Φόρος εισοδήματος.....

kyrliot

Supreme Member
31 March 2008
3,912
Θεσσαλονίκη
Πάντως κάνοντας σήμερα την δήλωση της μάνας μου, συνταξιούχου δασκάλα του δημοσίου, είδα μόνο..........60% αύξηση φόρου, για ελαφρώς μειωμένα εισοδήματα,συγκρίνοντας ακριβώς τα ίδα πράγματα (π.χ υπολογιζοντας και στις δυο περιπτώσεις την έκτατη εισφορά). :slapface:

Απάντηση: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρ

Φίλος με 700 ευρώ μισθό , θα πληρώσει 650. Νομίζω πως δεν πρόκειται να τα πληρώσει ποτέ, γιατί απλά δεν μπορεί. Εξάλλου δεν έχει και τίποτα να του πάρουν.

Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρσι....

το 50%+ εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά....

Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρσι....

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για όλα τα φυσικά πρόσωπα, είτε υποβάλλουν τη δήλωσή τους χειρόγραφα είτε ηλεκτρονικά.

Παράταση έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για όλα τα φυσικά πρόσωπα, είτε υποβάλλουν τη δήλωσή τους χειρόγραφα είτε ηλεκτρονικά.

Ετσι, η προθεσμία παρατείνεται ως εξής:

α. Για τους υπόχρεους που η υποβολή τους γίνεται χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, έως και τις 2 Ιουλίου 2012.

β. Για τους υπόχρεους που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, έως και τις 16 Ιουλίου 2012.

Η προθεσμία έληγε κανονικά στις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η παράταση δόθηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι στην υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, αλλά ταυτόχρονα να επιτευχθεί ο στόχος της όσο το δυνατό μεγαλύτερης υποβολής δηλώσεων ηλεκτρονικά και να μειωθεί εν τέλει ο μέσος χρόνος εκκαθάρισης αυτών.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2188170

Ε μα ηταν ηταν ποτε δυνατον εν μεσω εκλογων να υποβληθουν δηλωσεις.

Κουτσα κουτσα θα τις υποβαλλουμε μετα απο 10 μηνες οπως παει.

Θα εκπλησσομουν αν ελεγαν οτι θα τις υποβαλλετε πρις τις 15 ιουνιου για να μην συμπεσουν με τις εκλογες.

το θέμα ειναι ότι έχουν πέσει όλοι πάνω στην καρικατούρα να τον βγάλουν πρωθυπουργό με ντόρες - πλευρήδες και σια οε. και δεν καταλαβαίνει ότι οταν βγεί αυτό το μόρφωμα και ορκιστεί θα λάβει ο κόσμος μετά τις διακοπές του αυγούστου (όσοι πάνε στα χωριά και εξοχικά τους) 3 χ ετακ + φόρο εισοδήματος + εκτακτη εισφορά. σεπτέμβρη θα ξεκινησουν σχολεία - φροντιστήρια κλπ. να δώ τι θα του πούνε μετά του κόσμου που θα δαγκώνει λαμαρίνες από την αγανάκτηση του. οτι είναι συμφέρον της χώρας να παραμείνει στην ευρωζώνη??????

Απάντηση: Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο

Παιδια εδω υπαρχει θεμα.Πιστευουν οτι ετσι θα αποσπασουν την ψηφο μας αφου η λυπητερη θα ερθει μετα.Η μας περνουν για μακακες η ειμαστε και δεν το εχουμε καταλαβει!
Υ.Γ:Τωρα που το ξανασκεφτομαι ρε μπας και ειμαστε;;;;Eδω βγαινει ο κ.Δενδιας(ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΡΟ-ΜΟΚΡΑΤΙΑ) και μιλει για αλλαγες στο μνημονιο.Μηπως πολιτευεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑ ΧΑΜΠΑΡΙ;

Προσωπικα ενω περισυ ειχε επιστροφη 300 , φετος με 750 μισθο και με ενοικιο στο ονομα μου, μου ηρθε 610 να πληρωσω... Τωρα που θα τα βρω ενας θεος ξερει.

Απάντηση: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο πέρ

εγώ θα κάνω δήλωση το τελευταίο δευτερόλεπτο της τελευταίας παράτασης προθεσμίας που θα δοθεί.

Και μετά βλέπουμε...

Ξέρετε τι γίνεται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της ραφήνας ? Χιλιάδες αυτοκίνητα.... ξέρετε πόσο στοιχίζουν πλέον τα εισιτήρια ? Αυτά βλέπουν και μας ''πετσοκόβουν''...

Re: Απάντηση: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο

εγώ θα κάνω δήλωση το τελευταίο δευτερόλεπτο της τελευταίας παράτασης προθεσμίας που θα δοθεί.

Και μετά βλέπουμε...

Παρομοίως.Να δούμε μέχρι τότε και τα τεκτενόμενα.

Απάντηση: Re: Φόρος εισοδήματος 2012 (ή αλλιώς ποσο μεγαλύτερη ήταν η "κουτουλιά" απο

Ξέρετε τι γίνεται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της ραφήνας ? Χιλιάδες αυτοκίνητα.... ξέρετε πόσο στοιχίζουν πλέον τα εισιτήρια ? Αυτά βλέπουν και μας ''πετσοκόβουν''...

Eιναι γνωστο οτι πολλους δεν τους αγγιξε ουτε θα τους αγγιξει η κριση!!Λετε να ειναι κολληταρια του Παγκαλου;;;;;

Re: Που πάει η χώρα;

Άνεργος, χωρίς εισοδήματα άλλα, 70τμ σπίτι και με 1300κ. αυτοκίνητο....

Με αποδείξεις...
837 φόρο

Χωρίς αποδείξεις...
1037 φόρο

1.500.000 άνεργοι ε??? Για να δω τι θα ψηφίσουν.....

Ξέρει κανεις τι ακριβώς ισχύει με το τεκμήριο κατοικίας; Για παράδειγμα σε περίπτωση συγκατοικησης αυτο διαιρείται μεταξυ των συγκατοικοντων η ισχύει αυτούσιο για τον καθένα ξεχωριστά;

Το τεκμήριο αφορά αυτόν που έχει στο όνομά του την κατοικία. Αν υπάρχει πλήρης κυριότητα ή επικαρπία της κατοικίας σε 2 άτομα, π.χ. από 50%, τότε σε κάθε έναν απ' τους δύο ιδιοκτήτες αντιστοιχεί το συνολικό τεκμήριο διαιρούμενο δια 2.....

Last edited:

Έχω στο όνομά μου το σπίτι και οι γονείς μου έχουν από 50% επικαρπία.
Το τεκμήριο βαρύνει σε αυτές τις περιπτώσεις αυτόν που κατοικεί μέσα στο σπίτι.
Στην περίπτωσή μου,μαζί με εμένα,κατοικούν και οι γονείς μου.
Πάρε το αυγό και κούρευτο ε?

Αν δεν κανω λαθος δεν βαρυνει εσενα αλλά τους γονεις σου. Εσυ θα συμπληρωσεις στην δηλωση σου οτι εισαι φιλοξενουμενος.

Οπως τα λέει ο Τόλης. Το τεκμήριο αφορά μόνο τους επικαρπωτές. Η ψιλή κυριότητα που προφανώς έχεις δεν εμπίπτει στο καθεστώς των τεκμηρίων. Δεν θα αναγράψεις τίποτα στους κωδικούς 211 έως 216.

Αντίθετα θα σημειώσεις στην σελίδα 4 του εντύπου στην σειρά 10 (ΟΝΟΜ/ΜΟ ή ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ): Φιλοξενούμενος....

Τα στοιχεία της κύριας κατοικίας στον πίνακα 5, και τους κωδικούς 211-216 θα συμπληρώσουν μόνο οι γονείς σου.

Πάνω από 700 ευρώ ο μέσος φόρος στα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα...

Τα πρώτα 350.000 εκκαθαριστικά σημειώματα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος θα στείλει τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Το 65% των σημειωμάτων (περίπου 200.000) είναι χρεωστικά και ο μέσος φόρος, για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, ξεπερνά τα 700 ευρώ, όση είναι δηλαδή η επιβάρυνση που προκύπτει μόνο και μόνο από το «ψαλίδι» στο αφορολόγητο όριο, που έχει μειωθεί στα 5.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η πρώτη παρτίδα αφορά στις δηλώσεις που υποβλήιηκαν ηλεκτρονικά και τώρα έρχεται η ώρα των πληρωμών, σε τρεις δόσεις (έως το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα).

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των φοροδηλώσεων πήρε παράταση μέχρι τις 16 Ιουλίου (μέσω Διαδικτύου και ανεξάρτητα από τον αριθμό του ΑΦΜ) και τις 2 Ιουλίου για τους υπόχρεους που η υποβολή τους γίνεται χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ.