γιατι, υπαρχει δυνατοτητα/περιπτωση να δειξει σε 16:9;
Ειναι δυνατον να αγορασω ενα FTA HD και να παιρνει σημα απο τον Dreambox?
Δεν χρειάζεσαι 350 για HD αποκωδικοποιητή. Βρίσκεις και με 120 πάνω κάτω.
Πέτυχα το RG στην ΕΤ1 και το δίνει σε 16:9 %)
Μπορει καποιος να μου πει τι γνωμη του για το τι κανω λαθος με το radiodelay?
Εχω ενα USB TV Tuner και βλεπω κανονικα ΝΕΤ με ηχο στο laptop.
Το Toshiba laptop εχει onboard καρτα ηχου Realtek HD και σκεφτομαι να συνδεσω την εξοδο για ακουστικα του laptop και την line in εισοδο του ενισχυτη μου με stereo 3.5mm/RCA stereo καλωδιο
Προσπαθω να κανω delay τον ηχο με το Radiodelay αλλα κανω κατι λαθος φαινεται και δεν τα καταφερνω.
Εχω την συγκεκριμενη εικονα με to radiodelay:
![]()
Δεν μπορω να διαλεξω αλλη εισοδο ηχου.
Ειναι λογικο αυτο? Τι πρεπει να κανω?
Μπορει καποιος να βοηθησει?
Πόση περίπου είναι η καθυστέρηση ήχου που απαιτείται; Έχω παρατηρήσει ότι το Connx TV έχει καθυστέρηση στην εκπομπή των ελληνικών καναλιών περίπου 1-2 δευτερόλεπτα. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάπου εκεί και η καθυστέρηση της δορυφορικής εκπομπής; Αν ισχύει αυτό τότε σκέφτομαι να συνδέσω το ήχο από το Connx TV στο 2.1 ηχοσύστημά μου και να ακούω από αυτό την ελληνική μετάδοση (τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό . . .). Μάλιστα το ηχοσύστημα μου επιτρέπει επιπλέον χρονοκαθυστέρηση του ήχου μέχρι άλλα 300 msec, κάτι που μου αφήνει περιθώρια μικρορυθμίσεων. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να δουλέψει αν ο ήχος από τον δορυφόρο έρχεται είτε πριν από τον ήχο του Connx TV είτε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.
Αυτό για τον ελληνικό σχολιασμό το έγραψα περισσότερο ως αστείο. Αν προσέβαλα κάποιον με οποιονδήποτε τρόπο, τότε ανακαλώ αμέσως.
Σχετικά με αυτό που έγραψα στο τέλος, θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω. Αν έχω καταλάβει καλά, το πρόβλημα είναι ότι η εικόνα από το δορυφορικό έρχεται με καθυστέρηση σε σχέση με τον ήχο της επίγειας μετάδοσης από τα ελληνικά κανάλια, ή αντίστροφα ότι ο ήχος της επίγειας ελληνικής μετάδοσης έρχεται πιο γρήγορα σε σχέση με την εικόνα του δορυφορικού.
Υπενθυμίζω ότι εγώ θα έχω εικόνα από τον δορυφόρο και ήχο από το καλωδιακό Connx TV, που έχω διαπιστώσει ότι το βλέπω με καθυστέρηση ας πούμε 2 δευτερολέπτων σε σχέση με την επίγεια εκπομπή των καναλιών. Επιπλέον τον ήχο θα τον στείλω στο 2.1 home theater, που επιτρέπει από το μενού του να υπάρχει καθυστέρηση στην αναπαραγωγή του εισερχόμενου σήματος ήχου μέχρι 300msec.
Αν λοιπόν το δορυφορικό σήμα (εικόνα) έχει προλάβει να έρθει πριν από την καθυστέρηση του καλωδιακού Connx TV (ήχος), ή για να το πω αλλιώς, αν η καθυστέρηση του καλωδιακού Connx TV (ήχος) είναι μεγαλύτερη από την καθυστέρηση του δορυφορικού σήματος (εικόνα), τότε δεν θα μπορέσω να συγχρονίσω εικόνα (από το δορυφορικό) και ήχο (από το καλωδιακό Connx TV), γιατί θα είναι ο ήχος που θα έρχεται με καθυστέρηση σε σχέση με την εικόνα και δεν υπάρχει τρόπος να καθυστερήσω την αναπαραγωγή της εικόνας. Επίσης πρόβλημα θα υπάρχει αν η εικόνα (από το δορυφορικό) έρχεται με καθυστέρηση μεγαλύτερη από τη μέγιστη καθυστέρηση ήχου που μπορώ να πετύχω (π. 2 δευτερόλεπτα του καλωδιακού Connx TV + μέχρι 300 msec από το μενού του 2.1 home theater).
Αντιθέτως, αν η καθυστέρηση δορυφορικού (εικόνα) είναι ίση με την καθυστέρηση του καλωδιακού Connx TV (ήχος) τότε όλα καλά. Επίσης, αν το δορυφορικό (εικόνα) έρχεται με καθυστέρηση μέχρι 300msec σε σχέση με το καλωδιακό Connx TV, τότε θα μπορέσω να συγχρονίσω εικόνα και ήχο μέσα από το μενού του 2.1 home theater.
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο . . .
ΥΓ Στο προηγούμενο post μου ο δαίμων του . . . πληκτρολογίου μετέτρεψε το "αν η εικόνα από τον δορυφόρο" σε "αν ο ήχος από τον δορυφόρο".
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.