Fiio X3 24/192 DSD64 DAP

Re: Fiio X3 24/192 losless format DAP

To 24-88.2 ειναι το χειροτερο format που μπορει καποιος να ψαρεψει. Η πλειοψηφια ειναι homemade χρησιμοποιωντας μηχανακια οπως το oppo dv-980. Η σχεση του 24-88.2 με την πηγη του (ολα προερχονται απο dsd) απεχει ετη φωτος.

Ακόμα κ έτσι να ειναι, εγώ το βλέπω σαν έλλειψη το να μην μπορεί ένας dac να παίξει 88,2.

Δημήτρη: το ipod παίζει ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΑ 16/48 ... κατάλαβε το να συνεχίσουμε...

Δεν είναι θέμα τυπολατρείας... είναι ένα πατρόν δικό σου, το οποίο σε συναφής θεματολογίες λες τα ίδια πάντα... για DAC λες για βουβάλια αναξαρτήτου θέματος, για ακουστικά λες για AKG, για φορητότητα μας λες ότι δεν χρειάζεσαι αρχεία υψηλής ανάλυσης και μόνο ψείρες κλπ... κατά την άποψη μου δεν είναι σωστό αυτό.

Εγώ ξέρω να πω ότι εδώ μιλάμε για το X3 που είναι εκ σχεδιασμού και τεχνικών προδιαγραφών ΑΝΩΤΕΡΟ από το ipod σου.... ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Ούτε και εγώ ξέρω πως ακούγεται το Χ3 αλλά στα 200 δολλάρια με τόσα πλεονεκτήματα που έχει θα το αγοράσω, αν λειτουργούσε το ipod μου ίσως και ναμην το αγόραζα αλλά αυτά είναι τώρα θεωρίες για αγρίους... χρειάζομαι ένα φορητό μέσον να παίζει αρχεία υψηλής ανάλυσης με καλό ενισχυτή... τέλος. Για αυτό μιλάμε.

Από κει και πέρα η δική μου προσωπική θεώρηση είναι το νήμα να μένει καθαρό για να παραθέτουμε πληροφορίες για το συγκεκριμένο μηχανάκι όταν αυτές υπάρχουν.

Υπάρχουν ενότητες στις οποίες αναλύονται όλα τα music players, και όλη η θεωρία δειγματοληψιών...

Να τα συζητήσετε εκεί...

Από που και έως που Μιχάλη θεωρείς ΣΟΒΑΡΗ την παράλειψη του 88,2 ??... είναι άχρηστο φορματ λέμε..., και τα τεστ που αναφέρθηκαν πιο πάνω δεν έχουν να κάνουν με την ηχητική ποιότητα αλλά με την τεχνική υλοποίηση... και μόνο αυτό.

Δηλαδή το ODAC που δεν παίζει αυτή την δειγματοληψία είναι μάπα? δεν το άκουσες στο σπίτι σου που που έπαιζε (με LM317) το ΙΔΙΟ με το δικό σου πιο ακριβό DAC?

Last edited:

Δεν έγραψα ΣΟΒΑΡΗ.
Απλα τυγχάνει να έχω κάποια άλμπουμ σε 88.2 που μ' αρέσει να ακούω.

Απάντηση: Fiio X3 24/192 losless format DAP

Εγώ πάντως πιστεύω πως είναι χρήσιμο για ένα θέμα που ξεψαχνίζουμε κάποια συσκευή έστω και στα χαρτιά,να αναφέρεται ο ανταγωνισμός.
Άλλωστε η σύγκριση είναι που ορίζει τι είναι καλό και τι είναι καλύτερο ή χειρότερο.
Τα δικά μου posts τουλάχιστον ήταν σε αυτό το πνεύμα και νομίζω πως ωφελούν το νήμα.
Αν όχι,είναι στο θέμα της διαχείρισης να κάνει ότι νομίζει.

Δημήτρη: το ipod παίζει ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΑ 16/48 ... κατάλαβε το να συνεχίσουμε...

Δεν είναι θέμα τυπολατρείας... είναι ένα πατρόν δικό σου, το οποίο σε συναφής θεματολογίες λες τα ίδια πάντα... για DAC λες για βουβάλια αναξαρτήτου θέματος, για ακουστικά λες για AKG, για φορητότητα μας λες ότι δεν χρειάζεσαι αρχεία υψηλής ανάλυσης και μόνο ψείρες κλπ... κατά την άποψη μου δεν είναι σωστό αυτό.

Εγώ ξέρω να πω ότι εδώ μιλάμε για το X3 που είναι εκ σχεδιασμού και τεχνικών προδιαγραφών ΑΝΩΤΕΡΟ από το ipod σου.... ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Ούτε και εγώ ξέρω πως ακούγεται το Χ3 αλλά στα 200 δολλάρια με τόσα πλεονεκτήματα που έχει θα το αγοράσω, αν λειτουργούσε το ipod μου ίσως και ναμην το αγόραζα αλλά αυτά είναι τώρα θεωρίες για αγρίους... χρειάζομαι ένα φορητό μέσον να παίζει αρχεία υψηλής ανάλυσης με καλό ενισχυτή... τέλος. Για αυτό μιλάμε.

Από κει και πέρα η δική μου προσωπική θεώρηση είναι το νήμα να μένει καθαρό για να παραθέτουμε πληροφορίες για το συγκεκριμένο μηχανάκι όταν αυτές υπάρχουν.

Υπάρχουν ενότητες στις οποίες αναλύονται όλα τα music players, και όλη η θεωρία δειγματοληψιών...

Να τα συζητήσετε εκεί...

Χρήστο, έχεις έναν τρόπο να υποστηρίζεις αυτά που θέλεις να γράψεις που βαθειά απογοητεύει τους συνομιλητές σου.

Μπορώ να σου αντιτάξω ότι επι μήνες μέσα από τις γραμμές αυτές μας εκθείαζες τις τροποποιήσεις που είχες εφαρμόσει,γυρίζοντας τον κόσμο ανάποδα, στο Linn Sondek μέχρι μιά ωραία πρωία που ανακάλυψες το lenco και μετά τελείωσε ο κόσμος, η ζωή, σταμάτησε να γυρίζει ο πλανήτης και το σύμπαν να διαστέλλεται.
Εχω ακούσει τόσες κακίες και ειρωνίες για τα βουβάλια που πλέον έχω πάθει ανοσία.
Όποιος δεν έχει ή δεν τα συμπαθεί πρόβλημά του. Είναι τυπική και γνωστή η τακτική μείωσης αυτού που κάποιος δεν έχει.
Για τα AKG ...τέλος πάντων ας το καταπιούμε κι αυτό. Όταν μου ζητείται γνώμη ...λυπάμαι αυτά θα προτείνω διότι αυτά ξέρω.
Φορητότητα με ακουστικά μεγάλα δεν με ενδιαφέρει και δεν βρίσκω κανένα πρόβλημα στο να το διατυπώνω όποτε γίνεται μια σχετική συζήτηση. Επίσης θεωρώ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ μαρκετίστικη τακτική να πωλείται ένα μηχανάκι τσέπης που υποστηρίζει 24/192 όταν κορυφαία σταθερά συστήματα αδυνατούν ακόμα να εξαντλήσουν ή να αγγίξουν έστω τις δυνατότητες της ανάλυσης αυτής.
Επιμένεις για την ανωτερώτητα του Χ3 τουλάχιστον στα χαρτιά, χωρίς να το ακούσεις (ούτε εγώ ομολογώ). Όμως μετά από τόσο καιρό που ασχολείσαι θα έπρεπε να ξέρεις ότι αυτό που γράφουν τα χαρτιά δεν ισχύει και δεν ακούγεται συνήθως.

Τέλος σχετικά με το "να τα συζητήσετε εκεί..."
σου υπενθυμίζω ότι εδώ δεν είσαι διαχειριστής. Εχεις προσπαθήσει επανειλημμένα να προσπαθήσεις να υποκαταστήσεις τη διαχείριση με υποδείξεις και διάθεση διατήρησης "καθαρών νημάτων" που συνήθως έχεις ξεκινήσει εσύ αλλά και επιπλήξεις προς άλλα μέλη που κατά τη γνώμη σου "παραστρατούν".
Μετά από σχεδόν 10 χρόνια στο τιμόνι και στις διαχειριστικές θέσεις του χώρου αυτού, που έγινε αυτό που έγινε διατηρώντας παράλληλα με τα "καθαρά θέματα" και την ελευθερία του λόγου, της γνώμης αλλά και του εποικοδομητικού διαλόγου έχω να σου πω ότι δεν δέχομαι υποδείξεις.
Εδώ δεν είναι blog με κλειδωμένες θέσεις ή άρνηση διαλόγου.

όταν το καταλάβεις μπορούμε να συνεχίσουμε.

Θα μπορει να οδηγησει σχετικα καλα δηλαδη και τα hd600/650 πχ?Το E17 που ειπατε οτι εχει το ιδιο ενισχυτικο τμημα,επαιζε καλα με αυτα τα ακουστικα?
Δε ξερω παιδια για τα αρχεια που λετε,αλλα κατω απο 200 ευρω,αν μπορει να οδηγησει και τα hd600 μου,+ την μνημη κτλ κτλ φαινεται πολυ καλη ευκαιρια.
Σαν εμφανιση θα συμφωνησω οτι ειναι λιγο συντηρητικο αλλα φαινεται μια χαρα ομως,θα ηταν το τελευταιο που θα κοιταζα.
Αν εχει καλη ποιοτητα ηχου που αποκλειεται να μην εχει,θα ειναι πολυ καλο.

Επισης θα μου ερχοταν γαντι αν εχει δυνατοτητα να κανεις καποιο ικανοποιητικο EQ πανω στο player,υπαρχει αυτη η δυνατοτητα?

Χρήστο, έχεις έναν τρόπο να υποστηρίζεις αυτά που θέλεις να γράψεις που βαθειά απογοητεύει τους συνομιλητές σου.

Μπορώ να σου αντιτάξω ότι επι μήνες μέσα από τις γραμμές αυτές μας εκθείαζες τις τροποποιήσεις που είχες εφαρμόσει,γυρίζοντας τον κόσμο ανάποδα, στο Linn Sondek μέχρι μιά ωραία πρωία που ανακάλυψες το lenco και μετά τελείωσε ο κόσμος, η ζωή, σταμάτησε να γυρίζει ο πλανήτης και το σύμπαν να διαστέλλεται.
Εχω ακούσει τόσες κακίες και ειρωνίες για τα βουβάλια που πλέον έχω πάθει ανοσία.
Όποιος δεν έχει ή δεν τα συμπαθεί πρόβλημά του. Είναι τυπική και γνωστή η τακτική μείωσης αυτού που κάποιος δεν έχει.
Για τα AKG ...τέλος πάντων ας το καταπιούμε κι αυτό. Όταν μου ζητείται γνώμη ...λυπάμαι αυτά θα προτείνω διότι αυτά ξέρω.
Φορητότητα με ακουστικά μεγάλα δεν με ενδιαφέρει και δεν βρίσκω κανένα πρόβλημα στο να το διατυπώνω όποτε γίνεται μια σχετική συζήτηση. Επίσης θεωρώ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ μαρκετίστικη τακτική να πωλείται ένα μηχανάκι τσέπης που υποστηρίζει 24/192 όταν κορυφαία σταθερά συστήματα αδυνατούν ακόμα να εξαντλήσουν ή να αγγίξουν έστω τις δυνατότητες της ανάλυσης αυτής.
Επιμένεις για την ανωτερώτητα του Χ3 τουλάχιστον στα χαρτιά, χωρίς να το ακούσεις (ούτε εγώ ομολογώ). Όμως μετά από τόσο καιρό που ασχολείσαι θα έπρεπε να ξέρεις ότι αυτό που γράφουν τα χαρτιά δεν ισχύει και δεν ακούγεται συνήθως.

Τέλος σχετικά με το "να τα συζητήσετε εκεί..."
σου υπενθυμίζω ότι εδώ δεν είσαι διαχειριστής. Εχεις προσπαθήσει επανειλημμένα να προσπαθήσεις να υποκαταστήσεις τη διαχείριση με υποδείξεις και διάθεση διατήρησης "καθαρών νημάτων" που συνήθως έχεις ξεκινήσει εσύ αλλά και επιπλήξεις προς άλλα μέλη που κατά τη γνώμη σου "παραστρατούν".
Μετά από σχεδόν 10 χρόνια στο τιμόνι και στις διαχειριστικές θέσεις του χώρου αυτού, που έγινε αυτό που έγινε διατηρώντας παράλληλα με τα "καθαρά θέματα" και την ελευθερία του λόγου, της γνώμης αλλά και του εποικοδομητικού διαλόγου έχω να σου πω ότι δεν δέχομαι υποδείξεις.
Εδώ δεν είναι blog με κλειδωμένες θέσεις ή άρνηση διαλόγου.

όταν το καταλάβεις μπορούμε να συνεχίσουμε.

Αγαπητέ Δημήτρη,

δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς θες να πεις με το παράδειγμα για το Sondek???? λυπάμαι που εσύ και όλο το φόρουμ δεν το άκουσε και δεν κατάλαβε τι έλεγα... άλλες αναφορές δεν έχω κάνει σε άσχετα νήματα.

Επίσης οι αναφορές στο Lenco είναι τοποθετημένες στις σωστές ενότητες και επί του θέματος, πουθενά δεν είπα ότι διαστέλλεται το σύμπαν ή οτιδήποτε τέτοιο και παρακαλώ να μην ταλαντεύεσαι στα όρια της ΕΙΡΩΝΙΑΣ (που είναι αντίθετοι με τους κανονισμούς του φόρουμ...)...και επειδή βλέπω ότι η αλήθεια και οι παράλληλες απόψεις ενοχλούν δεν αναφέρομαι ξανά στα δύο θέματα αυτά...

Πάντοτε χειρίζομαι τον λόγο σωστά, και προσεκτικά και λέω ακριβώς αυτό που εννοώ και συν τοις άλλοις συμμορφώνομαι με τους κανονισμούς του φόρουμ... οπότε αν κάποιος συνομιλητής απογοητεύεται δεν νομίζω να είναι με εμένα... που δεν με ξέρει και από χθες... μάλλον υποψιάζομαι ότι η απογοήτευση είναι με τον εαυτό του και με τις επιλογές του...

Δεν έχω αναφερθεί ΠΟΤΕ αρνητικά για τα bufalo και μάλιστα μου αρέσουν και σκέπτομαι να φτιάξω ένα... απλά εγώ και πολλοί άλλοι εδώ έχουμε κουραστεί να γίνονται αναφορές παντού και πάντα (από σένα) και σε άσχετα σημεία... εγώ αν κουράστηκα έχω το θάρρος της γνώμης μου, που υποστηρίζεται από στοιχεία... άλλοι δεν απαντάνε και δεν μιλάνε, αλλά το σχολιάζουν εκτός φόρουμ...

Για την γνώμη λοιπόν που θες να εκφράζεις εσύ ελεύθερα (και επαναλμβανόμενα)... μου έριξες στα μούτρα τις γνώμες για τα πικάπ που έχω κάνει λίγες και περιορισμένες αναφορές ... νομίζω ότι δεν είσαι σωστός... εγώ κατάλαβα που δεν πρέπει να μιλάω... εσύ? εγώ μόνο για τον εαυτό μου μπορώ να ορίζω, και έχω σταματήσει... όσοι διαβάζουν και έχουν μυαλό κρίνουν...

Το πράγμα πάει να μην μιλάω καθόλου... διότι να μιλάω και να λέω πράγματα που αρέσουν αλλά δεν έχουν ουσία εγώ δεν το κάνω...

Για το Χ3 έχει βουήξει όλος ο κόσμος και εσύ διατηρείς μια στάση όχι συγκρατημένη αλλά ξεκάθαρα αρνητική... δικαίωμα σου.

Ευχαριστώ που μου υποδεικνύεις το γεγονός ότι δεν είμαι διαχειριστής ΕΔΩ... και πολύ καλά κάνεις, διότι είμαι και ήμουν αλλού, και ξέρω πολύ καλά πως να μιλάω και πως να φέρομαι... οι υποδείξεις που κάνω δεν είναι από θέση διαχειριστή αλλά βάση των κανονισμών.

Εγώ όλα τα κατάλαβα και προχωράμε... ελπίζω να κατάλαβες και εσύ...

Και Κώστα (Χρόνια πολλά για την γιορτή σου!! -bye-) είδα τα σήματα προς ναυτιλομένους... παρακαλώ αν έχω παραβεί κανόνες του φόρουμ ή δεν δείχνω την κατάλληλη συμπεριφορά ενημέρωσε με με πμ παρακαλώ, αλλά και δημόσια.

Ευχαριστώ

Απάντηση: Fiio X3 24/192 losless format DAP

.

η απαντηση της fiio στο ερωτημα μου
- Ποτε θα ειναι διαθεσιμο ?

Dear stelios pap ,

Thank you for your mail and support to FiiO.

X3 is not yet available but only released to Chinese market for test and collect market feedback this month, if everything is ok, we will arrange mass production and send to worldwide next month. So you can contact our distributor in Bulgaria next month since he is expanding business in Greece as well.

If you have any other question, please feel free to contact us.

Best regards,

Tracy

καλα, ολο και καποιος θα βρεθει να φερει την Fiio στην Ελλαδα, σιγα μην αγοραζουμε απο Βουλγαρια

όπως φαίνεται όμως, τόσο καιρό δεν βρέθηκε κανείς, παρ όλο που διαβάζονται και γράφονται πράγματα εδώ και σε άλλα φόρα.
Όποιος υποτίθεται είναι στην πιάτσα γνωρίζει.

Προφανώς οι γείτονες είναι πιό μπροστά.
Σίγουρα σε λίγο καιρό που θα είναι διαθέσιμη θα συμφέρει μια βόλτα με το αυτοκίνητο + ένα γέμισμα βενζίνης, που από όσο ακούω έχει γίνει κοινή πρακτική.
Βόλτα, φαί στο Μπάνσκο, ψώνια, βενζίνη.

Υποθέτω πως ο Βούλγαρος αντιπρόσωπος πρέπει να έχει συμφωνήσει επίσημα για την διάθεση των προϊόντων στην Ελλάδα.
Το συμπέρασμα βάσει του μηνύματος που έβαλε ο φίλος Stellios αλλά επίσης και απο την σελίδα της fiio όπου φαίνετε να έχει κάνει register και το domain www.fiio.gr (το οποίο αναδρομολογεί στο www.fiio.eu με επιλογή Ελληνικής γλώσσας).

Οι γείτονες είναι πιο μπροστά διότι έχουν άλλη νομοθεσία περί εταιριών, άλλα ημερομίσθια, και άλλη φορολογία... εμείς δεν θα τους φθάσουμε ποτέ... παρά ίσως στο θέμα των μισθών σε λίγο όπως πάνε τα πράγματα...

Επίσης δεν αποκλείω ο αντιπρόσωπος να είναι Έλληνας με έδρα την Βουλγαρία... για ευνόητους λόγους...

Στο θέμα του X3 έχω να κάνω μια προτροπή... περιμένετε την επόμενη ή την μεθεπόμενη παρτίδα... οι τιμές θα έχουν πέσει και οπωσδήποτε αρχικά προβληματάκια (αν υπάρχουν) θα έχουν λυθεί...

παντως χωρίς έδρα στην Ελλάδα, όπου μπορείς να επισκεφτεις για λόγους συντήρησης, δεν υπάρχει λόγος να αγοράζεις από Βουλγαρία και όχι από το Amazon.

μάλιστα

από ένα γρήγορο διάβασμα κατάλαβα ότι για τα γκαφρά του οκ αλλά μην φαντάζεσαι και τρελά πράγματα.

Από οδήγηση μεγάλων και δύσκολων ακουστικών δεν πήρε κάτι το μάτι μου να γράφεται, σωστα?

Για να βοηθήσω λίγο την κατάσταση...

"The sound signature of the X3 follows the footsteps of the E10 and E07K USB DACs with its laid back, clean and spacious sound, black background and with a good depth"

"Though not quite the resolution of the AK100 or the Hifiman HM60X series (or any of the i-Devices DACs), the sound signature of the Fiio is extremely easy to enjoy. Portraying a clean playback of the music with good instrument separation and certainly cleaner and more technically proficient than Apple’s line up of players/phones or some of the Android phones I’ve tried (Nexus 4, Samsung S4, HTC One, among others)"

"Treble though relatively laid back still manages a lively sound, the midrange extremely clear and the bass punchy and well controlled"

"The DAC resolution lacks the scalability to follow the quality of the recordings and though the X3 more than suffices when you are listening to mostly mainstream recordings (the X3 does mainstream very well), high quality recordings sounds rather constricted through the X3′s out"

"I would imagine that this is not going to be a very big deal especially when *again* we are looking at the price of the X3. However, if you are one of the few who happens to have a big collection of high quality recordings, this part should come as a warning to you"

"At the other end of the spectrum, big headphones also work relatively well with the X3. I used the Audez’e LCD-2 and Hifiman HE-6 to test this. The LCD-2 works fine at low gain, about 30-40 at the volume mark, while the HE-6 gets a moderate volume level at high gain maximum volume. I don’t really suggest driving either of these monsters out of the X3 as the dynamics isn’t there, but just so we get a good idea of how loud the onboard headphone amp can get."

"Next to the iems I have been using the X3 with the Beyerdynamic COP and T90, Hifiman’s HE-500 and Audez’e's LCD-2. While the X3 managed to drive the LCD-2 just fine at low and high gain, I wasn’t too excited about the produced sound but you can blame that on me being used to the Violectric V200"

"Compared to the AK100 which is selling like hotcakes everywhere, the X3 is inferior in resolution, but I really think that the Fiio can give a serious challenge to the sound of the AK100 if you’re just considering the *again* the tonality aspect. The X3 sounds good with any sort of music I’ve tried it with. I can see existing AK100 owners obtaining the X3 as a second player and may even use the X3 as their daily driver"

Σημειώστε ότι το AK100 έχει 650$...

Ρεσουμέ... για τα λεφτά του απλά... γαμ... να μην πω την λέξη...