Φίλτρα φακών , τύποι και χρήσεις τους .

τεστ σε καταστημα τοτε .....
Δεν υπάρχει κάτι νομίζω στην Ελλάδα
Και αυτό το cokin από Πολωνία είναι

Υπάρχουν και κινέζικα filter holder οικονομικά κλπ αλλά και πάλι... Είναι ακόμα περισσότερο πιθανό να μην κάνουν ..

Είναι αρκετά ευρυγώνια τα 14μμ.
Με 16mm ίσως ήταν μια διαφορετική ιστορία ..

• Wow
  • Like
Reactions: LongTom and Kosh
Πρέπει να αλλάξω τα φτηνά (και ψιλοχάλι K&F που κολλάνε στη σπείρα του φακού) CPL καταρχήν τα 77mm/82mm και έπειτα τα λοιπά (62mm και κάτω).
Τις προάλλες έφτυσα αίμα να βγάλω το 77αρι από τον 24-120 και δεν λέει να χαλάσω καλό φακό για μάπα CPL.

Τι προτείνει ο λαός;
Τι μάρκες χρησιμοποιείτε και έχετε τίποτα περίεργα κόλπα με μαγνητικά;

Πρέπει να αλλάξω τα φτηνά (και ψιλοχάλι K&F που κολλάνε στη σπείρα του φακού) CPL καταρχήν τα 77mm/82mm και έπειτα τα λοιπά (62mm και κάτω).
Τις προάλλες έφτυσα αίμα να βγάλω το 77αρι από τον 24-120 και δεν λέει να χαλάσω καλό φακό για μάπα CPL.

Τι προτείνει ο λαός;
Μαγνητικά ?

Edit: α το έγραψες και το μαγνητικά..
Προσωπικά δεν βιδωτά δεν τα πάω ως τέρμα σφίξιμο και είμαι οκ.

Μαγνητικά ?

Edit: α το έγραψες και το μαγνητικά..
Προσωπικά δεν τα βιδωτά δεν τα πάω ως τέρμα σφίξιμο και είμαι οκ.
Αυτό κάνω και εγώ, αλλά μια με την συνεχή περιστροφή που χρειάζεται το CPL όταν έχεις τη κάμερα στο χέρι (ιδίως για αντανακλάσεις) και μια να το κάνεις αρκετά σφιχτά ώστε να μην πέσει, με τα K&F είναι 50/50 να κολλήσουν.

Δεν είναι τόσο επίμονο όπως τα no name που είχα αρχικά, αλλά έφτασα στο σημείο που δεν μπορώ να το αγνοήσω άλλο.
Φοβάμαι ότι θα χαλάσω κάποιον καλό φακό και δεν λέει.

• Like
Reactions: stratigos24

Τι προτείνει ο λαός;

Δε μου αρέσει σαν εταιρεία για τέτοια πράγματα η K&F να πω την αλήθεια, παρόλο που ένα CPL που ήταν δώρο με τον Tamron 17-28mm δεν προκαλεί κάποια σοβαρή χρωματική απόκλιση συγκριτικά με άλλα φθηνά φίλτρα δε μου αρέσουν σαν αίσθηση. Για κανέναν αντάπτορα ή τσαντάκι είναι μια χαρά.

Έχω 3 φίλτρα της IRIX 4-5 χρόνια τώρα (ND 10stop, ND 5stop, CPL) και είναι μια χαρά, δεν είχα κάποιο θέμα ούτε οπτικά ούτε ως προς το κόλλημα σε σπείρες.

Πιθανόν να έπαιρνα κάποιο μαγνητικό πλέον για λόγους ευκολίας αλλά και πάλι στο στυλ που τα χρησιμοποιώ δε με ενοχλεί σημαντικά. Αν αρχίσω να βγάζω περισσότερο βίντεο παράλληλα με φωτογραφίες τότε είναι που βολεύουν πάρα πολύ τα μαγνητικά.

Βλέπω είναι ακόμα φθηνότερα από όσο τα είχα πάρει τότε με την τρέχουσα έκπτωση. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει κάτι ποιοτικά.