FIFA world cup σε HD ?

Εγω παρατηρώ άλλο: Το σκορ του αγώνα που άλλα κανάλια το έχουν πάνω αριστερα η δεξιά της οθόνης η ΝΕΤ γιατί δεν το εμφανίζει; Το ίδιο κάνει και στους αγώνες του Champions League.

Γιατί δεν χωράει στην 4:3 εικόνα.

Εγω παρατηρώ άλλο: Το σκορ του αγώνα που άλλα κανάλια το έχουν πάνω αριστερα η δεξιά της οθόνης η ΝΕΤ γιατί δεν το εμφανίζει; Το ίδιο κάνει και στους αγώνες του Champions League.

Γιατί μετά φοβάται ότι θα κλείσουν όλοι τον ήχο και δεν θα περιμένουν από τους φοβερούς τηλεσχολιαστές να ακούσουν πόσο χρόνο έχει και πόσο είναι το σκορ...

εχεις δικιο!
αρκετα καλυτερα χρωματα-ευκρινεια...γινεται αντιληπτο παρατηρωντας κ τους θεατες...

@dpani
μιλας για τον 19.2 στην 11915?

Όχι μιλάω για την 11362Η (19.2Ε) για το γερμανικό Das Erste HD.
Εσύ ποιο εννοείς;

Παιδια εχετε δει καθολου εικονα απο rai HD σημερα .Στο liveonsat λεει πως θα εχει το Ουρουγουαη - Γαλλια

Εκανα λαθος για το ουρουγουαη γαλλια.

Όχι μιλάω για την 11362Η (19.2Ε) για το γερμανικό Das Erste HD.
Εσύ ποιο εννοείς;

αυτό που βλέπουν τα μάτια μου ανεξάρτητα από τις ενδείξεις του καναλιού, είναι μέτριο για hd..
το ίδιο κανάλι έχει κάνει πολύ ανώτερες αθλητικές μεταδόσεις στο παρελθόν.

... Mην κολλάτε στο bitrate παιδιά ...

Σε μένα πάντως τα στοιχεία μετάδοσης του γερμανικού HD1 αυτή τη στιγμή λένε:
Bit rate 30.000

μάλλον κάπου θα μπερδεύτηκε ο δέκτης

ps: θα συμφωνήσω για το μετριότατο HD, όπως και να 'χει

Last edited:
εγω παντως ειμαι ενθουσιασμενος!(πρωτη μου ποδοσφαιρικη διοργανωση σε hd)

ΥΓ φανταζομαι πως θα ηταν τις προηγουμενες φορες οπως λετε...

Απάντηση: Re: FIFA world cup σε HD ?

εγω παντως ειμαι ενθουσιασμενος!(πρωτη μου ποδοσφαιρικη διοργανωση σε hd)

ΥΓ φανταζομαι πως θα ηταν τις προηγουμενες φορες οπως λετε...

Επίσης έχω μείνει έκπληκτος από την ποιότητα σε σχέση με αυτό που έβλεπα τόσα χρόνια.

Όλα τα κανάλια παίρνουν την εικόνα χωρίς γραφικά. Τα γραφικά τα στέλνει η αρμόδια εταιρία της FIFA για να τα χρησιμοποιήσουν οι broadcasters κατα το δοκούν. Βέβαια μπορεί να μη τα βάλουν και καθόλου ή ελάχιστα (όπως συνηθίζει να κάνει η αργά-τα-ζώα-μου ΕΡΤ). Το 4:3 είναι άσχετο.

Όλα τα κανάλια παίρνουν την εικόνα χωρίς γραφικά. Τα γραφικά τα στέλνει η αρμόδια εταιρία της FIFA για να τα χρησιμοποιήσουν οι broadcasters κατα το δοκούν. Βέβαια μπορεί να μη τα βάλουν και καθόλου ή ελάχιστα (όπως συνηθίζει να κάνει η αργά-τα-ζώα-μου ΕΡΤ). Το 4:3 είναι άσχετο.

Τα γραφικά δεν είναι σχεδιασμένα για 16:9 εικόνα σε μακρόστενη λωρίδα; Αν τα έβαζε η ΝΕΤ θα ήταν σαν επικεφαλίδα σε 4:3.

Last edited:

Και μάλιστα στην superleague έχουν τα γραφικά με το σκορ γιατί είναι δικά τους και τα προσάρμοσαν σε εικόνα 4:3.

Φαντάζομαι θα έχει προβλεφθεί μηχανισμός για την προσαρμογή των γραφικών στο aspect ratio. Όσον αφορά το γιατί δεν τα βάζουν: Μάλλον βαριούνται ή δεν τα καταλαβαίνουν (τόσα στατιστικά πια για το ποδόσφαιρο...). Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να τα θεωρούν πολύ βαριά για το ΙQ μας.

Last edited:
Re: Απάντηση: FIFA world cup σε HD ?

καλημερα σε ολους
συμφωνα με το live on sat το απογευματινο ματς σημερα το εχει και η RAI HD (13o 11179H 27500 3/4) και μαλιστα χωρις κωδικοποιηση και ως..ιταλοφωνος χαρηκα!
χτες βραδυ ομως που σκαλισα λιγο δειχνει κλειδωμενο σε NAGRA..
ξερει κανεις κατι παραπανω?

Κλείδωσε και αυτό...
Το TRT γιατί δεν το βρίσκω;;; :ears:

προτιμαμε 720p ή 1080i?
ή ειναι θεμα tv κ πως κανει το deinterlace?

@georgede

στις 42 στην 12688V ειναι..

ΥΓ σβηστε το απο κατω please..

Last edited:
Φαντάζομαι θα έχει προβλεφθεί μηχανισμός για την προσαρμογή των γραφικών στο aspect ratio. Όσον αφορά το γιατί δεν τα βάζουν: Μάλλον βαριούνται ή δεν τα καταλαβαίνουν (τόσα στατιστικά πια για το ποδόσφαιρο...). Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να τα θεωρούν πολύ βαριά για το ΙQ μας.

Αυτό δεν το ξέρω. Αλλά για να έχουν συνέχεια το σκορ σε ματς του ολυμπιακού και όχι του μουντιάλ ή του Cl φαντάζομαι δεν υπάρχουν 2 version γραφικών για 16:9 και 4:3. Η nova όταν έδειχνε cl είχε τα γραφικά;

προτιμαμε 720p ή 1080i?
ή ειναι θεμα tv κ πως κανει το deinterlace?

@georgede

στις 42 στην 12688V ειναι..

ΥΓ σβηστε το απο κατω please..

Το ψάχνω εκεί αλλά δεν το βρίσκω!
Τα άλλα του Turksat τα βρήκα. Αυτό όχι,,,
Έχω τον Humax2000,