flac στο Ιpod?

paulmarinis

Supreme Member
7 September 2007
4,652
Υπαρχει τροπος να παιξω flac στο ΙΠΟΔ χωρις να τα μετατρεπω σε ΜΠ3?
εχω το ipod nano 1stgen.
το itunes δεν βλεπει τα φλακ.
Εψαξα λιγο στο νετ και βρηκα αυτο...
http://www.rockbox.org/
το εχει δοκιμασει κανεις?

υπαρχει καπιο προγραμα που να μετατρεπει τα flac σε alac?
sorry, ειμαι λιγο ασχετος απο αυτα....
παντως εβαλα το rockbox τωρα, ειναι λιγο bugy aλλα δουλευει, δεν εχω δοκιμασει τα φλακ ακομα με αυτα....

υπάρχει...
Κάπου το πρότειναν τα παιδιά.
όχι ένα περισσότερα.

Ψάξε λίγο, δεν το θυμάμαι.
Όμως βρε συ, μικρό το νανο σου, γιά φλακ..

4 γιγα ειναι:)
8-10 album θα χωραει σιγουρα...
βασικα πηρα τα HD595 και θελω να τα ακουω στο μπαλκονι με ipod τα βραδυα:)

Aπλό,τα κάνεις .aiff(το κάνεις με το itunes,στα settings είναι αν θυμάμαι καλά)

Δοκίμασα και εγώ το Rockbox στο ipod video μου (5th generation) 60gb, και παίζει πολύ καλά.

Έχει λίγο θέμα με την ανάγνωση της database που και που, ένα restart, λύνει το πρόβλημα.

Υποστηρίζει Flac και APE... έχει και skins, και βάζεις την μουσική drag and drop κατευθείαν μέσα στο ipod...

Μπορεί να μειώνει λίγο την αυτονομία, δεν είμαι σίγουρος ακόμα.

Θεωρώ ότι είναι πολύ καλή λύση για όσους έχουν κάποιο ipod και ακούνε με Foobar τα FLAC/APE...

Τέλος για μένα τα mp3 και οι μετατροπές αρχείων στο βαρύ itunes... απορώ γιατί δεν το είχα κάνει τόσο καιρό... και μάλιστα το ανακάλυψα τυχαία καθώς χάζευα για κάποιο καλύτερο player (HiFiMan, Cowon, κλπ...)...

Δοκίμασα και εγώ το Rockbox στο ipod video μου (5th generation) 60gb, και παίζει πολύ καλά.

Έχει λίγο θέμα με την ανάγνωση της database που και που, ένα restart, λύνει το πρόβλημα.

Υποστηρίζει Flac και APE... έχει και skins, και βάζεις την μουσική drag and drop κατευθείαν μέσα στο ipod...

Μπορεί να μειώνει λίγο την αυτονομία, δεν είμαι σίγουρος ακόμα.

Θεωρώ ότι είναι πολύ καλή λύση για όσους έχουν κάποιο ipod και ακούνε με Foobar τα FLAC/APE...

Τέλος για μένα τα mp3 και οι μετατροπές αρχείων στο βαρύ itunes... απορώ γιατί δεν το είχα κάνει τόσο καιρό... και μάλιστα το ανακάλυψα τυχαία καθώς χάζευα για κάποιο καλύτερο player (HiFiMan, Cowon, κλπ...)...

για δώσε λίγο βοήθεια εδώ...
γιατί είναι συμπυκνωμένο νόημα...-bye-

Ωραία...

Το Rockbox αλλάζει το firmaware του ipod (λειτουργεί επίσης με τα περισσότερα φορητά πλαυερς), και το μετατρέπει σε έναν ας το πούμε σκληρό που παίζει Flac/APE.

Το interface φυσικά αλλάζει στο ipod και υπάρχουν πληθώρα σκινς... εγώ διάλεξα ένα που να μοιάζει με το interface του κλασσικού ipod... για να μην μπερδεύομαι...οι παραμετροποιήσεις είναι πάρα πολλές έχει ενσωματωμένο crossfeed, έχει πολύ καλό equalizer κλπ...

Δεν χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα για συγχρονισμό, απλά όπως το βλέπει σαν σκληρό το pc, πας και πετάς μέσα τους φακέλους ή τα μεμονομένα flac/ape... αναγνωρίζει και τα εξώφυλλα...

Εγώ δεν χρησιμοποιώ πια τα itunes, αφενός διότι είναι βαρύ, και ακόμα και στο δυνατό pc μου χρησιμοποιεί αρκετούς πόρους, και εφόσον χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά Foobar, με επίσης σχεδόν αποκλειστικά αρχεία Flac, το Rockbox, αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση,

διότι δεν χρειάζεται πια να έχω τα itunes, το ipod παίζει κατευθείαν Flac/APE, χωρίς να είμαι αναγκασμένος να τα μετατρέπω σε αρχεία που αναγνωρίζονται από τα itunes, χωρίς την χρήση κάποιου εξειδικευμένου προγράμματος.

Είναι δωρεάν, και προς το παρών έχω αναβάλει την αγορά κάποιου HiFi portable palyer (HiFiMan, Colorfly ouch... Cowon klp), αφού to ipod με καλύπτει παίζοντας Flac...

Είμαι ευχαριστημένος και το συνιστώ σε όλους (όσοι δεν φοβούνται να αλλάξουν το firmware του παλιού τους ipod)...

Το μόνο πρόβλημα που διαπίστωσα, είναι ότι καμιά φορά πατώντας να δεις την database σου δείχνει επίμονα το playlist αντί αυτής... επανέρχεται με ένα ρεσταρτ...λίγο το κακό νομίζω... αν και θα προτιμούσα να λειτουργούσε πάντα ανενόχλητο...

Last edited:
Α... και το θεματάκι με την μπαταρία, ίσως να χρειάζεται περισσότερη ισχύ για να αποσυμπιέζει Flac, σε σχέση με τα 320άρια mp3, ή επειδή το τεστάρω και το παίζω συνέχεια να τελειώνω την μπαταρία πιο γρήγορα...

Απάντηση: Re: flac στο Ιpod?

Άντε και το βάλαμε το rockbox. Πώς γυρίζεις στο αρχικό filmware που συνεργάζεται με το iTunes μετά αν χρειαστεί;

Re: Απάντηση: Re: flac στο Ιpod?

Άντε και το βάλαμε το rockbox. Πώς γυρίζεις στο αρχικό filmware που συνεργάζεται με το iTunes μετά αν χρειαστεί;

+1 ?

επίσης....
γιατί όλο αυτό?
για να ακούμε flac με τις ψείρες?
(που με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαμε αν θέλαμε να ριπάρουμε σε alac και να ακούμε αυτά ...αν και πάλι ...σε ψείρες?)

επίσης....
γιατί όλο αυτό?
για να ακούμε flac με τις ψείρες?
(που με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαμε αν θέλαμε να ριπάρουμε σε alac και να ακούμε αυτά ...αν και πάλι ...σε ψείρες?)

Είναι μεγάλη ευκολία πάντως να ακούς τα flac σου χορός περιττές μετατροπές…

Βέβαια, αν μετά την εγκατάσταση του rockbox μπορείς μέσω USB να οδηγήσεις ψηφιακά το σήμα από το ipod σε dac, τότε το πράγμα αποκτά ενδιαφέρον.

Από το ένα lossless φορμά στο άλλο δε χάνεις ποιότητα έτσι κι αλλιώς...

Ναι, απλά εγώ ριπάρω σε flac και αποφεύγω τα όποια κλειδωμένα φορμα οπότε με βολεύει :-)
Το μόνο που χάνεις σε περιττές μετατροπές είναι κάποια watt που καίει ο υπολογιστής σου και το χρόνο σου.