Φόρουμ για φακούς!!

Γειά σας παιδιά. Έχω μια αρμαθιά απο Surefire G2 και θέλω μερικούς απο αυτούς να τους κάνω μετατροπή σε LED. Απο ότι έχω δεί, υπάρχουν εναλακτικές dropin που πουσάρουν στα 180+lumens κάτι που δεν με βολεύει. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι ενα ποσοστό 50-60lumens (στα ίδια με των απλών P60 δηλαδή) αλλά με ότι θετικό συνεπάγεται για την αυτονομία. Οι φακοί αυτοί είναι αποδεδειγμένα άθραυστοι και άφθαρτοι, αλλά η μια ώρα που δίνουν οι απλές λάμπες είναι απελπιστικά λίγη.

Μιας και δεν το έχω το ηλεκτρονικό το χέρι, ασχολειται/μπορεί κανένας να μετατρέψει 2 P60 που έχω σε κάποια συνταγή με LED και κυκλωματάκι ώστε να πετύχει κάτι τέτοιο? Η μόνη έγνοια μου είναι να γίνει όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη κατασκευή μιας και προορίζονται να περάσουν την ζωή τους σε μηχανοστάσια. Ευχαριστώ για κάθε απάντηση παιδιά.

χθες ολοκληρωσα ενα δοκιμαστικο Ρ60, με οτι υλιακ μπορεσε να μου φερεις ο γαμπρος μου απο σαλονικα μεσω τηλεφωνου παρακαλω...

οποτε....
XPE R2
Πλακετα τροποποιημενη να δινει 0,36Α
Καταναλωση 0,20Α
90 λουμενς

την κρατησα αναμενη μεσα σε εναν δανεικο G2 για 2.5 ωρες και ολα πηγαν καλα.
μολις βρω διαφορετικες αντιστασεις για να ανεβασω το ρευμa στα 0,42Α-130 Λουμενς με XPG θα σας πω

Παιδιά καλησπέρα σας...

Πρώτη φορά συνειδητοποίησα οτι υπάρχει τόση λεπτομέρεια για τους φακούς...!
Έχω διαβάσει άπειρες σελίδες σε αυτό και σε άλλα φόρουμ και βλέπω οτι το θέμα είναι ατελείωτο(όπως άλλωστε και η τεχνολογία)...
Προσπαθώ να μάθω κάποιες λεπτομέρειες που με ενδιαφέρουν για διάφορους φακούς.
Η εμπειρία μου με τους φακούς είναι μικρή, οπότε συγχωρέστε με για τυχόν λάθη...

Πριν 1 χρόνο περίπου αγόρασα ενα φακό μάρκας alpin ο οποίος περιστρέφει την κεφαλή του και γίνεται και φωτιστικό.Τον χρησιμοποίησα για κατασκήνωση κτλ και εξεπλάγην πρώτον απο την κατασκευή του(αλουμίνιο) και δεύτερον απο τη διάρκεια της μπαταρίας. Παίρνει 4 ΑΑ και τον χρησιμοποιώ αρκετά συχνά και δε λέει να τελειώσει...
Πριν απο λίγο όμως διάβασα σχόλιο του φίλου kospap(τον οποίο τον ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες που δίνει) που αναφέρει οτι η alpin είναι φασόν της nuwai! Όντως ο φακός που σας λέω είναι αυτός ακριβός
http://www.nuwai.com.tw/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=108
Έλεος με αυτές τις εταιρίες...Τέλος πάντων...

Η ερώτησή μου είναι η εξής-
Ψάχνω να βρω για τα ενοιαζόμενα που έχει ο πατέρας μου φακούς οι οποίοι θα υπάρχουν σε κάθε διαμέρισμα(8 τον αριθμό).Το θέμα είναι να πάω σε μια αξιόλογη λύση με τα εξής χαρακτηριστικά-
1.Κατασκευή αλουμινίου.
2.Μέγεθος δε θέλω να είναι πολύ μικρό,ώστε να μη χάνεται ο φακός, αλλα και να τον βρίσκουν σχετικά εύκολα οι τουρίστες(είναι και κάποιας ηλικίας βλέπετε!).Άρα δε με πειράζει να έχει πχ ως 4 ΑΑ.
3.Κατα προτίμηση ΑΑ μπαταρίες που βρίσκονται εύκολα(διάβασα οτι πολύ καλές και οικονομικές είναι οι eneloop.Έχετε κανένα link απο hong-kong όπου μπορώ να τις παραγγείλω?).
4.Διάρκεια μπαταρίας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη(πχ αυτός της alpin δίνει 25 ώρες σε max φωτισμό), ώστε να μην αλλάζω συχνά μπαταρίες.
5.Σχετικά οικονομικός γιατι είναι αρκετά κομμάτια.

Διάβασα πάλι σε συμβουλές απο το forum οτι οικονομικοί και καλοί είναι οι
akoray k-106 απο dealxtreme
solarpower l2r

Βέβαια αυτοί είναι μικροί σε μέγεθος γιαυτό που τους θέλω.
Ίσως κάτι σαν και αυτό το φακό είναι καλό σε μέγεθος,χρώμα κτλ..
http://www.nuwai.com.tw/index.php?option=com_content&view=article&id=94&Itemid=122

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια...

Φίλε kavouras5 καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Πριν σου πούμε για φακό με τα χαρακτηριστικά που θες μήπως να μας έλεγες τι ακριβώς χρήση θα έχει σε ενοικιαζόμενα ο φακός,πχ αν τον θες για ώρα ανάγκης σε διακοπή καλύτερα βάλε κάποιο φωτιστικό ασφαλείας γιατί αν βάλεις φακό μόλις δουν την απόδοση του το ποιο πιθανό είναι να τον ''αποκτήσουν''.
-bye-

δεν εχω καταλαβει γιατι τον θελεις το φακο? Τον θελεις για να αντικαταστησει το φωτισμο των δωματιων ή τον θελεις για φακο ασφαλειας? Αν τον θελεις για φωτισμο φωματιου τοτε θα πρεπει να πας σε λυσεις που εγω τωρα προσπαθω να υλοποιησω.

Εχω αναλαβει τον εξωτερικο και εσωτερικο φωτισμο του σπιτιου.

Αν ομως τον θελεις για φακο ασφαλειας, τοτε ενας μικρος φακος με μια μονο ΑΑ ή ΑΑΑ ειναι αρκετος.

Οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε.

Καλησπέρα παιδιά..

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Το φακό τον χρειάζομαι κυρίως για να υπάρχει στο σπίτι και να τον έχει ο πατέρας μου όποτε χρειαστεί κάτι(άρα γενικής χρήσης), αλλα επίσης για να δίνω σε κάποιους απο τους πελάτες, διότι υπάρχει μεγάλος χώρος έξω απο τα ενοικιαζόμενα, που καταλήγει σε παραλία με βράχια. Για να πας εκει δεν υπάρχει φωτισμός, οπότε τους χρειάζεται ενα φως να βλέπουν μην παραπατήσουν κτλ...Φωτιστικά ασφαλείας υπάρχουν σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος, αλλα ακόμα και τότε σίγουρα χρειάζεται ενας φακός για να φωτίσεις συγκεκριμένα πράγματα(ντουλάπια κτλ).
Γενικά με ενδιαφέρει κάτι αντοχής που να κρατάει το δυνατόν η μπαταρία και να έχει λίγο μεγαλύτερο μέγεθος απο μια ΑΑ, κυρίως για να τον βρίσκει εύκολα όποιος τον ψάχνει(δεν τον κλέβει κανείς-πλάκα έκανα πριν,έχουμε χρόνια τους ίδιους-γνωστούς πελάτες)...
Ευχαριστώ πολύ παιδιά...

ρε φιλε τι να σου πω....

δυσκολη ερωτηση.
να ειανι για βολτες πηγαινε για εναν φθηνο με 2 ΑΑ.....αν παρεις τον Σοαλρφορς μπορεις μετα να αγορασεις και διαχυτη για να γινεται φαναρακι

αλλα παρε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ εναν με μια σκαλα μονο!

Απάντηση: Re: Φόρουμ για φακούς!!

Καλησπέρα παιδιά..

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Το φακό τον χρειάζομαι κυρίως για να υπάρχει στο σπίτι και να τον έχει ο πατέρας μου όποτε χρειαστεί κάτι(άρα γενικής χρήσης), αλλα επίσης για να δίνω σε κάποιους απο τους πελάτες, διότι υπάρχει μεγάλος χώρος έξω απο τα ενοικιαζόμενα, που καταλήγει σε παραλία με βράχια. Για να πας εκει δεν υπάρχει φωτισμός, οπότε τους χρειάζεται ενα φως να βλέπουν μην παραπατήσουν κτλ...Φωτιστικά ασφαλείας υπάρχουν σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος, αλλα ακόμα και τότε σίγουρα χρειάζεται ενας φακός για να φωτίσεις συγκεκριμένα πράγματα(ντουλάπια κτλ).
Γενικά με ενδιαφέρει κάτι αντοχής που να κρατάει το δυνατόν η μπαταρία και να έχει λίγο μεγαλύτερο μέγεθος απο μια ΑΑ, κυρίως για να τον βρίσκει εύκολα όποιος τον ψάχνει(δεν τον κλέβει κανείς-πλάκα έκανα πριν,έχουμε χρόνια τους ίδιους-γνωστούς πελάτες)...
Ευχαριστώ πολύ παιδιά...
Δεν μπορείς να φωτίσεις με κάποιον προβολέα τον χώρο που θες?
Όμορφη και ευγενική η κίνηση σου να παρέχεις φακό στον πελάτη αλλά και λίγο ιδιαίτερη,έχει πολλά προβλήματα.

Ίσως αν επιμένεις να σε εξυπηρετούσε και ένας φανός.Υπάρχουν μικροί σε μέγεθος με λεντ,όχι βέβαια όσο ένα φακουδάκι αλλά με καλύτερη αυτονομία και νομίζω ποιο σωστοί για την περίσταση (βόλτα στην παραλία κτλ).

Δε με βολεύει ο φανός, γιατι σίγουρα θέλω και φακό.
Μια καλή λύση θα ήταν σαν αυτό που σας είπα πρίν http://www.nuwai.com.tw/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=108
όπου γίνεται και φακός και φανός.
Παρόλα αυτά προτιμώ καθαρά κάτι σε φακό.

Φίλε Κώστα έχεις δίκιο οτι μάλλον το καλύτερο είναι κάτι με 2ΑΑ.
Προφανώς εννοείς τον solaforce l2r?
Αυτός έχει διακόπτη μόνο για on/off όπως αναφέρεις ή είναι με σκάλες?
Ψάχνω να τον βρω να στέλνουν Ελλάδα αλλα δε βρίσκω.Υπάρχει κανένα link?
Επίσης γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω κάτι σαν αυτόν http://www.nuwai.com.tw/index.php?option=com_content&view=article&id=94&Itemid=122

Ευχαριστώ και πάλι...

Σε αυτο το site που μου είπες Κώστα έχει το ομοίωμα του alpin που είχα πάρει και είναι 100% ίδιος, με τιμή 15 ευρώ, ενω Ελλάδα τον είχα πάρει 30!!
Έλεος!
Σε αυτή την κατηγορία(φανός) πιστεύεις αξίζει?
Μου έχει κάνει εντύπωση οτι δεν τελειώνουν οι μπαταρίες του με τίποτα!

ειδες τωρα γιατι φωναζω για τους alpin?

τι αν σου πω....αν τους γουσταρεις και λειτουργουν επαρκως σαν φακοι (μπορουν αν δουν 3-4 μετρα μπροστα τους με διαχυτο φως) παρε....

κια ψαξε μηπως βρεις με καλυτερο λεντ

Για Τυχόν ενδιαφερόμενους:

Η DinoDirect έχει σε προσφορά ΤΡΕΙΣ Φακούς (μέσω του BLF forum)
Sunwayman V10A στα $55.16
PaLight T6 στα $36.30
ITP SA1 στα $30.23

Ολες οι τιμές με μεταφορικά
Οδηγίες για χρήση των εκπτωτικών κουπονιών εδώ

Last edited:
Παιδιά έχετε να προτείνετε καταστήματα για λεντοταινίες και τροφοδοτικά.
Αν γνωρίζετε από Ελλάδα θα βόλευε αρκετά αλλιώς από εξωτερικό.