FIFA world cup σε HD ?

Παιδιά η δουλειά γίνεται εύκολα μέσω radiodelay όπως είπα και παραπάνω. Στο ποδόσφαιρο ακόμα και το μισό δευτερόλεπτο διαφορά είναι ενοχλητικό. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το τηλεοπτικό σήμα έρχεται νωρίτερα από το δορυφορικό, οπότε και ο συγχρονισμός γίνεται εύκολα. Στο προηγούμενο Ευro αυτό είχα κάνει με απόλυτη επιτυχία.

αν θες να κανεις τη δουλεια σου απροβληματιστα καλο θα ηταν να παρεις μια δευτερη καρτα ηχου πχ σαν αυτη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Sound-Cards/KONIG-5-1-USB-RET-CMP-SOUND-USB-12.htm (ψαξε στο skroutz.gr για περισσοτερα αποτελεσματα) ωστε να επιλεγεις την μια καρτα σαν εισοδο και την αλλη σαν εξοδο (με οποια σειρα σε βολευει). το κοστος ειναι αμελητεο και μηδεν πονοκεφαλος.
την πατεντα αυτη την κανω απο το 2006 (με το hd καναλι στον αραβικο δορυφορο για οποιον θυμαται) και για το καλυτερο αποτελεσμα θες 2 καρτες ηχου.
εγω εχω ενα wintv usb και συνδεω την εξοδο ηχου του στην εισοδο της μιας καρτας και στελνω σε ενισχυτη τον ηχο απο την εξοδο της αλλης καρτας.

το ιδιο προβλημα με εσενα το ειχα αντιμετωπισει κι εγω και παιζει ρολο η καρτα ηχου της μητρικης. σε καποιες μητρικες το προγραμμα επαιζε σωστα σε αλλες οχι.

Παιδια σας ευχαριστω για την βοηθεια.

To TV Tuner που πηρα ειναι: http://www.itsmart.gr/product_info.php?products_id=1912

Ομως οπως σας ειπα δεν λειτουργουσε σωστα το Radio Delay.

Τωρα εχω παραγγειλει την εξης καρτα ηχου: http://www.e-click.gr/index.php?target=products&product_id=37726

Θα ειναι ΟΚ?

Τι πρεπει να κανω στο Radio Delay? Εχει δυο tabs: ενα Tuner και ενα Mixer.

Μπορει καποιος να εξηγησει τι κανει και δουλευει σωστα?

Last edited:
Αυτό που έχω κάνει και έχει τέλειο αποτέλεσμα είναι το παρακάτω:

Σύνδεση δεύτερου δορυφορικού δέκτη (ένας παλιός Panasat) από την έξοδο του HD δέκτη.

Η κάρτα της Nova στον Panasat και ο δέκτης συντονισμένος στο Ελληνικό κανάλι που μεταδίδει τον αγώνα.

O HD δέκτης συντονισμένος στο κανάλι που δείχνει τον αγώνα. Παλαιότερα αυτό ήταν το HD Suisse που έχω συνδρομή. Φέτος θα δείχνει αρκετά παιχνίδια και το ελεύθερο Das Erste.

Ο Ελληνικός ήχος μπορεί να παίζει από την τηλεόραση ή να τον βγάλεις στον ενισχυτή. Εκεί υπάρχει ένα θέμα με το αν μπορεί ο ενισχυτής να συνδυάσει εικόνα από hdmi με ήχο από άλλο input.

Στην χειρότερη ακούς ήχο από την τηλεόραση που την έχεις βάλει να παίζει teletext για να μην δείχνει εικόνα.

Ο ήχος της Nova με τον ήχο του HD καναλιού έχουν πολύ καλό συγχρονισμό.

βαση των δοκιμων συγχρονισμου ηχου αγωνων ch. league παντα επελεγα καθυστερηση γυρω στα 3". οποτε αν ολη ευρωπη (οπως και η ελλαδα) θα παιρνει σημα απο τον "ιδιο πομπο" (σαν γενικο ορο το αναφερω) πιστευω οτι στα ιδια δευτερολεπτα θα ειναι παλι η καθυστερηση οποτε φοβαμαι οτι θα εισαι εκτος ικανοποιητικου συγχρονισμου.

ας σχολιασει και καποιος που κανει delay τον ηχο μεσω pc να πει αν επιλεγει τα ιδια δευτερολεπτα με εμενα.

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Έκανα επανέλεγχο στην καθυστέρηση που παρουσιάζει το Connx TV και είναι μεγαλύτερη από 1-2 δευτερόλεπτα. Μάλλον είναι κάπου στα 3+ δευτερόλεπτα. Οπότε πιθανότατα να ταιριάζει με την καθυστέρηση του δορυφορικού σήματος.

Όχι δεν τα έχω πειράξει ποτέ.
Στο input device τί επιλογές έχεις;

Όχι δεν τα έχω πειράξει ποτέ.
Στο input device τί επιλογές έχεις;

Τωρα εχω επιλογες μονο για μια καρτα:

radiozv.jpg

Shot at 2010-06-02

Εχω παραγγειλει μια USB καρτα ηχου.

Μμμμ... εμένα στο Input μου βγάζει και το audio capture του Τv tuner (ένα παμπάλαιο που ειχα) οπότε από εκεί παίρνω τον ήχο και τον καθυστερώ. Κάρτα ήχου γιατί πήρες?

ένας άλλος τρόπος για να μην κάνουμε χρήση του radiodelay είναι απλά η χρήση ενός pc και φυσικά εάν έχουμε 2ο δέκτη μέσα στο σπίτι συνδεμένο πάνω σε δίκτυο(πχ 2 dreambox σε διαφορετικα δωματια)Ανοιγουμε το web interface του 2ου δέκτη μεσω pc και βάζουμε το Ελληνικό κανάλι με την ελληνική περιγραφη, και απο την εξοδο του pc(σταθερου η λαπτοπ) στον ενισυχτή ή σε ηχεία για να έχουμε ήχο.Η χρονοκαθυστέρηση θα ειναι ανυπαρκτή μιας και οι δυο πηγές ηχου και εικόνας θα προέχονται απο δορυφορικό σήμα και όχι επίγειο.

Μμμμ... εμένα στο Input μου βγάζει και το audio capture του Τv tuner (ένα παμπάλαιο που ειχα) οπότε από εκεί παίρνω τον ήχο και τον καθυστερώ. Κάρτα ήχου γιατί πήρες?

Τη δευτερη καρτα την πηρα για να μου βγαλει 2 εισοδους και εξοδους ηχου το Radio Delay.

Πραγματικά πάρα πολύ χρήσιμες όλες οι πληροφορίες.

Αυτό που σκέφτομαι να κάνω εγώ είναι το εξής:

Εικόνα HD στην TV απο δέκτη HD.

Ήχος: Από μικρό mp3 player/ραδιόφωνο σύνδεση με minijack καλώδιο στην line-in του pc. Radiodelay στο pc και έξοδος προς ενισχυτή. Επιλογή στον ενισχυτή για πηγή ήχου το pc.

Επειδή διάβασα για δεύτερη κάρτα ήχου στο pc, θα μου χρειαστί ή γίνεται και με την ήδη υπάρχουσα?

To Radio Delay δούλεψε μια χαρά με την κάρτα TV Terratec Cinergy 600. Όλα στο pc δηλαδή, δορυφορικά HD εικόνα από την Hauppauge HVR-4000 και ήχος ΝΕΤ από Terratec με Radiodelay.
Σημειώνω ότι με την Hauppauge ΔΕΝ δούλεψε το Radio Delay (καθόλου ήχος), μάλλον κάνει κάποιες αυθαιρεσίες η Hauppauge στα προϊόντα της με τους drivers, γιατί ούτε το iuvcs βγάζει ήχο με την HVR-4000 (αναφέρομαι στα αναλογικά).

Last edited:
Επειδή διάβασα για δεύτερη κάρτα ήχου στο pc, θα μου χρειαστί ή γίνεται και με την ήδη υπάρχουσα?

Μια χαρά θα είναι η συνδεσμολογία σου. Δεν χρειάζεσαι 2η κάρτα ήχου.

Ρε παιδιά, σχετικά με το Radio Delaye, κάνω δοκιμές με Ρολάν Γκαρός, ώστε να είμαι έτοιμος όταν αρχίσει το Μουντιάλ, αλλά έχω το εξής πρόβλημα: έχω το tv tuner Pinnacle 340e και έχω εικόνα και ήχο κανονικά από το KMPlayer (το TV Center της Pinnacle το έχω καταργήσει - πρέπει να είναι το χειρότερο software που έχει γραφτεί ποτέ). Στο Radio Delay όμως δε μου εμφανίζει στα inputs το tuner ή κάτι σχετικό. Εχει κανείς καμμία ιδέα;

Λοιπον παιδια τα καταφερα με το Radio Delay.

Το προβλημα ειναι οτι ορισμενα TV Tuner (ιδιως τα USB) δεν εμφανιζουν Audio In/Out γραμμη στο Radio Delay.

Σε αυτη την περιπτωση περνουμε μια απλη USB καρτα ηχου (7-10 Ευρω).

Οποτε ανοιγουμε το laptop και παιρνουμε εικονα/ηχο με το TV Tuner στο καναλι που θελουμε.

Συνδεουμε την καρτα ηχου.

Ανοιγουμε το Radio Delay.

Τωρα θα εχουμε 2 επιλογες στo Audio In και στο Audio Out.

Επιλεγουμε την καρτα ηχου του laptop για Audio Ιn και την USB καρτα ηχου για Audio Out.

Βγαζουμε την USB καρτα ηχου.

Παταμε το box Mixer στο Radio Delay.

Στα Recordings Options θα πρεπει να βλεπουμε μια μπαρα Mic και μια μπαρα Stereo Mixer. Αν η μπαρα Stereo Mixer δεν εμφανιζεται επιλεγουμε Properties και επιλεγουμε να εμφανιστει.

Βαζουμε το tick στην μπαρα Stereo Mixer γιατι το Default ειναι Mic.

Ξαναβαζουμε την USB καρτα ηχου και παταμε Play στο Radio Delay αφου επιλεξουμε την καθυστερηση που θελουμε.

Συνδεουμε την εξοδο Headset της USB καρτας ηχου με τη Line In του ενισχυτη μας (καλωσιο Stereo Jack to Stereo RCA).

Βαζουμε ενα φισακι Stereo Jack στην εξοδο Headset του laptop για να μην ακουγεται ο ηχος του TV Tuner απο τα speakers του laptop.

Ειμαστε ετοιμοι - εχουμε εικονα απο το Satellite δεκτη και Ελληνικη Περιγραφη.

Εγω επειδη δεν θελω να σκασω 350 Euro για τον Dreambox 500 HD και εχω τον απλο τον 500αρη βλεπω SF2 με 16:9 εικονα και αναλυση DVD (720 x 576). Δυο κλασεις πανω απο την εικονα της NET και της Nova.

Τωρα βλεπω το Rolland Garros. Super...:2thumb22sup:

καλησπέρα σε όλους. θέλω να ρωτήσω το εξής:έχω συνδέσει τον υπολογιστή σε είσοδο στερεοφωνικού και ακούω από εκεί τον ήχο του υπολογιστή. μπορώ να ακούω την eraspor από το ιντερνετ ράδιο και με το πρόγραμμα αυτό (radiodelay) να το καθυστερώ ώστε να συμπίπτει ο ήχος με την εικόνα της τηλεόρασης;

καλησπέρα σε όλους. θέλω να ρωτήσω το εξής:έχω συνδέσει τον υπολογιστή σε είσοδο στερεοφωνικού και ακούω από εκεί τον ήχο του υπολογιστή. μπορώ να ακούω την eraspor από το ιντερνετ ράδιο και με το πρόγραμμα αυτό (radiodelay) να το καθυστερώ ώστε να συμπίπτει ο ήχος με την εικόνα της τηλεόρασης;

Δε χρειάζεσαι καν το radiodelay για αυτή τη δουλειά. Αρκεί το VLC με το οποίο και θα ανοίξεις το link του stream της ΕΡΑ (κάνεις δεξί κλικ στο popup που βγαίνει όταν ανοίγεις οποιοδήποτε σταθμό από το live24.gr, επιλέγεις "Προβολή πηγαίου κώδικα" και βρίσκεις τη γραμμή που ξεκινάει με mms://....., την κάνεις copy και μετά Ctrl+N στο VLC, paste και play). Επειτα στο VLC, πας στο Tools > Track Synchronization και ρυθμίζεις το delay που θες.

ΥΓ. Ολως περιέργως το λινκ της ΕΡΑ δε δουλεύει, αλλά του Sport-fm παίζει μια χαρά.

ΥΓ1. Αν δε βρω λύση με το TV Tuner, κι εγώ αυτή τη λύση θα ακολουθήσω, αλλά προτιμώ τηλεοπτική περιγραφή (ασε που θα είναι και ασύγκριτα πιο καθαρός ο ήχος της τηλεοπτικής μετάδοσης).

Δε χρειάζεσαι καν το radiodelay για αυτή τη δουλειά. Αρκεί το VLC με το οποίο και θα ανοίξεις το link του stream της ΕΡΑ (κάνεις δεξί κλικ στο popup που βγαίνει όταν ανοίγεις οποιοδήποτε σταθμό από το live24.gr, επιλέγεις "Προβολή πηγαίου κώδικα" και βρίσκεις τη γραμμή που ξεκινάει με mms://....., την κάνεις copy και μετά Ctrl+N στο VLC, paste και play). Επειτα στο VLC, πας στο Tools > Track Synchronization και ρυθμίζεις το delay που θες.

ΥΓ. Ολως περιέργως το λινκ της ΕΡΑ δε δουλεύει, αλλά του Sport-fm παίζει μια χαρά.

ΥΓ1. Αν δε βρω λύση με το TV Tuner, κι εγώ αυτή τη λύση θα ακολουθήσω, αλλά προτιμώ τηλεοπτική περιγραφή (ασε που θα είναι και ασύγκριτα πιο καθαρός ο ήχος της τηλεοπτικής μετάδοσης).
αν ακούς ραδιόφωνο απο το ίντερνετ έχει μεγαλύτερή καθυστέρηση απο την δορυφορική μετάδοση οπότε πρώτα θα βλέπεις το γκολ και μετά απο μερικά δευτερόλεπτα θα το ακούς,αυτό ισχύει για το σπορφμ για τα άλλα δεν ξέρω