minaspit
Senior Member
επισης εχω ενα mini maglite τον οποιο ειχα αγορασει προ αμνημονευτων χρονων ο οποιος εχει τα παλια φωτακια λογικα πυρακτωσεως κ παιρνει 2 ΑΑΑ.Γινεται αλλαγη του σε led?κ αν ναι ποιο το κοστος κ πως?
θα το καψεις αμεσως...ο φακος δεν εχει πλακετα που ρυθμιζει ρευμα και ταση αλλα αντιστασεις....
Xmoran
διαλεξες τον χειροτερο τυπο μπαταριας... αυτες ειναι λιθιου-κοβαλτιου των 4,2βολτ με μια διοδο μπροστα (για αυτο και ο ογκος εκει) για να πεφτει η ταση...
θα το καψεις αμεσως...ο φακος δεν εχει πλακετα που ρυθμιζει ρευμα και ταση αλλα αντιστασεις....
Xmoran
διαλεξες τον χειροτερο τυπο μπαταριας... αυτες ειναι λιθιου-κοβαλτιου των 4,2βολτ με μια διοδο μπροστα (για αυτο και ο ογκος εκει) για να πεφτει η ταση...
επισης εχω ενα mini maglite τον οποιο ειχα αγορασει προ αμνημονευτων χρονων ο οποιος εχει τα παλια φωτακια λογικα πυρακτωσεως κ παιρνει 2 ΑΑΑ.Γινεται αλλαγη του σε led?κ αν ναι ποιο το κοστος κ πως?
παω για τις πρωτες ειναι καλη μαρκα (aw) και ειναι κ 3,2v αρα θα δωσει κ παραπανω φως.Moυ φαινονται καλες για τον φακο σου, μονο πρεπει να παρεις και αναλογο φορτιστη.
για τον maglite βρηκα ακρη,http://www.lighthound.com/Nite-Ize-...MiniMagLight-Nite-Ize-NIQ-07-1WC-_p_3552.html
για τον φορτιστη εχω παρει αποφαση να τον αλλαξω γιατι εφοσον θα παρω καινουριες μπαταριες δε θελω να μου χαλασουν λογο φορτιστη(ο συγκεκριμενος φορτιστης απο οτι εχω καταλαβει ειναι οτι πιο απλο υπαρχει,κοκκινο φωτακι φορτιζει,πρασινο γεμισαν.)κ αν η μια ειναι μισο αδεια κ η αλλη εντελως αδεια θα κανει μπουμ.
μα δεν λεει για τι μπαταριες ειναι το κιτ,απλα λεει οτι ειναι για mini maglite.Δεν ειπες οτι ο maglite σου παιρνει 2χΑΑΑ?
Εισαι σιγουρος οτι το κιτ που ειναι για 2χΑΑ maglite θα εφαρμοζει καλα?
κανω παρα πολυ χρηση του φακου λογο δουλειας.εχω σκοπο να παρω για φορτιστη τον nitecore i2 διοτι τωρα εχω αυτο το πακετο φορτιστη-μπαταριες http://www.batteries.gr/product.asp?catid=4601 κ ενω παλιοτερα οταν τις φορτιζα δεν ειχα θεμα,τωρα ανεβαζει τοσο πολυ θερμοκρασια που δεν μπορω να πιασω το φορτιστη να τον βγαλω απο την πριζα,επισης οι μπαταριες δε δουλευουν σωστα,ενω αρχικα εδιναν πολυ φως στο φακο κ οταν ξεφορτιζαν δεν dimmαραν καθολου απλα εκλεινε αποτομα ο φακος,τωρα φεγγουν πολυ λιγοτερο κ dimmαρουν συνεχως το φως που σημαινει οτι μειωνοντε διαρκως τα βολτ,αρα αντιο πιθανη προστασια υπεραποφορτισης....
εμ στα λογια μου ερχεσαι,εγω λεω να παρω τις rcr123 aw 3.2v lipo4 k ton nitecore i2 η' i4 v2.καινουρια κ τα 2 κ να απενεργοποιησω τον φορτιστη κ τις μπαταριες που εχω τωρα. το μοναδικο θεμα ειναι a)αν τα 3,2v ειναι πολλα(3v παιρνει ο φακος μου) κ β)αν οι lipo4 ειναι συμβατες με τον nitecore(γιατι καποιος συμφορουμιτης μου ελεγε σε προηγουμενα ποστ οτι αυτες οι μπαταριες θελουν κ συγκεκριμενο φορτιστη).φιλε ειναι οι μπαατριες σου που τα εχουν παιξει, ο εχω γραψει και για καποιον αλλο πριν απο μερικες μερες. γερασαν κια ανεβηκε η εσωτερικη τους αντισταση.
Αν ειναι δυνατον να ανεβαζεις τετοιες θερμοκρασιες!!!!! την τυχη σου προκαλεις
προσοχη
οταν μπουμε στην γειτονια των τριβολτων επαναφρτιζζομενων (lifePo4 ή LiCoμε διοδο) γινομαστε απολυτως μονογαμικοι.
Μπαταριες και φορτιστες πανε μαζι (στη χρηση και στο κουβαδακι). Και απολυτως χωρις απιστιες
Δεν κανουμε αλλαξοκω*** μεταξυ διαφορετικων μπαατριω και ετιαριων γιατι καθε τυπος εχει το δικο του βολταζ φορτισης
μα δεν λεει για τι μπαταριες ειναι το κιτ,απλα λεει οτι ειναι για mini maglite.
Για τις μπαταριες τι εννοεις ''εχουν αλλη χημεια/λιγοτερα βολτ απο τις κλασσικες επαναφορτιζομενες Li-ion''? ο φορτιστης που προειπα εχει 3τυπους φορτισματος cc/cv/tricle charge.
πιστευω οτι οταν λες αναλογο φορτιστη αυτος κανει,τι λετε?
μα δεν λεει για τι μπαταριες ειναι το κιτ,απλα λεει οτι ειναι για mini maglite.
Για τις μπαταριες τι εννοεις ''εχουν αλλη χημεια/λιγοτερα βολτ απο τις κλασσικες επαναφορτιζομενες Li-ion''? ο φορτιστης που προειπα εχει 3τυπους φορτισματος cc/cv/tricle charge.
πιστευω οτι οταν λες αναλογο φορτιστη αυτος κανει,τι λετε?
το θεμα δεν ειναι η καβατζα η' δεν ξερω εγω τι αλλο.Εγω το ζευγαρι τις cr123 τις καταναλωνω σε 2 βραδια.Για αυτο θελω να αγορασω (ενω φειδομαι χρηματων) φορτιστη κ μπαταριες.Απο Ελλαδα αυτα
http://www.e-smokeguru.gr/el/aw-lifepo4-500mah-3.2v-el.html
http://www.e-smokeguru.gr/el/ultrafire-wf-188-el.html
(αλλα ο φορτιστης ειναι ετσι και ετσι)
γνωμη μου ειναι να μην ασχοληθεις αλλο με αυτο τον φακο. παρε ενα ξευγαρι cr123 και αστον στην καβατζα....
Και ριξε χρηματα σε ενα με 2ΑΑ αν εχεις περιορισμο
ή σε εναν με λεντ xml και με μπαταρια 18650 για να τον εχεις χρονια
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.