συνδεμενο οταν παταω να κλεισει ο αποκωδικοποιητης λεει waiting και καθυστερει λιγακι.
Χωρις το wifi κλεινει αμεσως.
Και σε σας ετσι είναι?

Πολλες φορες ενω συνδεεται κανονικα το στικακι φαινεται σαν να ειναι νεκρο το δικτυο. Καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει;
Και εγώ αναρωτιέμαι όταν μου κάνει το ίδιο το laptop και το tablet μου.
Δοκίμασε να ορίσεις μια συγκεκριμένη ΙΡ για τον δέκτη, για να μην περιμένει τον router.

Αγορινες μια ερωτηση λιγο.
Οταν ειναι το wifi στικακι συνδεμενο οταν παταω να κλεισει ο αποκωδικοποιητης λεει waiting και καθυστερει λιγακι.
Χωρις το wifi κλεινει αμεσως.
Και σε σας ετσι είναι?

Ναι, φυσιολογικό είναι.

Και εγώ αναρωτιέμαι όταν μου κάνει το ίδιο το laptop και το tablet μου.
Δοκίμασε να ορίσεις μια συγκεκριμένη ΙΡ για τον δέκτη, για να μην περιμένει τον router.
Πως το κανουν αυτο; Μεσω του ρουτερ εννοεις;
Επισης βλεπω πως οταν βαζω το DHCP σε ενεργο αυτο οταν ξαναμπαινω στις ρυθμισεις ξαναγυρνα σε ανενεργο και νομιζω πως καπου εκει ειναι το θεμα. Δεν το πολυκατεχω το θεμα οποτε οποιος ξερει ας βοηθησει

Καλησπέρα σε όλους,

εξακολουθώ να έχω πρόβλημα με το usb του t650, τώρα πια σε δύο διαφορετικούς t650i. Υπάρχει κάποιος που να χρησιμοποιεί δύο ή περισσότερα στικ/σκληρούς μόνιμα συνδεδεμένα μέσω κάποιου usb hub; και αν ναι, ποιο hub χρησιμοποιεί;

Έχω δοκιμάσει διάφορα φθηνά και ακριβά hubs με εξωτερική τροφοδοσία (χωρίς επιτυχία) σε δύο διαφορετικούς t650i και αναρωτιέμαι μήπως τελικά βρήκα την αχίλλειο πτέρνα του αποκωδικοποιητή.

Το πρόβλημα μάλλον δεν οφείλεται σε τροφοδοσία μια και παρουσιάζεται ακόμα και με δύο στικάκια συνδεδεμένα στον t650 μέσω "καλα" τροφοδοτούμενου hub. Αρχικά φαίνεται πως δουλεύουν όμως κατά την διάρκεια μιας εγγραφής σταματάνε, διακόπτεται η εγγραφή και ενώ βλέπω τα περιεχόμενά τους, δεν μπορώ να παίξω τα αρχεία ή να τα διαγράψω.

Ο μόνος τρόπος να επανέλθει το σύστημα είναι να αποσυνδέσω το hub και τα στικάκια, να επανεκκινήσω τον t650 και να τα ξανασυνδέσω όλα ένα-ένα. Στον ένα από τους δύο t650 μάλιστα, δεν μπορώ να κάνω επανεκκίνηση παρά μόνο αν τον βγάλω από την πρίζα.

Δεν συζητάω για σκληρό δίσκο χωρίς τροφοδοσία, δεν έχουν διαβάσει ποτέ κανέναν. Αν και καταλαβαίνω ότι δεν είναι αξιόπιστη αυτού του είδους η συνδεσμολογία, έχω δοκιμάσει περιστασιακά στον Crystal HD και τους διαβάζει απροβλημάτιστα.

Θα ήθελα τα φώτα σας λοιπόν. Αν υπάρχει κάποιο δοκιμασμένο hub είμαι διατεθειμένος να το δοκιμάσω (αν και έχω ξοδέψει σε hubs περισσότερα από όσο κάνει ο αποκωδικοποιητής). Αν είναι κοινό το πρόβλημα μάλλον θα τους αλλάξω και τους δυο για κάτι άλλο.

Πως το κανουν αυτο; Μεσω του ρουτερ εννοεις;
Επισης βλεπω πως οταν βαζω το DHCP σε ενεργο αυτο οταν ξαναμπαινω στις ρυθμισεις ξαναγυρνα σε ανενεργο και νομιζω πως καπου εκει ειναι το θεμα. Δεν το πολυκατεχω το θεμα οποτε οποιος ξερει ας βοηθησει
Ναι, απο το router δίνεις μόνιμη ΙΡ.

Αυτό με το DHCP μου το είχε κάνει και ο δικός μου. Αν θυμάμαι καλά, με επαναφορά ρυθμίσεων ή πέρασμα του λογισμικού ξανά, έστρωσε.

Καλησπέρα σε όλους,

εξακολουθώ να έχω πρόβλημα με το usb του t650, τώρα πια σε δύο διαφορετικούς t650i. Υπάρχει κάποιος που να χρησιμοποιεί δύο ή περισσότερα στικ/σκληρούς μόνιμα συνδεδεμένα μέσω κάποιου usb hub; και αν ναι, ποιο hub χρησιμοποιεί;
Δεν θυμάμαι να συνάντησα το πρόβλημα που περιγράφεις, αν και δεν κάνω πολλές εγγραφές. Το μόνο ασυνήθιστο είναι οτι, αν βάλω ή βγάλω στικάκια μεταξύ εγγραφών, "ξεχνάει" σε ποιο πρέπει να γράψει.

Είχα hub με τροφοδοσία (αγορασμένο απο σούπερ-μαρκετ) και πάνω του δίσκος 2,5" για εγγραφές και στικάκια για αναπαραγωγή.

Ναι τελικα εκανα επαναφορα ρυθμισεων και ολα καλα αν και δεν ειναι η ιδανικη λυση. Εκει ηταν το προβλημα

Βγηκε και νεο firmware με μονη διαφορα στο youtube συμφωνα με το changelog

Η επιβεβαίωση για διαγραφή εγγραφής υπήρχε και αφαιρέθηκε ή δεν υπήρχε ποτέ;

Σαν να θυμάμαι οτι έβγαζε παράθυρο Yes\No.

Μολις ενημερώθηκα από το πολωνικό forum και διαπίστωσα ότι στο site της ferguson υπάρχει νέα έκδοση του λογισμικού που παίζει το youtube

http://www.ferguson-digital.eu/en/download/Terrestrial-receivers-(DVB-T)/Ariva-T650i/

Το δοκιμάζω και σας ενημερώνω....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μια χαρά δουλεύει το Youtube πλέον.
Μοναδικό "μειονέκτημα" της νέας έκδοσης (η οποία προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη για αυτόματο installaction over web και πρέπει να την εγκαταστάσετε με USB Memory stick) είναι ότι κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και πρέπει να εγκατασταθούν από την αρχή κανάλια, κωδικοί, ρυθμίσεις κλπ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν τυχόν αντιμετωπίσετε το θέμα της γλώσσας του EPG (εγω το αντιμετώπισα) σας θυμίζω τη λύση. Πατήστε το guide και στη συνέχεια το info. Εμφανίζεται κάτω το κουμπί Γλώσσα (πράσινο κουμπι). Το πατάτε και γίνεται η μετάφραση αλλά και η ρύθμιση της γλώσσας του EPG:-)

Πάντα κάνει επαναφορά μετά την αναβάθμιση. Το λέει και το μήνυμα που βγάζει πριν ξεκινήσει την διαδικασία.

Δεν θυμάμαι να συνάντησα το πρόβλημα που περιγράφεις, αν και δεν κάνω πολλές εγγραφές. Το μόνο ασυνήθιστο είναι οτι, αν βάλω ή βγάλω στικάκια μεταξύ εγγραφών, "ξεχνάει" σε ποιο πρέπει να γράψει.

Είχα hub με τροφοδοσία (αγορασμένο απο σούπερ-μαρκετ) και πάνω του δίσκος 2,5" για εγγραφές και στικάκια για αναπαραγωγή.

Ευχαριστώ φίλε Kostas_Y,

θα περιμένω μήπως προτείνει κάποιος κάτι πιο συγκεκριμένο και ίσως δοκιμάσω 1-2 φθηνά hubs ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι το πιο αξιόπιστο (κατά τα άλλα) από όσα hubs έχω δοκιμάσει (dlink dub-h4 το νεότερο), ο t650 δεν το αναγνωρίζει. Εκ των υστέρων πρόσεξα, ότι είχε δοκιμαστεί το ίδιο hub από άλλο μέλος του φόρουμ, χωρίς επιτυχία. Στον Crystal HD που έχω δουλεύει κανονικά.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Ναι, μερικές φορές με πετάει εκτός δικτύου, αν και αυτό δουλεύει κανονικά. Πρέπει να ξαναμπώ στην σελίδα που ήμουν, και μερικές φορές ακόμα χειρότερα πρέπει να βγάλω και να ξαναβάλω το στικ.
Το DHCP σε εμένα είναι πάντα ανενεργό. Όταν βάζω νέο λογισμικό ή κάνω επαναφορά γυρνάει σε ενεργό, αλλά για μία φορά. Την επόμενη φορά το βλέπω πάλι να έχει ξαναγυρίσει σε ανενεργό. Οπότε δεν ασχολούμαι με αυτό πια.
Όντως στην σελίδα της Ferguson έχει ανέβει νέο λογισμικό. Και έχουν φύγει τα δύο προηγούμενα. Μάλλον είναι σίγουροι ότι δουλεύει καλά γιατί την προηγούμενη φορά είχε μείνει και το προηγούμενο.

Αν τυχόν αντιμετωπίσετε το θέμα της γλώσσας του EPG (εγω το αντιμετώπισα) σας θυμίζω τη λύση. Πατήστε το guide και στη συνέχεια το info. Εμφανίζεται κάτω το κουμπί Γλώσσα (πράσινο κουμπι). Το πατάτε και γίνεται η μετάφραση αλλά και η ρύθμιση της γλώσσας του EPG:-)
Είχα και γω θέμα με την γλώσσα στο EPG (εμφανιζόταν στα Αγγλικά) αλλά μετά την επανεκκίνηση όλα οκ ;)

Με το καινουριο firmware για πρωτη φορα ειχα ηχο χωρις εικονα. Χρειαστηκε να ανοιξω και να κλεισω τον δεκτη

Δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Και νομίζω ότι και η λειτουργία ίντερνετ είναι λίγο πιο σταθερή, αν και δεν έχει αλλάξει κάτι σε καμία υπηρεσία. Αλλά δεν βλέπω να με πετάει έξω συχνά όπως παλιότερα.
Επαναλαμβάνω ότι πάντα κάνω επαναφορά πριν και μετά την εγκατάσταση του λογισμικού.

Εμένα δεν μου βγάζει νέα αναβάθμιση. Ενώ πηγαίνω στην επιλογή αναβάθμιση μέσω δικτύου μου βγάζει οτι δεν έχει νεα. Και πάλι δεν έχω YouTube.

Εμένα δεν μου βγάζει νέα αναβάθμιση. Ενώ πηγαίνω στην επιλογή αναβάθμιση μέσω δικτύου μου βγάζει οτι δεν έχει νεα. Και πάλι δεν έχω YouTube.
Στον υπολογιστή
1. Κατεβάζεις το αρχείο zip από την ιστοσελίδα της ferguson
http://www.ferguson-digital.eu/en/d...VB-T)/Ariva-T650i/T650i_20150608_V1.13B1.zip/

2. Ανοίγεις το αρχείο zip, κάνεις extract και αποθηκεύεις το αρχείο T650i_20150608_V1.13B1.abs που περιέχει σε ένα στικάκι
Στον ferguson
3. Βγάζεις το wifi doggle και βάζεις το στικάκι. Αντί για αναβάθμιση μέσω δικτύου κάνεις αναβάθμιση με USB.

4. Οταν τελειώσει και κάνει reset, βγάζεις το στικάκι και ξαναβάζεις το wifi doggle