Φόρουμ για φακούς!!

Τελικά έκανες κάτι επ' αυτού; το θέμα είναι πότε θα μπεί στο παιχνίδι και ο LD41 που φαίνεται να είναι βελτιωμένος.

Αλήθεια S35 και S65 το ίδιο led έχουν;

Ναι, τελειωνω το τεστακι οσονουπω.
Για το αυτοκινητο παει ο LD40, σιγουρα. Ο Olight S35 μενει σπιτι για να τον χαιρομαι γενικοτερα. Ο s35 ειναι ωραιο gadget, ο Φενιξ ομως ειναι για δουλεια.
Ο LD41 ειναι σαφως βελτιωμενος απο τον LD40 αλλα αν θα επαιρνα ξανα καποιον θα επαιρνα τον νεο Fenix E40. Μια χαρα ειναι και πολυ φτηνοτερος.

Δεν γνωριζω αν εχουν το ιδιο led o S35 με τον s65. O φιλος egrotelis θα το γνωριζει και αμα δει το ποστ, θα σου απαντησει.
Σκεφτεσαι τον s65? Για καποια ιδιαιτερη χρηση?

Ναι το ίδιο έχουν απλά στον S65 παίρνει παραπάνω ρεύμα. Για μένα γενικά πιστεύω πως το κουμπί στο πλάι και όχι πισω είναι Must για φακό με συχνή χρήση, για αυτό έβαλα στο αμάξι τον S35...

Καλησπέρα , έχω ένα φακό x tactical xr-e ( q4 ) cree series όπου παίνει 2 μπαταρίες cr123a , 3v . Εγώ όμως έβαλα 3.7 και πιθανόν να κάηκε το λαμπάκι . Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω ανταλλακτικό ή μέσου ebay γιατί έχω φάει όλη τη θεσσαλονίκη και δεν βρήκα τίποτα . Επίσης αν τελικά δε φτιάχνετε μπορείτε να μου προτείνετε κανένα φακό γύρω στα 50 ευρώ ;

Alpin/Nuwai ειναι? αν ειναι αυτος που νομιζω ειανι resistored. Δηλαδη αντι ηλεκτρονικα εχει αντιστασεις....

μαλλον καηκε οντως το LED....αν δεν κανω λαθος δεν εχει κατοπτρο αλλα ενα συγκεντρωτικο φακο ετσι?
οποτε αναγκαστικα μενεις στο ιδιο λεντ....

ριξε μια ματια πρωτα πριν αρχισεις να αγοραζεις

φιλε τα πραγματα ειανι χειροτερα απο οτι νομιζα. μαλλον εχεις καμμενη πλακετα. (εχω καψει μια παρομοιας αρχιτεκτονικης)

βεβαια αυτο ειναι υποθεση....πρεπει ναλυθει ο φακος και να βρεθει η πλακετα (μπορει αν ειναι στο σωμα, μπορει και στον διακοπτη)

δεν ακνεις και εσυ οτι ειπαμε να κανει και το αλλο μελος? δες αν αναβει χωρις τον διακοπτη και δες τι γιενται αν δωσεις ρευμα κατευθειαν στο λεντ

Όπως λέει και ο Κώστας, τα λαμπάκια δε καίγονται έτσι απλά. Μόνο αν(πάλι) χάλασε το κύκλωμα και περάσανε 6V από τις 2 cr123 οπότε ζορίστηκε, που και πάλι, για να καούν αυτά τα λέντ, δε καίγονται μια και όξω, αλλά σιγά σιγά γίνεται μπλε και μετά αρχίζει και σβήνει σιγά σιγά, όλα αυτά μπορεί να πάρουν και 1 λεπτό. Οπότε σε κύκλωμα καταλήγω και εγώ.

Πάντως αν είσαι διατεθιμένος να πάρεις άλλον, να πάρεις, αρκεί να μας πεις πάνω κάτω σε τι διαστάσεις ψάχνεις και για αν τον θες και για κάτι συγκεκριμένο.
Και ένα κυκλωματάκι φθηνό να τον φτιάξεις αυτόν, 2-3 δολλάρια θα δώσεις!

γιωργο φοβαμαι οτι δεν γινεται ετσι απλα.....κατα τα φαινομενα η πλακετα ειναι σαν αυτες των GP AΙ Strobe Switch και του αλλου διακοπτη με συνεχη διαβαθμιση της φωρεινοτητας Uniq που πουλουσε το Lighthound.
και συνηθως αυτες μπαινουν στο tailcap.....

για αυτο ειπα..πρωτα ξεμονταρισμα. Αν ειναι οπως νομιζω τοτε θελει βαρια μοντιφια με κοψιμο/κατασκευη μεταλλου για να εγκατσταθει νεα πλακετα ξλεκτρονικων και νεα πλακετα διακοπτη

πρωτα ξεμονταρισμα

Last edited:
Παιδιά μου φαίνεται δύσκολο . Θα το πάω σε έναν γνωστό με ηλεκτρονικά μήπως βγάλει άκρη . Αν τελικά δε φτιαχτεί μπορείτε να προτείνετε κανέναν περίπου σε αυτές τις διαστάσεις , αν γίνεται να παίρνει μπαταρίες ααα η αα που είναι φτηνές και πολύ εύκολα τις βρίσκεις και επίσης να έχει θήκη για ζώνη . Όσο πιο δυνατός γίνεται δλδ με 50-60 ευρώ περίπου .

θα σου ελεγα να προσεξεις τον ηλεκτρονικο....δεν ξερει τα φακουδικα πχ πως να ξεκολλησει πασα που εχουν κολα κτλ...

ξεκινα μονο σου να ξεβιδωνεις οτι βγαινει και ανεβασε φωτο...

EagleTac Pa20A και Nitecore EA2, ειναι απο τους φωτεινοτερους (μην πω οι πιο φωτεινοι ~300λουμενς) στην κατηγορια 2χΑΑ και ερχονται και με θηκη.
Πιο tactical ειναι ο EagleTac, αλλα ο αλλος ειναι κορυφαιος και ο πλεον ολοκληρωμενος 2χΑΑ σημερα. In my opinion παντα. Και οι δυο μεσα στο bugdet σου.

Για πιο οικονομικο και φωτεινο, οσο ο παλιος δικος σου, δες και τον Jetbeam BA20 ~270 loumens. Δεν ερχεται με θηκη, μονο με λουρακι.

Και μια προχειρη φωτο που εχω απο μια συγκριση που ετοιμαζω.

DSC_9401.jpg

Αν θες να δεις με τι παρελκομενα ερχονται, δες στο νημα 'Τι παραλαβαμε σημερα'. Θα παρεις μια ιδεα.

Last edited:
Τόσο δύσκολο είναι να τον ανοίξεις; Τι παίζει και δεν ανοίγει; Πρόσεχε πάντως στον ηλεκτρονικό αν τον πας τελικά, γιατί αν είναι να σου πάρει έστω και 10 ευρώ, σου βρίσκουμε άνετα καλύτερο με τέτοια χρήματα!

Ναι αυτόν εννοώ , αλλα ο sky ray λέει 4000 , ο q4 xr-e βγάζει 235 και nitecore ea2 βγάζει 280 . Γιατί τόση διαφορά ;

Ναι αυτόν εννοώ , αλλα ο sky ray λέει 4000 , ο q4 xr-e βγάζει 235 και nitecore ea2 βγάζει 280 . Γιατί τόση διαφορά ;

Κοίτα, ο Skyray λέει 4000 επειδή είναι κινέζοι και κάνουν τους κινέζους, 4000 είναι τελείως εκτός πραγματικότητας. 1500 είναι τα πραγματικά πάνω κάτω
ο δικός σου, αν παίρνει 1 αμπέρ το λέντ που τόσο συνήθως είναι το στάνταρτ, αν και πολύ πιθανό να παίρνει λιγότερο, έχει λέντ παλιάς τεχνολογίας πλέον. 235 βγάζει το λέντ στους 25 βαθμούς στο ένα αμπέρ σκέτο,σε επιχειρησιακές συνθήκες σε φακό και σε μεγαλύτερη θερμοκρασία θα βγάζει κάπου 160 πραγματικά.
ο ΕΑ2 έχει λέντ πιο καινούργιο προ-τελευταίας τεχνολογίας και αποδίδει πολύ περισσότερο και μόνο από αυτό, το ότι απλά έχει καλύτερο λέντ.