Γιαννης Σπυρου
AVClub Fanatic
Re: Φιλτρα CP,ND
καλυτερα να πας σε 100μμ για να εισαι σιγουρος... και για μεγαλους φακους και για ευρυγωνιους.
καλυτερα να πας σε 100μμ για να εισαι σιγουρος... και για μεγαλους φακους και για ευρυγωνιους.
To σκέφτομαι πολύ το cokin σύστημα τελευταία... τα 85Χ85 υποτίθεται καλύπτουν μέχρι 82mm διάμετρο, αλλά φαντάζομαι στο ευρυγώνιο θα έχω θέμα;

Όχι φίλε μου, σωστά ανέβασα. Είναι με Nikkor 17-35 φορεμένο σε Canon με αντάπτορα, από αυτούς με τσιπάκι (γιατί έτσι ενεργοποιείται το σύστημα επιβεβαίωσης εστίασης), το οποίο είναι και που δίνει μονίμως exif 50mm και f/2.
γνωμη μου ποτε σε φθηνο κιτ δεν βαζεις φιλτρο, ενα καλο φιλτρο στοιχιζει πολες φορες παραπανω απο τον κιτ φακο σε πιθανη ζημια του, το παρασολειγ βοηθα και στο θεμα ασφαλειας αλλα η κυρια χρηση του ειναι αυξηση του κοντραστ κυριως στους φωτεινους φακους, στην πραξη η Ολυμπους σχεδιαζει τους m43 με αρκετα δυνατο κοντραστ και δεν δινει μαζι hood.
η κυρια χρηση του ειναι αυξηση του κοντραστ κυριως στους φωτεινους φακους, στην πραξη η Ολυμπους σχεδιαζει τους m43 με αρκετα δυνατο κοντραστ και δεν δινει μαζι hood.
Το πρόβλημα με το παρασολεϊγ στους ζοομ φακούς είναι οτι το βέλτιστο θα ήταν ειδικό παρασολεϊγ για κάθε εστιακό μηκος αλλά στους ζοομ αναγκαστικά χρησιμοποιείται αυτο που είναι βέλτιστο μονο για το ευρυγώνιο άκρο ..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.