Φόρουμ για φακούς!!

εκτος θεματος ,ποσο καιρο κανουν οι παραγγελειες απο DX να ερθουν? (εχουν φτασει ολα φαναρακια που παραγγειλα (απο US και αλλους κινεζους dealer)αλα οχι μπαταριες απο DX)

εκτος θεματος ,ποσο καιρο κανουν οι παραγγελειες απο DX να ερθουν? (εχουν φτασει ολα φαναρακια που παραγγειλα (απο US και αλλους κινεζους dealer)αλα οχι μπαταριες απο DX)

Ενα εργαλειο που ειχα πληρωσει στις 25 Απριλιου ηρθε χτες..παντως ερχονται.
Αργει περισσοτερο απο ολους τους εμπορους που αγοραζω.

Υπάρχει κάποιος με πρόταση καλύτερη του TR-J12 για τα λεφτά του; Ευχαριστώ :)

Υπάρχει κάποιος με πρόταση καλύτερη του TR-J12 για τα λεφτά του; Ευχαριστώ :)

Διαθέτεις ήδη κανά άλλο φακό τελευταίας τεχνολογίας, πιο μικρό, EDC (every day carry ) που λέμε;

Αν όχι, τότε ο J12, μάλλον πρέπει να μπει σε δεύτερη μοίρα, γιατί το μέγεθός του είναι απαγορευτικό για πολλές χρήσεις.
Γενικά για τι χρήση θες το φακό; Κάτι εξιδικευμένο ή γενική χρήση; Έχεις αγοράσει κάποιον άλλο ήδη να μας πεις τι έχεις για να σου πούμε τι λείπει;

Διαθέτεις ήδη κανά άλλο φακό τελευταίας τεχνολογίας, πιο μικρό, EDC (every day carry ) που λέμε;

Αν όχι, τότε ο J12, μάλλον πρέπει να μπει σε δεύτερη μοίρα, γιατί το μέγεθός του είναι απαγορευτικό για πολλές χρήσεις.
Γενικά για τι χρήση θες το φακό; Κάτι εξιδικευμένο ή γενική χρήση; Έχεις αγοράσει κάποιον άλλο ήδη να μας πεις τι έχεις για να σου πούμε τι λείπει;

Όχι δεν έχω κάποιον EDC, γενικά δεν έχω κάποιο αξιόλογο φακό. Η χρήση που τον προορίζω είναι για το αυτοκίνητο και γενική χρήση. Έναν καλό φακό με αξιοπρεπή φωτισμό και αυτονομία.

Για το αυτοκινητο εχω τον Fenix LD40. Δεν μπορω να σκεφτω πιο καταλληλο φακο. Οι διαφορες φωτεινοτητες ειναι καλα μελετημενες και η διαρκεια του φακου ειναι απλα εκπληκτικη.

1421.jpg

Για αυτοκινητο και γενικης χρησεως μαλλον θελεις καποιον φακο με ογκο, ανθεκτικο και κυριως με διαρκεια μηπως και...

Τον olight s35 σκεφτομαι να τον εχω για την μηχανη, δεν μου εχει ερθει ακομα.
Οταν μου ερθει με το καλο, θα δω ποιος απο τους δυο ειναι/φαινεται πιο ανθεκτικος, και αυτος θα παει στο αμαξι.
Ευκαιρια για συγκριτικο τεστακι, Fenix LD40 vs Olight s35 :)

Ωραίοι ρε παίδες, ευχαριστώ για τις προτάσεις. Κοιτάω και google να δώ beams και τα σχετικά. Ορισμένοι το έχουν ξεφτιλίσει το θέμα με μετρήσεις, εικόνες, εξοχές κλπ. ΛΟΛ. ΤΟ καλό του Fenix είναι ότι παίρνει τις κλασσικές AA και έχω ήδη ένα σωρό επαναφορτιζόμενες(Eneloop, Energizer) καί 3 φορτιστές. Απο την άλλη έρχεται ρε γμτ στα ίδια λεφτά σαν φακός με τον TRJ12 και όπως και να το κάνεις τα 3LED > 1. Εκτός και αν παίζει θέμα ποιότητας.

Ντάξει γενικής χρήσης θέλω, όχι να πάω για λαγό αποκλειστικά ώστε να θέλω απόλυτη δέσμη.

Last edited:
Για αυτοκινητο και γενικης χρησεως μαλλον θελεις καποιον φακο με ογκο, ανθεκτικο και κυριως με διαρκεια μηπως και...

Το πιστεύεις οτι φοβάμαι να βάλω μικρό στο αμάξι μή και πάει σαν τους αναπτήρες;

Το πιστεύεις οτι φοβάμαι να βάλω μικρό στο αμάξι μή και πάει σαν τους αναπτήρες;

Μικρο φακο στο αμαξι, δε λεει.
Θελεις κατι για μια ωρα αναγκης και καλο θα ηταν να ειναι, πρωτον, αξιοπιστο και δευτερευοντως να εχει καλη διαρκεια μιας και δεν θα τον εχεις παντα με φρεσκιες μπαταριες.

Για αμαξι η λυση με συμβατικες μπαταριες ειναι εκ των ουκ ανευ. Και ο Fenix LD40 και ο Olight s35 που ανεφερε ο φιλος Ergotelis, ειναι ιδανικες λυσεις, αδιαβροχες και αξιοπιστες.
Σιγουρα ειναι λιγο πιο ακριβοι απο αυτους που κοιτας, αλλα οι πιθανοτητες να σε αφησουν ξεκρεμαστο ειναι πολυ λιγοτερες. Καλυτερα κατι δοκιμασμενο ειδικα οταν ειναι για το αμαξι.

Αν θες περιμενε καμμια βδομαδα να τους παρουσιασω και τους δυο, οταν παραλαβω τον Olight. Θα εχεις καλυτερη αποψη τοτε.

Ωραίοι ρε παίδες, ευχαριστώ για τις προτάσεις. Κοιτάω και google να δώ beams και τα σχετικά. Ορισμένοι το έχουν ξεφτιλίσει το θέμα με μετρήσεις, εικόνες, εξοχές κλπ. ΛΟΛ. ΤΟ καλό του Fenix είναι ότι παίρνει τις κλασσικές AA και έχω ήδη ένα σωρό επαναφορτιζόμενες(Eneloop, Energizer) καί 3 φορτιστές. Απο την άλλη έρχεται ρε γμτ στα ίδια λεφτά σαν φακός με τον TRJ12 και όπως και να το κάνεις τα 3LED > 1. Εκτός και αν παίζει θέμα ποιότητας.

Energizer Nimh μπαταρίες= από τις χειρότερες μπαταρίες που έχουν υπάρξει, μη τις πολυεμπιστεύεσαι!
Επίσης, μπορεί να σου φαίνεται ότι κάποιο το έχουν ξεφτιλίσει με τις μετρήσεις εικόνες κτλ αλλά εφόσον τα μελετήσεις και χάρις σε αυτά μπορείς να καταλάβεις γιατί με 50 ευρώ σου προτείνουμε ένα φακό με ένα λέντ και όχι με 5(ο tr j12 έχει 5). Όχι πως ο συγκεκριμένος είναι άσχημος φακός(σε σύγκριση με άλλα trustfire/ultrafire/uniquefire/uranusfire μουφο-fire κτλ και όχι σε σύγκριση με άλλες μάρκες), αλλά δε παύει να έχει πολλά αρνητικά για να είναι πρώτος φακός. Ο μόνος λόγος που θα σου πρότεινα για να τον αγοράσεις είναι αν διαθέτεις άλλους που να σε καλύβουν, ώστε να μην εξαρτάσαι από δαυτόν. Τα λέντ-φωτεινότητα δεν είναι το παν. Υπάρχουν μερικοί δεκάδες άλλοι παράγοντες πολύ πιο σημαντικοί για να επιλέξεις.

Τον olight s35 σκεφτομαι να τον εχω για την μηχανη, δεν μου εχει ερθει ακομα.
Οταν μου ερθει με το καλο, θα δω ποιος απο τους δυο ειναι/φαινεται πιο ανθεκτικος, και αυτος θα παει στο αμαξι.
Ευκαιρια για συγκριτικο τεστακι, Fenix LD40 vs Olight s35 :)
Θέλω εντυπώσεις από το πλαστικό σώμα του(ld40), να μου πεις πως σου φαίνεται!

Αυτοί με 3 ΑΑ - 4 ΑΑ είναι μια χαρά δε θα τον πετάξεις εμά!
Που λές καλύτερα αξιόπιστο φακό στο αμάξι με ΑΑ παρά αναξιόπιστο με λιθίου(πόσο μάλλον με 3Χ 26650, ΑΜΑΝ!!!!) και (χτύπα ξύλο) να έχεις κανά σοβαρό ατύχημα! Εγώ δεν αφήνω ποτέ φακό με λιθίου στο αμάξι καλοκαίρι, ακόμη και αν είναι αξιόπιστος ο φακός/μπαταρίες. Οι πιθανότητες είναι μικρές μεν αλλά υπαρκτές!!!

Last edited:
Energizer Nimh μπαταρίες= από τις χειρότερες μπαταρίες που έχουν υπάρξει, μη τις πολυεμπιστεύεσαι!
Επίσης, μπορεί να σου φαίνεται ότι κάποιο το έχουν ξεφτιλίσει με τις μετρήσεις εικόνες κτλ αλλά εφόσον τα μελετήσεις και χάρις σε αυτά μπορείς να καταλάβεις γιατί με 50 ευρώ σου προτείνουμε ένα φακό με ένα λέντ και όχι με 5(ο tr j12 έχει 5). Όχι πως ο συγκεκριμένος είναι άσχημος φακός(σε σύγκριση με άλλα trustfire/ultrafire/uniquefire/uranusfire μουφο-fire κτλ και όχι σε σύγκριση με άλλες μάρκες), αλλά δε παύει να έχει πολλά αρνητικά για να είναι πρώτος φακός. Ο μόνος λόγος που θα σου πρότεινα για να τον αγοράσεις είναι αν διαθέτεις άλλους που να σε καλύβουν, ώστε να μην εξαρτάσαι από δαυτόν. Τα λέντ-φωτεινότητα δεν είναι το παν. Υπάρχουν μερικοί δεκάδες άλλοι παράγοντες πολύ πιο σημαντικοί για να επιλέξεις.

Για τις energizer έχεις απόλυτο δίκιο. Καμία σχέση με eneloop. Δυστυχώς τις πήρε άλλος οπότε, απλά τις χρησιμοποίησα. Καταλαβαίνω πως θέλει ψάξιμο το θέμα απλά.... το ψάχνω. Θα μάθω και εγώ σιγά σιγά :p

Αν θες περιμενε καμμια βδομαδα να τους παρουσιασω και τους δυο, οταν παραλαβω τον Olight. Θα εχεις καλυτερη αποψη τοτε.
ΤΝΧ man. Περιμένω εναγωνίως.

Για τις energizer έχεις απόλυτο δίκιο. Καμία σχέση με eneloop. Δυστυχώς τις πήρε άλλος οπότε, απλά τις χρησιμοποίησα. Καταλαβαίνω πως θέλει ψάξιμο το θέμα απλά.... το ψάχνω. Θα μάθω και εγώ σιγά σιγά :p

Το έψαξα και εγώ πολύ πήρα σχεδόν από όλες τις μάρκες τελικά κράτησα μόνο eneloop. Διάβασα και πολλές αναλυτικότατες αναλύσεις και καταλήγουν όλες στο ίδιο συμπέρασμα με τις μπαταρίες.
Πάντως εμάς εδώ άφοβα να μας εμπστεύεσαι έχουμε καεί με τους φακούς! Έχοντας πλέον δει πάρα πολλά, εφόσον αντέχεις μια αγορά των 50 ευρώ(είναι δύσκολοι καιροί όπως και να το κάνουμε) μη τη χαραμίσεις σε unbranded ουσιαστικά κινέζο!

Σας εμπιστευομαι 230 σελίδες του φούστη, κάπου θα έχετε καταλήξει. :flipout:
Επίσης κοιτάω τώρα τον Olight S65. Ωραίο εργαλείο και στα 60 .
Εντύπωση μου κάνει οτι σε ορισμένα thread στο candlepowerforums μιλάνε για Fenix LD50 και LD41 αλλά στο site της Fenix δεν υπάρχουν. Μούφες;

Σχετικά με αναπτήρες που είπα και φακό, αναφερόμουν ότι φοβάμαι μη μου τον εξαφανίσουν όπως εξαφανίζονται οι αναπτήρες. Συνήθως κρατάω τους φακούς στην πόρτα για άμεση χρήση.

Last edited:
Δε κυκλοφόρησαν ακόμη αυτοί οι 2, όπου να ναι λογικά. Από τον S65/ S35 προτείνω καλύτερα τον S35, γιατί χρησιμοποιεί λιγότερες μπαταρίες(όταν χρησιμοποιούνται σε σειρά πρέπει να είσαι σίγουρος ότι όλες είναι το ίδιο καλά φορτισμένες και ίδιας απόδοσης, αλλιώς τις καταστρέφεις γιατί η μια φορτίζει την άλλη, πέφτονας από τις 6 στις 3 μειώνεις αυτή τη πιθανότητα! Φυσικά μιλάμε μετά και για λιγότερες επαφές άρα και αντιστάσεις) η απόδοσή του είναι ελάχιστα μικρότερη, μικρότερο μέγεθος και βάρος(έχουν βάρος οι nimh).

Δε κυκλοφόρησαν ακόμη αυτοί οι 2, όπου να ναι λογικά. Από τον S65/ S35 προτείνω καλύτερα τον S35, γιατί χρησιμοποιεί λιγότερες μπαταρίες(όταν χρησιμοποιούνται σε σειρά πρέπει να είσαι σίγουρος ότι όλες είναι το ίδιο καλά φορτισμένες και ίδιας απόδοσης, αλλιώς τις καταστρέφεις γιατί η μια φορτίζει την άλλη, πέφτονας από τις 6 στις 3 μειώνεις αυτή τη πιθανότητα! Φυσικά μιλάμε μετά και για λιγότερες επαφές άρα και αντιστάσεις) η απόδοσή του είναι ελάχιστα μικρότερη, μικρότερο μέγεθος και βάρος(έχουν βάρος οι nimh).

Σωστότατο αυτό που λές με την ίδια απόδοση με τις μπαταρίες αλλά η διαφορά τους είναι αισθητή, Imho

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?322990-Olight-S35-and-S65-Baton-Review