Ωραία...
Το
Rockbox αλλάζει το firmaware του ipod (λειτουργεί επίσης με τα περισσότερα φορητά πλαυερς), και το μετατρέπει σε έναν ας το πούμε σκληρό που παίζει Flac/APE.
Το interface φυσικά αλλάζει στο ipod και υπάρχουν πληθώρα
σκινς... εγώ διάλεξα ένα που να μοιάζει με το interface του κλασσικού ipod... για να μην μπερδεύομαι...οι παραμετροποιήσεις είναι πάρα πολλές έχει ενσωματωμένο crossfeed, έχει πολύ καλό equalizer κλπ...
Δεν χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα για συγχρονισμό, απλά όπως το βλέπει σαν σκληρό το pc, πας και πετάς μέσα τους φακέλους ή τα μεμονομένα flac/ape... αναγνωρίζει και τα εξώφυλλα...
Εγώ δεν χρησιμοποιώ πια τα itunes, αφενός διότι είναι βαρύ, και ακόμα και στο δυνατό pc μου χρησιμοποιεί αρκετούς πόρους, και εφόσον χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά Foobar, με επίσης σχεδόν αποκλειστικά αρχεία Flac, το Rockbox, αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση,
διότι δεν χρειάζεται πια να έχω τα itunes, το ipod παίζει κατευθείαν Flac/APE, χωρίς να είμαι αναγκασμένος να τα μετατρέπω σε αρχεία που αναγνωρίζονται από τα itunes, χωρίς την χρήση κάποιου εξειδικευμένου προγράμματος.
Είναι δωρεάν, και προς το παρών έχω αναβάλει την αγορά κάποιου HiFi portable palyer (HiFiMan, Colorfly ouch... Cowon klp), αφού to ipod με καλύπτει παίζοντας Flac...
Είμαι ευχαριστημένος και το συνιστώ σε όλους (όσοι δεν φοβούνται να αλλάξουν το firmware του παλιού τους ipod)...
Το μόνο πρόβλημα που διαπίστωσα, είναι ότι καμιά φορά πατώντας να δεις την database σου δείχνει επίμονα το playlist αντί αυτής... επανέρχεται με ένα ρεσταρτ...λίγο το κακό νομίζω... αν και θα προτιμούσα να λειτουργούσε πάντα ανενόχλητο...