Φόρουμ για φακούς!!

επισης εχω ενα mini maglite τον οποιο ειχα αγορασει προ αμνημονευτων χρονων ο οποιος εχει τα παλια φωτακια λογικα πυρακτωσεως κ παιρνει 2 ΑΑΑ.Γινεται αλλαγη του σε led?κ αν ναι ποιο το κοστος κ πως?

Re: Απάντηση: Φόρουμ για φακούς!!

θα το καψεις αμεσως...ο φακος δεν εχει πλακετα που ρυθμιζει ρευμα και ταση αλλα αντιστασεις....

Xmoran
διαλεξες τον χειροτερο τυπο μπαταριας... αυτες ειναι λιθιου-κοβαλτιου των 4,2βολτ με μια διοδο μπροστα (για αυτο και ο ογκος εκει) για να πεφτει η ταση...

Τις έχω στον φακό κάπου 10 μήνες τώρα και δεν έχω κάποιο πρόβλημα... βέβαια με πολύ περιστασιακή και ολιγόλεπτη χρήση.

Αλλά ομολογώ ότι δεν κατάλαβα αυτά που μου λες... που το γράφει στην περιγραφή τους ότι είναι λιθιου-κοβαλτιου ? Και θες να πεις ότι στην πραγματικότητα είναι 4,2V και ότι "με μια διοδο μπροστα" ρίχνουν την τάση στα 3.0V ? Και αν ναι τι μειονεκτήματα έχει αυτό ?

Και έχεις κάποια καλή μπαταρία να προτείνεις ?

θα το καψεις αμεσως...ο φακος δεν εχει πλακετα που ρυθμιζει ρευμα και ταση αλλα αντιστασεις....

Xmoran
διαλεξες τον χειροτερο τυπο μπαταριας... αυτες ειναι λιθιου-κοβαλτιου των 4,2βολτ με μια διοδο μπροστα (για αυτο και ο ογκος εκει) για να πεφτει η ταση...

Li-ion ειναι οι μπαταριες που αγορασε ο xmoran.
Για την ακριβεια εχω διαβασει οτι ειναι οι γνωστες li-ion 3.6 βολτ ΑΛΛΑ εχουν διοδο (οπως σωστα λες) για να ριχνει το βολταζ. Kαι για να φορτιζουν με τους γνωστους φορτιστες.

Θα ηταν ενδιαφερον να μας πει ο Χmoran ποσα βολτ μετραει η μπαταρια αμεσως μετα την φορτιση. Φανταζομαι γυρω στα 3 και κατι. Αρα κανουν για συσκευες που φορανε 3βολτες.

επισης εχω ενα mini maglite τον οποιο ειχα αγορασει προ αμνημονευτων χρονων ο οποιος εχει τα παλια φωτακια λογικα πυρακτωσεως κ παιρνει 2 ΑΑΑ.Γινεται αλλαγη του σε led?κ αν ναι ποιο το κοστος κ πως?

Ειχα επιχειρησει το ιδιο πραγμα για αρκετους Μαglite που εχω, πριν αρκετο καιρο. Δεν εκανα τιποτα διοτι το κοστος ηταν μεγαλο και το αποτελεσμα αμφιβολο κατα τη γνωμη μου.

Με τα ιδια και λιγοτερα ισως χρηματα παιρνεις τη νεοτατη τεχνολογια και κρατας τα maglite για αλλη χρηση. Παντα χρησιμα ειναι τα φακουδακια, οτι και φωτεινοτητα να εχουν.

Τον φορτιστη δεν τον γνωριζω. Πριν παρεις ομως αλλον φορτιστη θα επρεπε να τον δοκιμασεις με καινουριες μπαταριες. Μπορει η υπερθερμανση να οφειλεται στις μπαταριες.

για τον maglite βρηκα ακρη,http://www.lighthound.com/Nite-Ize-...MiniMagLight-Nite-Ize-NIQ-07-1WC-_p_3552.html
για τον φορτιστη εχω παρει αποφαση να τον αλλαξω γιατι εφοσον θα παρω καινουριες μπαταριες δε θελω να μου χαλασουν λογο φορτιστη(ο συγκεκριμενος φορτιστης απο οτι εχω καταλαβει ειναι οτι πιο απλο υπαρχει,κοκκινο φωτακι φορτιζει,πρασινο γεμισαν.)κ αν η μια ειναι μισο αδεια κ η αλλη εντελως αδεια θα κανει μπουμ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φόρουμ για φακούς!!

Moυ φαινονται καλες για τον φακο σου, μονο πρεπει να παρεις και αναλογο φορτιστη.
παω για τις πρωτες ειναι καλη μαρκα (aw) και ειναι κ 3,2v αρα θα δωσει κ παραπανω φως.

Α, μονο το πρωτο λινκ ειχα δει, με τις AW 3.2βολτ. Τις ultrafire δεν τις προσεξα και καλα κανεις και τις αποφευγεις.
Παρε και αναλογο φορτιστη γιατι εχουν αλλη χημεια/λιγοτερα βολτ απο τις κλασσικες επαναφορτιζομενες Li-ion.

για τον maglite βρηκα ακρη,http://www.lighthound.com/Nite-Ize-...MiniMagLight-Nite-Ize-NIQ-07-1WC-_p_3552.html
για τον φορτιστη εχω παρει αποφαση να τον αλλαξω γιατι εφοσον θα παρω καινουριες μπαταριες δε θελω να μου χαλασουν λογο φορτιστη(ο συγκεκριμενος φορτιστης απο οτι εχω καταλαβει ειναι οτι πιο απλο υπαρχει,κοκκινο φωτακι φορτιζει,πρασινο γεμισαν.)κ αν η μια ειναι μισο αδεια κ η αλλη εντελως αδεια θα κανει μπουμ.

Δεν ειπες οτι ο maglite σου παιρνει 2χΑΑΑ?
Εισαι σιγουρος οτι το κιτ που ειναι για 2χΑΑ maglite θα εφαρμοζει καλα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φόρουμ για φακούς!!

Δεν ειπες οτι ο maglite σου παιρνει 2χΑΑΑ?
Εισαι σιγουρος οτι το κιτ που ειναι για 2χΑΑ maglite θα εφαρμοζει καλα?
μα δεν λεει για τι μπαταριες ειναι το κιτ,απλα λεει οτι ειναι για mini maglite.
Για τις μπαταριες τι εννοεις ''εχουν αλλη χημεια/λιγοτερα βολτ απο τις κλασσικες επαναφορτιζομενες Li-ion''? ο φορτιστης που προειπα εχει 3τυπους φορτισματος cc/cv/tricle charge.
πιστευω οτι οταν λες αναλογο φορτιστη αυτος κανει,τι λετε?

κανω παρα πολυ χρηση του φακου λογο δουλειας.εχω σκοπο να παρω για φορτιστη τον nitecore i2 διοτι τωρα εχω αυτο το πακετο φορτιστη-μπαταριες http://www.batteries.gr/product.asp?catid=4601 κ ενω παλιοτερα οταν τις φορτιζα δεν ειχα θεμα,τωρα ανεβαζει τοσο πολυ θερμοκρασια που δεν μπορω να πιασω το φορτιστη να τον βγαλω απο την πριζα,επισης οι μπαταριες δε δουλευουν σωστα,ενω αρχικα εδιναν πολυ φως στο φακο κ οταν ξεφορτιζαν δεν dimmαραν καθολου απλα εκλεινε αποτομα ο φακος,τωρα φεγγουν πολυ λιγοτερο κ dimmαρουν συνεχως το φως που σημαινει οτι μειωνοντε διαρκως τα βολτ,αρα αντιο πιθανη προστασια υπεραποφορτισης....

φιλε ειναι οι μπαατριες σου που τα εχουν παιξει, ο εχω γραψει και για καποιον αλλο πριν απο μερικες μερες. γερασαν κια ανεβηκε η εσωτερικη τους αντισταση.
Αν ειναι δυνατον να ανεβαζεις τετοιες θερμοκρασιες!!!!! την τυχη σου προκαλεις

προσοχη

οταν μπουμε στην γειτονια των τριβολτων επαναφρτιζζομενων (lifePo4 ή LiCoμε διοδο) γινομαστε απολυτως μονογαμικοι.
Μπαταριες και φορτιστες πανε μαζι (στη χρηση και στο κουβαδακι). Και απολυτως χωρις απιστιες
Δεν κανουμε αλλαξοκω*** μεταξυ διαφορετικων μπαατριω και ετιαριων γιατι καθε τυπος εχει το δικο του βολταζ φορτισης

Last edited:
Απάντηση: Re: Φόρουμ για φακούς!!

φιλε ειναι οι μπαατριες σου που τα εχουν παιξει, ο εχω γραψει και για καποιον αλλο πριν απο μερικες μερες. γερασαν κια ανεβηκε η εσωτερικη τους αντισταση.
Αν ειναι δυνατον να ανεβαζεις τετοιες θερμοκρασιες!!!!! την τυχη σου προκαλεις

προσοχη

οταν μπουμε στην γειτονια των τριβολτων επαναφρτιζζομενων (lifePo4 ή LiCoμε διοδο) γινομαστε απολυτως μονογαμικοι.
Μπαταριες και φορτιστες πανε μαζι (στη χρηση και στο κουβαδακι). Και απολυτως χωρις απιστιες
Δεν κανουμε αλλαξοκω*** μεταξυ διαφορετικων μπαατριω και ετιαριων γιατι καθε τυπος εχει το δικο του βολταζ φορτισης
εμ στα λογια μου ερχεσαι,εγω λεω να παρω τις rcr123 aw 3.2v lipo4 k ton nitecore i2 η' i4 v2.καινουρια κ τα 2 κ να απενεργοποιησω τον φορτιστη κ τις μπαταριες που εχω τωρα. το μοναδικο θεμα ειναι a)αν τα 3,2v ειναι πολλα(3v παιρνει ο φακος μου) κ β)αν οι lipo4 ειναι συμβατες με τον nitecore(γιατι καποιος συμφορουμιτης μου ελεγε σε προηγουμενα ποστ οτι αυτες οι μπαταριες θελουν κ συγκεκριμενο φορτιστη).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φόρουμ για φακούς!!

Για τις μπαταριες τι εννοεις ''εχουν αλλη χημεια/λιγοτερα βολτ απο τις κλασσικες επαναφορτιζομενες Li-ion''? ο φορτιστης που προειπα εχει 3τυπους φορτισματος cc/cv/tricle charge.

Εννοω οτι το μεγεθος ενος ΑΑΑ φακου και ενος ΑΑ φακου ειναι διαφορετικο. Το κιτ ειναι για ΑΑ φακο maglite, τον mini maglite.

O mini maglite παιρνει 2χΑΑ ενω ο maglite που εχεις, λες οτι παιρνει 2χΑΑΑ. Αν το κιτ ειναι για mini maglite δεν θα κανει για αλλο τυπο φακου.

Aναφορικα με τις μπαταριες, καθε τυπος μπαταριας θελει τον δικο του φορτιστη.
Εκτος εαν ο φορτιστης που εχεις γραφει ρητα οτι φορτιζει ΚΑΙ τον συγκεκριμενο τυπο μπαταριων -που δεν νομιζω. Θα φορτιζει μεχρι 4.2 βολτ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φόρουμ για φακούς!!

οι μοναδες για ΑΑ Μaglite δεν χωρανε στους ΑΑΑ

ρε πανε καλα? tricle charge σε φορτιση μπαταριας λιθιου?

Λοιπον....

οι lifePOo4 = 3.2-3.6V - φορτιζονται στα 3.6V πχ η μπλε AW
Li-Cobalt ή ICR = 3.6-4.2V - φορτιζονται στα 4,2V πχ
Li-Cobalt ή ICR ΜΕ ΔΙΟΔΟ = 3,0-3,6V - φορτιζονται στα 4.7V (για να αντισταθμιστει η πτωση τασης απο την διοδο)

Καταλαβαινεις τι θα γινει αν μπερδεψεις μπαταριες και φορτιστες, ετσι?

Η καλυτερες αγορες ειναι
Α. lifePOo4 AW με τον φορτιστη που δινει αυτος
Β. http://www.amazon.com/Kits-RCR123A-...2471&sr=8-1&keywords=tenergy+123+rechargeable

και οχι αυτες που εχουν διοδο
http://www.amazon.com/Card-Tenergy-...2471&sr=8-5&keywords=tenergy+123+rechargeable

ειπαμε μπαταριες και φορτιστης πακετο....

ok κατaλαβα,ο nitecore i2/i4 δεν κανει για lifepo4,απλα το θεμα μου ειναι οτι τον nitecore τον ειχα βρει απο ελλαδα σε σχετικα καλη τιμη
(ακριβος σε σxεση με ebay αλλα χωρις paypal δεν πας πουθενα)για αυτο επεμενα.ειδα ενα review του nitecore k οντως λεει οτι δεν φορτιζει τις lifepo4(για τις οποιες παλι επεμενα επειδη τις ειχα βρει σε ελληνικο site). οποτε παω για αλλες μπαταριες.εχετε να προτεινετε κατι καλο?

Απο Ελλαδα αυτα
http://www.e-smokeguru.gr/el/aw-lifepo4-500mah-3.2v-el.html
http://www.e-smokeguru.gr/el/ultrafire-wf-188-el.html
(αλλα ο φορτιστης ειναι ετσι και ετσι)

γνωμη μου ειναι να μην ασχοληθεις αλλο με αυτο τον φακο. παρε ενα ξευγαρι cr123 και αστον στην καβατζα....
Και ριξε χρηματα σε ενα με 2ΑΑ αν εχεις περιορισμο
ή σε εναν με λεντ xml και με μπαταρια 18650 για να τον εχεις χρονια

Απάντηση: Re: Φόρουμ για φακούς!!

Απο Ελλαδα αυτα
http://www.e-smokeguru.gr/el/aw-lifepo4-500mah-3.2v-el.html
http://www.e-smokeguru.gr/el/ultrafire-wf-188-el.html
(αλλα ο φορτιστης ειναι ετσι και ετσι)

γνωμη μου ειναι να μην ασχοληθεις αλλο με αυτο τον φακο. παρε ενα ξευγαρι cr123 και αστον στην καβατζα....
Και ριξε χρηματα σε ενα με 2ΑΑ αν εχεις περιορισμο
ή σε εναν με λεντ xml και με μπαταρια 18650 για να τον εχεις χρονια
το θεμα δεν ειναι η καβατζα η' δεν ξερω εγω τι αλλο.Εγω το ζευγαρι τις cr123 τις καταναλωνω σε 2 βραδια.Για αυτο θελω να αγορασω (ενω φειδομαι χρηματων) φορτιστη κ μπαταριες.

για να στηριξεις ενα φακο που δεν ξερεις ακομα ποσο θα σου παει? Και που ειναι απαρχαιωμενος απο θεμα επιδοσεων?​

ενας thrunite archer 1AA ή ενας jetbeam ΒΑ10 περισσοτερο θα σου παει και καλυτερη δουελια θα σου κανει

οι προαναφερθεντες φακοι ειναι επιχειρησιακοι φακοι?(ρωταω γιατι στη δουλεια μου θελω πραγματικα πολυ φως,οσο περισσοτερο τοσο καλυτερα,αλλα παντα σε λογικα πλαισια τιμης,ο Xtactical ονομαστικη ισχυς 240lumens, με υγιεις μπαταριες εφεγγε πολυ καλα)κ το κοστος αυτων?σε ελληνικα μαγαζια τους βρισκω?εγω εχω ηδη καμμια 10αρια ΑΑ καινουριες κ φορτιστες(μετριας ποιοτητας)οποτε αν οντως φεγγουν κ ειναι σε λογικο κοστος θα με βολευε ενας τετοιος.