Φοβερή εικόνα από το ZDF...

Απάντηση: Re: Φοβερή εικόνα από το ZDF...

matrix said:
Και τελος, εχω την αντιρρηση μου οταν ακουω "σχεδον υψηλη ευκρινια" ή "70-80% εικονα υψηλης ευκρινιας" κλπ. Η εικονα που δινει η δορυφορικη τηλεοραση δεν ειναι υψηλης ευκρινιας ακομα και οταν μιλαμε για 720χ576 μιλαμε για 720χ576. Ακριβως ιδια αναλυση με ενα δισκακι dvd σαν να λεμε. Ειναι χαμηλη ευκρινια. Αλλα φτανουμε να λεμε "φοβερη εικονα" απλα επειδη καποιοι ασχετοι τεχνικοι και διοικουντες στα ελληνικα καναλια εκπεμπουν με "Extra low resolution". ;) Ειδικα το χαλι της νετ στις μεταδοσεις του μουντιαλ ειναι εξω απο τα ορια!

Φίλε matrix, θα μου επιτρέψεις να διαφωνώ! Άλλο πράγμα το σήμα υψηλής ευκρίνειας από κάμερες υψηλής ευκρίνειας που έχει γίνει downconert σε 576 όπως το μεταδίδουν οι γερμανοί, και εντελώς άλλο πράγμα το σήμα 576 στα δισκάκια dvd. Είναι απλώς η μέρα με τη νύχτα, παρόλο που το τελικό σήμα είναι το ίδιο, δηλαδή 576.

Διαφωνω. Ειναι σαν να μιλαμε για HDCD σημα το οποιο μετα τον ενισχυτη πηγαινει σε ενα ηχειο χαμηλης ποστοτητας. Θα περιμενες να ακουσεις διαφορα Παναγιωτη?

paidia o logos tns diafwnias sas einai aplws kai legetai video bitrate (streaming bitrate).
einai o logos pou n net exei toso asxnmn eikona, epeidn den exei megalo bandwidth sot kanali (diladn mas dinei mikrn plnroforia gia tin eikona)

snmera n net eixe analusn 720x576 (analusn DVD), omws n eikona den blepotane! :eek:

auta, afou ta 3erete allwste, ...

matrix said:
Τα BBC interactive ειναι σε 16:9 με ηχο dolby (oxi digital) οποτε δεν ξερω γιατι βλεπεις μπαρες. Προφανως καποια λαθος ρυθμιση. (μιλαμε για 28.2Ε)
BBC One, ITV blepw ... Den 8umamai na mou anoigei BBCi.
Omws to BBC One, mou deixnei to DM500 oti exei 16:9 eikona.

Parolauta n TV mou bgazei mpares! Den exei kapoia ru8misn.
Einai sto Widescreen mode (default ru8misn) pou me XBOX HD paizei teleia.

Episns me PREMIERE 16:9 paizei teleia. Me to BBC mou bgazei mpares.
Den xerw ti ginetai...

Δεν είναι όλες οι πορτοκαλιές ίδιες!...

matrix said:
Διαφωνω. Ειναι σαν να μιλαμε για HDCD σημα το οποιο μετα τον ενισχυτη πηγαινει σε ενα ηχειο χαμηλης ποστοτητας. Θα περιμενες να ακουσεις διαφορα Παναγιωτη?

Φίλε matrix, μη με βάζεις στα τρυπάκια των χαιεντάδων, αυτοί είναι όλοι τους τρελοί για δέσιμο, γι’ αυτό κι εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου με τον ήχο! Εδώ με την εικόνα που υποτίθεται ότι είναι περισσότερο αντικειμενική και δεν μπορούμε να βρούμε άκρη!

Στο θέμα μας λοιπόν: όταν μιλάμε για εικόνα, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας όλους τις παραμέτρους της, αλλά αυτές οι παράμετροι δεν παίζουν τον ίδιο ρόλο σε όλα τα είδη του υλικού που βλέπουμε.

Παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι σου αρέσει να βλέπεις συνεχώς στο προβολέα σου μεσω του dvd σου, ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τα ατελείωτα στατικά μονοπλάνα των δεκαπέντε και είκοσι λεπτών! Θα έπαιζε για σένα το ίδιο σημαντικό ρόλο πόσο καλή κίνηση έχει η εικόνα σου, σε σχέση με έναν άλλο που του αρέσει να βλέπει συνεχώς στο προβολέα του ποδόσφαιρο και γενικά όλα τα αθλήματα, μηχανοκίνητα ή μη; Όχι βέβαια!

Αν συνέκρινες σε προβολέα π.χ. την χθεσινή εικόνα του RTL television με τη σημερινή του Das Erste, θα διαπίστωνες ότι στη κίνηση η εικόνα του ZDF και του Das Erste υπερείχε σαφώς, με πολύ λιγότερο θόλωμα στα panings της κάμερας του κεντρικού πλάνου. Για την ίδια εικόνα 16:9 και 576i δεν μιλάμε; Και όμως, από μόνη της η καλύτερη κίνηση στην εικόνα των ZDF και Das Erste είναι αρκετή για να σου χαρίσει πολύ μεγαλύτερη απόλαυση καθώς παρακολουθείς τον αγώνα.

Δεν είναι όλες οι πορτοκαλιές ίδιες, δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι, πάντα κατά τη ταπεινή μου γνώμη.

file panagiwtn, einai thema bitrate! oso perissotero toso pio smooth n eikona kai me perissotern leptomereia.
exeis dikio, apla den tou to e3ngnses swsta.

Ρε παιδια τι δουλεια εχει το θεμα bitrate που βαλατε και οι δυο με αυτο που ειπα; Οταν μιλησα για ΝΕΤ μιλησα για την αναλογικη για 2 λογους. Πρωτον γιατι δεν ειμαι μ***ς να εχω Nova (μην το παρει οποιος εχει οτι τον θεωρω ετσι ;) )και δευτερον γιατι το bitrate της ειναι για κλαματα (μονο κατι φτηνοτσονταδικα την ανταγωνιζονται σε αυτο). Μιλησα περι "υψηλης ευκρινιας" που υπαρχει συμφωνα με τον Παναγιωτη σε σημα ΝΟΝ HD. Με την ιδια λογικη αν συγκρινουμε την εικονα σε ειδησεις απο ενα αναλογικο ελληνικο καναλι με το αντιστοιχο μεσω nova τοτε μπορουμε να πουμε οτι το αναλογικο εχει εικονα HD. Δεν ειναι ομως ετσι. Το οτι υποβαθμιζεται η δυνατοτητα μεταδοσης σηματος απο διαφορους λογους και τεχνικα σφαλματα (οπως ειπα στο πρωτο μου ποστ περι ΝΕΤ) δεν σημαινει οτι το λιγοτερο κακο σημα ειναι HD.

2. Η συγκριση μεταξυ RTL και ZDF ειναι θεμα bitrate, απο τι κονσολες περναει το σημα κλπ κλπ. Οταν εχουμε δεδομενη ποιοτητα μεσου (Sat=720x576) δεν μπορουμε να περιμενουμε υψηλη ευκρινια. Υψηλη ευκρινια σημαινει μεγαλυτερη αναλυση. Απο εκει και περα το να χαλασουμε απο bitrate και κονσολες κλπ επιπλεον την ποιοτητα εικονας μας ειναι ευκολο. Να υπερβουμε τις δυνατοτητες του μεσου δεν μπορουμε, το αντιθετο ειναι πανευκολο. Θεωρητικα οταν φτασουμε την μεγιστη ποιοτητα του μεσου τοτε εχουμε και βλεπουμε τις πραγματικες του δυνατοτητες στην ιδανικη κατασταση. Αυτο το οριο βλεπουμε στις μεταδοσεις του ZDF κλπ και μας κανει εντυπωση, απλα επειδη στις υπολοιπες στιγμες και ειδικα στα Ελληνικα τηλεοπτικα καναλια ειμαστε πολυ μακρια απο τις δυνατοτητες του μεσου λογω ολων αυτων που προειπα: Κακες ρυθμισεις, προβληματικες καμερες, ασχημα βιντεο, καλωδια χαμηλου bandwidth κλπ κλπ.
Ενα καλυτερο παραδειγμα απο αυτο που εδωσα στο προηγουμενο ποστ περι HDCD και ηχειου αφου συχαινεσαι τους HiFiντελιστες ειναι αυτο:
Σε εναν ραδιοφωνικο σταθμο ΑM που εχει ευρος ζωνης ακουστικων συχνοτητων ειτε το θελουμε ειτε οχι 20Hz-5KHz και ολα τα αλλα γνωστα προβληματα θορυβων κλπ, μεταδιδεται ενα cd με καταπληκτικη ποιοτητα ηχου. Ο φιλος ο Παναγιωτης ειναι σαν να μας λεει οτι απο το ραδιοφωνο του ακουει Hifi.

Ελπιζω να εγινα κατανοητος...

Ολα αυτα για να μην παρεξηγηθουμε ειναι "μαχη" αποψεων και δεν ειναι προσωπικη αντιπαραθεση. Σεβαστες ολες οι αποψεις, ειμαστε εδω για να συζηταμε...

aktizol said:
BBC One, ITV blepw ... Den 8umamai na mou anoigei BBCi.
Omws to BBC One, mou deixnei to DM500 oti exei 16:9 eikona.

Parolauta n TV mou bgazei mpares! Den exei kapoia ru8misn.
Einai sto Widescreen mode (default ru8misn) pou me XBOX HD paizei teleia.

Episns me PREMIERE 16:9 paizei teleia. Me to BBC mou bgazei mpares.
Den xerw ti ginetai...

Η συχνοτητα του BBC interactive ειναι 12441 στις 28.2 Ε.

Τωρα μαλιστα εχει την Ελβετια και την Ουκρανια (stream 6) για να κανεις τα τεστ σου. 16:9 παντα η εικονα του.

Και για να παιξω λιγο με τον τιτλο σου Παναγιωτη ναι, ολες οι πορτοκαλιες φυσικα δεν ειναι ιδιες αλλα αυτο δεν σημαινει οτι υπαρχουν πορτοκαλιες που βγαζουν ακτινιδια ;)
Δεν ειπα οτι ολα τα καναλια εχουν ιδια ποιοτητα εικονας, το αντιθετο ειπα.

matrix said:
Ολα αυτα για να μην παρεξηγηθουμε ειναι "μαχη" αποψεων και δεν ειναι προσωπικη αντιπαραθεση. Σεβαστες ολες οι αποψεις, ειμαστε εδω για να συζηταμε...

Εννοείται φίλε Matrix, ο καθένας απλώς εκθέτει τις απόψεις του, τίποτε περισσότερο.

Καταρχήν εγώ δεν έθεσα καθόλου θέμα bitrate στη συζήτηση, ο δέκτης μου είναι ένας ταπεινός Silvercrest των 60 ευρώ, χωρίς καθόλου ένδειξη bitrate.

Θα στο θέσω διαφορετικά, μήπως κι εγώ γίνω με τη σειρά μου περισσότερο κατανοητός. Όταν βλέπεις γνήσιο σήμα υψηλής ευκρίνειας (π.χ. υλικό από κάμερες υψηλής ευκρίνειας, μέσω ενός δορυφορικού δέκτη υψηλής ευκρίνειας) σε έναν οποιονδήποτε προβολέα, ακόμα και σε έναν ταπεινό με ανάλυση 854x480, δεν σου πέφτει το σαγόνι; Γιατί συμβαίνει αυτό; Το τελικό σήμα που βλέπεις από τον προβολέα δεν είναι πάντα αυτό της γνήσιας ανάλυσης του πάνελ του, δηλ. 480p;

Αντίθετα, όταν βλέπεις οποιοδήποτε dvd σε έναν προβολέα 480p εντυπωσιάζεσαι ποτέ από την ποιότητα της εικόνας; Δεν νομίζω! Το dvd δεν είναι πολύ κοντά στην ανάλυση ενός 480p προβολέα (δηλ. 720x576 με 854x480); Κι όμως όπως πολύ εύκολα διαπιστώνεις, το dvd δεν αρκεί για να εξαντλήσει τη ποιότητα ενός 480p προβολέα.

Αυτό που προσπαθώ να σου πω, είναι ότι η εικόνα από τα ZDF και Das Erste υπερέχει από αυτήν των dvd για τον απλούστατο λόγο ότι είναι σήμα από κάμερες υψηλής ευκρίνειας που είναι downconverted σε 576i.

Προσωπικα πιστευω οτι η εικονα απο ενα dvd αξιοπρεπες ειναι ιδια με οτιδηποτε απο δορυφορικο δεκτη. Ασχολουμαι με την δορυφορικη απο το 1992 περιπου με d2mac decoders κλπ και η ψηφιακη εχει το μειον οτι τα πακετα εχουν χαμηλο bitrate. Ποιο καθαρη εικονα απο θορυβους αλλα πιο θαμπη και να μην μιλησουμε για κινηση. Οταν ομως καποιο πακετο εχει καλο bitrate τοτε ειναι σαν dvd, ουτε χειροτερο ουτε καλυτερο. Απλα σε dvd η εικονα ειναι επεξεργασμενη πολυ, ενω η μεταδοση ενος αγωνα ειναι ζωντανη οποτε η εικονα δεν υφισταται πολες αλλιωσεις.
Και ναι, εχω εντυπωσιαστει σε προβολεα 480 απο την εικονα dvd. Και οχι λειγοτερο απο οσο με εντυπωσιαζει το ποδοσφαιρο απο τα γερμανικα καναλια με component kai humax5400. Ιδια αναλυση, ιδιο bitrate εχουν και τα 2 μεσα, πιστευω απο κει και περα οτι ειναι θεμα ποσο καλη ειναι η ολη "αλυσιδα" που περναει η εικονα για το ποσο θα πιασει τα ορια των μεσων.

Τοσο μαπα το παιχνιδι που μιλαμε απο εδω... ;)

Το βρηκες εσυ το BBC inter? Πιανεις astra 2 στις 28.2Ε? Γιατι αν προσεξες εκει ειναι τα BBC int

Last edited:
den mporw snmera, edw kai 2 meres mou xalase to moter!
kai to piato pleon den mporei na dei panw apo 20 east giati me kobei o toixos :mad:
opws gnwrizeis to moter pairnei periergn klisn kai mporeis se mikrotero to3o kai blepeis perissoteres moires xwris na xreiazetai na gurisei..

des edw to full story tou moter mou : http://www.satgrekco.com/forum/showthread.php?t=12323&page=5

opote paei to fifa gia mena stis 28 moires.

omws akou na sou pw ena periergo pou sumbainei. stin cable tv pou exw, to paketo perilambanei kai BBC One. apo ton cable dektn me to pou mpainei BBC n eikona gia 1 deuterolepto einai me mpares, kai automata gurizei se fullscreen 16:9 (xwris sumpiesn eikonas or something, teleia 16:9 eikona)

otan eblepa to idio kanali apo dreambox, n eikona opws eixa pei, enw sto menu tou PLi mou ebgaze oti einai 16:9, egw tin eblepa ontos 16:9 alla me mpares :confused:

Anyway, φίλε Matrix, για μένα το σημαντικό είναι ότι πρώτη μα πρώτη φορά απολαμβάνω τη μπάλα από το προβολέα μου (BenQ 8700+). Βέβαια, να σου διευκρινίσω ότι και ο Silvercrest δίνει το σήμα component από το scart σώζοντας στη κυριολεξία τη κατάσταση. :)

Ήμουν έτοιμος όπως και πολλά από τα μέλη αυτού του forum να τα σπρώξω για να αγοράσω τον Humax 2000 με μοναδικό σκοπό να απολαύσω το Μουντιάλ σε πραγματική υψηλή ευκρίνεια. Επειδή όμως περνούσε ο καιρός και άρχισα να τη ψυλλιάζομαι τη δουλειά (ότι δηλαδή δύσκολα θα βλέπαμε στην Ελλάδα το Μουντιάλ σε υψηλή ευκρίνεια), είπα να πάω πάσο και τελικά αποδείχτηκε ότι είχα δίκιο. Αν ξεκινούσε το Μουντιάλ και εγώ δεν έβλεπα υψηλή ευκρίνεια ή όπως έγινε τελικά που τους έδειξε ένα δυο ματς το Μ6 και μετά κλείδωσε, εγώ θα τον είχα πετάξει τον Humax από το παράθυρο και θα το είχα ευχαριστηθεί κιόλας! :D

Για να μη μιλήσω για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Μπάμπης Κολέζας, χαρά στην υπομονή σου στρατηγέ μου, εγώ θα είχα πάθει τώρα νευρική κρίση! :D

file panagioti den exeis dikio sto thema tou hd.
exw ena gnwsto pou pire ton Humax kai pire kai mia sundromi sto HD 1080, kai blepei to moundial superb, apo oti leei.

kai to BBC exei HD. alla kai alla pou anoigoun,..

aktizol said:
file panagioti den exeis dikio sto thema tou hd.
exw ena gnwsto pou pire ton Humax kai pire kai mia sundromi sto HD 1080, kai blepei to moundial superb, apo oti leei.

kai to BBC exei HD. alla kai alla pou anoigoun,..

Το δικό μου πιάτο είναι στο μπαλκόνι μου και χωρίς τη δυνατότητα, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, να μεταφερθεί στη ταράτσα μου. Από το μπαλκόνι μου λοιπόν, δεν έχω πρόσβαση παρά μόνο στους Hotbird και Astra 19,2. Δεν έχω πρόσβαση ούτε στον Eutelsat, ούτε κουβέντα να γίνεται για τον Νilesat. :(

Όπως καταλαβαίνεις, εννοώ την δική μου περίπτωση αποκλειστικά, που ήλπιζα ότι όπως ήμουν κεντραρισμένος στον Hotbird, με τον Humax και με μια συνδρομή στο πακέτο της TPS θα έβλεπα σε υψηλή ευκρίνεια το Μουντιάλ! :D

ok, pantws ean nmoun ellada pou exw ton projectora, tha tin ekana kai egw autin tin kinisn me to 1080.

edw panw exw mia tapeini 20" HDTV, opou den a3izei na dwsei sundromi gia toso mikri eikona.

ndn me ta premiere n eikona einai polu kaln kai me aggliko nxo. :cool:

τι να πω εγω με HD δεκτη με NILE sat λουκουμι αλλα με οff προβολεα,τουλαχιστον θα προλαβω ημιτελικους.

ο Μπαμπης τι προβληματα ?εχει τα πιξελιασματα ? θα τον "φτιαξουμε" τον ΓΔ μας προσεχως με καρτουλα EURO 1080 και ΝΙLE sat ηδη το concept ειναι ετοιμο και περιμενουμε αυριο προσκληση, απο Στρατηγο, για να ανεβουμε με Κυριακο Παναγιωτακο να τον κανουμε μαγκα

Larry said:
τι να πω εγω με HD δεκτη με NILE sat λουκουμι αλλα με οff προβολεα,τουλαχιστον θα προλαβω ημιτελικους.

ο Μπαμπης τι προβληματα ?εχει τα πιξελιασματα ? θα τον "φτιαξουμε" τον ΓΔ μας προσεχως με καρτουλα EURO 1080 και ΝΙLE sat ηδη το concept ειναι ετοιμο και περιμενουμε αυριο προσκληση, απο Στρατηγο, για να ανεβουμε με Κυριακο Παναγιωτακο να τον κανουμε μαγκα

Έτσι μ' αρέσετε... Alert....:D