Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

Να προσθεσω και αυτα αν σε βοηθανε. Οπως βλεπεις μπαινει ολο το συστημα με την πλακετα και το led μεσα στον φακο, απο πανω βιδωνει αυτο το δαχτυλιδι που το παταει κ το κραταει μεσα και τελος βιδωνει η κεφαλη. Μας βοηθανε αυτα?? sfortis ελπιζω να μην ρωτας εμενα γιατι ειμαι ασχετος :)

Attachments

• 27112009139.jpg
    27112009139.jpg
    73.9 KB · Views: 9
  • 27112009140.jpg
    27112009140.jpg
    80.6 KB · Views: 10
  • 27112009141.jpg
    27112009141.jpg
    92.5 KB · Views: 11
  • 27112009142.jpg
    27112009142.jpg
    75.9 KB · Views: 12
Last edited:

ερώτηση:

ένα τέτοιο led στα 1000mΑ δεν χρειάζεται και ψύξη!??

οχι τοσο οσο νομιζεις...ψυχεται επαγωγικα με την επαφη με το σωμα....συν κατι αλλες λεπτομερειες του οτι ριχνει την αποδοση μονο του, μπορει να υπαρχει προβλεψη στην πλακετα....Οι φανοι κεφαλης τησ Πετζλ εχουν μια φερμιστορ πισω απο το αστερακι...

για τη μετατροποη μετα ετσι, παω για μασα...

kospap, καταρχήν καλή μάσα!
Κατά δεύτερον, τι κουβαλάς μαζί σου κάθε μέρα σε μικρό φακό;
Ψάχνω ένα νέο EDC μικρό και floody, αλλά και με αρκετό throw.
Βασικά κάτι με XP-G σαν τους Quark, που όμως δεν με ενθουσιάζουν. :/

σημερα με βρηκες να εχω εναν ultrafire A20 με XPG και πλακετα S005025 Kaidomain....την πατεντα του old4570 απο το αλλο forum. θεωρητικα στο 100% ειναι direct drive αλλα κατι δεν εχω κανει σωστα και δινει μονο 1,2Α..πιανουμε τα 270 αρχικα λουμενς φιλε

χθες ειχα ενα σωμα Aurora V6 με καψα Ρ60 με MCE και πλακετα απο τον Shiningbeam στα 2.5A. Η πλακετα ειναι τροποποιημενη σε μονης λειτουργιας με αφαιρεση του chip που δινει το PWM + πατεντα δικη μου για διακοπτη στιγμιαιας λειτουργιας...αλλα και παλι δεν παιρνω το max....γιατι υπαρχει μικρη επιφανεια ενωσης μεταξυ καλωδιου και της πλακετας/αστρου...μαλλον αν χρειαστει να το ξανακανω θα βγαλω 2 καλωδια ανα πολο για να τα στειλω και στις 4 επαφες που εχει η πλακετα....δεν θελω να τα κολλησω κατευθειαν στο Λεντ

Αλλα φιλε το Ρ7 και MCE ειναι εξαιρετικα ευασθητα στη αντισταση επαφης...χανω 10% απο τον Surefire με το μανησιο διακοπτη γιατι δεν ασκει καλη πιεση....

κατα τα αλλα fenix L0D P4 (ναι ρε με το ΣΟΣ...δεν το αλλαζω) και rexlight 2.0 με αλλαγμενο Λεντ σε q5..Ημουν κ***φαρδος και το Λεντ, αν και πολυ μπλε, ειχε πολυ χαμηλα Vf και πηρα αυξηση 100% με επαναφορτιζομενες ΑΑ!!!!!!

τωρα για σενα..περιμενε ρε συ λιγο....μεχρι τα χριστουγεννα θα πρεπει να παρουσιασουν τα νεα μοντελα με XPG...

ΥΣ εγω παντως ξυνομαι για jetbeam raptor ειδικα μετα απο αυτο
http://www.youtube.com/watch?v=82JLxaRvAAQ

Last edited:

Καλημερα, ηρθε και ο δικος μου LX2 χθες. Οι πρωτες εντυπωσεις πολυ θετικες...μου αρεσει πολυ, ο διακοπτης πισω βεβαια δεν με πολυενθουσιαζει διοτι πρεπει να τον βιδωσεις για να αναψει, στο push κανει μονο σινιαλο και επισης εχει δυο σκαλες φωτεινοτητας μονο χωρις λειτουργια strobe(αυτο το ηξερα απο πριν οποτε δεν με πειραζει). Γενικα παντως ειναι πολυ ωραιος και απο κατασκευη και η ανοδιωση ειναι πετυχημενη δεν εχει διαφορα στο χρωμα! αυτα...

Attachments

• 28112009143.jpg
    28112009143.jpg
    88 KB · Views: 10
  • 28112009144.jpg
    28112009144.jpg
    88.6 KB · Views: 10
  • 28112009145.jpg
    28112009145.jpg
    81.8 KB · Views: 12

kospap σε ζηλεύω. Εγώ δε θα εμπιστευόμουν τίποτα που έφτιαξα μόνος μου. Είμαι σίγουρος ότι θα διαλυότανε την πιο ακατάλληλη στιγμή... :p

Το βίντεο με τον Jetbeam το έχω δει, δε με εντυπωσιάζει ιδιαίτερα. Υπάρχουν διάφοροι φακοί που μπορούν να αντέξουν τέτοια ταλαιπωρία.
Και μη ξεχνάς ότι αυτός είναι Μ, δεν ξέρω αν οι Raptors λόγω σχεδιασμού μπορούν να τα καταφέρουν το ίδιο καλά.

Ajohn Καλορίζικος! Βασικά κι εγώ σκέφτομαι μήπως του βάλω ένα clickie tailcap και ας χάσω το μικρό level.
Πρέπει πάντως να ξέρεις ότι τα twisty tailcaps είναι πολύ πιο αξιόπιστα από τα clickie και ουσιαστικά γι' αυτό χρησιμοποιούνται σε συσκευές που προορίζονται για σκληρή χρήση.

Ευχαριστω yuk! βγαινει καποιος surefire με clickie που να ταιριαζει στον lx2? Απο ανοδιωση ξερει κανεις τπτ??????

Last edited:

Ευχαριστω yuk! βγαινει καποιος surefire με clickie που να ταιριαζει στον lx2? Απο ανοδιωση ξερει κανεις τπτ??????
Δεν είμαι σίγουρος, πρέπει να το ψάξω κάποια στιγμή...
Υπάρχει και η άλλη λύση: Να αλλάξεις τον LX2 για έναν E2DL.
Όλοι οι 2009 E2DL ακόμα και αν γράφουν max 120 lumens είναι 200. Εδώ και λίγο καιρό μάλιστα η Surefire το έχει "διορθώσει" και αναγράφει ότι είναι 200.
Έχει ελάχιστα λιγότερο throw και μικρότερο hotspot.
Προσωπικά ο E2DL δε μου αρέσει, είναι άβολος στη τσέπη λόγω των crenelated bezel & tailcap και το κλιπ δεν έχει σχεδιαστεί για deep pocket carry (που είσαι kospap να μεταφράσεις την αγγλική ορολογία;;; :p)
Eίναι όμως ένα από τα πιο αξιόπιστα μοντέλα και βοηθάει στο self defence (με ότι μπορείς να κάνεις με αυτόν τελοσπάντων).

10gbd34.jpg

(Pic from here)

Καλημερα, kospap ισως να γλιτωσεις απο το πριξιμο που εχεις φαει αυτες τις μερες. Βρηκα στο crf καποιους με τον ιδιο φακο που εχουν κανει mod σε cree και σε ssc p4. Θα ερθω σε επικοινωνια μαζι τους μιας και εχουν ετοιμη την λυση και βλεπουμε...!
Αν γνωριζει κανεις απο ανοδιωση αλουμινιου ας πει λεπτομερειες.
Παντως το επομενο mod για εμενα θα ειναι η αγορα ενος μεγαλου επαναφορτιζομενου φακου, ξερετε αυτους τους κλασικους και τεραστιους με τα πολλα lux ωστε με την τοποθετηση ενος HID kit στα 35watt να γινει ενας "καλος" thrower!!...μιας και ειχα αγορασει xenon kit απο ebay αλλα δεν τα εβαλα ποτε γιατι κατα την παραγγελια δεν ειχα προσεξει οτι δεν εχουν την μεγαλη σκαλα "σινιαλο".

kospap καλημερα! κοιτα τι βρηκα κατα τυχη τελειως
http://www.batteryjunction.com/alx233c.html
απο lumens δεν λεει απολυτως τπτ

να μαι παλι....
τον ξερω..θυμαμαι δυομ πολυ μεγαλ threads στο candlepowerforums για αυτον...

Ajohn....
δεν με επρηξες απλα ψρειαστηκα λιγο χρονο μακρια απο τον ιντερνετ γενικα...

τα Λεντ που λες ειναι το ιδιο με αυτο που προτεινα αλλα χωρις το αστρακι τους...
απο τις φωτο μου φαινεται οτι η κεφαλη δεν μπορει να βιδωσει παρακατω

δωσε μου και εμενα τα Λινκς με τις μετατροπες..

το μελλον μου φαινεται πολυ ενδιαφερον απο την πλευρα σου...απο εκει που εισαι λες να φτασει η δεσμη εδω?

ΥΣ....ποσοι απο εσας ειναι κοντα στη Σαλονικη? Σκεφτομαι καιτ για τον μαιο...

Δεν είμαι σίγουρος, πρέπει να το ψάξω κάποια στιγμή...
Υπάρχει και η άλλη λύση: Να αλλάξεις τον LX2 για έναν E2DL.
Όλοι οι 2009 E2DL ακόμα και αν γράφουν max 120 lumens είναι 200. Εδώ και λίγο καιρό μάλιστα η Surefire το έχει "διορθώσει" και αναγράφει ότι είναι 200.
Έχει ελάχιστα λιγότερο throw και μικρότερο hotspot.
Προσωπικά ο E2DL δε μου αρέσει, είναι άβολος στη τσέπη λόγω των crenelated bezel & tailcap και το κλιπ δεν έχει σχεδιαστεί για deep pocket carry (που είσαι kospap να μεταφράσεις την αγγλική ορολογία;;; :p)
Eίναι όμως ένα από τα πιο αξιόπιστα μοντέλα και βοηθάει στο self defence (με ότι μπορείς να κάνεις με αυτόν τελοσπάντων).

Pic from here)

παιδια δεν ξερω καλα αλλα μηπως οι δυο φακοι δουλευουν διαφορετικα? LX2 ρυθμιζει την ενταση με το συγκροτημα του διακοπτη?
E2DL με τα ηλεκτρονικα του στην κεφαλη?

Εχω τρελα με τους φακους αλλα δεν ξερω πολλα απο ηλεκτρονικα, παντως θα παιξει και mod σε maglite στο μελλον, δεν ξερω σε ποιο μοντελο αλλα μου αρεσουν πολυ εμφανισιακα. Τι εννοεις οτι δεν θα μπορει να βιδωσει προς τα κατω? Εχεις ιδεα που μπορουμε να βρουμε αυτα τα battery pack που βαζουν σε maglite στο cpf για χρηση ΑΑ μπαταριων αντι size D?
Μονο αυτο εχω βρει http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=172321&highlight=nuwai+alx233c

Kospap ξερεις που μπορουμε να βρουμε κατοπτρο να ειναι λιγο μεγαλο σχετικα και να εχει ΑΠΟΛΥΤΑ ευθεια δεσμη??

παιδια δεν ξερω καλα αλλα μηπως οι δυο φακοι δουλευουν διαφορετικα? LX2 ρυθμιζει την ενταση με το συγκροτημα του διακοπτη?
E2DL με τα ηλεκτρονικα του στην κεφαλη?
Aκριβώς. Ο Ε2DL έχει forward clicky, o LX2 twisty. ;)

ΥΣ....ποσοι απο εσας ειναι κοντα στη Σαλονικη? Σκεφτομαι καιτ για τον μαιο...
Aθήνα. Αλλά ανάλογα με το τι σκέφτεσαι, μπορεί να είναι κοντά η Θεσσαλονίκη! :D

Εχω τρελα με τους φακους αλλα δεν ξερω πολλα απο ηλεκτρονικα, παντως θα παιξει και mod σε maglite στο μελλον, δεν ξερω σε ποιο μοντελο αλλα μου αρεσουν πολυ εμφανισιακα. Τι εννοεις οτι δεν θα μπορει να βιδωσει προς τα κατω? Εχεις ιδεα που μπορουμε να βρουμε αυτα τα battery pack που βαζουν σε maglite στο cpf για χρηση ΑΑ μπαταριων αντι size D?
Μονο αυτο εχω βρει http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=172321&highlight=nuwai+alx233c

ωα σου δωσω την συνταγη για αυτο που δεν εκανα λογω χρηματων (250 ευρω+)?

3 MX-E
Βαση και κατοπτρα απο το sandwich shoppe
Ηλεκτρονικα: Shark Buck απο το sandwich shoppe ή την παλκετα του Derwichtel
4 ΑW C IMR

για το κατοπτρο δεν ξερω....δεν εχει χρειαστει να ψαξω

για ανταπτορα
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=198633
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=235766

ρε εσυ δεν εισαι εμελο στο φορουμ...?????

για το αλλο θεμα:

ισως και φετος εχει στη βεροια το "φεστιβαλ ελευθερου χρονου" σε ανοιχτο χωρο στηνονται περιπτερα που οι συλλογοι/χομπιστες παρουσαιζουν τις δραστηριοτητες τους....αν βρω κοσμο σκεφτομαι για να στησω κατι τετοιο....μπορουμε να φιλοξενηθουμε στο περιπτερο των ραδιοερασιτεχνων

3 MC-E με 4 C! Ωραίο ακούγεται! :D
Σε Maglite host φαντάζομαι;

Προτιμω κατι σε ΕΝΑ led, μου αρεσουν πιο πολυ οι thrower. Παρ'ολα ταυτα 250+ ευρω τα βλεπω πολλα για κατι τετοιο, πιστευω σε αυτα τα λεφτα βρισκεις κατι πολυ καλο και δυνατο να αγορασεις ακομα και σε divelight!

Σε Maglite φυσικα...αν και δεν ειναι σιγουρο οτι η σειρα C χωρα τα ηλεκτρονικα του derWichtel

Για το κοστος.....νε ειναι πολλα αλλα ειναι αρχετυπικη μετατροπη...και φυσικα ειναι αυτο σκοπος...

αν δεν καταλαβατε ειμαι απο αυτους που τους αρεσει να πειραζω και δεν κανω συλλογη ετοιμων μοντελων..

τελευταιος φακος που αγορασα ετοιμο για χρηση ηταν 2 χρονια ισως και παραπανω (εναν Palmblaze Κ2)