FIFA world cup σε HD ?

υπάρχει τρόπος να βλέπει κανείς ποδόσφαιρο από κανάλι HD και να ακούει περιγραφή από τον Έλληνα εκφωνητή της ΕΡΤ και αν ναι, πως?

Απάντηση: Re: FIFA world cup σε HD ?

υπάρχει τρόπος να βλέπει κανείς ποδόσφαιρο από κανάλι HD και να ακούει περιγραφή από τον Έλληνα εκφωνητή της ΕΡΤ και αν ναι, πως?

Μονο με ΡΙΡ (εικονα μεσα στην εικονα - διπλη δηλαδη άλλα μιση) ή με δυο τηλεορασεις,ή με τηλεοραση και...προβολεα (like me!)- αλλα ειναι σπαστικη η χρονοκαθυστερηση του ηχου!

ισως μια λυση να ηταν αυτο που καναν καποιοι με το ελληνικο πρωταθλημα,
δλδ ιντερνετ ραδιο παραλληλα με δορυφορικο καναλι

Παιδιά η καλύτερη λύση είναι υπολογιστής και χρήση του προγράμματος radiodelay, είτε με ραδιοφωνικό ήχο στη line in είτε με ήχο από tv tuner. 'Όλο το Euro 2008 έτσι το είδα χωρίς κανένα πρόβλημα.

πως θα δουλέψω το radiodelay, τι ακριβώς έκανες?

Έχω tv tuner το οποίο συντονίζω σε EΤ1,ΝΕΤ και από εκεί παίρνω τον ήχο στο radiodelay και του εφαρμόζω μια καθυστέρηση ανάλογη με την εικόνα του δορυφορικού καναλιού. Αν βάλεις το radiodelay θα δεις ότι έχει είσοδο ήχου,έξοδο ήχου και μια μπάρα για την καθυστέρηση. Είναι πολύ απλό στη χρήση.

Έχω tv tuner το οποίο συντονίζω σε EΤ1,ΝΕΤ και από εκεί παίρνω τον ήχο στο radiodelay και του εφαρμόζω μια καθυστέρηση ανάλογη με την εικόνα του δορυφορικού καναλιού. Αν βάλεις το radiodelay θα δεις ότι έχει είσοδο ήχου,έξοδο ήχου και μια μπάρα για την καθυστέρηση. Είναι πολύ απλό στη χρήση.
Πολύ σωστά... είναι μια λύση αρκετά καλή...
Έτσι είδαμε Euro...

Κατά προτίμηση είπα........:ears:
Να ευχαριστήσω και από εδώ τον Αντώνη για τη βοήθεια που μου έχει προσφέρει στο να καταφέρω κάποια στιγμή να στήσω ένα σωστό δορυφορικό σύστημα προσαρμοσμένο στα στενά οικονομικά μου πλαίσια. Αν κοιτάξετε εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=59470&page=5 θα δείτε ότι κάθε άλλο παρά με αποτρέπει από το να καταφύγω σε κάτοπτρο σιδήρου, προκειμένου να μειώσω το κόστος στα δικά μου μέτρα.

Ε, που και που κάνω και καμιά μαμακία να περνάει η ώρα !!!!!:D

Απάντηση: Re: FIFA world cup σε HD ?

Μιας και θα μένω στο καινούριο σπίτι , με νέα εγκατάσταση πιάτου - dual lnb κλπ κλπ κλπ θα έχω HD δέκτη που θα με δίνει εικόνα και δέκτη με δυνατότητα χρόνοκαθυστέρησης ο οποίος θα δίνει ήχο στο home theater έχοντας HD εικόνα με ελληνικό ήχο .... μία από αυτές τις μέρες θα είναι έτοιμο ... δεν προλαβαίνω τον τελικό CL ...

ρε παιδιά για να δούμε το μουντιαλ σε HD κανάλι της ΕΡΤ απο NOVA, τις επόμενες 22 ημέρες θα πρέπει ή η NOVA να έχει λανσάρει στην αγορά καινούριους δέκτες ή να ανοίξει τις κάρτες της απο τους bandled δεκτες δηλ. να μπορείς την κάρτα που έχεις κλειδώσει και παίζει μόνο στον δικό σου δέκτη να την ανοίξει να παίζει και σε άλλους δέκτες. Δεν βλέπω ποια απο τις δυο επιλογές είναι εφικτή!!! Εναλλακτικά θα πρέπει να ανεβάσει το κανάλι απο την ψηφιακή πλατφόρμα της κάτι το οποίο δεν γνωρίζω κατα πόσο μπορεί είτε τεχνικά είτε νομικά να κάνει ώστε να δείχνει σε HD επίγεια ψηφιακά

Last edited:
ρε παιδιά για να δούμε το μουντιαλ σε HD κανάλι της ΕΡΤ απο NOVA, τις επόμενες 22 ημέρες θα πρέπει ή η NOVA να έχει λανσάρει στην αγορά καινούριους δέκτες ή να ανοίξει τις κάρτες της απο τους bandled δεκτες δηλ. να μπορείς την κάρτα που έχεις κλειδώσει και παίζει μόνο στον δικό σου δέκτη να την ανοίξει να παίζει και σε άλλους δέκτες. Δεν βλέπω ποια απο τις δυο επιλογές είναι εφικτή!!! Εναλλακτικά θα πρέπει να ανεβάσει το κανάλι απο την ψηφιακή πλατφόρμα της κάτι το οποίο δεν γνωρίζω κατα πόσο μπορεί είτε τεχνικά είτε νομικά να κάνει ώστε να δείχνει σε HD επίγεια ψηφιακά

Μπορεί να δώσει νέο πακέτο HD με δέκτη HD και παντρεμένη κάρτα.
Μπορεί να δώσει το κανάλι σε όλους τους συνδρομητές απλής κάρτας που έχουν HD δέκτη.
Στους συνδρομητές παντρεμένης κάρτας που έχουν και δέκτη HD μπορεί να τους "ξεπαντρέψει" την κάρτα για το διάστημα του παγκοσμίου κυπέλλου.
Τέλος, μπορεί να μη γίνει τίποτα.