Δε μου αρέσει σαν εταιρεία για τέτοια πράγματα η K&F να πω την αλήθεια, παρόλο που ένα CPL που ήταν δώρο με τον Tamron 17-28mm δεν προκαλεί κάποια σοβαρή χρωματική απόκλιση συγκριτικά με άλλα φθηνά φίλτρα δε μου αρέσουν σαν αίσθηση. Για κανέναν αντάπτορα ή τσαντάκι είναι μια χαρά.
Έχω 3 φίλτρα της IRIX 4-5 χρόνια τώρα (ND 10stop, ND 5stop, CPL) και είναι μια χαρά, δεν είχα κάποιο θέμα ούτε οπτικά ούτε ως προς το κόλλημα σε σπείρες.
Πιθανόν να έπαιρνα κάποιο μαγνητικό πλέον για λόγους ευκολίας αλλά και πάλι στο στυλ που τα χρησιμοποιώ δε με ενοχλεί σημαντικά. Αν αρχίσω να βγάζω περισσότερο βίντεο παράλληλα με φωτογραφίες τότε είναι που βολεύουν πάρα πολύ τα μαγνητικά.
Irix Neutral Density (ND) filters are essential accessories for photographers and filmmakers who want to control the amount of light reaching the sensor or film frame. By using special optical coatings, these filters reduce the light intensity, allowing for long exposure times even in bright...
store.irixlens.com
Βλέπω είναι ακόμα φθηνότερα από όσο τα είχα πάρει τότε με την τρέχουσα έκπτωση. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει κάτι ποιοτικά.