Re: Φορουμ για φακους!!
Εγώ πάντως με το Δήσιο στη Καλλιθέα δεν έχω προβλήματα. Μόνο το ότι είναι ακριβός στις μπαταρίες. Τώρα για τους Olight, καλή κίνηση γιατί είναι καιρός να έρθουν επιτέλους και πιο ποιοτικοί φακοί, αλλά προσωπικά δε με συγκινούν ιδιαίτερα.
Άσχετο: έχω πάει το Σάββατο στο σπίτι ενός γνωστού και σε κάποια φάση βλέπω κοντά στη πόρτα ένα φακό, κάτι σαν E1B αλλά στο πιο παχύ του. Από μακριά φαινότανε η μεταλλική κατασκευή - αφού δεν αναγνώρισα τι ήταν, ήξερα ότι δεν είναι τίποτα της προκοπής - αλλά έδειχνε καλοφτιαγμένος και χάρηκα πηγαίνοντας (φυσικά) να τσεκάρω τι είναι.
Με το που τον σηκώνω (το φακό!) ένιωσα αυτή την αίσθηση αηδίας που μόνο οι τελευταίοι κινέζικοι φακοί μπορούν να προσφέρουν. Αυτοί που φτιάχνονται από βαμμένη φλούδα αλουμινίου. Μόλις ξεπερνάω την αηδία κοιτάζω το led. Πολλά led βασικά. 10, μπορεί και παραπάνω. Βρίζω, αλλά περίεργος να δω τι μπαταρίες παίρνει ξεβιδώνω το καπάκι. Έπαιρνε τρεις (3) ΑΑΑ... Κινέζικες κι αυτές φυσικά.
Προβληματίζομαι για το αν θα τον ανοίξω να δω γιατί αυτό το pos χρειάζεται 3xAAA, γιατί φοβάμαι μη μου σκάσει στο χέρι... :S Πάω τελικά σε ένα ψιλοσκοτεινό δωμάτιο και βγάζω και τον Quark 123 XP-G από την τσέπη μου. Πρώτα ο κινέζικος. Έχει ένα πολύ ωραίο low. Χαίρομαι, και προσπαθώ να αλλάξω level. Μάταια, το low του είναι και το μοναδικό level. Eίναι λίγο πιο δυνατό από το Moonlight (0,2lm) και πολύ πιο αδύναμο από το low (4lm) του Quark, υπολογίζω δηλαδή γύρω στο 1lm.
Οπότε έχουμε ένα αηδιαστικό πράγμα με 10 leds, 3xAAA που βγάζει ένα 1 lumen. Kαι κάποιος πλήρωσε γι' αυτό. Και θα ξαναπληρώσει για μπαταρίες αν δεν τα παίξει ο "φακός" ή αν δεν σκάσουν ή δεν έχουν διαρροή οι κινέζικες αλκαλικές μπαταρίες...