Ferguson Ariva T70

Re: Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T70

0ναι εχω βάλει τον 1,002

σε ότι αφορα τον προγραμματισμό , στο NOVA έχει την δυνατότητα ενώ βλέπεις ενα κανάλι στις 20.00 πχ να προγραμματισεις να αλλάξει κανάλι στις 21.00 επειδή εκει έχει μια άλλη εκπομπη που θες να δεις (σαν ένα είδος υπενθύμισης) .Την συγκεκριμένη λειτουργία την είχα δει και σε εναν edition νομίζω (αρκετά χρήσιμο).

στα MP4 δοκίμασα 10 ,τα 3 είχαν πρόβλημα συγχρονισμού τα άλλα όχι . Το χειρότερο όμως (ειχα βιαστεί να βγάλω συμπεράσματα ) είναι η μη ομαλή κίνηση (καρέδιασμα) όχι μόνο σε mp4 . απογοητευση ,πανω που χαρηκα γιατι οντως συγχρονιζει καλα τους υποτιτλους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T70

...σε ότι αφορα τον προγραμματισμό , στο NOVA έχει την δυνατότητα ενώ βλέπεις ενα κανάλι στις 20.00 πχ να προγραμματισεις να αλλάξει κανάλι στις 21.00 επειδή εκει έχει μια άλλη εκπομπη που θες να δεις (σαν ένα είδος υπενθύμισης) .Την συγκεκριμένη λειτουργία την είχα δει και σε εναν edition νομίζω (αρκετά χρήσιμο)....
Ίσως να πρόκειται για πατέντα. Δηλαδή να έχει προγραμματιστεί προβολή εγγραφής. Δηλαδή με τον ίδιο τρόπο που προγραμματίζεται εγγραφή, αλλά αντί εγγραφή να έχει αλλάξει η επιλογή σε προβολή του προγράμματος. Αντί να γράψει, να προβάλλει το πρόγραμμα.
Αλλά πάντα προγραμματίζουμε εγγραφή για όταν είναι κλειστός ο δέκτης. Να ανοίξει και να αρχίσει να γράφει το πρόγραμμα, ή αν έχει αλλαχτεί η επιλογή να αρχίσει να προβάλλει το πρόγραμμα.
Δεν ξέρω τι γίνεται αν ο δέκτης είναι ήδη ανοιχτός αυτή την στιγμή. Επίσης δεν ξέρω αν όλοι οι δέκτες θα αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο. Πάντως θα μπορούσες να το δοκιμάσεις στον δικό σου δέκτη να δεις τι θα γίνει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T70

Ίσως να πρόκειται για πατέντα. Δηλαδή να έχει προγραμματιστεί προβολή εγγραφής. Δηλαδή με τον ίδιο τρόπο που προγραμματίζεται εγγραφή, αλλά αντί εγγραφή να έχει αλλάξει η επιλογή σε προβολή του προγράμματος. Αντί να γράψει, να προβάλλει το πρόγραμμα.
Αλλά πάντα προγραμματίζουμε εγγραφή για όταν είναι κλειστός ο δέκτης. Να ανοίξει και να αρχίσει να γράφει το πρόγραμμα, ή αν έχει αλλαχτεί η επιλογή να αρχίσει να προβάλλει το πρόγραμμα.
Δεν ξέρω τι γίνεται αν ο δέκτης είναι ήδη ανοιχτός αυτή την στιγμή. Επίσης δεν ξέρω αν όλοι οι δέκτες θα αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο. Πάντως θα μπορούσες να το δοκιμάσεις στον δικό σου δέκτη να δεις τι θα γίνει.

τελικά διατίθεται η συγκεκριμένη λειτουργία , στις επιλογή για εγγραφή της εκπομπής έχει κρυμμενη την επιλογή "view" όπου προγραμματίζει τη θέαση άλλης εκπομπής σε άλλο κανάλι.

Αν πάντως βγει μια αναβάθμιση για το καρέδιασμα στον mediaplayer και ίσως να διορθωθούν λίγο οι υπότιτλοι ως προς το μέγεθος και την ευκρινεια (με 3D σκια ας πούμε) τότε θα είναι όλα οκ.

Το πρόσεξα κι εγώ. Κάτι λείπει απο τη μετάφραση μάλλον.
Φαντάζομαι το ίδιο κάνει και όταν αλλάζεις ανάλυση (720p, 1080i κ.ο.κ.);

Το αρχείο μετάφρασης είναι οκ, το τσέκαρα, άσε που τα μηνύματα εμφανίζονται σωστά όταν αλλάζει η ανάλυση από το μενού. Οπότε έχουν κάνει λάθος στην αντιστοίχιση.

Πολύ παράξενη η αντιμετώπιση του δέκτη απο την Ferguson. Τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του, ούτε το manual δεν ανέβασε στο site.

Και με εξαίρεση την διανομή του στο e-shop.gr, είναι σαν να μην τον κυκλοφόρησε ακόμη.
Γενικά αργεί λίγο να κυκλοφορήσει δέκτη με κάποιο τσιπ. Ο Τ650 είχε εμφανισθεί τρεις-τέσερεις μήνες μετά τους πρώτους με Ali M3801, ενώ και ο Τ65 είχε κάνει δυο-τρεις μήνες. Ο Τ70 βγήκε γρήγορα, και ίσως γι'αυτό ως τώρα να έχουμε μόνο δοκιμαστικές κυκλοφορίες firmware και αυτή την διακριτική παρουσία στην αγορά.

Και ίσως συνεχίζεται η μεγάλη ζήτηση για τον Τ650, οπότε δεν βιάζεται να σπρώξει στην αγορά τον Τ70. Είναι και ακριβότερος λόγω DVB-Τ2...

Γειά σας, αγόρασα και εγώ τον αποκωδικοποιητή απο e-shop και έχω το εξής πρόβλημα : Δεν αναγνωρίζει το συγκεκριμένο φλασάκι TDK TF30 16GB USB3.0 ούτε σε μορφή FAT32 ούτε NTFS, ενω αναγνωρίζει άλλο παλαιότερο μοντέλο(USB 2). Κάποια λύση ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τυχαίνει καμιά φορά. Έχω ένα επώνυμα στικάκι που δουλεύει μόνο σε υπολογιστή με Windows. Ούτε σε δέκτη, ούτε σε Linux.

Φαντάζομαι έχεις κάνει φορματ;

Ναι, το έκανα μόλις το πήρα ήρθε και αυτό χθές με τον αποκωδικοποιητή . Στην αρχή σε FAT32 και μετά σε NTFS αλλά κανένα αποτέλεσμα, ενω λέει ότι υποστηρίζει και τα δύο.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει τελικά είναι αν ο Τ70 είναι καλύτερος σαν media player από τον Τ650i? Ή ίσως θέλει λίγο χρόνο για να στρώσει με updates?

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T70

Αυτό που δεν έχω καταλάβει τελικά είναι αν ο Τ70 είναι καλύτερος σαν media player από τον Τ650i? Ή ίσως θέλει λίγο χρόνο για να στρώσει με updates?

εγώ πάντως μια αναβαθμισούλα την περιμένω και αν γίνεται θα θελα να δω τα εξής :

1. στο tv guide να εμφανίζεται και η εικόνα του καναλιού
2. στο tv guide και στο info να μπορώ να ελέγχω το πρόγραμμα άλλων καναλιών χωρις να αλλάζει το επιλεγμένο κανάλι.
3. στον media player 3D σκιά στους υπότιτλους ή έστω μαυρο φόντο υποτίτλων ,επιλογή για ακόμη μεγαλύτερο μέγεθος .
4. στο PVR εγγραφή και σε άλλα format όχι μόνο σε *.mts .
5. Για άμεση εγγραφή να μπει λειτουργία παύσης σε επιλεγμένο χρόνο αλλιώς συνεχίζει να γράφει ασταμάτητα.
6. βελτίωση ομαλής ροής εικόνας
7. προσθήκη δυνατότητας zoom out σε μεγεθος 1/2 , 1/4 (για μικρής ανάλυσης αρχεία flv κλπ)
8. προσθήκη λειτουργίας "home" για αμεση επαναφορά στην εικόνα της τηλεόρασης (οταν είσαι στο μενου πρεπει να πατας πολλες φορες το "return" )
9. βελτίωση TV GUIDE (νομίζω του t650i είναι καλύτερο).
10. στα mts αρχεία να λειτουργεί το GoTo

Υ.Γ. : στα MP4 είχα αναφέρει σε κάποια καρέδιασμα , σε αλλο που δοκίμασα σήμερα μου εγραφε μη υποστηριζόμενο αρχείο . ( mp4, 1920χ794 ,1.55GB , 1962kbps , AVC codec)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T70

5. Για άμεση εγγραφή να μπει λειτουργία παύσης σε επιλεγμένο χρόνο αλλιώς συνεχίζει να γράφει ασταμάτητα.
Με δεύτερο πάτημα του REC, δεν βγάζει παράθυρο για ορισμό διάρκειας εγγραφής;

8. προσθήκη λειτουργίας "home" για αμεση επαναφορά στην εικόνα της τηλεόρασης (οταν είσαι στο μενου πρεπει να πατας πολλες φορες το "return" )
Νομίζω στο F2 είναι το Exit, εκτός αν το έχουν αλλάξει.

Υ.Γ. : στα MP4 είχα αναφέρει σε κάποια καρέδιασμα , σε αλλο που δοκίμασα σήμερα μου εγραφε μη υποστηριζόμενο αρχείο . ( mp4, 1920χ794 ,1.55GB , 1962kbps , AVC codec)
Τα πλήρη στοιχεία του αρχείου θα βοηθούσαν περισσότερο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T70

Με δεύτερο πάτημα του REC, δεν βγάζει παράθυρο για ορισμό διάρκειας εγγραφής;

Νομίζω στο F2 είναι το Exit, εκτός αν το έχουν αλλάξει.

Τα πλήρη στοιχεία του αρχείου θα βοηθούσαν περισσότερο.

1. οχι. δοκιμασα και παρατεταμένο REC αλλά πάλι τίποτε.

2. το F2 λειτουργεί ως exit σε όλες τις ππεριπτώσεις, εκτός όταν είσαι στον media player.

3.

General
Complete name : D:\Downloads\utorrent\Twister (1996) [1080p]\Twister.1996.1080p.BrRip.x264.YIFY.mp4
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media
Codec ID : isom
File size : 1.55 GiB
Duration : 1h 53mn
Overall bit rate : 1 962 Kbps
Encoded date : UTC 2012-05-18 12:51:39
Tagged date : UTC 2012-05-18 12:51:39

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Bit rate : 1 576 Kbps
Maximum bit rate : 6 232 Kbps
Width : 1 920 pixels
Height : 794 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 10 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.043
Stream size : 1.24 GiB (80%)
Writing library : x264 core 124 r2197 69a0443
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-2:-1 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=9 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.15 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-3 / threads=12 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=240 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=60 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=1576 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=81 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00
Encoded date : UTC 2012-05-18 12:51:39
Tagged date : UTC 2012-05-18 13:00:17

Audio
ID : 2
Format : AC-3
Format/Info : Audio Coding 3
Mode extension : CM (complete main)
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : ac-3
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 384 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Compression mode : Lossy
Stream size : 310 MiB (20%)
Encoded date : UTC 2012-05-18 12:58:46
Tagged date : UTC 2012-05-18 13:00:17

Εσεις που τον αγορασατε απο eshop, σε τι κατασταση ηταν η συσκευασια?
Γιατι εμενα μου λενε οτι "ολοι οι αποκωδικοποιητες ειναι ανοιχτοι".
Παρελαβα ενα T70 και η συσκευασια ηταν ανοιχτη και η ζελατινη που εχει μεσα τον αποκωδικοποιητη ανοιχτη και σκισμενη η ζελατινη που ειναι κολλημενη πανω στον αποκωδικοποιητη. Και ο ιδιος ο αποκωδικοποιητης ειχε σημαδια μεταχειρισμενου μηχανηματος.