Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

Δε θα πρότεινα επαναφορτιζόμενες. Σχεδόν με το ζόρι χωράνε οι primaries...

kospap τον ελυσα λοιπον οποτε ανεβαζω φωτογραφιες να μου πεις ακριβως τι να κανω γιατι οπως θα εχεις καταλαβει δεν το κατεχω και πολυ :)

Attachments

• 23112009136.jpg
    23112009136.jpg
    105.5 KB · Views: 10
  • 23112009137.jpg
    23112009137.jpg
    99.5 KB · Views: 12
  • 23112009138.jpg
    23112009138.jpg
    62 KB · Views: 11

kospap τον ελυσα λοιπον οποτε ανεβαζω φωτογραφιες να μου πεις ακριβως τι να κανω γιατι οπως θα εχεις καταλαβει δεν το κατεχω και πολυ :)
Αυτο το λεντ μοιαζει πολυ με το δικο μου.Ειναι τα ιδια?

Αυτο το λεντ μοιαζει πολυ με το δικο μου.Ειναι τα ιδια?

λοιπον δυσκολουτσικα τα πραγματα....

για μετατροπη σε P7 & MCE
πλακετα μπορει να βρεθει αν η εσωτερικη διαμετρος ειναι μεγαλυτερη απο 17mm....αλλα καλο ειναι να υπαρξει ενας τροπος να αποβαλει την θερμοκρασια της....μιλαμε για 2-3watt απωλειες μονο απο την πλακετα...

ο διακοπτης ειναι απιθανο να αντεξει τοσο ρευμα....

οποτε πρακτικα η μετατροπη αυτη αποκλειεται...εκτις και αν θελεις να ξοδεψεις αρκετο χρημα για να παρεις αντισοιχα εξαρτηματα κατι βασικα χαζο...

Για μετατροπη σε SSC P4 U-bin

εδω κατι γινεται αλλα υπαρχει το θεμα της εστιασης...ισως να μπορει να κατεβει το κατοπτρο ή να ανεβει το LED αλλα αυτο μονο με δοκιμη το βλεπεις....με τα 5-6 ευρω που θα δωσεις δοκιμασε το....

τωραυπαρχει ενα λεπτο σημειο με την κολληση του LED...χρειαζεσαι θερμοεπαγωγικη κολλα σαν αυτη ου κολλαν καποια εξαρτηματα Η/Υ....διαφορετικα χρησιμοποιεις την παστα που βαζουν μεταξυ των επεξεργαστων και ψυκτρων..μετα θα βαλεις λιγη πηκτη Logo γυρω απο το αστερακι για να μενει στη θεση του...

πιο συνθετα γινεται, με αλλαγη του LED σε Cree και ανζητηση κατοπτρου που ταιριαζει...αλλα παμε στην 1η περιπτωση...μονο το ψαξιμο που θα ριξεις δεν αξιζει...

Last edited:
Re: φακος led

Θα ηθελα τα φωτα των ειδικων στα ηλεκτρονικα μιας και ειμαι ασχετος.Μπαινοντας στο youtube ειδα καποιες μςτατροπες φακων αλλαζοντας την λαμπα led με μια πιο ισχυρη.Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω,αν αγορασω μια ισχυρη λαμπα led μετα τι αλλα στοιχεια εκτος απο τις μπαταριες χτρειαζομαι για να δουλεψει ο φακος?Σε αυτο το site http://www.youtube.com/watch?v=940QBkbPosw τυπος παιρνει την λαμπα και την συνδεει με τοσυστημα ενος αλλου φακου για να λειτουργησει.Αυτο που παιρνει απο τον αλλο φακο τι ειναι?Ενα κατοπτρο που θα μπορεσω να βρω?Αν και ασχετος με τα ηλεκτρονικα επειδη πιανουν τα χερια μου πιστευω οτι με την βοηθεια σας θα μπορεσω να φτιαξω κατι απλο οπως αυτο που δειχνει στο σαιτ που προανεφερα.

π[αιδια τωρα το βρηκα το τοπικ αυτο....

μου φαινεται οτι ο τυπος περεκαμψε τα ηλεκτρονικα και ενωσε κατευθειαν το Λεντ με την μπαταρια.....αυτο ειναι κια καλο και κακο...

απ'οτι καταλαβα παμε δλδ σε ssc p4 η σε cree? αν βαλω δλδ cree led δεν κανει το υπαρχον κατοπτρο? να μετρησω μηπως την διαμετρο του κατοπτρου η της τρυπας του κατοπτρου που παταει στο led? (παστα εχω απο το pc)

μολις μετρησα κ το κατοπτρο σκετο μονο του, διαμετρος μπροστα κ εξωτερικα 3,45mm και στην πισω μερια (την τρυπα δλδ που μπαινει το led) 0.9mm.

και μηκος? μετα ψαξε στις εταιριες Kathod, Sandwichshoppe για MacLux, και στα κινεζικα dealextreme.com kaidomain.com

επισης στα γερμανικα κια αγγλικα μαγαζια που πουλαν Λεντ...

τα κατοπτρα που ειναι φτιαγμενα για Luxeon & SSC δεν δουλευουν με τα cree...πολυ ασχημη δεσμη.....

Κοντρ...λεει 100 λουμεν αλλα στα ποσα Αμπερ? στα 700ma ? Πολυ λιγο, ισως και χειροτερα απο το αρχικο...το SSC δινει 114 στα 350mA

http://www.acriche.com/en/product/prd/zpowerLEDp4.asp

Re: φακος led

π[αιδια τωρα το βρηκα το τοπικ αυτο....

μου φαινεται οτι ο τυπος περεκαμψε τα ηλεκτρονικα και ενωσε κατευθειαν το Λεντ με την μπαταρια.....αυτο ειναι κια καλο και κακο...
ΠΟια ειναι τα καλα και ποια τα κακα?Για να μαθαινουν οι μικροτεροι οπως εγω.:grandpa:

Μετρησα το μηκος του κατοπτρου και ειναι 2,5cm δεν ξερω ομως τι ακριβως να ψαξω. Να κοιταω στις ιδιες ακριβως διαστασεις? Δεν κανει αυτο που εχει τωρα ο φακος?

Λοιπον...οχι γιατι θελεις κατοπτρο που:

- ταιριαζει στην υπαρχουσα κατασκευη
- το σημειο εστιασης ερχεται στο σωστο υψος με το φωτοπαραγωγο υποστρωμα του LED
- η καμπυλη του κατοπτρου τιαριαζει σε αυτη του Λεντ 9ποσο φως φευγει μπροστα και ποσο στα πλαγια)
(το SSC στελνει περισσοτερο στα πλαγια απο το CREE, για αυτο ειναι πιο ανεκτικο σε περσσοτερα κατοπτρα)

Για τους λογους αυτους δεν ημουν αισιοδοξος....
εντωμεταξυ ρωτησα στο candlepowerforums γαι πιθανη συμβατοτητα SSC και Luxeon III. θα σας ενημερωσω....

Τωρα για το direct drive δεν ξερω πολλα....αλλα:
- μηδεν ηλεκτρικες απωλειεσ
- η διαρκεια και η φωτεινοτητα εξαρτωνται απο τις μπαταριες (τυπο, μεγεθος, χημεια). Παντως παντα ξεκινα φανταστικα και σιγα σιγα πεφτει οπως γινετια και με τις λαμπες πυρακτωσεως
- μερικες φορες λογω των παραπανω το LED υπερτροφοδοτειται...Ενα MCE που ειχα κανει direct drive απο λαθος, δουλευε στα 4,4 Αμπερ αντι τα 2,8!!!!!!!!!
- αν δεν περιοριστει η διαφορα βολταζ μεταξυ μπαταριων και Λεντ (πχ με μια αντισταση) μπορει να εχουμε αυτο που ελεμε runaway....το αυξημενο βολταζ προκαλει ακομα μεγαλυτερη "αποροφηση" ρευματος και γρηγορα κατασρεφεται (επρεπε να δειτε πως τα κακαρωσε ενα σπανιοτατο XRG οταν πηγα να το μετρησω)

αυτα προς το απρον...αν χρειαστειτε και αλλα θα ανσκαψω τοπικς για λινκ...

Μετρησα το μηκος του κατοπτρου και ειναι 2,5cm δεν ξερω ομως τι ακριβως να ψαξω. Να κοιταω στις ιδιες ακριβως διαστασεις? Δεν κανει αυτο που εχει τωρα ο φακος?

φιλε εψαξα στα γρηγοα εγω σε kathod, ledil, mclux, sandwich shoppe, cutter και δεν εχει τιποτα σε αυτες τισ διαστασεις...μενουν τα μαγαζια της γερμανιας και αγγλιας....πχ

http://www.google.gr/search?hl=el&source=hp&q=led+de&meta=&rlz=1R2GGLL_el&aq=f&oq=

Ξερω οτι μπορει να σε εχω κουρασει αλλα εχω μπερδευτει. Λοιπον, ας τα παρουμε απο την αρχη...θελω να τον κανω πιο δυνατο(αν αυτο ειναι εφικτο). Υπαρχει μια [1]πλακετα, που ειναι και η πιο μεγαλη, κατω απο το διακοπτη και αλλη μια [2]πλακετα στρογγυλη που εχει επανω το [3]Led...και τελος το [4]κατοπτρο. Τι απο αυτα πρεπει να αλλαξω?....εννοω απο τα [1] [2] [3] [4] που εχω αριθμισει?

1-τα ηλεκτρονικα...αν ηταν στρογγυλη θα ηταν ευκολο να αλλαχτουν, οποτε θα πηγαιναμε για Ρ7 και ο διακπτης δεν βοηθα.τωρα μενουμε στα παλια.

2+3 πανε μαζι....το Λεντ και το MCPB metal core printed circuit board...
εδω ειναι το προβλημα....πρεπει το νεο Λεντ με το θποστρωμα του να ερθει στο ιδιο υψος. αν η νεα πλακετα ειναι πιο χοντρη ισως δουλεψει...
χρειαζομαστε 0,030 ιντσες πανω....

υπαρχει θεωρητικος τροπς να γινει αλλα χρειαζεται μεθοδο που λεγεται reflow soldering....περισσοτερα αλλη μερα για αυτο....

4 πρεπει να ερθει στο εστιακο επιπεδοι του Λεντ..αν δεν μπορει να ανεβει το λεντ μπορει να κατεβει αυτος?

εχω κατι να ψαξω, θα τα πουμε αυριο....

Για να τα πιασουμε από την αρχη.

Για κοιτα πως καθεται το κατοπτρο πανω στο LED. Μετα δες αν μπορει η κεφαλη του φακου να βιδωσει προς τα κατω…ετσι ώστε όταν μπει το καινουργιο LED να ερθει στο επιθυμητό υψος…Αν ναι τοτε μαλλον ειμαστε καλα ηδη

Τωρα ψαχνοντας αρχισα να βρισκω «αστρακια» διαφορετικου παζους από κατασκευαστη σε κατασκευαστη…οποτε από ευτυχη συμπτωση μπορει να δουλεψει…

Αυτό που προτεινω είναι να αγορασεις το LED, είναι πολύ φθηνο, και να κανεις μια δοκιμη εκτος φακου…βαλτο πανω σε μια ψυκτρα υπολογιστη ή σε κατι μεταλλικο με λιγη παστα. Δωσε του ρευμα από 2 επαναφορτιζομενες ΑΑ η μια μπαταρια 3 Βολτ. Δοκιμασε την εφαρμογη του κατοπτρου..ΠΡΟΣΟΣΧΗ αν είναι μεταλλικο, μονωσε τη βαση του με λιγη ταινια κτλ…

Για κοιτα και τι βρηκα…

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=160784

Ο τυπος εδώ χρησιμοποιει 3 δισκους με το σωστο παχος για αντικατασταση και σωστο υψος στο νέο LED (οταν αντικαθιστανται σκετα LED χωρις αστρακι). Αν εχεις ορεξη μπορεις να κοψεις χαλκοσωληνα, να την ισιωσεις και μετα με ένα σφυρι να την φερεις στο σωστο παχος μετρωντας με παχυμετρο…αλλα θελει προσοχη και στο ποση παστα θα βαλεις μετα….ελαχιστη, μονο για να γεμισει τα κενα μεταξυ των μεταλλων.

Προσεχε
για να αξιζει τον κοπο το LED πρεπει να είναι U-bin και ακομα καλυτερα U-2 bin. Όχι Τ γιατι η διαφορα μπορει να είναι πολύ μικρη
το νέο LED (γυμνο όχι με πλακετιτσα σαν αστρακι) εχει στη βαση του ΘΕΤΙΚΗ ηλεκτρικη επαφη…όλα γυρω του θα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΑ…θελει μια λεπτη μονωση με Alumina και ελεγχο με το πολυμετρο..Αυτο αν το εχεις στο μυαλο σου

Εσυ εισαι πολυ μπροστα :) που τα ξερεις ολα αυτα? ο τυπος εχει κανει ωραια κ καλη δουλεια! αυτο εδω μας κανει?
http://cgi.ebay.com/5x-SSC-P4-Z-LED...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3357ccb22e
Κατι ασχετο, εχω παραγγειλει εναν surefire απο ebay. Πως θα καταλαβω αν ειναι μαιμου η OK?

Last edited:

ερώτηση:

ένα τέτοιο led στα 1000mΑ δεν χρειάζεται και ψύξη!??