Flat/Slim TVs στο τοίχο: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Re: Απάντηση: Flat/Slim TVs: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Όπως και να το κάνουμε, οι flat γίνεται εύκολα να είναι πιο λειτουργικές από τις CRT. Αυτό από μόνο του είναι μεγάλο πλεονέκτημά τους στη μελέτη αγοράς νέας τηλεόρασης.
Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος κάνει μεταγενέστερα κάποιες αλλαγές στο χώρο του ή και στο ίδιο το σπίτι του και θα τον βόλευε ακόμα περισσότερο να έχει την απαραίτητη πια τηλεόρασή του, με περισσότερες εναλλακτικές τοποθέτησης.
Μπορεί ποτέ να μη του προκύψει. Αν όμως του προκύψει τελικά, θα νιώσει αμέσως τη σημαντική διαφορά.

Το καταλαβαίνω αυτό που λες, απλά μου θυμίζει κάποιους που αγοράζουνε 4*4 και δεν το βγάζουν από την άσφαλτο μήπως και πάθουν τίποτα....Αν το βγάλουν εκτός γρόμου, τότε θα φανούν τα προτερήματά τους, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι δεν το προορίζουν καν γι' αυτή τη χρήση

Όμως, κακά τα ψέματα, αν έχει κανείς σκοπό να ξεπεράσει τις 32" σε wide screen, οι flat είναι πια μονόδρομος! Αν τώρα βάλουμε και το πόσο περισσότερα καλά τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν οι flat, τότε μάλλον είναι τελείως περιττός ο σχετικός προβληματισμός.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια. Μας βάζουν στο τρυπάκι και αντί να διαμορφώνουμε εμείς την αγορα, μου φαίνεται ότι μας σέρνουν ομαδικά όπου θέλουν οι εταιρείες.............

Re: Flat/Slim TVs: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Και τώρα που σε βρήκα φίλε μου CosmosGR, εσύ την έχεις κρεμάσει την επίπεδη τηλεόρασή σου??????????? :rifle:

Απάντηση: Flat/Slim TVs: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Η δικια μου τοποθετηθηκε στον τοιχο, οχι μονο για θεμα αισθητικης,αλλα και επειδη θα πεφτει το πανι του βιντεοπροβολεα μπροστα της.Οταν ο χωρος ειναι περιορισμενος εστω και καποιοι ποντοι κερδος ειναι σημαντικοι.Με την παλια μου crt η τοποθετηση του πανιου θα ηταν απαγορευτικη.

Η δικια μου τοποθετηθηκε στον τοιχο, οχι μονο για θεμα αισθητικης,αλλα και επειδη θα πεφτει το πανι του βιντεοπροβολεα μπροστα της.Οταν ο χωρος ειναι περιορισμενος εστω και καποιοι ποντοι κερδος ειναι σημαντικοι.Με την παλια μου crt η τοποθετηση του πανιου θα ηταν απαγορευτικη.

Τώρα μάλιστα, να σε παραδεχτώ. Γι'αυτό το πράγμα ακριβώς μιλάω, να δούμε δηλαδή σε τι ποσοστό αυτό το ατού των επίπεδων τηλεοράσεων γίνεται όντως πράξη!!!

5-1 οι κάτοχοι......

Απάντηση: Re: Flat/Slim TVs: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Και τώρα που σε βρήκα φίλε μου CosmosGR, εσύ την έχεις κρεμάσει την επίπεδη τηλεόρασή σου??????????? :rifle:
Το ξέρω ότι θα σε απογοητεύσω "οικτρά" και "ντρέπομαι" λίγο που το λέω αν και το έχω ξαναπεί και σε άλλο thread εδώ μέσα βέβαια αλλά... έχω ακόμα CRT και μάλιστα 25" 4/3!
Θα μου πεις "και τί λόγο ύπαρξης έχω σε αυτό το forum;"! Κι εγώ καμιά φορά αναρωτιέμαι η αλήθεια! Αλλά απ' την άλλη, την "τρέλα" με το όλο θέμα "τεχνολογίες" την έχω από πολύ παλιά άσχετα με το πόσο την έχω και υλοποιημένη προσωπικά.
"Φυσικά", σκοπεύω να προβώ σε αγορά flat 52" wide και αν μέχρι τότε παραμείνει η διαμόρφωση ως έχει στο χώρο μου, θα με βολέψει να μπει σε τοίχο. Δεν ξέρω αν μετράει και αυτή η περίπτωση στη σχετική σου συλλογή απόψεων περί του θέματος.

Πάντως και σε έπιπλο να μπει τελικά μια flat, όπως έχει ειπωθεί και από άλλον φίλο πριν, πάλι βολικότερες θα είναι οι ευχέρειες τοποθέτησης στον όποιο χώρο.
Πώς να το κάνουμε;! Άλλο να θες έπιπλο που θα μπορούσε να σου φάει μέχρι και 20 - 25 πόντους βάθος και άλλο το διπλάσιο και βάλε. Για να μη μιλήσω για το βάρος δηλαδή!

ειμαστε σεισμογενή χώρα, και μετά τον σεισμό του 99 που ειδα τον τοίχο να πηγαίνει και να έρχεται, δεν εμπιστεύομαι τίποτα!
Σωστό κι αυτό αλλά πάλι, αν δεν εμπιστεύεσαι την στήριξη σε τοίχο που στο κάτω κάτω εκεί είναι σταθερή η TV εκτός αν πέσει τελικά ο ίδιος ο τοίχος, πώς θα μπορείς να εμπιστευτείς ένα οποιοδήποτε έπιπλο που εκεί θα πάει "βάρκα γιαλό" όλο, πακέτο με την τηλεόραση και μπορεί και να στην πετάξει και κάτω στο χαλαρό;!

Re: Απάντηση: Re: Flat/Slim TVs: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Το ξέρω ότι θα σε απογοητεύσω "οικτρά" και "ντρέπομαι" λίγο που το λέω αν και το έχω ξαναπεί και σε άλλο thread εδώ μέσα βέβαια αλλά... έχω ακόμα CRT και μάλιστα 25" 4/3!

Σιγά μη ντραπείς κιόλας!!!
Αν δεν κάνω λάθος, όλες οι τεχνολογίες την εικόνα της CRT (σε ζωντάνια χρωμάτων και ρεαλιισμό) προσπαθούν να φτάσουν.......

Κι εγώ, μέχρι πρώτινος, μία LOEWE 29" CRT είχα και την οποία, μέχρι "να τα φτύσει" θα τη χρησιμοποιώ.....

θα του έχω βάλει ροδάκια για να πηγαίνει βάρκα γιαλό στα μαλακά...:firstprize:

Re: Απάντηση: Re: Flat/Slim TVs: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Πώς να το κάνουμε;! Άλλο να θες έπιπλο που θα μπορούσε να σου φάει μέχρι και 20 - 25 πόντους βάθος και άλλο το διπλάσιο και βάλε. Για να μη μιλήσω για το βάρος δηλαδή!

Στη δική μου περίπτωση (Sony sxrd KDS-55a2000) μιλάμε για βάθος 48 εκατοστών!!!!!!!!!!!! Τουλάχιστον στο βάρος τα πάμε καλύτερα............

και σε κάθε κάθετο τοίχο, φελιζόλ για πέφτει στα μαλακά........

Μου κάνατε το thread κέντρο διερχομένων................... :rifle:

Ναι βρε, και μη ξεχάσεις και τα κατάληλα αντικραδασμικά αμορτισεράκια καθώς και τους κατάλληλα ελαστικούς ιμάντες σε 2 τουλάχιστον σταθερά κοντινά σημεία του χώρου. Ε, να μη τη βρεις ξαφνικά και στο λουτρό!:fahne90:

Μιας και καποιος ανεφερε και το βαρος, πολυ σημαντικος παραγοντας και αυτος, οταν επρεπε να βγαλω τη crt sony 32fx65 που ειχα (και ακομα εχω σε εξοχικο) ηρθαν 3 ανθρωποι για να την μετακινησουμε και να την παμε στο φορτηγο ... 65 κιλα ηταν παναθεμα την!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Flat/Slim TVs: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Στη δική μου περίπτωση (Sony sxrd KDS-55a2000) μιλάμε για βάθος 48 εκατοστών!
Ε, ναι αλλά εσένα είναι flat μόνο από... μπροστά μιλώντας για προβολική.
Εννοείτε ότι ο προβληματισμός έχει να κάνει μόνο σε πραγματικά flat TVs vs CRTs!

Πραγματικά όμως, σχετικά με τη ζωντάνια στην εικόνα των CRTs, πέρασαν πολλά χρόνια για να τις προσεγγίσουν όλες αυτές οι flat τεχνολογίες και πάλι όχι απόλυτα ακόμα! Παλιότερα δηλαδή (και όχι και πολύ παλιότερα), ούτε που το σκεφτόμουν να μεταβώ σε flat τεχνολογίας TV, ούτε καν στις οθόνες των υπολογιστών μου!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Flat/Slim TVs: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Ε, ναι αλλά εσένα είναι flat μόνο από... μπροστά μιλώντας για προβολική.
Εννοείτε ότι ο προβληματισμός έχει να κάνει μόνο σε πραγματικά flat TVs vs CRTs!

Μα εγώ τον εαυτό μου από το πρώτο κιόλας post τον έβγαλα απέξω, γιατί την KDS τη βάζω στην κατηγορία των CRT (λόγω εξωτερικών διαστάσεων)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Flat/Slim TVs: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Πραγματικά όμως, σχετικά με τη ζωντάνια στην εικόνα των CRTs, πέρασαν πολλά χρόνια για να τις προσεγγίσουν όλες αυτές οι flat τεχνολογίες και πάλι όχι απόλυτα ακόμα! Παλιότερα δηλαδή (και όχι και πολύ παλιότερα), ούτε που το σκεφτόμουν να μεταβώ σε flat τεχνολογίας TV, ούτε καν στις οθόνες των υπολογιστών μου!

Αν και off-topic σε τηλεοπτικο σημα ενταξει συμφωνω μαζι σου, εχω να πω ομως πως οταν δεις blu-ray σε full hd οθονη...πια crt...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Flat/Slim TVs: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Μα εγώ τον εαυτό μου από το πρώτο κιόλας post τον έβγαλα απέξω, γιατί την KDS τη βάζω στην κατηγορία των CRT (λόγω εξωτερικών διαστάσεων)
Το ξέρω αυτό, το διάβασα αλλά προηγουμένως, έτσι όπως αναφέρθηκες στο βάθος της δικιάς σου, παρέπεμπε εύκολα αλλού. Γι αυτό και απλώς το "υπενθύμισα" κάπως...

Αλλος κανένας κάτοχος slim TV να μας πει πώς την έχει εγκαταστήσει στο χώρο του δεν υπάρχει στο φόρουμ ρε παιδιά????

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Flat/Slim TVs: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

σε τηλεοπτικο σημα ενταξει συμφωνω μαζι σου, εχω να πω ομως πως οταν δεις blu-ray σε full hd οθονη...πια crt...
Εννοείται αυτό και ασυζητητί δηλαδή!
Προς Θεού, δεν συγκρίνω τέτοιας ποιότητας πηγής αποτελέσματα μεταξύ τους! Καμία σχέση!
Στο απλό Ελληνικό τηλεοπτικό σήμα (ή και βιντεοκασέτα) κυρίως τα πράγματα αρχίζουν να συγκρίνονται. Και πάλι μιλάμε όμως για τη ζωηρότητα των χρωμάτων από όποια γωνία θέασης, καθώς και την ομαλότητα της κίνησης.

εμπρός φωτογραφίες με σαλόνια παρακαλώ :aktion033: