Φόρουμ για φακούς!!

conspiracy mode on

ειτε ξεπουλησαν τα Χριστουγεννα αυτα, ειτε ετοιμαζονται για ανaπροσαρμογη τιμων.
με προβληματισε πολυ η ανοδος των τιμων των USPS στις αποστολες εξετερικου. εγω το διαβαζω σαν σεταρισμα για νεα τιμη (υποτιμημενη) τιμη του Δολλαριου

conspiracy mode off

Ποιο led είναι πιο οικονομικό στην κατανάλωση της μπαταρίας?

XML t6, Xml U2, Xpg. Κάποιο άλλο?

Διαβασα ένα πολύ καλό άρθρο για την χρήση STROBE σε φακό από έναν Ολλανδό αστυνομικό εδώ
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?356772

Εν ολίγοις, έει οτι το κατάλληλο strobe (γύρω στα 20Hz) με συγκεντρωμένη δέσμη ειναι αποτελεσματικό!
Φυσικά, ο φακός πρεπει να είναι ΑΠΛΟΣ, να ξεκινάει με strobe, ως 140mm, κα

Θέλω γνώμες...

Εχω έναν HDS EDC Rotary 200. στο τσαντάκι μου μόνιμα, πάνω από χρόνο
Ολο αυτό το διαστημα, ζήτημα να βγήκε για χρήση πάνω από 20λεπτο (εκτός αν είναι να κάνει προληπτική αλλαγή μπαταρίας)
Αν τον βγάλω προς πώληση, θα πάρω άνετα τα σχεδόν $200 που τιμάται.

Αν λοιπόν θεωρητικά, έκανα μια τέτοια κίνηση, ποιος σημερινός φακός θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει?
Θα πρέπει ο αντικαταστάτης EDC (max 12cm):
Να αντέχει σε πτώση 2m τουλάχιστον
Να ειναι αδιαβροχος
Να έχει potted electronics
variable ring ή πλαινό κουμπί...

Προτάσεις? Να δωθεί ή θα το μετανιώσω?

Re: Απάντηση: Φόρουμ για φακούς!!

Θέλω γνώμες...

Εχω έναν HDS EDC Rotary 200. στο τσαντάκι μου μόνιμα, πάνω από χρόνο
Ολο αυτό το διαστημα, ζήτημα να βγήκε για χρήση πάνω από 20λεπτο (εκτός αν είναι να κάνει προληπτική αλλαγή μπαταρίας)
Αν τον βγάλω προς πώληση, θα πάρω άνετα τα σχεδόν $200 που τιμάται.

Αν λοιπόν θεωρητικά, έκανα μια τέτοια κίνηση, ποιος σημερινός φακός θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει?
Θα πρέπει ο αντικαταστάτης EDC (max 12cm):
Να αντέχει σε πτώση 2m τουλάχιστον
Να ειναι αδιαβροχος
Να έχει potted electronics
variable ring ή πλαινό κουμπί...

Προτάσεις? Να δωθεί ή θα το μετανιώσω?

Να ρωτήσω αν μου επιτρέπεις ? Γιατί το σκέπτεσαι να τον πουλήσεις ? Είναι θέμα οικονομικό ? Και μου κάνει εντύπωση το "θα πάρω άνετα τα σχεδόν $200 που τιμάται" . Από που πηγάζει αυτό ? είναι συλλεκτικός και δυσεύρετος φακός ? μη με παρεξηγείς που ρωτώ, απλά δεν γνωρίζω πολλά για φακούς και ρωτώ από περιέργεια...
Και αν δεν είναι οικονομικό το θέμα τότε γιατί τον πουλάς ? για την χαρά του καινούργιου ή χρειάζεσαι κάτι πιο εξελιγμένο ? αν και όπως έγραψες ελάχιστες φορές χρειάστηκε να τον χρησιμοποιείσεις...

Απάντηση: Re: Φόρουμ για φακούς!!

Πάρε το νέο ζέβρα, βέβαια από αντοχή στις πτώσεις δε ξέρω να σου πω!

Εχω τον SC600 Gen1, δεν νομίζω οτι η "αντοχή" HDS - Zebra ειναι συγκρίσιμη...

Να ρωτήσω αν μου επιτρέπεις ? Γιατί το σκέπτεσαι να τον πουλήσεις ? Είναι θέμα οικονομικό ? Και μου κάνει εντύπωση το "θα πάρω άνετα τα σχεδόν $200 που τιμάται" . Από που πηγάζει αυτό ? είναι συλλεκτικός και δυσεύρετος φακός ? μη με παρεξηγείς που ρωτώ, απλά δεν γνωρίζω πολλά για φακούς και ρωτώ από περιέργεια...
Και αν δεν είναι οικονομικό το θέμα τότε γιατί τον πουλάς ? για την χαρά του καινούργιου ή χρειάζεσαι κάτι πιο εξελιγμένο ? αν και όπως έγραψες ελάχιστες φορές χρειάστηκε να τον χρησιμοποιείσεις...

ΕΙναι δυσευρετος φακός (μικρή παραγωγή) - στο CPF forum, πρεπει να υπάρχουν ΚΑΘΕ χρονική στιγμή, γύρω στις 3-5 αγγελιες Want To Buy...
Η σκέψη μου είναι μήπως είναι κρίμα να "καθονται" $200, αλλα να αγοραστεί ένας αξιόλογος με $100 και τα υπόλοιπα να επενδυθούν αλλου

Απ' την άλλη, κακά τα ψέματα, η (υψηλη) ποιότητα είναι εμφανής, αντέχει σε 10 μέτρα πτώση, έχει εξαιρετικά ηλεκτρονικά, ειναι 0-200 lumens
Δεν θυμάμαι να έχω δει κάτι αντίστοιχο, σε αντιστοιχα χρήματα...

Aν δεν ειμουν συλλεκτης θα τον εδινα και θα επαιρνα τον Olight S10 baton και μαλιστα τον StainlessSteel.

Δεν νομίζω οτι υπάρχει ΚΑΜΙΑ σχέση - κάνω λάθος?

Πως δεν εχει σχεση, εχει ολες τις προυποθεσεις που εβαλες +τα 2 μετρα αντοχης απο πτωση. Και προστατευμενο UI.
Αλλος φακος με μεγαλυτερη αντοχη και τις προυποθεσεις που εβαλες, ειναι ο Thrunite Archer 1A, 10 μετρα λεει. Πρεπει να ειναι κατασκευη αλα Catapult!!

Re: Απάντηση: Re: Φόρουμ για φακούς!!

...
ΕΙναι δυσευρετος φακός (μικρή παραγωγή) - στο CPF forum, πρεπει να υπάρχουν ΚΑΘΕ χρονική στιγμή, γύρω στις 3-5 αγγελιες Want To Buy...
Η σκέψη μου είναι μήπως είναι κρίμα να "καθονται" $200, αλλα να αγοραστεί ένας αξιόλογος με $100 και τα υπόλοιπα να επενδυθούν αλλου

Απ' την άλλη, κακά τα ψέματα, η (υψηλη) ποιότητα είναι εμφανής, αντέχει σε 10 μέτρα πτώση, έχει εξαιρετικά ηλεκτρονικά, ειναι 0-200 lumens
Δεν θυμάμαι να έχω δει κάτι αντίστοιχο, σε αντιστοιχα χρήματα...

Μάλιστα... σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Όσο ρωτάς μαθαίνεις ... :smile:

Ο olight s10 σε σχεση με τον nitecore ec1 έχει αρκετη διαφορα στο throw?

Μου αρεσει παρα πολυ το πως φωτιζει ο ec1 αλλά και για αυτόν διάβασα αρκετά προβληματακια.

Ναι, εχει σημαντικη διαφορα στο throw.
O EC1 εχει πολυ μεγαλυτερο throw, και στα χαρτια αλλα και στην πραξη. (141m vs 85m γραφουν τα specs).
Mπορει ο οlight S10 να ειναι φωτεινοτερος και πολυ καλος φακος, αλλα προτιμω πολυ περισσοτερο τον ΕC1 για EDC, με τα οποια μειονεκτηματα η προβληματακια του προσαπτουν.

Χαιρετώ.
Η αλήθεια είναι πως είμαι λιγάκι άσχετος από φακούς, δεν γνωρίζω καθόλου εταιρίες, μάρκες κτλ.
Όμως θέλω έναν φακό για το αυτοκίνητο κυρίως, ο οποίος θα είναι και γενικότερης χρήσης.
Τα χαρακτηριστικά που ζητάω είναι να είναι ανθεκτικός και αδιάβροχος, να είναι μάλλον με συμβατικές μπαταρίες γιατί φοβάμαι πως με τους επαναφορτιζόμενους θα ξεμείνω όταν θα τον έχω πραγματικά ανάγκη και τέλος να μπορεί να ρυθμίσει τη φωτεινότητά του ώστε να μην καταναλώνει τις μπαταρίες σε λίγο χρόνο.
Ουσιαστικά θέλω κάτι δυνατό που όμως να έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και σαν λιγότερο δυνατός φακός, ώστε να κάνει οικονομία στις μπαταρίες και να κρατάει για ώρες.
Τέλος ευπρόσδεκτο θα ήταν να μπορεί να πάρει κάποιο diffuser για διάχυση του φωτός ώστε να χρησιμοποιείται σαν φως καμπίνας κτλ.

Τιμή το συζητάμε, αλλά η αλήθεια είναι πως σκεφτόμουν κάτι στα 20-30 ευρώ.
Βλέπω πολύ ωραίες λύσεις που προτείνονται εδώ γύρω στα 50 , αλλά θεωρώ πως είναι πολλά για κάποιον που δεν χρησιμοποιεί συχνά φακούς...

μονο που σου ξεφυγαν οι τοσες προτασεις μας σε αλλους με τις ιδιες αναγκες με σενα....

υπαρχουν 3 δρομοι
1. 2ΑΑ για 250+ λουμενς και κοστος στα μετρα σου
2. 3-4ΑΑ για 800 λουμενς με εξυτρα κοστος
3. οικονομικοι φακοι με μπαταριες 18650 για 800 λουμενς και κοστος στα μετρα σου

μην κολλωνεις με τις επαναφορτιζομενες, εχουν αλλαξει τα πραγματα ανετα μπορουν να μεινουν 1-2χρονια με καλη αποδοση μετα
ολα τα αλλα χαρακτηριστικα που επιθυμεις ειναι δεδομενα

αλλα διευκολυνε μας λιγο κοιτωντας τα προσφατα τοπικ...θα βρεις τις αναφορες που θες και θα καταλαβεις αρκετα απο το τι παιζει

Προς τους υπολοιπους: ποιος απο τους πιο εμπειρουςμπορει να γραψει ενα βασικο οδηγο επιλογης φακων?
μου φαινεται οτι το αντικειμενο ανοιγει περισσοτερο αυτο τον καιρο, με νεους ενδιαφερομενους, και ενας οδηγος θα βολεψει και εμας και αυτους