Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

κανα 1/5 μηνα τον εχω και την μπαταρια την εχω δουλεψει κατα το ημισυ σε χρονο περιπου.οταν λες να καθαρισω το τζαμακι εννοεις απλα η με καποιο υγρο για αλλο λογο

Λοιπον με ενα υγρο για γυαλια ορασεως οπως μας ειπε ενας φιλος, και εγω δεν το ηξερα. Μετα αλλαξε μπαταρια για καλο και για κακο. δεν νομιζω να χαλασε η διοδος τοσο γρηγορα.:HTEHETH63: παντως εγω με fenix δεν εχω και την καλυτερη σχεση.

Βαλε μπαταρια 123 κανονικη οχι RCR.

Ψαχνω ολους τους δικτυακους τοπους μηπως και εχουν την πραγματικη φωτογραφια παραγωγης του καινουργιου NITECORE IFE1 αλλα πουθενα. Λενε οτι θα ειναι διαθεσιμο (εχω ήδη κανει την παραγγελια) απο την Δευτερα που μας ερχετε. Αλλα στην κεντρικη σελιδα της NITECORE δεν υπαρχει ανακοινωση δεν υπαρχει τιποτα. Οι μεταπωλητες τους ομως έχουν πλασματικη φωτογραφία και διαθεσιμο για πρωπαραγγελια.

Περιεργο αυτο. Ισως η NITECORE θελει να κρατησει μυστικο το καινουργιο της μοντελο μεχρι την δευτερα.

Από τη Δευτέρα είμαι κάτοχος του Fenix PD30 R4.
Δεν έχω και προηγούμενη εμπειρία με φακούς led τέτοιου τύπου και θα ήθελα να σας πω τις πρώτες μου εντυπώσεις.
Ο φακός είναι εξαιρετικός σε ποιότητα κατασκευής, πολύ καλός στο πιάσιμο και ελαφρύς.
Η φωτεινότητά του είναι εξαιρετική αν και δεν τον έχω δοκιμάσει σε δύσκολες συνθήκες.
Ο νέος R4 έχει και κλιπσάκι με έλασμα για να μπορείς να τον περάσεις στη ζώνη στην τσέπη σου κλπ. Αρκετά πρακτικό.

Αυτό που δεν είναι καθόλου πρακτικό είναι το ότι αν τον έχεις στο mode που μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 4 φωτεινότητες και όχι στο Turbo mode, κάθε φορά που τον ανοίγεις πάει και στην επόμενη φωτεινότητα, είχα την ελπίδα ότι έχει κάποιου είδους μνήμη... Είναι λίγο ταλαιπωρία αυτό.

Μια ερώτηση: Πόσο ευαίσθητοι είναι οι led φακοί σε πτώσεις;

Λοιπον με ενα υγρο για γυαλια ορασεως οπως μας ειπε ενας φιλος, και εγω δεν το ηξερα. Μετα αλλαξε μπαταρια για καλο και για κακο. δεν νομιζω να χαλασε η διοδος τοσο γρηγορα.:HTEHETH63: παντως εγω με fenix δεν εχω και την καλυτερη σχεση.

Βαλε μπαταρια 123 κανονικη οχι RCR.

η μπαταρια ηταν εβαλα αλλη 123 και αλλαξε και η αποδοση αφου ειχε χασει το μισο περιπου αλλα χαθηκε και το μωβ που εδειχνε

Από τη Δευτέρα είμαι κάτοχος του Fenix PD30 R4.
Δεν έχω και προηγούμενη εμπειρία με φακούς led τέτοιου τύπου και θα ήθελα να σας πω τις πρώτες μου εντυπώσεις.
Ο φακός είναι εξαιρετικός σε ποιότητα κατασκευής, πολύ καλός στο πιάσιμο και ελαφρύς.
Η φωτεινότητά του είναι εξαιρετική αν και δεν τον έχω δοκιμάσει σε δύσκολες συνθήκες.
Ο νέος R4 έχει και κλιπσάκι με έλασμα για να μπορείς να τον περάσεις στη ζώνη στην τσέπη σου κλπ. Αρκετά πρακτικό.

Αυτό που δεν είναι καθόλου πρακτικό είναι το ότι αν τον έχεις στο mode που μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 4 φωτεινότητες και όχι στο Turbo mode, κάθε φορά που τον ανοίγεις πάει και στην επόμενη φωτεινότητα, είχα την ελπίδα ότι έχει κάποιου είδους μνήμη... Είναι λίγο ταλαιπωρία αυτό.

Μια ερώτηση: Πόσο ευαίσθητοι είναι οι led φακοί σε πτώσεις;
και τα μεταλλα αλλα και το κρυσταλο αντεχουν στις πτωσεις και σ'αυτο παιζει ρολο το καλο δεσιμο και η ποιοτητα κοπης αλλα στις πτωσεις ειναι και θεμα τυχης αφου μπορει να σου πεσει απο 10cm και να παθει κατι αλλα γενικα θα λεγαμε οτι αντεχουν

Μη φοβάσαι δύσκολα σπάει κάτι, πρέπει να το παρακάνεις. Άντε να σου σπάσει το τζαμάκι αν πέσει εκεί το βάρος. Κατά τα άλλα πρέπει να σου πέσει από 2+ μέτρα πιστεύω για να έχεις πιθανότητες να πάθει καμιά ουσιαστική ζημιά, σαν βλάβη του διακόπτη η κανά καλώδιο να ξεκολλήσει. Και πάλι δύσκολο.Επομένως αν είσαι και λίγο προσεκτικός δε θα έχεις πρόβλημα, αν σου πέσει δλδ από κανά μέτρο θα είσαι γκαντέμης αν πάθει κάτι. Προφανώς στα λεγόμενά μου δε συμπεριλαμβάνονται γρατζουνιές κτλ!

Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

παιδια, θα ηθελα να μαθω τι ειναι Milky Mod Flashlights ? και που το αγοραζει κανείς ?

Αυτό δε θα έπρεπε να συμβαίνει. Λογικά έχει μνήμη για λίγα δευτερόλεπτα αφού τον κλείσεις και γι' αυτό πηγαίνει στο επόμενο mode. Θα έπρεπε όμως αφού είναι σβηστός 4-5'' να γυρίζει στο πρώτο mode (του φακού).

Re: Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

παιδια, θα ηθελα να μαθω τι ειναι Milky Mod Flashlights ? και που το αγοραζει κανείς ?

χαχαχα......τωρα την επαθες......ειναι οπι μετατροπες που κανει ενας πολυ πρωχο τυπος.....κυριως σε Σοθρφαιρ......
παρε βαθια ανασα και μπες

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=238792
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=76293

καλημερα σας,

Παρακατω θα προσπαθησω οσο μπορω να σας δειξω πως να λυσετε τον Jetbeam RRT-0 και να τον καθαρισετε. Δεν έχω συμπεριλάβει καθαριστικο για το τζαμακι αφου δεν είχα. Οπως είχε πει και ενας φίλος πριν απο 2 σελίδες, καθαριστικό θα χρησημοποιούμε μονο αυτο που ειναι για τα γυαλιά οράσεως.

Παμε τωρα. Πρωτα απο όλα σε ενα καθαρό και τακτοποιημένο περιβάλλον βάζουμε τα εργαλεια μας και τον φακό μας. (jpeg 3 & 8)

μετα ξεβιδωνουμε προσεκτικα το πρωτο κομματι (εικονα 4) και μετα το δευτερο (εικονα 5) και βαζουμε σε σειρα τα κομματια να μην τα χασουμε (εικονα 6).

Μετα ακολουθειστε τα βηματα στις επομενες εικονες 9-10. ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ την μικρη ΜΠΙΛΙΑ. ΕΙΚΟΝΑ 13-14.

ΜΕΤΑ λαδωνουμε και καθαρίζουμε με απαλο πανακι καλα για να φυγει το nano oil και μετα βαζουμε το neogel.

Συγνωμη που τα εγραψα τοσο γρηγορα αλλα, δεν εχω πολυ χρονο. Μονο απο την δουλεια μπορω να μπω και να δω το site. απο το σπιτι για καποιο περιεργο λογο δεν μπορω να δω τιποτα.

Attachments

• 3.jpg
    3.jpg
    31.7 KB · Views: 267
  • 8.jpg
    8.jpg
    31.8 KB · Views: 269
  • 4.jpg
    4.jpg
    39.7 KB · Views: 266
  • 5.jpg
    5.jpg
    42.4 KB · Views: 264
  • 6.jpg
    6.jpg
    42.7 KB · Views: 267
  • 14.jpg
    14.jpg
    56 KB · Views: 266
  • 13.jpg
    13.jpg
    58.2 KB · Views: 270
  • 10.jpg
    10.jpg
    42.4 KB · Views: 265
  • 9.jpg
    9.jpg
    37.4 KB · Views: 265
  • 15.jpg
    15.jpg
    45 KB · Views: 268

Εχω κανει attach και το παρακατω (ειναι το ιδιο αλλα ελπιζω να βοηθησει) για να δειτε και να κατεβασετε τις φωτο καλυτερα. Οτι χρειαστειτε πειτε μου.

Attachments

• Slide1.jpg
    Slide1.jpg
    44.5 KB · Views: 32
  • Slide2.jpg
    Slide2.jpg
    56 KB · Views: 31
  • Slide3.jpg
    Slide3.jpg
    68.9 KB · Views: 28
  • Slide4.jpg
    Slide4.jpg
    76.7 KB · Views: 29
  • Slide5.jpg
    Slide5.jpg
    51.9 KB · Views: 29

NITECORE INFILUX

Τελικα η καινουγια σειρα θα καθυστερισει να μπει στην λιστα των resellers της Nitecore 10 μερες ακομα. Δηλαδη απο πληροφορηση που είχα η νεα σειρα θα ειναι στα ραφια την τελευταια εβδομαδα του μηνα. Κακο αυτο πολυ κακο. Γιατι ολοι ανα τον κοσμο εχουμε πληρωσει 150 ευρω και θα πρεπει να περιμενουμε την αποστολη. Επισης θα παρει 10 μερες ακομα να ερθουν απο Αμερικη στα σπιτια μας.

Νομιζω πως η nitecore εδω θα επρεπε να ενημερωσει σωστα τους resellers για την ημερομηνια παραδοσης και επισης να ενημερωσει με περισσοτερες πληροφοριες και ακριβης φωτογραφιες του προιοντος.

Αν και εμπιστευομαι την nitecore πολυ περισσοτερο απο την fenix εδω δυστυχως η nitecore μας βγαζει λιγο απο τα νερα μας και φυσικα εκτος προυπολογισμου.

Ολα αυτα συμβαλουν στην εικονα καθε εταιριας που θελει να εχει τους πελατες της ευχαριστημενους.

Ελπιζω η αναμονη και πανω απο ολα το ακριβο αυτο προιον να μπορει να κρατησει το βαρος ολων εχουν εμπιστευτει πριν κανενα review την nitecore.

Αν το προιον δεν αξιζει τα χρηματα του τοτε η nitecore να ειναι σιγουρη οτι οι καταναλωτες της θα ανεβασουν τα αρνητικα και θα τα τονισουν.

Απάντηση: Re: Φορουμ για φακους!!

Εχω κανει attach και το παρακατω (ειναι το ιδιο αλλα ελπιζω να βοηθησει) για να δειτε και να κατεβασετε τις φωτο καλυτερα. Οτι χρειαστειτε πειτε μου.
καλη δουλια, θελω και εγω να καθαρισω το δικο μου. τι ηταν αυτο στη σιρηγγα?

teomav

αυτο ειναι ειδικο λαδι λεγεται nano oil και χρησημοποιειτε για λαδωνεις κλειδωσεις σε ελεβετικους σουγιαδες π.χ. και για να βαζεις σε σπειρωειδης μεταλικες επιφανειες. εγω το χρησημοποιω επισης για να καθαριζω τις επιφανειες . Μετα Neogel .