FIFA world cup σε HD ?

Re: Απάντηση: FIFA world cup σε HD ?

Γειά σας παιδιά. Γνωρίζει κάποιος φίλος από τυχόν δική του πληροφόρηση αν το "TRT HD" θα παραμείνει ελεύθερο και μετά τους αγώνες; Τα ελεύθερα HD κανάλια είναι δυστυχώς λίγα στο τόξο, ειδικά για όσους έχουν κινητό κάτοπτρο και όποιο προστίθεται κάθε φορά, είναι φυσικά καλοδεχούμενο.
Άγνωστο φίλε μου. Το καναλι ανήκει στην πλατφόρμα της d-smart, μ' αυτήν έχει γίνει το deal, οπότε είναι θέμα της d-smart αν θα κλειδώσει το κανάλι όπως γίνεται π.χ. με τα star tv και kanal d..
Μάλλον όμως θα κλειδώσει σε nds, γιατί βλέπω στο σαιτ της οτι το κανάλι περιλαμβάνεται στα hd πακέτα της πλατφόρμας..

Last edited:
Πως μπορώ να "γράψω" απο την τηλεόραση τους HD αγώνες σε HD quality?
Αν η εγγραφή γίνεται σε δορυφορικό δέκτη με σκληρό δίσκο, ή σε pc με δορυφορική κάρτα, δε χρειάζεται να πειράξεις κάτι.
Αν 'πιάνεις' κανάλι HD, η εγγραφή θα περιέχει το ίδιο ακριβώς HD πρόγραμμα, χωρίς μετατροπές.

Δεν χρειάζεσαι 350 για HD αποκωδικοποιητή. Βρίσκεις και με 120 πάνω κάτω.

αν δεις ομως εικονα των 120 ευρω και εικονα των 350 τοτε θα καταλαβεις τι πληρωσες

Re: Απάντηση: FIFA world cup σε HD ?

Άγνωστο φίλε μου. Το καναλι ανήκει στην πλατφόρμα της d-smart, μ' αυτήν έχει γίνει το deal, οπότε είναι θέμα της d-smart αν θα κλειδώσει το κανάλι όπως γίνεται π.χ. με τα star tv και kanal d..
Μάλλον όμως θα κλειδώσει σε nds, γιατί βλέπω στο σαιτ της οτι το κανάλι περιλαμβάνεται στα hd πακέτα της πλατφόρμας..

Sorry, αλλά το TRT HD δεν είναι μέλος του πακέτου της D-Smart

http://paketler.dsmart.com.tr/hd.aspx

και σε πολλά τουρκικα φορα γράφει οτι η d-smart έχει αναλάβει τη μετάδοση της trt σε hd

επίσης μάλλον θα κλειδώνει σε biss από αύριο και για όλο το μουντιάλ

Last edited:
Να σας πω τη δικη μου εμπειρια στην προσπαθεια συγρονισμου δορυφορικης εικονας (HD) και επιγειου ηχου (ΕΡΤ). Το δοκιμασα το 2008 για το Euro και απο τοτε ετσι βλεπω ολες τις αθλητικες μεταδοσεις με ελληνικο ηχο (Champions League, κλπ).

Το radiodelay και ενα αλλο παρομοιο προγραμματακι ηταν το 1ο που δοκιμασα και ειχα τα ιδια προβληματα δεν εβλεπε την καρτα ηχου, δεν καταφερνα να ακουσω τιποτα ποσο μαλλον με καθυστερηση.

Τελικα δοκιμασα μια καρτα tvtuner της avermedia με usb η οποια ειχε ομως timeshift. Τοτε κοστιζε 40-50 ευρω τωρα πιστευω οτι θα ειναι αρκετα φθηνοτερη. Και ολα τα προβληματα λυθηκαν με μιας. Απλα γρηγορα ευκολα. Και δεν ειμαι κανας καλος κομπιουτερας. Κατω του μεσου ορου θα ελεγα.

Προφανως χρειαζεται ενισχυτης που επιτρεπει την ταυτοχρονη προβολη εικονας απο μια πηγη και ηχου απο αλλη. Αν δεν υπαρχει αυτο συνδεστε 2 ηχεια για pc στο laptop για χαμηλης ποιοτητας και εντασης ηχο ή την εξοδο ηχου του laptop στον ενισχυτη και την εξοδο εικονας(απο το δορυφορικο) κατευθειαν στο μεσο προβολης. Χωρις pc κοντα ή laptop δεν γινεται δουλεια.

Συνδεστε το tvtuner στο usb, συνδεστε και ενα καλωδιο κεραιας απο τον τοιχο, βαλτε το να βρει τα καναλια επιλεξετε αυτο που δειχνει το παιχνιδι και πατηστε το κουμπι του timeshift. Θα δειτε την εικονα να παγωνει και απο κατω ακριβως μια μπαρα που δειχνει ποση ειναι η καθυστερηση σε δευτερολεπτα απο τον πραγματικο χρονο. Βαλτε τη στα 4 δευτερολεπτα (αυτη ειναι η πρωτη συνηθως επιλογη) και πατηστε play τωρα ο ηχος (αλλα και η εικονα φυσικα απο το επιγειο καναλι) ειναι 4 δευτερα καθυστερημενος. Επιστροφη στην προβολη του δορυφορικου καναλιου χωρις ηχο και εισαστε ετοιμοι.

Οπως καταλαβαινετε η ευκολη και γρηγορη μετακινηση απο την εικονα του pc ή του laptop στην εικονα του δορυφορικου ειναι απαραιτητη για τεσταρετε το αποτελεσμα του συγχρονισμου. Αν δηλαδη ο καθυστερημενος ηχος εχει "πεσει" σωστα πανω στην εικονα. Λαβετε το υπ' οψη σοβαρα αυτο κατα τη διαρκεια της εγκαταστασης ωστε να μη δυσκολευτειτε μετα. Οσο πιο δυσκολο ειναι αυτο τοσο πιο ευκολα θα βαρεθειτε να το κανετε πριν απο καθε αγωνα.

Συνηθως η διαφορα ειναι 3-4 δευτερολεπτα αλλα μου εχει τυχει και 0 (δηλαδη καθολου καθυστερηση) εως και μεχρι 7. Φανταζομαι οτι παιζει ρολο το link του επιγειου καναλιου και απο ποσες αναμεταδοσεις περναει, αλλα ποσως μας ενδιαφερει.

Με λιγη εξασκηση ο συνολικος χρονος συγχρονισμου δεν ξεπερναει το 1 λεπτο. Το καλο με το Μουντιαλ ειναι οτι (φανταζομαι αλλα δεν παιρνω και ορκο) οτι αν βρειτε μια φορα την χρονοκαθυστερηση του ηχου αυτη θα ειναι ιδια για ολα τα παιχνιδια. Οχι οπως στο Champions League οπου σε καθε αγωνα πρεπει να γινει απ' την αρχη.

Ελπιζω να βοηθησα. Οτι ερωτησεις εχετε ευπροσδεκτες.

Δεν νομιζω οτι υπαρχει πιο ευκολη λυση, κατα τη γνωμη μου παντα.

Φιλικη συμβουλη οσοι το εχετε πετυχει με αλλο τροπο μη το πειραζετε. Συνηθως οτι δουλευει και δεν ενοχλει στην προσπαθεια βελτιωσης μονο προβληματα δημιουργει.

Last edited:
Να προσθεσω κατι ακομη.

Μην απογοητευτειτε αν δεν το πετυχετε με την 1η ή 2η φορα. Ακομη και σημερα μετα απο 2 χρονια εμπειριας δεν τα καταφερνω αμεσως. Δοκιμαστε ξανα και θα το πετυχετε. Ειναι σιγουρο. Επειδη ειναι πολυ πιθανο οτι την 1η φορα θα σας σπασει λιγο τα νευρα (μπορει και οχι) γι' αυτο επιλεξετε εναν αγωνα με οχι τοσο μεγαλο ενδιαφερον ωστε οταν ερθει η ωρα του καλου να ειστε εκπαιδευμενοι.

Κακό νέο αυτό...
πιστεύω μέχρι και την τελευταία στιγμή να το ξανασκεφτούν γιατί πραγματικά θα είναι κρίμα. εύχομαι τουλάχιστον τα κλειδάκια να είναι τα γνωστά, γιατί αν γίνει οτι έγινε με την περίπτωση του star tv όταν δείχνει champions league(εναλασσόμενο biss key), καήκαμε...:hanged:

εγγραφή αγώνων σε HD

Αν η εγγραφή γίνεται σε δορυφορικό δέκτη με σκληρό δίσκο, ή σε pc με δορυφορική κάρτα, δε χρειάζεται να πειράξεις κάτι.
Αν 'πιάνεις' κανάλι HD, η εγγραφή θα περιέχει το ίδιο ακριβώς HD πρόγραμμα, χωρίς μετατροπές.

Δεν έχω δέκτη με σκληρό ούτε καρτα δορυφορική σε pc.Υπάρχει media player εγγραφής? Προτείνει κανεις κανένα μοντέλο?
Ευχαριστώ.

Ερωτηση .
Θα δω τα ματς μεσω δορυφορικης ( ZDF , DAS ERSTE ) στην HD τηλεοραση.
Εχω ενα ραδιοενισχυτη κατω απο την τηλεοραση. Αν τον συνδεσω με ενα pc στο οποιο θα τρεχει το προγραμμα radiodelay , ειναι δυνατον αυτα που παιζει το ραδιοφωνο του ραδιοενισχυτη ( Erasport , ας πουμε ) να ακουγονται με delay ?

Ερωτηση .
Θα δω τα ματς μεσω δορυφορικης ( ZDF , DAS ERSTE ) στην HD τηλεοραση.
Εχω ενα ραδιοενισχυτη κατω απο την τηλεοραση. Αν τον συνδεσω με ενα pc στο οποιο θα τρεχει το προγραμμα radiodelay , ειναι δυνατον αυτα που παιζει το ραδιοφωνο του ραδιοενισχυτη ( Erasport , ας πουμε ) να ακουγονται με delay ?

Ακριβώς αυτό με ρωτούσε φίλος πριν λίγο, για να το κάνει σε καφετέρια που έχει λήψη των γερμανικών HD!
Πιο σωστό πάντως θα είναι να περαστεί ο ήχος της NET στον ενισχυτή και μ αυτόν να ρυθμιστεί το delay γιατι μιά ραδιοφωνική αναμετάδοση γίνεται με άλλη λογική σε σχέση με μιά τηλεοπτική μετάδοση οπότε νομίζω η erasport δεν θα κολλάει πολύ καλά...

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει HD κανάλι το οποίο στις μεταδόσεις της εθνικής μας θα έχει σαν 2η γλώσσα τα ελληνικά, μπας και γλυτώσουμε όλη αυτή την ιστορία?

το sky italia και sky de που έχουν επιλογή ήχου θα έχουν μάλλον ελληνική μετάδοση:award:

Ναι, δεν θα έχεις πρόβλημα....

Ωραια τοτε !!! Δεν μενει παρα να το κανω !!!

Ακριβώς αυτό με ρωτούσε φίλος πριν λίγο, για να το κάνει σε καφετέρια που έχει λήψη των γερμανικών HD!
Πιο σωστό πάντως θα είναι να περαστεί ο ήχος της NET στον ενισχυτή και μ αυτόν να ρυθμιστεί το delay γιατι μιά ραδιοφωνική αναμετάδοση γίνεται με άλλη λογική σε σχέση με μιά τηλεοπτική μετάδοση οπότε νομίζω η erasport δεν θα κολλάει πολύ καλά...

Σιγουρα δεν κολλαει πολυ , αλλα ειναι μια ευκολη λυση , τουλαχιστον στην περιπτωση την δικια μου , απο το ν ακουω Γερμανικα που ουτε καταλαβαινω αλλα ακουγονται και ασχημα σαν γλωσσα.