Κατά βάση αυτό θα πρέπει να εξαρτηθεί από τα επιμέρους χαρακτηριστικά των controllers αυτών των υποδοχών καθώς και από το τι ακριβώς θες να πετύχεις με την προσθήκη των δύο δίσκων σου. π.χ. θα κατευθυνθείς σε RAID συστοιχία σε αυτούς ή όχι;Δηλαδή σε ένα τέτοιο motherboard αν θέλω να βάλω 2 μπράκετς για e-SATA που να τα βάλω; Στις κίτρινες ή στις μώβ;
Κατά βάση αυτό θα πρέπει να εξαρτηθεί από τα επιμέρους χαρακτηριστικά των controllers αυτών των υποδοχών καθώς και από το τι ακριβώς θες να πετύχεις με την προσθήκη των δύο δίσκων σου. π.χ. θα κατευθυνθείς σε RAID συστοιχία σε αυτούς ή όχι;
Εννοείς να βάλεις δύο εξωτερικούς e-SATA δίσκους στις κλασικές SATA εσωτερικές υποδοχές; Όχι ότι δεν γίνεται αλλά δεν θα αρκεί να βγάλεις κάπως έξω από το κουτί σου μόνο τα SATA καλωδιάκια μιας και αυτά θα αφορούν μόνο τα δεδομένα των δίσκων. Θα χρειαστεί να προσαρμόσεις κάπως και τις τροφοδοσίες του μέχρι εκεί έξω. Εκτός κι αν συνοδευόταν το motherboard σου από κατάλληλα λαμάκια για το πίσω μέρος του κουτιού σου που πετυχαίνουν όλες αυτές τις συνδέσεις.Όχι, απλά θέλω να έχω 2 εξωτερικούς δίσκους αλλά πιό γρήγορους από την USB, ειδικά στην εγγραφή.
Εννοείς να βάλεις δύο εξωτερικούς e-SATA δίσκους στις κλασικές SATA εσωτερικές υποδοχές; Όχι ότι δεν γίνεται αλλά δεν θα αρκεί να βγάλεις κάπως έξω από το κουτί σου μόνο τα SATA καλωδιάκια μιας και αυτά θα αφορούν μόνο τα δεδομένα των δίσκων. Θα χρειαστεί να προσαρμόσεις κάπως και τις τροφοδοσίες του μέχρι εκεί έξω. Εκτός κι αν συνοδευόταν το motherboard σου από κατάλληλα λαμάκια για το πίσω μέρος του κουτιού σου που πετυχαίνουν όλες αυτές τις συνδέσεις.
Αν τέλος πάντων το πετύχεις κάπως όλο αυτό, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα παίξει ρόλο το που ακριβώς θα έπρεπε να τους συνδέσεις αφού δε πας τελικά για RAID συστοιχία σε αυτούς τους δίσκους.
Η μόνη επιφύλαξη είναι για το αν έχουν διαφορετικές επιδώσεις οι σχετικοί controllers πράγμα που θα το διαπιστώσεις από τις περιγραφές τους στο manual του motherboard σου, καθώς και το αν θες κάποιος από αυτούς τους δίσκους σου να είναι και bootable (πράγμα που δε το νομίζω δηλαδή) οπότε θα πρέπει και πάλι να διαπιστώσεις το αν επιτρέπεται boot και από τους δύο αυτούς controllers ή μόνο από τον έναν όπου, σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει και να προτιμήσεις για τον bootable δίσκο σου.
Να προσθέσω βέβαια πως αν καταλήξεις σε τέτοιου τύπου σύνδεση, θα πρέπει να ξεχάσεις την σχετική ευκολία σύνδεσης / αποσύνδεσης των εξωτερικών δίσκων, όπως δηλαδή θα γινόταν σε USB σύνδεση χωρίς να πρέπει πριν να κλείσεις τελείως τον υπολογιστή.
Αν τυχαίνει να πρέπει συχνά να βγάζεις / βάζεις αυτούς τους δίσκους εδώ κι εκεί, θα πρέπει να σε απασχολεί πολύ περισσότερο! Πίστεψε με!Αυτό λίγο με απασχολεί, αν και κάποιος μου είπε οτι κι αυτό μπορεί να γίνει αρκεί στο Bios να ορίσεις..... χμμμμμ... δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα..![]()
Αν τυχαίνει να πρέπει συχνά να βγάζεις / βάζεις αυτούς τους δίσκους εδώ κι εκεί, θα πρέπει να σε απασχολεί πολύ περισσότερο! Πίστεψε με!
Μήπως σου ανέφερε κάτι σχετικά με "hot swap";
Αυτό πάλι θα πρέπει να υποστηρίζεται και από τις δύο πλευρές και μάλιστα πολύ σωστά αλλιώς άστο καλύτερα!
2 πλευρές = Controller & σκληροί δίσκοι.
Πράγματι κάτι πρέπει να ορίσεις εκεί που θα αφορά τον SATA controller ως προς το να μπορεί να συνεργαστεί με hot swaping δίσκους. Όμως όπως λέω και εδώ και οι σχετικοί δίσκοι πρέπει να το υποστηρίζουν αυτό το χαρακτηριστικό. Δεν το υποστηρίζουν όλα τα μοντέλα ξέρεις.Για hot swap μου μίλησε αλλά για να γίνει αυτό κάπως ορίζεις τις SATA από το Bios. Αυτό δεν θυμάμαι.
Βρε Μπάμπη, γιατί το κουράζεις, αφού τελικά θα πάρεις αυτό:
![]()
Και eSATA είναι, και δικό του controller έχει, και 5 δίσκους παίρνει, και - το βασικότερο - είναι κουκλί.
ACHI (πρέπει να ξαναεγκαταστήσεις τα Windows Vista αν τα είχες σε IDE mode πάνω στον Sata ή να κάνεις κάτι άλλο που θα το βρεις στο link ή αν googlάρεις)Όχι, δεν θα χρειάζεται συχνό βάλε/βγάλε... Υπάρχουν άλλου γι' αυτή τη δουλειά με σύνδεση USB.
Για hot swap μου μίλησε αλλά για να γίνει αυτό κάπως ορίζεις τις SATA από το Bios. Αυτό δεν θυμάμαι.
Αυτό λίγο με απασχολεί, αν και κάποιος μου είπε οτι κι αυτό μπορεί να γίνει αρκεί στο Bios να ορίσεις..... χμμμμμ... δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα..![]()
Αν πάρεις το κουτί της Silverstone πες μου αν γίνετε να βλέπεις 1-1 τον δίσκο και όχι όλους μαζί σε 1 RAID γιατί με ενδιαφέρει. Το support της Silverstone ακόμη να μου απαντήσει.QUOTE]
Οχι, δεν γινεται...
Ασε που εχει παραξενιες στισ συνεργασιες με controllers και προτιμα Silicon image...τρελλα πραγματα...:ridinghorse:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.