FIFA world cup σε HD ?

Υπάρχει καμμιά πληροφορία αν η ΕΡΤ δείξει σε 16:9 ή θα έχουμε πάλι το απαίσιο πετσοκομμένο 4:3 ??

:ears:

Πάντως βλέπω ότι το Rolland Gaross το δείχνει σε 16:9 η ΕΤ1... Λέτε να άλλαξε κάτι...

Παιδιά, τεχνικά είναι άνετα δυνατό. Πολλοί από εμάς θυμόμαστε το ¨κόψιμο¨ που έκανε η ΝΕΤ στους αγώνες του κυέλλου Πρωταθλητριών, (champions league σήμερα), που έσπαγε νεύρα, με αποτέλεσμα να χάνονται κάποια πλάνα στα 2 άκρα της οθόνης. Εφόσον η εικόνα θα στέλνεται σε 16:9, γιατί να μη μεταδίδεται όπως είναι; Οι παλιές crt οθόνες 4:3 πρέπει να είναι μειοψηφία σήμερα, νομίζω, οπότε, να ευχόμαστε να δούμε τουλάχιστον σε πραγματικό 16:9 τα ματς, γιατί για HD δεν το βλέπω (μέσω NOVA όπως ειπώθηκε), αφού δεν υπάρχει χρόνος, εκτός αν γίνει κάτι την τελευταία στιγμή.

Νομίζω(και εύχομαι) πως και το TRT HD απο τον Turksat θα μεταδώσει το Mundial FTA σε HD...Η πλάκα είναι πως αυτό το κανάλι άρχισε να εκπέμπει -δοκιμαστικά- πριν από 10 μέρες περίπου, έχει δείξει τη Eurovision(2 ημιτελικοί και τελικός), έχει δείξει κάποια ματς ενός τουρνουά της Uefa(νομίζω το U16 European Championship) και μερικές φορές έχω πετύχει και κάποια ντοκυμαντέρ...

Παιδια να κανω μια ερωτηση;

Αγορασα προσφατα τον Dreambox 500 Plus.

Αλλα τωρα θελω και HD :)

Ειναι δυνατον να αγορασω ενα FTA HD και να παιρνει σημα απο τον Dreambox?

Sorry αν λεω βλακειες αλλα δεν θελω να σκασω 350 Euro για ΗD αποκωδικοποιητη.

Ειναι δυνατον να αγορασω ενα FTA HD και να παιρνει σημα απο τον Dreambox?

Μπαααα...
Αν το "πρόσφατα" δεν είναι τπτ μήνες, προσπάθησε να τον πας πίσω και να πάρεις τον 500HD (λέμε τώρα)

Δεν χρειάζεσαι 350 για HD αποκωδικοποιητή. Βρίσκεις και με 120 πάνω κάτω.

Δεν χρειάζεσαι 350 για HD αποκωδικοποιητή. Βρίσκεις και με 120 πάνω κάτω.

Καλησπερα newlynx,

Ποιον receiver εννοεις?

Εγω μιλαω για τον Dreambox 500 HD αφου υποστηριζει newcamd kai camd3.

Παιδιά το νήμα είναι για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου σε hd. Όχι για δέκτες....

Sorry εχεις δικιο ξεφυγα.

Τελος παντων θα βρω ακρη με HD δεκτη.

Μπορει καποιος να μου πει τι γνωμη του για το τι κανω λαθος με το radiodelay?

Εχω ενα USB TV Tuner και βλεπω κανονικα ΝΕΤ με ηχο στο laptop.

Το Toshiba laptop εχει onboard καρτα ηχου Realtek HD και σκεφτομαι να συνδεσω την εξοδο για ακουστικα του laptop και την line in εισοδο του ενισχυτη μου με stereo 3.5mm/RCA stereo καλωδιο

Προσπαθω να κανω delay τον ηχο με το Radiodelay αλλα κανω κατι λαθος φαινεται και δεν τα καταφερνω.

Εχω την συγκεκριμενη εικονα με to radiodelay:

0uradiozvj

Δεν μπορω να διαλεξω αλλη εισοδο ηχου.

Ειναι λογικο αυτο? Τι πρεπει να κανω?

Μπορει καποιος να βοηθησει?

Τότε που το πέτυχα ΗΤΑΝ 16:9 ,
γιατί δεν το βλέπω από ΕΡΤ

.

Last edited:
Πάντως το φιλικό σήμερα το είδα στο Sky HD και αν και δεν ήταν επίσημο παιχνίδι η εικόνα ήταν τόσο άψογη που δεν με ένοιαζε ότι ήταν με 30 λεπτά καθυστέρηση. Αναρωτιέμαι τι καλούδια θα δούμε στο μουντιάλ.

Μπορει καποιος να μου πει τι γνωμη του για το τι κανω λαθος με το radiodelay?

Εχω ενα USB TV Tuner και βλεπω κανονικα ΝΕΤ με ηχο στο laptop.

Το Toshiba laptop εχει onboard καρτα ηχου Realtek HD και σκεφτομαι να συνδεσω την εξοδο για ακουστικα του laptop και την line in εισοδο του ενισχυτη μου με stereo 3.5mm/RCA stereo καλωδιο

Προσπαθω να κανω delay τον ηχο με το Radiodelay αλλα κανω κατι λαθος φαινεται και δεν τα καταφερνω.

Εχω την συγκεκριμενη εικονα με to radiodelay:

0uradiozvj

Δεν μπορω να διαλεξω αλλη εισοδο ηχου.

Ειναι λογικο αυτο? Τι πρεπει να κανω?

Μπορει καποιος να βοηθησει?

αν θες να κανεις τη δουλεια σου απροβληματιστα καλο θα ηταν να παρεις μια δευτερη καρτα ηχου πχ σαν αυτη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Sound-Cards/KONIG-5-1-USB-RET-CMP-SOUND-USB-12.htm (ψαξε στο skroutz.gr για περισσοτερα αποτελεσματα) ωστε να επιλεγεις την μια καρτα σαν εισοδο και την αλλη σαν εξοδο (με οποια σειρα σε βολευει). το κοστος ειναι αμελητεο και μηδεν πονοκεφαλος.
την πατεντα αυτη την κανω απο το 2006 (με το hd καναλι στον αραβικο δορυφορο για οποιον θυμαται) και για το καλυτερο αποτελεσμα θες 2 καρτες ηχου.
εγω εχω ενα wintv usb και συνδεω την εξοδο ηχου του στην εισοδο της μιας καρτας και στελνω σε ενισχυτη τον ηχο απο την εξοδο της αλλης καρτας.

το ιδιο προβλημα με εσενα το ειχα αντιμετωπισει κι εγω και παιζει ρολο η καρτα ηχου της μητρικης. σε καποιες μητρικες το προγραμμα επαιζε σωστα σε αλλες οχι.

Πόση περίπου είναι η καθυστέρηση ήχου που απαιτείται; Έχω παρατηρήσει ότι το Connx TV έχει καθυστέρηση στην εκπομπή των ελληνικών καναλιών περίπου 1-2 δευτερόλεπτα. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάπου εκεί και η καθυστέρηση της δορυφορικής εκπομπής; Αν ισχύει αυτό τότε σκέφτομαι να συνδέσω το ήχο από το Connx TV στο 2.1 ηχοσύστημά μου και να ακούω από αυτό την ελληνική μετάδοση (τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό . . .). Μάλιστα το ηχοσύστημα μου επιτρέπει επιπλέον χρονοκαθυστέρηση του ήχου μέχρι άλλα 300 msec, κάτι που μου αφήνει περιθώρια μικρορυθμίσεων. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να δουλέψει αν ο ήχος από τον δορυφόρο έρχεται είτε πριν από τον ήχο του Connx TV είτε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Πόση περίπου είναι η καθυστέρηση ήχου που απαιτείται; Έχω παρατηρήσει ότι το Connx TV έχει καθυστέρηση στην εκπομπή των ελληνικών καναλιών περίπου 1-2 δευτερόλεπτα. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάπου εκεί και η καθυστέρηση της δορυφορικής εκπομπής; Αν ισχύει αυτό τότε σκέφτομαι να συνδέσω το ήχο από το Connx TV στο 2.1 ηχοσύστημά μου και να ακούω από αυτό την ελληνική μετάδοση (τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό . . .). Μάλιστα το ηχοσύστημα μου επιτρέπει επιπλέον χρονοκαθυστέρηση του ήχου μέχρι άλλα 300 msec, κάτι που μου αφήνει περιθώρια μικρορυθμίσεων. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να δουλέψει αν ο ήχος από τον δορυφόρο έρχεται είτε πριν από τον ήχο του Connx TV είτε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

δεν ξερω κατα ποσο παιζει ρολο απο ποιον δορυφορο παρακολουθουμε και απο που γινεται η μεταδοση (πιθανα να παιζει ρολο) αλλα απο τον hotbird τους αγωνες του ch. league (ευρωπαικες μεταδοσεις) καθυστερουσα περιπου 2,8 με 3,2 δευτερολεπτα με ηχο απ την ελληνικη τηλεοπτικη μεταδοση. τωρα μεταδοση απο αφρικη και μεταφορα εικονας ηχου προς ευρωπη ισως να εχουμε μια καθυστερηση. αλλα τωρα που το σκεφτομαι αναλογικα το ιδιο θα ειναι προς ολη την ευρωπη η διαφορα. anyway ασε την τελευταια σκεψη.

τον αν ειναι κακο η ο ελληνικος σχολιασμος εσυ ξερεις. αλλα σκεψου να εχεις παρεα. ποσο θα τους αρεσε να ακουν περιγραφη απο μια ξενη γλωσσα ή κακοχρονισμενο ηχο ?

αυτο που λες στο τελος δεν καταλαβαινω τι εννοεις. απ τον δορυφορο λαμβανουμε την hd εικονα η οποια σε σχεση με την επιγεια ελληνικη ληψη εχει καποια καθυστερηση. οποτε καθυστερουμε τον ελληνικο ηχο απο οποιαδηποτε πηγη ωστε να ταιριαξει.

Αυτό για τον ελληνικό σχολιασμό το έγραψα περισσότερο ως αστείο. Αν προσέβαλα κάποιον με οποιονδήποτε τρόπο, τότε ανακαλώ αμέσως.
Σχετικά με αυτό που έγραψα στο τέλος, θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω. Αν έχω καταλάβει καλά, το πρόβλημα είναι ότι η εικόνα από το δορυφορικό έρχεται με καθυστέρηση σε σχέση με τον ήχο της επίγειας μετάδοσης από τα ελληνικά κανάλια, ή αντίστροφα ότι ο ήχος της επίγειας ελληνικής μετάδοσης έρχεται πιο γρήγορα σε σχέση με την εικόνα του δορυφορικού.
Υπενθυμίζω ότι εγώ θα έχω εικόνα από τον δορυφόρο και ήχο από το καλωδιακό Connx TV, που έχω διαπιστώσει ότι το βλέπω με καθυστέρηση ας πούμε 2 δευτερολέπτων σε σχέση με την επίγεια εκπομπή των καναλιών. Επιπλέον τον ήχο θα τον στείλω στο 2.1 home theater, που επιτρέπει από το μενού του να υπάρχει καθυστέρηση στην αναπαραγωγή του εισερχόμενου σήματος ήχου μέχρι 300msec.
Αν λοιπόν το δορυφορικό σήμα (εικόνα) έχει προλάβει να έρθει πριν από την καθυστέρηση του καλωδιακού Connx TV (ήχος), ή για να το πω αλλιώς, αν η καθυστέρηση του καλωδιακού Connx TV (ήχος) είναι μεγαλύτερη από την καθυστέρηση του δορυφορικού σήματος (εικόνα), τότε δεν θα μπορέσω να συγχρονίσω εικόνα (από το δορυφορικό) και ήχο (από το καλωδιακό Connx TV), γιατί θα είναι ο ήχος που θα έρχεται με καθυστέρηση σε σχέση με την εικόνα και δεν υπάρχει τρόπος να καθυστερήσω την αναπαραγωγή της εικόνας. Επίσης πρόβλημα θα υπάρχει αν η εικόνα (από το δορυφορικό) έρχεται με καθυστέρηση μεγαλύτερη από τη μέγιστη καθυστέρηση ήχου που μπορώ να πετύχω (π. 2 δευτερόλεπτα του καλωδιακού Connx TV + μέχρι 300 msec από το μενού του 2.1 home theater).
Αντιθέτως, αν η καθυστέρηση δορυφορικού (εικόνα) είναι ίση με την καθυστέρηση του καλωδιακού Connx TV (ήχος) τότε όλα καλά. Επίσης, αν το δορυφορικό (εικόνα) έρχεται με καθυστέρηση μέχρι 300msec σε σχέση με το καλωδιακό Connx TV, τότε θα μπορέσω να συγχρονίσω εικόνα και ήχο μέσα από το μενού του 2.1 home theater.
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο . . .

ΥΓ Στο προηγούμενο post μου ο δαίμων του . . . πληκτρολογίου μετέτρεψε το "αν η εικόνα από τον δορυφόρο" σε "αν ο ήχος από τον δορυφόρο".

Last edited:
Αυτό για τον ελληνικό σχολιασμό το έγραψα περισσότερο ως αστείο. Αν προσέβαλα κάποιον με οποιονδήποτε τρόπο, τότε ανακαλώ αμέσως.
Σχετικά με αυτό που έγραψα στο τέλος, θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω. Αν έχω καταλάβει καλά, το πρόβλημα είναι ότι η εικόνα από το δορυφορικό έρχεται με καθυστέρηση σε σχέση με τον ήχο της επίγειας μετάδοσης από τα ελληνικά κανάλια, ή αντίστροφα ότι ο ήχος της επίγειας ελληνικής μετάδοσης έρχεται πιο γρήγορα σε σχέση με την εικόνα του δορυφορικού.
Υπενθυμίζω ότι εγώ θα έχω εικόνα από τον δορυφόρο και ήχο από το καλωδιακό Connx TV, που έχω διαπιστώσει ότι το βλέπω με καθυστέρηση ας πούμε 2 δευτερολέπτων σε σχέση με την επίγεια εκπομπή των καναλιών. Επιπλέον τον ήχο θα τον στείλω στο 2.1 home theater, που επιτρέπει από το μενού του να υπάρχει καθυστέρηση στην αναπαραγωγή του εισερχόμενου σήματος ήχου μέχρι 300msec.
Αν λοιπόν το δορυφορικό σήμα (εικόνα) έχει προλάβει να έρθει πριν από την καθυστέρηση του καλωδιακού Connx TV (ήχος), ή για να το πω αλλιώς, αν η καθυστέρηση του καλωδιακού Connx TV (ήχος) είναι μεγαλύτερη από την καθυστέρηση του δορυφορικού σήματος (εικόνα), τότε δεν θα μπορέσω να συγχρονίσω εικόνα (από το δορυφορικό) και ήχο (από το καλωδιακό Connx TV), γιατί θα είναι ο ήχος που θα έρχεται με καθυστέρηση σε σχέση με την εικόνα και δεν υπάρχει τρόπος να καθυστερήσω την αναπαραγωγή της εικόνας. Επίσης πρόβλημα θα υπάρχει αν η εικόνα (από το δορυφορικό) έρχεται με καθυστέρηση μεγαλύτερη από τη μέγιστη καθυστέρηση ήχου που μπορώ να πετύχω (π. 2 δευτερόλεπτα του καλωδιακού Connx TV + μέχρι 300 msec από το μενού του 2.1 home theater).
Αντιθέτως, αν η καθυστέρηση δορυφορικού (εικόνα) είναι ίση με την καθυστέρηση του καλωδιακού Connx TV (ήχος) τότε όλα καλά. Επίσης, αν το δορυφορικό (εικόνα) έρχεται με καθυστέρηση μέχρι 300msec σε σχέση με το καλωδιακό Connx TV, τότε θα μπορέσω να συγχρονίσω εικόνα και ήχο μέσα από το μενού του 2.1 home theater.
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο . . .

ΥΓ Στο προηγούμενο post μου ο δαίμων του . . . πληκτρολογίου μετέτρεψε το "αν η εικόνα από τον δορυφόρο" σε "αν ο ήχος από τον δορυφόρο".

δεν ξερω αν καπου φανηκε να ενοχληθηκα για τον ελληνικο σχολιασμο. οντως οι περισσοτεροι σχολιαστες ειναι τραγικοι. οποτε συμφωνουμε. αλλα απ το να ακουω γαλλικα, ιταλικα ή γερμανικα (απ το hdsuisse) προτιμω τα ελληνικα. αλλωστε θα εχουμε περισσοτερες ραδιοφωνικες επιλογες.

καταλαβα τι θες να κανεις. το αν θα το πετυχεις θα το δεις σιγουρα στην πρωτη δοκιμη. για σιγουρα αποτελεσματα χρειαζεσαι ενδιαμεσα ενα pc.
επισης το 1 με 2 δευτερολεπτα καθυστερηση του connxtv ειναι πολλα τη στιγμη που δεν εισαι σιγουρος για το ποσο ειναι. και μισο δευτερολεπτο ειναι ενοχλητικο. θα ακους πρωτα το γκολ και μετα θα το βλεπεις.

βαση των δοκιμων συγχρονισμου ηχου αγωνων ch. league παντα επελεγα καθυστερηση γυρω στα 3". οποτε αν ολη ευρωπη (οπως και η ελλαδα) θα παιρνει σημα απο τον "ιδιο πομπο" (σαν γενικο ορο το αναφερω) πιστευω οτι στα ιδια δευτερολεπτα θα ειναι παλι η καθυστερηση οποτε φοβαμαι οτι θα εισαι εκτος ικανοποιητικου συγχρονισμου.

ας σχολιασει και καποιος που κανει delay τον ηχο μεσω pc να πει αν επιλεγει τα ιδια δευτερολεπτα με εμενα.