Φορητές Πηγές

χώρια που οι διαστάσεις τους παραπέμπουν στα πρώτα πρώτα walkman του 80
φαντάζομαι θα είναι τίγκα στους ηλεκτρολυτικούς.....

απο τα i... ψηφιακό σημα δεχεται και το Cyber Labs Algorythm Solo
βεβαια για να ακουσεις θες αυτο, το i..., και ενισχυτη οπότε το πακετάκι γινεται ολιγον γκουμουτσα...
ασε το πόσο κοστιζει..

Αφού δεν έχει βγάλει κανείς (μιλάμε για apple, sony, philips, sandisk, cowon, iriver κα που βγάζουν φορητά players εδώ και χρόνια)
θα έβγαζε κάποιος άλλος.
Δε νομίζω να κολλάνε στο να σχεδιάσουν ένα φορητό για αναπαραγωγή 24/96.
Εδώ παίζουν βίντεο, στον ήχο κολλάνε;
Και χαμηλής κατανάλωσης DAC υπάρχουν για τέτοια χρήση και επεξεργαστές/μικροελεγκτές κατάλληλοι.
Ίσως να μην υπάρχει αγορά που να δικαιολογεί ένα τέτοιο προϊόν μαζικής κατανάλωσης ακόμα.

Re: Απάντηση: Re: Φορητές Πηγές

Αλλά...
τώρα να μου θες φλακ 24/96 για το περπάτημα....είναι πολύ. Εγώ δεν τα θέλω πλέον κάν ούτε για καθιστός.

Μα είπα πιο πάνω ότι με φορητότητα δεν εννοώ περπάτημα. To φορητό dap το χαίρομαι σε διάφορα σημεία του σπιτιού, στο εξοχικό κτλ, με τα HD800, όταν δεν ακούω από το Grace m903.
Τα 24/96 κάνουν διαφορά, όπως σημαντική για μένα είναι και η υποστήριξη όλων των φορμά, ειδικά flac.

Για περπάτημα ένα Sansa ή το κινητό σκέτο με ψείρες και τέλος, εννοείται. Άλλοι, που είναι IEMάδες θέλουν το καλύτερο ακόμη και στις ψείρες, ο καθένας με τις ανάγκες του.

απο τα i... ψηφιακό σημα δεχεται και το Cyber Labs Algorythm Solo
βεβαια για να ακουσεις θες αυτο, το i..., και ενισχυτη οπότε το πακετάκι γινεται ολιγον γκουμουτσα...
ασε το πόσο κοστιζει..

"Electronic hamburger", όπως εύστοχα έγραψε κάποιος!

P1120405.jpg

Το Fostex αποδεικνύεται οξύ και ψυχρό όπως όλα τα προϊόντα που έχουν στουντιακές καταβολές...

Το διάβασες από διάφορες πηγές ότι το Fostex είναι οξύ και ψυχρό; Εδώ διαβάζω ότι τείνει προς το ζεστό.

"The HP-P1 has a smooth sound signature with oodles of detail and just a hint of warmth compared to the RSA Protector which is quiet neutral. With the balanced module in the HM-801 the difference is negligible. Bass wise the balanced module for the HM-801 outperforms the HP-P1 and detail wise it is a toss up between the two."

http://www.techpowerup.com/reviews/Fostex/HP-P1/3.html

Re: Απάντηση: Re: Φορητές Πηγές

Αφού δεν έχει βγάλει κανείς (μιλάμε για apple, sony, philips, sandisk, cowon, iriver κα που βγάζουν φορητά players εδώ και χρόνια)
θα έβγαζε κάποιος άλλος.
Και χαμηλής κατανάλωσης DAC υπάρχουν για τέτοια χρήση και επεξεργαστές/μικροελεγκτές κατάλληλοι.
Ίσως να μην υπάρχει αγορά που να δικαιολογεί ένα τέτοιο προϊόν μαζικής κατανάλωσης ακόμα.

γιατί να βγάλουν και για ποιόν να βγάλουν?
σιγά μην ασχοληθεί η apple και η sony με σένα και μένα και σιγά μην νοιαστεί ο 18άρης στο λεωφορείο για 24/96 και flac και wav αναπαραγωγή και bus output.
Αν περιμένανε να γίνουν κολοσσοί πουλώντας σε 5-10 που μετα βίας συντηρούν ένα headfi θα τόχαν χάσει το τραίνο.

Μα είπα πιο πάνω ότι με φορητότητα δεν εννοώ περπάτημα. To φορητό dap το χαίρομαι σε διάφορα σημεία του σπιτιού, στο εξοχικό κτλ, με τα HD800, όταν δεν ακούω από το Grace m903.
Τα 24/96 κάνουν διαφορά, όπως σημαντική για μένα είναι και η υποστήριξη όλων των φορμά, ειδικά flac.

ούτε εγώ εννοώ περπάτημα.

Για περπάτημα ένα Sansa ή το κινητό σκέτο με ψείρες και τέλος, εννοείται. Άλλοι, που είναι IEMάδες θέλουν το καλύτερο ακόμη και στις ψείρες, ο καθένας με τις ανάγκες του.

btw για ποιά 24/96 μιλάς?
αυτά που γίνανε remaster από τα τρικάναλα και τετρακάναλα της δεκαετίας του 1960?
γιατί αν μιλάς γι αυτά δεν με ενδιαφέρουν σε 24/96.
Αν μιλάς για άλλα δεν με ενδιαφέρει το περιεχόμενό τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φορητές Πηγές

γιατί να βγάλουν και για ποιόν να βγάλουν?
σιγά μην ασχοληθεί η apple και η sony με σένα και μένα και σιγά μην νοιαστεί ο 18άρης στο λεωφορείο για 24/96 και flac και wav αναπαραγωγή και bus output.
Αν περιμένανε να γίνουν κολοσσοί πουλώντας σε 5-10 που μετα βίας συντηρούν ένα headfi θα τόχαν χάσει το τραίνο.

btw για ποιά 24/96 μιλάς?
αυτά που γίνανε remaster από τα τρικάναλα και τετρακάναλα της δεκαετίας του 1960?
γιατί αν μιλάς γι αυτά δεν με ενδιαφέρουν σε 24/96.
Αν μιλάς για άλλα δεν με ενδιαφέρει το περιεχόμενό τους.

Είσαι μηδενιστής και κακο – παιδο :D

Βρε σεις δεν είναι δα και τίποτα το σημαντικό να υποστηρίζει ένα player 24 μπιτ!
Στις μέρες μας όλα θα έπρεπε να υποστηρίζουν, ειδικά εάν ζητούν 1-2 μηνιάτικα Retail Price

Φορητή μπομπίνα, η καλύτερη λύση μετά το ψωμί σε φέτες :music-smiley-005:

είσαι μικρός και άβγαλτος.

και ακόμα εντυπωσιάζεσαι από φρουφρου κι αρώματα.
Τα 24/96 το ξαναλέω, για μάστερ 50ετίας είναι άχρηστα.
Για φετεινά πράματα δεν με ενδιαφέρουν.
Πού είναι η κακία?

εξ άλλου νομίζω έχουμε συζητήσει οτι τα 96 (ιδίως) δεν ακούγονται με τσιπάκια που έχουν τα φορητά.
Επίσης δεν είναι αξιοσημείωτο ότι όλα τα επαγγελματικά (ακόμα και σήμερα πολλά) αρκούνται στα 48 ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φορητές Πηγές

Α
Στις μέρες μας όλα θα έπρεπε να υποστηρίζουν, ειδικά εάν ζητούν 1-2 μηνιάτικα Retail Price

μα για ποιό λόγο να υποστηρίζουν?
αφού δεν θα γίνεται άμεσα εκμεταλλεύσιμο.
Ετσι για να λέμε δηλαδή ?

supersonic είναι στημένο το παιχνίδι
περίμενα να πεις για επαγγελματικά

http://www.nagraaudio.com/pro/index.php

αυτά τα nagra καλά είναι ? :D
είναι φορητά (νταξ άλλη έννοια τα φοριτό για τον καθένα μας :D )
και μόλις σε τριπλάσια τιμή από τα φρου φρου που συζητάτε εδώ μέσα :smash:

Α και υποστηρίζει μέχρι και εγγραφή στα 24/192 … εύκολο είναι…

Φυσικά επιμένω, φορητή μπομπίνα και ξερό ψωμί :7SFGSFG:

Re: Απάντηση: Φορητές Πηγές

θα έβγαζε κάποιος άλλος.

supersonic είναι στημένο το παιχνίδι
περίμενα να πεις για επαγγελματικά

http://www.nagraaudio.com/pro/index.php

αυτά τα nagra καλά είναι ? :D
είναι φορητά (νταξ άλλη έννοια τα φοριτό για τον καθένα μας :D )
και μόλις σε τριπλάσια τιμή από τα φρου φρου που συζητάτε εδώ μέσα :smash:

Α και υποστηρίζει μέχρι και εγγραφή στα 24/192 … εύκολο είναι…

Φυσικά επιμένω, φορητή μπομπίνα και ξερό ψωμί :7SFGSFG:

ρε συ δεν επικοινωνούμε.
άμα είσαι επαγγελματίας (νάγκρα) θες και τα 192 και τα 384.
γιατί θα τα ηχογραφήσεις και θα τα ακούσεις και μαγκιά σου.

αλλά αν είσαι παθητικός ακροατής και περιμένεις να αγοράσεις το 50ετίας ρεμαστερ του θατισφάξον και ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι θα ακούσεις κάτι σε 24/96 με το σουπερ ντουπερ χαιμανι σου στον πιάσανε....
σε γελάσανεεεε που λεει το άσμα...

και δεν μιλάμε για μαγνητόφωνα.

μιλάμε για κινεζοκούτια για ακουστικάκηδες.

(και φυσικά το ipod δεν είναι κινεζοκούτι).
btw το g5 θεωρείται το καλύτερο εβερ ηχητικά

btw το g5 θεωρείται το καλύτερο εβερ ηχητικά

Το g5 τι εννοεις?Το ipod 5th generation?

Παντως εγω εχω ενα ipod nano 5th generation (με την εκπληκτικη χωρητικοτητα των 8gb :drummer: ) ,και με ικανοποιει αρκετα σαν ηχητικο αποτελεσμα ομως.

Βρε σεις,
Καταφέρατε να με συγχύσετε!
Δημήτρη (supersonic) και Τάσο (tmju) έχετε και οι δύο δίκιο, ο καθένας από τη δική του σκοπιά.

Τέλος πάντων, να την πω τη γνώμη μου, να μη σκάσω κιόλας. Ως προς τα φορητά:
Άν πρόκειται για εγγραφέα, δηλαδή επαγγελματικό μηχάνημα, βεβαίως και θα τα σκάσω, βεβαίως και θα τα πληρώσω τα χρήματα, άμα χρειαστεί, προκειμένου να κάνω τη δουλειά μου.
Και θα πληρώσω το Tascam, το Edirol, το Zoom, το Korg και το Nagra, σκοπός είναι να κάνω τη δουλειά μου.

Τι ψάχνω, όταν σκοπεύω να πάρω ένα τέτοιο μηχανάκι; Να έχει ένα καλό αναλογικό front-end, όσο καλύτερο γίνεται και όσο καλύτερο A/D τμήμα, εκεί δε χωράνε συμβιβασμοί πλην ενός: μεγέθους και βάρους. Για την εγγραφή ήχου, όσο καλύτερα γίνεται.

Τι άλλο; Για την αναπαραγωγή μία αξιοπρεπή έξοδο, να ξέρω περίπου, τι, πως και πόσο καλά έγραψα κι' έπειτα να τ' ακούσω στην ώρα τους, εκεί που πρέπει.

Να δώσω ένα σωρό χρήματα για ν' ακούω "τέλεια," στο δρόμο, στον κήπο, στη θάλασσα, στην καφετέρια, Όχι Ευχαριστώ!

Τώρα, αν κάποιος θέλει να πληρώνει για ν' ακούει στην εξοχή, ή στο δρόμο "υπερτέλεια" υψηλή ανάλυση, δικαίωμα του, εγώ δεν θα κρίνω, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. :flipout: