Φόρουμ για φακούς!!

2 WATT ?
2 LR6 Mignon Batterien Alkaline (AA)????

2/3,2 βολτ λειτουργιας του λεντ..0,626 αμπερ..ουτε 130 πραγματικα

Last edited:
thanks!

(εντάξει για ποδήλατο καλά είναι, μετά θα είναι ενοχλητικό για τους απέναντί οδηγούς)

Μου ζήτησαν κάποιοι φίλοι ποδηλάτες να τους φέρω φακούς "σύγχρονης" τεχνολογίας για τις βραδυνες τους βόλτες!!!

Εκανα τις ακόλουθες επιλογές:

P-Rocket XM-L 850+ από τον ShiningBeam
Πολύ ωραίος φακός, περίπου στο μέγεθος των Solarforce (ισως λιγο πιο συμμαζεμένος) - οχι Ρ60 - με driver στα 2.8Α, καλή απαγωγή θερμοκρασίας, με θήκη και ανταλλακτικό διακοπτάκι, περίπου στα $45 ($52 με ταχυδρομικά).
Στο "τοιχο" είναι πιο δυνατός από το Solarforce L2P με dropin Ultrafire XM-L (2.2Amp)
Οι ποδηλάτες που τους πήρανε μείνανε "εκστασιασμένοι"!!!

Xenoled XENO E03
Φοβερός φακός αλουμινίου ΑΑ με XM-L T5 Neutral White!!!
Πολύ συμμαζεμένος (9.6 εκατοστά), άριστη ποιότητα, λειτουργει με ΑΑ και 14500 και βγάζει αντίστοιχα 200 Lumens και 490 Lumens στο High!!!
Στα $41 με τα ταχυδρομικά

Από τους Xeno E03 μου "περισσεψαν" ΔΥΟ, θα μπουν στις αγγελίες...

Himax 2600 (πρωην Wow) - Σχόλια εδώ

Και με άλλες όμως βλέπω πάντα, πάνω από 2Α στο HIGH!
αυτο το Drop-in εχεις? http://www.manafont.com/product_inf...3mode-memory-led-dropin-module-42v-max-p-5178
εγω με xtar 2600mAh εχω - 3Α
και με IMR AW 16340 - 3,2A,
με IMR AW 18500 - 4,5A!!!!! ( παντα φουλαρισμενες μπαταριες , ετσι? )
και δεν ξερω γιατι εσυ εχεις τα λιγοτερα.
οπως ειπε ο Κωστας, μαλλον πρεπει να αλλαξω το κυκλωμα.:chinscratch:

τεο κατι δεν παει καλα με το δικο σου.....

το δικο μου (το ιδιο αλλα με 5 Modes) σου ειπα τραβα 3,19 με IMR AW 18650

Σωστά, αυτό το dropin...!!!
Για την ακρίβεια, έχω δώσει ΤΡΙΑ σε φίλους (με σώματα Solarforce)
Ολα, είχαν παραπλήσια χαρακτηριστικά - καμια σχέση με τα νούμερα που γράφεις!
Χονδρικά 2.2Amp/0.7/0.1 σε H/M/L αντίστοιχα!

με IMR?

παντως ενα εισαι σιγουρο..οτι ειναι direct drive στη μεγαλη σκαλα...

αυτο που πρεπει να γινει ειναι να κηλωθει η πλακετα για αν δουμε τι ειναι....

Re: Απάντηση: Φόρουμ για φακούς!!

οποτε δεσμευεσαι για φωτο κια καποιος που ξερει απο ηλεκτρονικα να τη "διαβασει"

η μηχανη μου δεν κανει καλη micro-λιψη :frown:
οταν μου ερθει η καινουργια πλακετα ( σε 10-15 μερες ) θα βγαλω φωτο.
θα βγαλω τη πλακετα εντελως.

εδω και 7-8 μηνες περιμενω απο μια σειρα εταιριων οπως zebralight, nitecore,itp,fenix,sunwayled κ.τ.λ. καινουργιους φακους με τα τελευταια λεντ xp-g s2 και xp-g s3 . και τι βλεπω - η εταιριες μεινανε στα παλια τα λεντακια. ακομα και το xp-e r2 χωνουν στα καινουργια μοντελα. ποιος ξερει γιατι?

Να δοκιμάσω να "εικάσω" εγώ...
Ισως γιατι στα τελευταία XP-G (S2, S3) αποτύχανε παταγωδώς στο θέμα TINT (απόχρωση) και δεν μπορέσανε να πετύχουν την αξιοπιστία / σταθερότητα που είχε το R5...

Ευτυχώς τους βγήκε καλό το XM-L και ρίξανε το βάρος εκεί

Απο κει και πέρα, οι αντγωνιστές (πχ Osram) μενουν προς το παρόν σταθερά (αλλα χαμηλότερα) από την CREE και ψάχνουν ευκαιρία να επανέλθουν με LED τύπου Golden Dragon Plus, και ακόμα περισσότερο με ΚΑΛΕΣ αποχρώσεις (Neutral, High CRI) για τα οποία οι "ξενοι" ψάχνονται τρελά (θυμίσου κάτι thread στο CPF του στυλ "δεν θα ξανα-αγοράσω Cool Tinted flashlights" ή "φερτε μας High CRI Quarks"...!!!)

Ξεστοκάρισμα καταρχήν κ κατά δεύτερον φαντάζομαι πως η cree έριξε το βάρος παραγωγής στο xm-l με αποτέλεσμα να μη βγάζει πλέον καλά xp-g...

εστω ετσι, αλλα το xp-g σε μικρους φακους εχει καλυτερη εστιαση ( αυτο με εντιαφερει ) , γι'αυτο το μικρο φακο με μια cr123 ή 14500 τον προτιμω με xp-g ή ακομα σε xp-e . κατι διαβασα και εγω οτι το xp-g s2 πρασινιζει, αν και ο δικος μου μοναδικος φακος με s2 που ειναι jetbeam tcr2 δεν πρασινιζει :music-smiley-005: ( πιο πολυ πρασινιζει ενας απο τους surefire e2dl με xr-e r2 ). τυχη!

Last edited:
Κωστα ή Γιωργο, ενδειξεις απο λουξομετρο πολλαπλασιαζουμε επι 1,33 ? ξεχαστηκα, γεραματα! ( Κωστα, ετοιμαζω το thrower μου για το βουνο :D )

Re: Απάντηση: Φόρουμ για φακούς!!

ναι καπου εκει....ωρε κοντρες!